Ayrılsak da beraberiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben buna katılmıyorum
Elbette böyle olanlar var ama insanlar güçsüz oldukları için evlenmez sevdiği için evlenir, o da sizle bana güç versin düştüğümde kaldırsın filan diye evlenmedi, sevgi tükenebilir, o noktadan sonra tahammülsüzlük saygısızlık başlar ve hatta sadakatsizlik…..tükenmeyecek tek sevgi evlat sevgisidir.
Bir hayal edin: kocanızı sevmiyorsunuz herhangi bir çekim hissetmiyorsunuz ama evli olduğunuz için aynı evde yaşamak hergün aynı yatakta uyumak zorundasınız, kendinizi bir mengenede sıkışıyor hissetmez misiniz?ona tahammülünüz bitmez mi?her yaptığı sinir etmez mi?içinizde bir öfke birikmez mi, bunu bildiği halde boşanma taraftarı olmazsa saygınızı da kaybetmez mi?
Olması çok can acıtıcı ama en azından adam dürüst ve net, böyle devam edip aldatılmanız yada birbirinizden nefret edecek duruma gelmeniz daha mı iyi?
Her düştüğünde kaldırmasanız da ona güç vermesenizde bu sevgi bitecekti, adam canavar filan değil gayet insani bir durum bu, onu suçlamak sizi rahatlatacak olabilir ama yanlış
Çok haklısınız zaten zamana yayılan bir süreç olsaydı ve bana bunu hissettirseydi ben de daha öncesinden ikna olurdum bence

Konuşacak mısınız peki ?
Konuşmuyorum çünkü şu an çok sinirliyim ters birşey söyleyip suçlu pozisyonuna düşmek istemiyorum yokmuş farkediyorum evde yok gibi davranıyorum sadece artık evden gitmesini istediğimi söyledim birşey demedi bugün

Konuşmuyorum çünkü şu an çok sinirliyim ters birşey söyleyip suçlu pozisyonuna düşmek istemiyorum yokmuş farkediyorum evde yok gibi davranıyorum sadece artık evden gitmesini istediğimi söyledim birşey demedi bugün
Ne söylerseniz söyleyin ondan daha suçlu konuma düşmezsiniz ki :KK43: eminim çok zordur ama kendiniz için bunu yapmalısınız. Siz kararlı durunca pişman olacak

Çok haklısınız zaten zamana yayılan bir süreç olsaydı ve bana bunu hissettirseydi ben de daha öncesinden ikna olurdum bence
Ben sizi anlıyorum çünkü kocamı ve onunla yaşamayı çok seviyorum
Gururlu olmalısınız, dik durmalı ve net olmalısınız
Her akşam koştur koştur eve gitmeyin, arkadaşlarınızla buluşun konuşun kafanızı dağıtın, yiyin için sonra gelin eve ondan ne kadar uzak olursanız okadar kolay alışırsınız yokluğuna. Nispet yapar gibi kıskandırmaya çalışır gibi algılamayın dediğimi, gerçekten onsuz yaşayın. Samimi bir dostunuzda kalın birkeç gün mesela yada bir haftalığına bir yere gidin, ben dönene kadar evden gitmiş ol diyip davayı açıp gidin

Bunun genelde olmaması doğru olduğu anlamına gelmiyormuş herkes böyle düşününce doğrusu bu olmuyormuş
Ama bu genelde olmaması degil ,dogasina aykırı olmasından kaynaklı.Ben sizden sonra duzgün bir kadina bile rastlayabilecegini bile düsünmuyorum acikçasi .Kiymet bilen bir eşi uzmenin bedeli var.Adalet terazisi aleyhine işler görür o altinı da,dügünü de.

Ben sizi anlıyorum çünkü kocamı ve onunla yaşamayı çok seviyorum
Gururlu olmalısınız, dik durmalı ve net olmalısınız
Her akşam koştur koştur eve gitmeyin, arkadaşlarınızla buluşun konuşun kafanızı dağıtın, yiyin için sonra gelin eve ondan ne kadar uzak olursanız okadar kolay alışırsınız yokluğuna. Nispet yapar gibi kıskandırmaya çalışır gibi algılamayın dediğimi, gerçekten onsuz yaşayın. Samimi bir dostunuzda kalın birkeç gün mesela yada bir haftalığına bir yere gidin, ben dönene kadar evden gitmiş ol diyip davayı açıp gidin
Aynen öyle yapmayı düşünüyorum arkadaşlarımla tiyatro bileti aldım ona gidicem dün akşam dışarı çıktım tek başıma bir kafede oturdum hem içtim hem ağladım ama çok iyi geldi bana onsuz da keyif alabiliyorum hayattan kör olmuş gözlerim dünyayı görebiliyor artık

Ayyy bi tüp bebek süreci kolay mı yaa. Keşke en sonuncusuna girişip kendinizi boş yere maddi manevi yormasaydınız... Adam zaten istemiyorum diye başta belirmişken hem de... bebek olursa düzeliriz yanılgısına düştünüz sanırım. hakkınızda hayırlısı olsun 🙏

Onca uyarıya sinyale rağmen devam ettiğiniz tüp bebek tedavisi için üzüldüm ben. Sizde çok hata var, istemiyorum demiş niye devam edip onca ilacı alıyorsunuz. Psikolojinin önemli olduğu bir tedavide transfer haftası böyle bir tepkiyle karşılaşıyorsunuz. Tüm bu olanlara rağmen onunla aynı evde kalıp yemeğini yapıyorsunuz. Sizi cepte görüyor, biraz ipimi gevşetip etrafıma bakınayım, olmazsa geri döneyim diyor. Kıskançlık adı altındaki saçmalıkları ondan. Siz de onun kendi başına kalıp düşünmesine, ben ne yaptım demesine bile izin vermiyor, boş bırakmıyorsunuz deyim yerindeyse. Evini temizliyor, yemeğini yapıyorsunuz, eksiklik yok ki hayatında. Aklı başına gelsin diye yapıyorsanız böyle zaten olmaz.
Lütfen o evden çıkın gidin, bir anlaşmalı boşanma metni hazırlayın imzanızı alıp çıkın, olmadı sonra gönderin. Sizi bir daha kandırmasına izin vermeyin çocuk istiyorsanız tabi. Daha ne kadar yıllarınızı almasına izin vereceksiniz. İpleri elinize alın, sizinle oynamasına izin vermeyin, kendinize gelin lütfen.

Nerden başlasam nasıl anlaşılır anlatsam bilemiyorum ama sabır gösterip okuyanlara teşekkür ederim 10 yıllık evliyim ve burada okuduğum boşanma konularından birini de benim yazacağım hiç aklıma gelmezdi
10 yıl boyunca eğlenceli kendimce mutlu olduğumu düşündüğüm sevgili saygılı bir birlikteliğim vardı bu süreçte her evlilikte olduğu gibi küsüp barışan ama sonunda orta yolu bulan bir çifttik yaklaşık 1,5 sene önce tüm düzenimizi bırakıp eşimin iş değişikliği nedeniyle farklı bir şehre yaşamaya geldik. Ve evliliğimizin son 3 yılında da tüp bebek süreçleriyle tabiri caiz ise boğuştuk.
Bu sene tatilde eşim kendinde bir değişim olduğunu artık eskisi gibi olmadığını bana karşı tutkusunun bittiğini ve bu evliliğe devam edip etmeme konusunda net olmadığını söyledi. Ben tabi geçici bir süreç olarak düşündüm ve belli de bunu görmezden gelmek işime geldi
Sonra Kasım ayında son tedavi sürecim için başladığımda emin misin devam etmeyebilir evliliğimiz gibi sözler sarfetti ben tabi tek odak noktam bu tedavi süreci olduğu için yine sustum ve karşılık vermeden sürecime devam ettim son aşamada sağlıklı bir embriyo oluştu transfer edeceklermiş diye mesaj attığımda benim fikrimin bir önemi yok mu ben is-te-mi-yo-rum dedi evet aynen böyle yazdı. Bu benim için bir şok oluşturdu sonra eve geldik tutkusunun olmadığını ilk aşık olduğu zamanki gibi olmadığını evliliğin monotonlaştığını söyleyip durdu. Bunlar zaten kırıcıydı ve ben benim çocuk sahibi olmam için hep beni ertelemesinin öfkesini belirten ve beni yarı yolda bıraktığı için onu affetmeceğimle dolu cümleler kustum kendisine çok sinirlenmiştim. Karşımda beni istemediğini söyleyen bir adam ve benim de elimde her koşulda şu 10 yılda yanında olmak destek olmak için harcadığım zaman vardı. Şehir değişikliğini bile onun isteği içim kabul etmiş ailemden uzağa taşınmıştım. Son 1,5 ayımızı gerek mesaj gerek yüzyüze hesaplaşarak geçirdik ve bugün artık sanıyorum durumu kabullendim.
Şimdi önümüzdeki dönem için kendimi hazırlamak istiyorum ama maalesef ev konusunda net bir fikri yok ve o süreçte aynı ortamı paylaşmamız gerekiyor akşam hiçbirşey olmamış gibi yemek yapıyorum beraber yiyoruz çay içiyoruz sanki iki ev arkadaşı gibi ayrı odalarda uyuyoruz
Gelecek için sen de hemen evlenirsin ha gibi geyikler yapılıyor. Espri yapıp oturup gülüyoruz(şaka gibi) bu arada doktorumla konuştum yumurta dondurma işlemi yaptırıcam 37 yaşındayım dedim çok iyi düşünmüşsün diyor.
İş yerindeki sorunları konuşup ah vah ediyoruz.
Eve geç gelirsem bunu sorguluyor araban yoktu nerdeydin diyor seni ilgilendirmez dediğimde ama daha evliyiz sonuçta diyor. Ben sormuyorum bile. Gelen tüm mesajlarımı merak ediyor. Prensim yazan ismini değiştirdim diye trip atıyor ama düğünüm olursa altın al gel diyor.
Daha ne avukata gittik ne dava açtık bu arada şu 1 aylık süreçte tekrar deneyelim dedim hep beni reddetti. Şimdi benim de hevesim kaçtı hatta bugün böyle dedim ama dönüp devam etsek ben sana asla güvenemem artık benim yanımda arkamda olduğuna inancım kalmadı dedim. Aileme söyledim durumu terapiler aldım tek derdim kendimi sağlıklı ve sağlam tutmak şu an.
Peki şu an niye yazıyorum merak ediyorum sevgili kardeşlerim bu durumu yaşayan, şu durumda benim göremediğimi gören var mı bakış açımı değiştirmek için danışıyorum sabır gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
Embriyoyu da dondurdunuz mu sadece yumurta mı dondurdunuz?
İnsanın aşkı sevgisi bitebilir bu bana garip gelmedi ama bunu pat diye söyleyecek kadar hatrınızın olmaması tuhaf.
Kurban suçlamak istemiyorum ama tek gündemi bebek olan bi kadına mı dönüştünüz yada bebek ondan dolayı olmuyordu bunu mu çok yüzüne vurdunuz?
Tüp bebek en başta kadınlar için olsa da erkekler için de psikolojik olarak çok zor belki de onu kaldıramadı.

Adamın açması gerekir diye biliyorum.
Zaten avukata sor dedim
Ben davayı açtım tazminatı da aldım. Avukat arkadaşım dedi ki hakimlerin gözünde davayı açan daha haklı görünür.
Bir de bunun sonrası var. Mesela adam açsa davayı der ki onu ben boşadım. Boşanılacak bşr kadındı. Ama kadın açsa boşadım kurtuldum der. Evi terk de edebilir. Gururunu incitmiş haddini aşmış. Bunlar kadını haklı çıkarır zaten.

Ben davayı açtım tazminatı da aldım. Avukat arkadaşım dedi ki hakimlerin gözünde davayı açan daha haklı görünür.
Bir de bunun sonrası var. Mesela adam açsa davayı der ki onu ben boşadım. Boşanılacak bşr kadındı. Ama kadın açsa boşadım kurtuldum der. Evi terk de edebilir. Gururunu incitmiş haddini aşmış. Bunlar kadını haklı çıkarır zaten.
İyi o zaman yapsın.
Ama benim halam boşanma davasında evi terk ettiği için terk etti gitti demişti adam o yüzden söyledim.
Hukukçular daha iyi bilir tabi.
Ama konu sahibine çok üzüldüm.
Adamın pişkinliğine kızdım .

Aynen öyle yapmayı düşünüyorum arkadaşlarımla tiyatro bileti aldım ona gidicem dün akşam dışarı çıktım tek başıma bir kafede oturdum hem içtim hem ağladım ama çok iyi geldi bana onsuz da keyif alabiliyorum hayattan kör olmuş gözlerim dünyayı görebiliyor artık
Çok güzel ama kendinizi irdeleyin, ona inat olsun diye ispat olsun diye değil gerçekten kendiniz için yapın, onsuz hayata ağlaya ağlaya güle güle başlayın ve zamanla nötrleşin, bu süreci samimiyetle atlatın, kendinize dürüst olun, üzülmeniz çoooook normal hırs yapmayın üzüntünüzü yaşayın mutluluk dinginlik zaten gelecek
Gurur çok önemli ama gereksiz gurur gururumsu maskaralıktır. İyisiyle kötüsüyle yıllar geçirdiniz birlikte, konuşun onunla, beklemediğiniz bir anda böyle birşeyle karşılaştığınız için sindirmeye vaktiniz olmadığını onun içinde biten şeylerin sizin için zorunlu bitmesi gerektiğinin zor olduğunu kimi zaman ona öfkeli kimi zaman şaşkın kimi zaman üzgün hissettiğinizi bunca yılın hatrına çirkinleşmeden saygıyla anlayışla size yardımcı olmasını isteyin, bunu biran önce evden giderek davayı sonuçlandırarak yapması gerektiğini anlatın, sevgiyle başladık saygıyla bitirelim diyin, siz onu o sizi gerektiği gibi özgür bırakın

İyi o zaman yapsın.
Ama benim halam boşanma davasında evi terk ettiği için terk etti gitti demişti adam o yüzden söyledim.
Hukukçular daha iyi bilir tabi.
Ama konu sahibine çok üzüldüm.
Adamın pişkinliğine kızdım .
Halanız muhtemelen terk edip hiçbir şey yapmamıştır. Hanımefendi direkt boşanma davasını yapıştırsın. Ama ben olsam evden kovup açarım davayı ki öyle yaptım. Pisliğin keyfini beklemek zorunda kalmamalı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X