ayşe hatun önal sendromu

Konunuzda sevdiğiniz insanları aramadığınızdan sohbetlerinin başınızı şişirdiğinden size zul geldiğinden bahsediyorsunuz haksız mıyım? Bunları sevdiğiniz insanlara hissediyorsanız ortada kabul etmek istemediğiniz bir sorun vardır demek istiyorum. İnsanlar yaşın ilerlemesiyle daha içlerine dönebiliyorlar ama bundan şikayetçi olmuyorlar gördüğüm kadarıyla. Ama siz şikayetcisiniz demek ki kırıldığınız uzaklaştığınız sorunlar olmuş ama kabul etmek istemiyorsunuz sorun olarak bile görmediğinizi düşünüyorsunuz.

Siz eşittir ben :) son bir yıldır aynı durumdayım hatta telefonları açasım dahi gelmiyor depresyon mu diye düşündüm ama sonra baktım ki ben böyle mutlu ve memnunum . Kalabalık çevrenin derdi de kalabalık oluyor her konuda ya adın geçiyor ya o olaya lafa söze dahil oluyorsun vs boşa kafa yorgunluğu yani ama böyle kendi içimde mutluyum fark ettim ki o kadar çok okumadığım kitap görmediğim yerler izlemediğim filmler var ki şimdi sadece kendimi geliştiriyorum 2. Üniversitemi okuyorum

Olsun yine de anlattiklariniza ve yaptiklariniza bakilirsa normalin ustunde bir zeka yapiniz var ki bu sekildesiniz benim zeki veya zekali insanlarda gordugum ortak noktalari insanlarla iletisim kuramiyor olmalari ...

Özellikle bu sene çok sayıda insan çıktı hayatımdan. Hatta geçen senelerde sık görüştüklerimin hiç biri yok hayatımda. Ben buna bir temizlenme yaşadım, olmamışlar döküldü diyorum. Kendimi de fazlasıyla sorguladım bu dönemde neden diye. Şükür kimsenin canını acıtacak, zarar verecek bir şey yapmamıştım. Sadece fazla taviz verdiğimin ve çevremdekilere yersiz bir güven hissettiğimin farkına vardım. Şimdi herkesten her şeyi beklerim kafasındayım. Beklentin olmayınca kırgınlığın da olmuyor, en güzel kafa. :)

Şimdilerde kalbinin temizliğine inandığım, nerde nasıl davranmasını gerektiğini bilen bir iki arkadaşım var ailece de görüşüyoruz. Onlarla iletişimimi sürdürüyorum. Kök ailemde gayet kalabalıktır, kardeşlerimle yaşlarımız yakın onlarla da görüşüyorum. İnanın yetiyor, annem hep derdi "nerde çokluk,, orda b....k" diye, doğruymuş. Çalışıyorum, hafta sonlarım hep misafir ağırlamakla geçerdi. Kimseye hayır diyemez, geri çeviremezdim. Kaç kez ailece yaptığımız planları iptal ettiğimi bilirim. Planımız var, kusura bakmayın demeyi de öğrendim artık.

Aile içimi canım ciğerimde olsa çok dökmüyorum, ordan da vuruldum çünkü. Ben derdimi anlatırken birilerini içten içe mutlu etmişim meğer. Temkinliyim, beklentisizim ve böyle çok mutluyum.

Ama iki uçta da olamam sanırım, evimi herkese kapatamam. Ayıklama yaptığımda geri kalanlarlar buyursun gelsin. Bir iki hoş muhabbet iyi geliyor insana. Kararında olan her şey güzel.

Sizinki ayşe hatun önal sendromu değil de eriksonun yakınlığa karşı izolasyon dönemi olmasın. Eriksonun psikososyal gelişim dönemlerini bir araştırın isterseniz.

Son iki yıldır bende aynıyım. Misafircilikler bitti. Telefonumda sayılı kişiler kaldı. İnsanların iç yüzünü gördükçe kimseyle görüşmüyorum. Annem,kardeşim,eşim ve çocuklarım yetiyor❤ son dönemlerde muhabbetler hep dedikodu ve sıkıcı.. gelen eve bakar oldu ikrama laf eder oldu.. en güzeli ailemle istediğim gibi takılıyorum ve çok mutluyum. Yeni insanlarla hoşbeşten öteye gitmem davet fln ederlersede bahane üretirim. Başkaları yabani diye düşünsede düşünsün umrumda bile değil.

pöf aynı eski eşim ve ailesi.

Hicbir zaman oyle kalabalik olmadim hic sevmedim. Birkac iyi dost ki hala gorusuyorum bana yetti. Komsuculuk oynamaya calistim basaramadim. Haftanin hergunu Kuran okuyup gelip bana torpili oven tanidigi agir insanlarla ovunen kisileri gorunce midem kalkti. Hadi genclerle takilayim dedim evine aldigi 200 liralik cucuk kadar bibloyu oven bir konusma, sac bakimi icin aldigi 300 liralik 30 ml lik losyonu oven uzun wp konusmalari beni baydi. Kendimi sorgulatti. Ben aylik 200 tl ile 10 kitap alirim evimin cucuk kismi bos kalir dedim ve gruplardan ciktim. Cocuklarim icin sadece belli basli kisilerle kurdugumuz grup haricinde topluca gorustugum kimse yok. Wp si gruplarla tasan insanlari asla anlayamiyorum mesela. Asosyal degil bildigin antisosyal bir kisiligim var. Esim bebelerim ben birkac iyi dost yeter. Fazla kalabalik fazla gurultu demek bana.

Ben de sizin gibiyim, eskiden hep kaçardım, şimdi belli ortamlara giriyorum. Hiç ummadığım insanlardan ummadığım şeyler öğrenebiliyorum. Özellikle boşandıktan sonra çevrem hep değişti ve gerçekten çok fazla şey öğrendim insanlardan.

Komşuculuk zaten sevmem de kafa dengi olursa neden olmasın. Müsait misin diye aramadan kimseye gidip gelmem mesela.

Valla Ayşe Hatun Önal gayet haklı yani.
Misafir çağırmayı sevmemek çok normal bi durum bence.
Ben de hiç sevmem insanın en rahat ettiği yer evi ve misafir varken evinde hiç rahat edemiyor insan.

Ayrıca öğrenci evindeyken misafir ağırlamakla evli olup misafir ağırlamak çok farklı.
O zaman hiçbir şey zor gelmiyor insana.
Yaş aldıkça her şey daha da zorlaşıyor ev düzeni yemek hazırlamak ikram vs.cok sıkıntı.

Bana durumunuz hiç anormal gelmedi.
Demek ki etrafınızdaki insanlar sizi sıkıyor keyif vermiyor olabilir yani bunda garipsenecek bir durum yok.

İşt evenin anlamadığım olayları kişileri içselleştirebiliyoranız size bla bir yaşam formundansınız gibi bakan yoktur ki...

Ya da içinizde biryerlerde hissettiklerinizden rahatsızsınız hatta uzaklaşmak istediğiniz için içten içe utanıyor falan olmayasınız.utanmak fazla gelmiş olabilir ama gabü vöylr içten içten kendinizi ataıolıyor da olavilirsiniz.
Ayrıntıları da anlattıkça iyice pekişiyor dularıdan görünen gayet normal duyarlı bi kadın imajı çiziyormulsunuz çünkü.

Ben insan sevmoyorum. Sirf insan sevmedigim icin bilgisayar muhendisi oldum. Oysaki ailem ogretmenlerim vs hep tip oku dediler. Dusensene bir doktor insan sevmiyor. Oh gidiyorum ise oturuyorum bilg basina. Alet bana trip atmaz kizmaz. 3 4 ekip arkadasim var eee okadarda olur. Cok konuskan bir tipte zaten degilim. Sayili arkadasim var. Samimi oldugum bir kac kuzen falan. Asosyal degilim yani dostlarimla yakinlarimla sohbet etmeyi yemeyi icmeyi gezmeyi severim. Bunlari herkesle yapmayi sevmiyorum sadece. Yani x sahisla yapacagim bir kahve gezmesi yerine cocugumla parmak boyasi yapmayi veya kitap okumayi tercih ediyorum. Iyi tarafi kendime aileme dostlarima ayircak cokca zamanim var. Kotu tarafi biriyle tanistim diyelim onun kafa dengi olup olmadigini anlamam aylar suriuyor. Eee kardesim bir konus dimi belki cok sevcen. Benzer sebepten isimden ayrilmiyorum o kadar yeni insanla tanis kaynas bana gore degil mezun oldugumdan beri ayni yerde calisiyorum

Derdimi anlatirken birilerini icten ice mutlu etmisim meger cumlenizi biraz acabilir misiniz ozel degilse
Bunu nasil farkettiniz
Ben tam bu ikilemi yasiyorum da buara

+1 fazlası var eksiği yok aynı durumdayım

aynısı benim başımada geldi 2 üniversite okudum.lisede aynı gün içinde farklı farklı grup arkadaşlarımla buluşurdum sürekli dışarıdaydım.bir sürü arkadaşım çevrem vardı.sabah 3te falan yurda gelirdim.ikinci üniversiteyi okurken okuldakilerin genel olarak yaşça küçük olması ve yaşam tarzlarının bana uygun olmaması sebebiyle okul dışı fazla samimi olmadım.hergün gezdiğim insanlardanda uzaklaştım bu süreçte.kendi başıma çok daha rahat ve mutlu olduğumu keşfettim.ayda 1-2 defa biriyle zar zor buluşma gereği duyuyorum.kendi kendime mutlu olmayı keşfettim galiba

Evet şekerim seni anlıyorum. Artık insanlar social mediadan birbirlerini takip ettigi için yüzyüze görüşmek istemiyor. Gizem diye birşey kalmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…