Ayselce110'un Diyet Günlüğü

Arkadaşım beni kırmadan bulunduğun öneriler için çok teşekkür ederim. Zaten satır aralarında söylediğin sözler kırıcı değil yapıcı bir söylem içinde olduğunu da gösteriyor. Bu yüzden asla ve asla söylediklerinde yanlış bir anlatım görmedim. İçin rahat olsun. :13:

Bulgur -tabii esmer bulgur olursa daha iyi- konusunda Karatay da özellikle kilo verme döneminde tüketilmesi taraftarı değil. Ben çiğ köfteyi çok severim, haftada bir çiğ köfte ya da kısır ya da mercimekli köfte yerim. Bundan öneki diyetlerimde, yiyemediğim için aklımda hep bir gün onları yiyeceğim günleri hayal ediyordum. Sonra ucundan kıyısından diyeti bozunca hemen kendime kısır yapardım. Şİmdi bu Karatay tarzını kendime uyarlarken dedim ki haftada bir ya bir lahmacun ya bir pide ve gene haftada bir bulgurlu bir şey yiyeceğim. Bu uygulamada beynimi çok rahatlattı. Pide yiyorum yedim diye üzülmüyorum artık. Haftanın herhangi bir günü kısır yapıyorum ve bu duyguyu seviyorum. Karatay yeşil mercimekli salata öneriyor. Güzel ama benim aklım onda kalmıyor ki, zaten onu yiyince aynı zevki almıyorum ki. O yüzden bu tarzı şimdilik sürdürmek istiyorum.

Montignac'ı denedim yıllar önce kitabını da arkadaşımdan alıp fotokopi çektirmiştim. (O yıllar internetten kitap almak işi henüz icat olmamıştı.) Montignac, Karatray'a benziyor hakikaten. Atkins, Dukan, Montignac, Karatay yüksek protein düşük glisemikli beslenme öneriyorlar. Ekmek en büyük fark. Ben ekmek yediğimde -daha doğrusu mayalanmış ekmek- biraz da alerjik bünyemin özelliğinden herhalde yan etkilerini görüyorum: Aşırı yeme isteği, halsizlik. Ekmeği bırakmak için Karatay iyi bir neden diye düşündüm. Başkalarında da aynı etkiyi yapıyor mu bilemem ama mayalı ekmek bana yaramıyor. Açık ekmek (yufka) yiyorum ara sıra. Mayalanmadığı için beni diğerleri kadar rahatsız etmiyor.

Burada çerez benim hayatımı oldukça kolaylaştırıyor. Bu elbise bana uydu diye düşünüyorum o yüzden de biraz daha denemek istiyorum.

Kilo vermede durmaya gelecek olursa,
Ben Karatay'la 4 kilo verdim:110-4:106.
Sonra kortizon iğnesi oldum ve kortizonun zararlı etkilerinden korunmak için sıfır tuzlu diyet uyguladım: 106-3:103
Sonra Karatay'a devam ettim: 103-2: 101

Yani kilo vermemin sebebi tam oarak Karatay da değil bir bir compoze iş yani.

Önerilerin için teşekkür ederim. Tekrar görüşmek üzere

................................................

Bir hafta daha düşüldü yaşamımızdan. Bir hafta daha yaşanmışlıklarla anılarımıza gömüldü. Daha dün yaşanması fark etmez. Artık geçti ve gitti. Bir daha da tekrarı yok. O zaman, zaman geçirmek değil zaman kazanmak vakti gelmiş. Hemen yazıp hayatıma döneyim.

BU hafta yeme düzenim iyiydi. 101.6 olmuştum ama regl dönemi şişlikleri olunca 102.5 oldum. karnımdavul gibi. Neyse haftaya bitmiş olur. 16 Aralık cuma günü 101 olayım artık. Çünkü 2012'ye uzun zamandır görmediğim 2'li rakamlarla girmek istiyorum. 99.9 olsun ama benim olsun.

Kahvaltı:
6 adet tuzsuz siyah zeytin
1 kk beyaz peynir
1 adet yumurta
5 adet ceviz

ayselcim üzlme canım regl döneminde oluyor böyle şişlikler ...
canım yukarda yzdıklarımı 1.2. hafta denesen ne kaybedersin . 2 hafta sonra tekrar yersin kendine verdigin kaçamakları .
canım günlük yiyceklerini yzarsan yardımcı olurum belki. ne dersin .

Son düzenleme:

Günlük menülerimi yazmaya çalışıyorum daha düzenli olmalıyım bu onuda galiba :26:

Aeben arkadaşım, glisemik indeski düşük besleniyorum ben de, tabii montideki kadar dikkatli değil. BU hafta sonu internetim yok, ama pazartesiden itibaren günlük öğünlerimi atlamadan yazarım sen de benim için yorumlarsın eğer zahmet olmazsa.

Bugünkü menüm:
Kahvaltı uykarıda yazmıştım.

Öğle: 13.00
1 porsiyon ciğer tava
Ayran

Saat 17.00
1 adet elma
1 küçük parça kaşar

Akşam: 18.30
1 kase zeytin yağlı tazefasülye
1 bardak ayran
5-6 tane çiğköfte (kendim yapıyorum çiğköfteyi. İçinde: çiğköftelik esmer ince bulgur, çiğköftelik et, biber ve domates salçası, sarımsak, soğan ve baharat var.)

Akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yemiyorum genelde. Çok acıkırsam süt ya da ayran içiyorum.
Şimdilik bu kadar kolay gelsin.

Bu haftasonu aile ziyareti vardı. Aileyle birlikte olmak ne kadar güzelse yeme şeklimde o derece kötü oldu.

Kahvaltıyı evde yaptık cumartesi zeytin ve ceviz yedik çıktık.

Öğle yemeğinde
Tarhana çorbası
Tavuklu bulgur pilavı
Salata
Meyve suyu

Çay ile birlikte
1 dilim pasta
1 dilim ekmek

Akşam:
1 porsiyon mantı yoğurtlu soslu
Turşu
Salata

Gece:
irmik tatlısı
İnanmak zor ama 1 porsiyon daha mantı
PAZAR:
Kahvaltı
3 dilim börek
peynir
sucuk

Öğlen:
Bulgur pilavı
Kavurma
Turşu
Ekmek

Aşure

1 haftalık yemek yedim bu hafta

Son düzenleme:

Akşam:
2 adet lahmacun
Ayran

ayselcim ne yaptın arkadaşım hafta sonu öyle ...
hemen bol su ve proya yüklen ...yerleşmeden at..

ayselcim ben yorum yaprım mönülerine tabiki ama benim 1.2. hafta dene dedigim seni biraz sıkmasın .. ben şimdilik senin tarzında yardımcı olayım sana ama genel yenlışlarını yazayım ...
eger yok sıkı yapabilirim 1.2. hafta diyorsan ona göre yorum yapıp yönlendireyim seni..
fakat hafta sonu çok agır olmuş mönülerim .kilo artışı muhtemel . en azından tartılki önerilerimnin faydası oluyormu görelim ..
canım hafta sonu içinde geride kalmış üzülme artık.bunu telefisine bakalım ..
dedigim gibi bol suya yüklen vede bol proye . karbonları kartayın örnek mönüsündeki gibi sadece et salata yogurt tarzında yap kahvaltınıda yumurtalı.
bulguru tarhanayı unut .yerleşmesin yediklerin .

Aeben ilgin için teşekkür ederim.

Kahvaltı:
Omlet (1 adet yumurta, 1 kk kaşar peyniri, domates, maydanoz)
ceviz
çay

Öğle:
nohut yemeği
2 kaşık bulgur pilavı
cacık
salata

Ara: 16.30
ceviz
kaysı kurusu

Akşam:
haşlama et ve ayran diye düşünüyorum.

Sabah tartıda 102.7 geldim.

Haftasonunun etkileri 2 günün iki katı 4 gün sürer. u süre içinde çok katı olmamak şartıyla düzenime uymayı planlıyorum. Hayırlısı.

Kilo vermeye çalışan herkese kolay gelsin.

Akşam eve gelince az haşlama et, ayran ve 1 tabak zeytinyağlı fasülye yedim saat 19.40'ta.
Saat 22.00'de de 1 bardak tarçınlı çay içtim.

Herkese iyi geceler...

Günaydın

Kahvaltı 09.20
1 adet muz
1 kk tuzsuz peynir
5 adet ceviz

Uzun bir aradan sonra bu sabah güzel havayı fırsat bilip yürüyüşe çıktım. 40 dakika kadar yürüdüm. Keşke her gün yürüyebilsem. İş, güç, hava muhalefeti buna engel oluyor. Arkadaşlardan bazıları leslie yapıyor, ben de deneyeyim dedim ama zor geldi. Kadının temposuna yetişemiyorum.

ne güzel yürüyüş için tebrik ederim arkadaşım. Ayrıca leslie nin videolarından yeni başlayanlar için olanlar var. tavsiye ederim hergün spor şart bende yapamıyorum ve kendimi suçlu hissediyorum ama olsun sen yap

Speedy, leslienin birincisini yaptım yanılmıyorsam, ama bir daha denerim.

Yürüyüş yapmayı seviyorum, haftasonları fırssat oluyor hafta içi erken kalkmak gerek, o da her zaman olmuyor.

Sen de spor yap
Kolay gelsin.

Teşekkürler inşallah yapıcam burdan söz verdiğim gün yapıyorum sonraa yine hhoopp tembelllik devamm.

saat 13.30'da öğlen yemeği yenüm
1 adet çöp şiş tavuk
roka
4-5 adet parmak patetes kızartması (patates kızartması uymadı, onu da yemezsem az olacaktı. Neyse artık.)

Dışarıda yemek yiyince uymak zor oluyor bazen. Evde yemek daha iyi.

Akşam:
saat 17.00
ceviz ve kaysı

saat 19.30
sakata (marul, domates, kaşar rendesi ve haşlama patates, zeytin yağı, keten tohumu
1 kase aşure (aşure ayı bitsin artık)

Kahvaltım:
2 ADET kaysı yumurta
4-5 adet siyah zeytin
2 kk beyaz peynir
5 adet ceviz

Öğle:
Tarhana çorbası
Salata
Yoğurt
1 adet ceviz

Akşam arkadaş ziyaretine gideceğim. Evde bir şeyler atıştırıp orada yememem gerek. Bakalım nasıl olacak. :26:

Akşam menüm:

saat 16.30'da 3 tane ceviz ile küçük bir dilim kek yedim.

saat 18.30
4 adet ceviz
1. tabak tavuk (kuşbaşı incik)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…