selamlar... son zamanlarda keşke bu yönde konularım olmasa...dertleşmeye kimsem olmadığından yazıyorum sağolun siz de dinliyorsunuz.. ailemden altın isteyip banka kartalarına olan 7 bin civarında borcu sıfırlayıp onlara borçlanayım diye karar verdim 2 gün evvel babama tel açtım.. kimseden bişi istemek; onlara yük olmak gibi gelir...isterken bile kendime yakıştıramadım ağladım..babam o anda "tamam kızım sen canını sıkma yollarız dedi.."tekrar tel açtım baba inan ki her ay altın alıp en sonunda aynı gram bileziği yapıp yollucaz ben kimseye yük olmak istemem "dedim tamam kızım üzülme hadi dei kapadı..akşam ananme anlatmış annem de "sizin sıkıntınız bizim sıkıntımız kızım tamam dedi..tek istediğim eşime söylememeleriuydi.1 aydır kavga ediyoruz eşimle kimseden almam diyor banka kartlarından devamlı para çekmesini kaldıramıyorum en isyisi hepsini temizleyip kartları kapattırıp annemlere borçlşanmak ama grurdan kabullenmedi..bunu anlattım ben gizlice alıp kartların hepsini temizleyeyim kapatayım en fazla 2 gün bağrır sonra hak verir dedim onlar ısrarla "damatla biz konuşalım" deyince.konuşsalar biliyorum bi daha tartışma çıkacak evde.neyse tama sen üzülme dediler kapadılar tel i. aradan 2 gün bile geçmeden babam tel açıyor bugün; ee kızım yanlış anlama vermeyelim demiyorum bilezikleri ama eşinden ayrı iş yapma vs..dedi baba grur yapıo kimseye demio kartlardan çekio ancak faizni asgarisini yatırabiliyoruz dedim..başladı;" tama ben kaynatanla konuşayım" hayır baba onlar yoladı zaten dedim.. - "ya kartları sıfırlayınca rahatladık die ödememezlik yaparsa teyzenler gibi "deyince canım sıkıldı baba ben onlara benzemem damadınızı bilmiyor musunuz neden öle bişi yapsın karta her ay ödeyene kadar size altın alıp atarız bilezik yaparız dedim. -"ben bilmem!diye celallendi.ben damadımla iş yapmadım daha önce tanımıyorum onu bunun anası babası yok mu "deyince ağlayarak "tamam baba istemedim say sağolun gerek yok doğuma gelirken altın falan getirmeyin".dedim.bir daha da aramadılar hiç..akşam saatlerce ağladım...abime kaç defa babam kendi adına kredi çekti..yardım etti ..bu yaz tüp bebek yaptırcaklar gelin hanım söyledi.bu arada gelin ile abim tekrar birleştiler babası bakmıyormuş daha doğrusu hep söylenmiş babam da "kızım ben sana ölene kadar bakarım dedi diyor babam annem de bu yaz size tüp bebek yaptırcaz "diyerek anlattı bana abimin eşi. o kadar içime verdi ki.... o kadar üzülp ağladım ki.. abime o kadar yardım ettiler tamam krediyi abim ödedi ama sonuçta yine borç vermiş oldular babam kendi adına kredi çekerek...arad verdiklerini söylemiyorum..gelinleri "babam ölene kadar sana bakarım kızım dedi "diye övünürken ben babam arkamda diyemedim...teyzemlere dayıma anneannemlere zamanında altın verdi almaları güç oldu evet kabul hatta teyzem bilezik değil de eski hesaptan az az para veri güme gitti bilezikleri ben küçükken..ama sonuçta herkese yardım ettiler..bi bana gelince mi eşim " el oğlu "oldu...yazı yazık..benim eşim kızkardeşim psikolojik rahatsızlık geçirip evden kaçınca deli oldu benimle birlikte elinden geleni yapmaya çalıştı hatta bu sene kışın kardeşini getirleim de sen götür hastaneye tedavisine dedi..ama babam bugün "ben onu tanımıyorum iş yapmadım ben damatla ! "diye çıkıverdi işin içinden.....çüok üzüldüm ama bi daha kendileri demedikçe demem bile borç verin diye..konumumu öğrendim..annemin senelerce dediği "ben üniversite okuttum çok fazla çeyiz yaptım senelerce başıma kaktı memlekete gitmelerimde..sanırım ondan yanaşmıyorlar borca...ama içim çok acıyor.. Allah kimseyi zor durumda bırakmasın .inşallalh kolayca öderiz bi yolunu gösterir helal yoldan biz Allah ım..elimden bişi gelmiyor vallahi hamile olmasam temizliğie merdiven silmeye gidicem kızımı da alıp ama gidemem hele de bebek doğunca iki çocukla hiç olmaz.. ama büyüğk konuşmayım evlatlarım büyür de benim elimde imkanım olursa ayırt etmicem çok acıymış kız erkek ayrımı ..bana "bunun anası babası yok mu "diyor eşim için diyecektim peki benim annem babam yokmu ?...ama demek istemiyorum kırmak istemiyorum boşverdim içime attım ...ama şaşırmış durumdayım ne yapacağımı bilmiyorum çalışamadığımdan eşime böyle yardım etmek istemiştim duadan başka bişi gelmiyor elimden..Allah kimseyi düşürmesin düşünce anlıyormuşsunuz ne olduğunuzu... (bu arada lütfen kimse çıkıp da niye 2. çocuğa kalkıştın gibi densiz bi soru sormasın! birincisi hamileliğimin 2 . ayında başımıza dolandırılma olayı geldiği için bu duruma düştük ikincisi lütfen yorum yaparken anne babam hakkımda ağır konuşmayın ne de olsa hakları var üzerimde yine de Allah cennetlik etsin dilerim ama abime o kadar yardım edip de bana böyle yapmalarını kaldıramadım hakkım olsun demeeden de edemedim..zira abim borcu keyfi yaptı tatilini sinemasını dışarda yemek yemeleri ile borca daldı..ben tatil nedir bilmem 7 senelik evliliğimde başıma bu kötü şey gelmeseydi bunalmasaydım yine demezdim) Dularınıza ihtiyacım var lütfen dua edin bizim için zira "müslümanın müslümana duası red olunmaz" buyuruyor Peygamberimiz SAV. Efendimiz..uzun oldu hakkınızı helal edin..
Son düzenleme: