• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depremzede akrabalar, napacağımı bilmiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
benım yatağım, benım çarşafım, benım koltugum, tanımadıgım insanlar.
Binlerce insana o çarşafları kefen oldu farkında mısınız?

Çoğumuz hiç tanımadıgımız insanlara kapılarımızı süresiz açmaya hazırız, düşünmeden.

Kötülüğünüzü anlatmaya yetecek kelime yok.

İnsanlar çeyizindeki paketli sıfır eşyaları hiç tanımadıkları insanlara yolladı, yorganlar, yastıklar, battaniyeler. Siz ne çeşit bir varlıksınız? Bu habis kötülüğün hiçbir açıklaması olamaz. İnsan mısınız siz ya, kahretsin.

Sen de bir deprem bölgesinde yaşıyorsun(profilinde yazana göre). 2 gün sonra sen de onlara muhtaç olabilirsin bunu unutma fazla üst perdeden konuşma yani! Neymiş efendim bir şey olmamışmış! O kadar süre sallanmak, gece uykudan öyle uyanmak, sokaklarda kalmak çok mu iyi bir psikoloji yaratır insanda? Eee evi yıkılmadı bir şeyi de yok o zaman hımmm bıraklım ne yaparsa yapsın, yarasını kendi sarsın ne de olsa paraları da varmış! Ne biçim bir zihniyet yahu bu?!

vxğ
Bekar evinizi neden vermediniz o kısmı anlamadım ben.Böylece yeni gelin eviniz ! size kalirdi.Oradan özel eşyalarınızı alır bir süre misafir ederdiniz,evi üstlerine yapmaniz gerekmiyordu zaten.

Hem sizin düzeniniz bozulmamış olurdu hem de onlar kira derdi olmadan rahatça bir süre kalırlardı. Boş duracagina onların oturmasında ne gibi bir sakınca var gerçekten merak ediyorum ???
zaten bu ay kiraya vermeyi dünüşüyordum kendi gelirim yok çalışmıyorum.

Size ilginç bir hikaye anlatayım.

Doktorlar takıntılı olan pek çok kişinin Covid sırasında iyileşme gösterdiğini söyledi. Nedeniyse günlük yaşamda dert ettikleri pek çok şeyin, ölüm riski gelince anlamsız kalması, etrafa bakmaktan kendi düşüncelerinde boğulmaya fırsat kalmaması.

Benim çarşafım benim örtüm diyorsunuz ya...

Bir de onları dinleyin neler görmüşler yaşamışlar.

Ayrıca sizin evinizde uzun kalacaklarını da düşünmüyorum. O evde sizin eşyalarınız ve düzeniniz varken hiçbir zaman kendilerini ev sahibi gibi hissetmeyecekler, hep köşede itilmiş geçici misafir olarak hissedecekler.

Diyorsunuz ya niye ev tutulmuyor...

Ben 1999 depremini yaşadım, deprem sonrası kafayla (yaşamadan anlaşılmaz, herşeyi sorguluyorsunuz) kimse gidip de ev arayacak güçte olmaz.

Tabi ev tutmaları için bir kere burada iş bulmaları lazım, aldıkları maaş ne olacak? Ona göre ev tutacaklar yoksa kirasını nasıl versinler? Ömür boyu sizlerin kiralarını ödeme durumunuz olamaz, ayrıca çocuklara okul bakılacak belki de devlet okulu için başka mahalleye geçmeleri gerekecek.

Yani örtüm diyorsunuz ya onlar keşke örtümüz olsaydı milletin elinde dolaşsın boşver modundalar.

Hanımlar bu aralar sürekli rica eder hale geldim ama lütfen eleştirilerinizi tepkilerinizi dile getirirken üsluplara dikkat edin.

Bahsettiğim insanlar yara almadı, allaha sükür cok iyiler en basından beri. Sadece kardeşlerinin gelip almasını beklediler. Maddi durumları iyi diyorum. Tv'de gördüğümüz depremzedelerden değiller lütfen aklınıza o durumu getirip yorumlamayon bu olayı ya.
Larsvontrier,
enkazdan sağ salim çıkmış olmaları, ki çok şükür sağlıkla kurtulmuşlar, maddi imkanlar vs şu an bunların hiçbir önemi yok.
Onlar depremzede ve şu durumda kardeşlerini yanlarına çağırmaları kadar doğal bir şey yok, Türkiye’nin her ili her ilçesinden insanlar akın akın deprem bölgesine gidiyor yardıma, akraba olmaları gerekmiyor bu durumda, birbirini hiç tanımayan insanlar evlerini açmak depremzedeleri yanlarına almak istiyor.

İnsan zor durumdayken ilk koşması gereken yakınlarıdır, eşiniz kardeşlerine koşuyor onlara evini açmak istiyor, olması gereken de bu.

Bir kendilerine gelmeleri lazım, o atmosferden kurtulmaları lazım, siz ayrı ev diyorsunuz ama bunları konuşmak için çok erken, emin olun kimse de kendi düzenini kurmak varken kardeşi bile olsa birinin evinde yıllanmaya can atmaz, ki yaşanılan durum keyfi de değil afet yaşandı, deprem bölgesi için olağanüstü hal ilan edildi.

Yok bence çarşafları çarşaflari pek değerli.
Yaa tamam insanız, kıymet vermiş anlam yüklemiş özel demiştir bazı eşyalarına.
O zaman git al o özelleri, evi barkı misafirine hazır et. Sonra çık yani.
Bu zor mu?
Ne güzel imkanın var evin var, bir hayrın dokunsun. Geldik gidiyoruz 3 günlük dünya...

Acun Ilıcalı'nın yaptığı bağışı okudum az önce. Öyle duygulandımki, insanın parası olacak bee oh ne güzel diye sevindim kendimce.
Böyle kendi çapında güzel imkan olacak da yardım etmemek için burun kıvıracaksın he.
Vallahi ilginç.

Safi kötüsünüz o insanların da evleri vardı ne emeklerle aldıkları ne heveslerle kurdukları bir gecede yok oldu hiç mi ders olmadı bu size bu afetlerden felaketlerden insanoğlu ders çıkarmayacak ta ne zaman çıkaracak Allah size muhtaç etmesin kimseyi o muhtaç olanlara da bir kapı acsinda o çok sevdiğiniz eviniz size kalsın kefenin cebi var ya goturursunuz öbür tarafa

vxğ

kiraya vereceğinize oradan gelen insanlara geçici süreliğine veremez misiniz yani? nedir bu kadar kıymetli olan.
insanların 4/4lük dizdiği evleri yok şu an, ne emeklerle aldığı arabaları yok, bu sadece saniyeler içerisinde hepimizin başına gelebilir Allah aşkına. 3 kuruşluk çarşafa, 5 kuruşluk koltuğa bu kadar anlam yüklemenin anlamı yok. herkesin ciğeri yandı, 2 gündür ağlamaktan helak olduk. ben Balıkesirde yaşıyorum, gönderin benim evime gelsinler.

vxğ

Peki eşyalı mı verilecekti eşyasız mı?

Eşyalı verilecekse takıntınız bize söylediğiniz kadar ciddi değil.

Yok eşyasız verilecekse o kadar mobilyayı nereye koymayı planlıyordunuz? Herşeyi tam bir evden bahsediyoruz.

eee ben zaten kabul ettim yarın kendi bekar evime gidiyoruz esimle onlar da buraya geliyorlar ben kimseyi reddetmedim kimseye bişey demedim kendi içimde yaşıyorum bu duyguları. Gidicem yani. Yeni evimizi de veriyoruz onlar ev tutabilecek duruma gelene kadar. Biz de maddi destek sağlayacağız yeni ev tuttuklarında. Sadece yenı evlı olmam, tanımadıgım insanlar olması vs baska bi çare bulunamaz mıydı diye cok dusundum ama merak etmeyin bunları içimde yaşıyorum. Kimseyi rencide etmedim etmem de olacağına varır her sey. Bana hakaret etmeye hakkınız da yok, ben kendi duygularımı anlamlandırmaya calısıyorum. Yanlıs mı dusunuyorum diye soruyorum ama gerçekten kusacak yer arıyormus millet. Bana denk geldi süper :)

Ya anlatamıyorum ki derdimi, derdim esya değil düzenim.. ben misafir etmek istiyorum ama evimden gitmek istemiyorum asıl derdim bu .. sonra ev bulup tasınsınlar istiyorum yine bulundugumuz sehire. Maddi imkan var. Ama evden valizimle çıkıp gitmek koydu sadece anlatmaya calıstıgım bu. Yenı evlıyım. Ya ben kötü biriyim evet haklısınız, öyle de diyebilirsiniz. Gelecek olan kardeşi de esime tek bir faydası olmayan, dedıkoducu bütün aileyi mikser gibi karıstıran bir ese sahip görüşmediğimiz insanlardı. İçime sinmedi baska bir çare arıyorum sadece
Valizinizi toplarken birde tam tersini düşünün .Onların yerine koyun kendinizi ve başkasının yanına sığınmak zorunda olanın kendiniz olduğunu ne hissedersiniz??
Ütopik birşey değil işte oluyor kimsenin birşeyde garantisi yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back