Selam,
Hadi bakalım yeni yıla geri sayım başladı. Spor çok etkili gerçekten azda olsa hareket çok farkediyor. Hakkaten dediğin gibi her akşam 30 mekik çeksen gerisi gelir, ikili rakamlara inersin bence.... Şu turşudanda ayrıl artık. Ben çukulatadan ayrıldığıma göre sende turşudan ayrılabilirsin :)))
merhaba
daha önce spor yapmıyor musun diye yazmıştım:)
şimdi maşallah az da olsa yapmaya başlamışsın bu güzel...
ztn dr.lar da haftada 3 gün 40dk diyor en az
lesliede yoruldugunu yazmışsın bence tempoyu kendine göre ayarla o koşuyorsa sen yürü o hızlıysa sen biraz yavaş git sonucta önemli olan hareket etmek yavaş da olsa faydasını görürsün
bu arada karayatcıymışsın
ben de aeben sayesinde 1 hafta kadar monti yapmıştım ama bıraktım yine de Glisemik indekse dikkat ederim yıllardır
ben diyetimde makarna, pilav ve beyaz ekmeği çıkardım hayatımdan ve kilo vermeme yararını gördüm ztn bende de hafif diyabete meyil var o yuzden dikkat ediyorum
sadece arada dolma yerim onun da sınırı bellidir ve annem bulgur-pirinç karışık yapar içini.
katı yağları, hazır gıdaları mümkün oldugunca hiç tüketmiyorum
cok nadir işte bitter çikolata yerim o kadar (gerçi bu aralar gofreti falan kaçırdım ama artık yok:) )
ekmek de tahıllı yerim ztn beyaz ekmeğin tadı olmuyor bana uymuyor
tuzsuz-şekersiz-az yağlı ve sınırlı ekmekle diyet yapıyorum
yıllardır turşu yemem cnm cok çekerse 1 lokma
zeytini bile yemezdim artık suya koyuyorum yağsız-tuzsuz yiyorum sabahları
tavsiyem sucuk gibi hazır işlenmiş gıdaları sofrana almaman çünkü hem katkılı oluyorlar hem tuzlu hem de aşırı yağlı... hiç diyetlik değil yani...
ben karatay diyetini cok yüzeysel olarak biliyorum ama bildiğim bişey var ki hazır gıdalar iyi değil kim ne derse desin...
yanlış anlamanı istemem ben acizane kendi yorumumu yaptım samimiyetine inanarak, beni yanlış anlamayacagını düşünerek...
umuyor ve inanıyorum ki yılbaşına kadar 90lı rakamlara ineceksin
sevgilerimle...
:123:doğum günün kutlu olsun, inşallah bundan sonraki doğum gününde istediğin ölçülerde olursun, Rabbim gönlündekilerin hakkında hayırlı olanlarını sana nasip etsin,Aeben, inşallah umduğum gibi olur. Kaçamaklara sonEn azından 2 hafta için
Fakat kötü haber bugün günüm varakşama da ev gezmesi yapacağız. İnşallah üstesinden gelebilirim.:18:
Kahvaltı
Kıymalı yumurta
Ceviz
Zeytin
Şekersiz çay
Aeben, inşallah umduğum gibi olur. Kaçamaklara sonEn azından 2 hafta için
Fakat kötü haber bugün günüm varakşama da ev gezmesi yapacağız. İnşallah üstesinden gelebilirim.:18:
Kahvaltı
Kıymalı yumurta
Ceviz
Zeytin
Şekersiz çay
aysel canım bugünü geçtik diyelim . inşallah az zararla taltırsın gününü...
ama unutma hayatımızda ne günümüz bitecek nede ev gezmemiz fakat vucudumuzla 24 saat bir ömür boyu beraberiz ...
kahvaltın güzel canım afiyet olsun ... sabah yeşilik tarzı şeyleri yemeyi unutma genel olarak .
bak ayselcim . 2.3. aydır diyetdeyim . 2 ayda 1.2. gün kaçamgım vardır belki oda mecburiyetten . ne yaparsam nasıl kilo veririm ne yapmalıyım bunların nerdeyse hepsini uyguluyorum . fakat bünye bellibir noktaya gelince artık vermiyor ne yapsanda .ama ben gidip kaçamak bile yapmıyurum kalan 3.5. kilomu vermek için nasıl çabalıyorum .
bunları niye yazıyorum; tüm bunları uyguladıgım halde bi arpa boyu yolu ancak gidiyorum .bu tammen benim bünyemle alakalı.
AMA senin böyle bir bünyen yok ! hakkıyle yaparsan 1.2. haftaya kalmadan 2 rakamları çok kolay görüsün . buna inan .
önemli olan senin bunu istemen .yiyeceklerin lezetine yenik düşmemen ve karar vermen. yiyecekerin tadımı yoksa basküldeki 2 li rakamların tadımı .???
işte senin yapacagın tekşey bu soruya cevap bulmak .
.. önce karar vermek sonra gerisi çorap sökügü gibi gelir . verdikçe daha azinlenirsin zorlasalar bile kendin için kaçamak bile yapassıın .
:123:doğum günün kutlu olsun, inşallah bundan sonraki doğum gününde istediğin ölçülerde olursun, Rabbim gönlündekilerin hakkında hayırlı olanlarını sana nasip etsin,
sevgiler...
Lily86, iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.Gerçi bugün doğum günüm değil ama bilgileri yanlış mı girdim acaba :26:
ayyy cnm maşallahÖğleden sonra 3 gibi günde ikramları yiyince akşam yemeği yemedim. Çünkü akşam da misafirlik vardı. Orada da bir şeyler yemesem olmayacaktı. İlk defa gittiğimiz bir yer, yememek olmuyor.
Yarım dilim kek
Çerez
1 adet muz yedim
Şimdi de 1 bardak süt koydum kendime.
Gün içinde yediklerime bakınca kahvaltı hariç karataya uygun değil. Ama hayat içinde kendi dışımızda gelişen yemek işlerinde ancak bu kadar müdahale oluyor. Evde karatayı bozmadan devam edersem bu gibi benim mutfağımdan kaynaklanmayan dış etkenlerin etkisi de az olacaktır.
Aslında kilo verme konusunda acalem yok. Yavaş yavaş olsun, bir dursun bir gitsin önemli değil. Ama 2012'ye 2'li rakamlarla girmek istiyorum. Bu yüzden şu 2 hafta karatay konusunda daha katı olacağım. Sonra kaçamaklı, kendime uyarladığım şekliyle devam ederim.
ayyy cnm maşallahkaçamaklar havada uçuşmuş
ya yanlış anlama da, yazdıklarına hak vermekle birlikte bu kadar kaçamak bence çok olmuş...
ya diyet demiyoruz elbette beslenme şeklimize, sadece sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz ama bu kadarı normal beslenmede bile çok olmamış mı sence? ben olsam akşam yemeği yerine evde sağlıklı bişeyler atıştırır, misafirlikte de kek yemez biraz çerezle ikramda varsa eğer meyveyi yerdim ki muz yemişsin sanırım, afiyet olsun
ben de bu aralar kaçamakları biraz fazla kaçırmakla beraber, misafirlikte yemediğimi kesin bir dille ifade ediyorum ztn ısrarlar bna daha itici gelir ters teper bende:)
öğleden sonra günde yediklerini çok abartı bulmadım herşeyden azar azar görüntüde çok gibi ama yerken az bile sayılır, bir de kısırı yememişsin, lahmacun+bol yeşillikle idare etmişsin
ben de seni ve aebeni takip etmeye çalışıyorum montignac beslenme şeklini az çok çözdüm ve açıkçası bana mantıklı da geldi ama Karatay hakkında biraz bilgi sahibi olmakla birlikte cok yeterli bulmuyorum kendimi ayrıca bana çok hitap etmediği düşüncesindeyim malum tereyağlı yumurta serbest!!! ben katı yağları hayatımdan yıllar önce çıkardığım ve bu yağlara karşı oldugum için...
mantıklı gelen şeyler de var elbette ama işte herkese hitap eden bir beslenme tarzı var ve bu sana iyi gelmiş bana hitap etmemiş hepsi bu... ama düşük Gi ile beslenmeye tamamen katılıyorum bu şekilde vücut yağ depolamada zorlanıp var olan depoları harcıyor ve kilo veriliyor o nedenle seni de inşallah bundan sonra takip edeceğim imkan buldukça...
sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?