Ayrılıkta erkeği geri getirmenin yolu

:lepi: :lepi:

beni düşündüren şey de hep bu konu oldu zaten.döndükten sonrası.sen değişmedikten sonra yine aynı tas aynı hamam olduktan sonra farklı bi sonuç bekleyemezsin ki.aynı filmi bikkez daha baştan oynarsın okadar.ve olan yine bize olur.o a umduğunu bulamayarak hayal kırıklığıyla yine gider.hala bıraktığım gibi hiçbişey değişmemiş düşüncesiyle.bi yandan da değişmemenin kendimize zararı büyük olur.hayatımıza başkaları girdiğinde de yine farklı kişilerle aynı şeyi tekrar yaşarız.sonra da neden hep ben severken terkediliyorum düşüncesiyle kahrolup sızlanırız.hep aynı sonuç yaşanıyosa demekki bizim değişmemiz lazım.umutlu ol.a birkez daha katılıyorum.

Erkekleri elde tutmayı bilirseniz eğer,kendinize fazlasıyla bağlarsanız ( tabi buda sıcaklık,cilve,zeki olma ve çoğunlukla alttan almayla olur) ayrıldığınızda geri dönen mutlaka o olur. Çünkü bunları başkalarında bulamayacak ve geri dönecek tıpış tıpış..Ben 2 yıldır sevgilime bu şekilde yaklaştım ve en ufak tartışmamızda da kaçan kovalanır taktiğini uyguluyorum arayıp özür dileyende hep o oluyor.. yerimseniben

Peki bu eğitim süreci nasıl olmalıbilmiyorumkismilehemen hoş beşe girmemelimi?? benim ilk ilişkim olduğu için bi çok hata yaptım şimdi tekrar görüşmek istiyo ve nasıl davranmam konusunda çok kararsızımkafamçokkarıştı

İlişkinizin boyutunu bilmiyorum, öncesinde yaşananlar ve bu noktaya nasıl geldiğinizi en iyi siz bilirsiniz fakat durumunuza duygusal bakıp onun hatalarını "zihninizde törpüleyerek" hatırladığınızdan eminim...

İlişkiler bireylere özeldir o nedenle üçüncü bir göz en fazla fikir verebilir ama asla dört dörtlük çareyi sunamaz çünkü her ikinizin de olaylara vereceği tepkileri yine en iyi siz kestirirsiniz. Yine de "genel" konuşmakta sakınca görmüyorum:

Erkek uzun süre ilgisizlik göstermiş, ayrılık sürecinden önce size tavırlarında soğukluk, umursamazlık hissettirmişse emin olun ayrılığınız sizin haberdar olduğunuz tarihten en az birkaç ay önce adamın aklında gerçekleşmiştir. Size bu hal bir gün aniden telefonunuza cevap alamayarak ya da "Artık yeter, biz birlikte olamıyoruz, beklentilerimiz farklı, ailemle uyuşamazsın" vb. "gerekçelerle" bildirilir. Sevgilinizin soğukkanlılığına şaşırır, "Beni deli gibi seviyordu, planlar yaptık birlikte, gerekirse ailesini karşısına alacağını söylüyordu, daha dün aşkım demişti" vb. hezeyanlarıyla onun bir günde nasıl değiştiğine inanamazsınız. Oysa bunlar bir günde olmadı, dediğim gibi o başka bir hatunu gözüne kestirerek ya da beraberliğinizden sıkılarak aylar önce "ayrıldı sizden", sizin kadar duygusal bakmadığı ve ciddiye almadığı için de "aşkım, canım, cicim" sözlerine devam etti, gittiği yere kadar... :1closedeyes:

En nihayetinde ayrılık süreci bu ve benzeri şekillerde yaşandı. Siz dünyada güvenilecek erkek kalmadığına inanarak "Bu da böyle yaptıysa, onca planı, sözü yalansa başka kimseye güvenemem, ben evlenmeyecek ve yalnız öleceğim galiba" şeklinde anlam bulan berbat hislere gömüldünüz. Ama bir gün o da ne? Türlü bahaneler sıralayan adam, "Dönüşü yok" dediği yollara "U dönüşünün" en havalısını yaparak "Aa, hayatta aramaz, çok gururludur" sözlerinizi ezip geçercesine kapınıza geldi. :jeyyar:

O sahneyi gözümüzde canlandırmak hiç de zor değil...

Gidişiyle egonuzu paspas yapan adam şimdi size kalbinin kırmızı halılarını sermiş, gözünüzde büyüttüğü gururunu eze eze kendisine "evet" demenizi bekliyor.

Uyarı: Bu genellikle boşta kalan, kimsenin yüzüne bakmadığı ya da aradığını bulamadığı için "Ne yapalım, son çare" ya da "Bana asla hayır diyemez, benden iyisini mi bulacak!" diye size dönen adamı gözünüzde yüceltmek için sizi kandıran egonuzdur; O gittiğinde yıkılmıştınız ya, size kendinizi iyi hissettirmek için adamı allayıp pulluyor, "Bak senden güzeli, iyisi, harikası yok, peşinde pervane oldu, burnunu sürttün" diyor size... Siz de paşa paşa "kendi anlattığınız masal"a inanarak, sizi hiç umursamadan, ardına bakmadan giden adamı "kafasına saksı düşmüşçesine size aşık olup döndü" sanıyorsunuz. Sizinleyken değerinizi anlamayan adama hangi depodan, hangi istasyondan "aşk" yüklemiş olacaklar da size Mecnun olup dönecek, yapmayın Allah aşkına... şakkıdı

Hele bunların gözünüze soka soka başka kadınlara yanaşan, sözde olsun özde olsun onlara ciddi niyetlerle yaklaşan versiyonları vardır, evlerden ırak... En aşağılık, tehlikeli tür bunlardır. Siz kendinizi kandırmak için ayrılık sürecinde "Beni kıskandırmak için ona gitti" dediğiniz kadının yerinde olabilir, adamın asıl o hatunu kandırmak için "paravan" yaptığı kıskandırma objesi bizzat siz olabilirsiniz. Öyle olmasa bile adamın bir elini yağa bir elini bala bandırmasına ve yine bir hemcinsinizle beraber öyle bir adam için yağlı ballı hallere girmeye ne lüzum vardır. Adam alçak, kadın neden o seviyeye inip kendini alçaltsın ki Allah'ın yeryüzüne indirdiği en değerli mücevherdir kendisi...

Aslında söyleyecek çok şey var, ne kadar ayrılık hikayesi varsa o kadar reçete var tekrar birleşme ya da kopma üzerine yazılacak. Lakin en genel hatlarıyla şöyle özetlenebilir: Artık yaşam şartları eskisi kadar zor değil, stres kaynağı daha az, olanaklar daha fazla. Şu hallerde sizi terk eden bir adam varlığınızı gereksiz görmüştür ki sizi hayatından çıkarmıştır. Başka alternatiflere yönelmiş, eksikliğinizden korkmamıştır. "O olmasa da olur, ben işime gücüme bakarım." demiştir. Bunları diyen bir adam yokluğunuzdan öldüğü, nefes alamadığı, hatasını anladığı için dönse bile (terk eden adamların milyonda bir tanesi böyle hisseder, o bile zor kaydirigubbakcemile3 ) siz olmadan yaşamayı tecrübe etmiştir. İlk hararetli tartışmada, biraz canı sıkıldığında sizsiz de yaşayabildiğini hatırlar. Bu da kadına öyle kötü hissettirir ki...

Ya tekrar giderse?
Ya beni eskisi gibi sevmiyorsa?
Ya o arada başkası olduysa hayatında?

Bu korkular kim için yaşanıyor, sizi terk eden bir adam... Yokluğunuzda gözü sağa sola kayan adam... (Aramızda "ayrılsa da benden başkası olmaz hayatında diyecek kadar" Pollyanna olan yoktur herhalde sositososito )

Bütün bu yazdıklarımdan sonra düşünün bakalım... Sizinki bu yazdığım gruplardan birinde mi ya da benzer şeyler yaşadınız mı? Eğer öyleyse eğitim sürecine lüzum var mı? Değer mi enkazdan çıktığınız olay mahaline geri dönüp kalbinizden hançerlendiğiniz yerde bu sefer yaralanmayan uzuvlarınızı da kaybetmeye... :umursamaz:

Hangi erkekler eğitilmeyi hak eder biliyor musunuz? Saflığından, toyluğundan ilişkisini yürütemeyen, şartlara boyun eğmek zorunda kaldığı için sizden kopan ve bunu aslında hiçbir zaman istememiş olan aşk cahili adamlar üzerinde çalışmaya değer ancak. (İyi niyet gösterip size bin türlü hata yapan adamı yüceltmeyin, o da bu nedenle bıraktı beni demeyin eğer öyle değilse, gerçekçi olun...) yerimseniben

Yoksa ilişkilerde kurt olmuş, hayatı yol geçen hanına dönmüş, "havada karada kız kaçırmam" diyen, "reelde beş nette on beş" götürme heveslisi adamlara ders vermeye kalkarsanız hele de sağlam bir hata tecrübeniz yoksa boyunuzun ölçüsünü alır, ders vereyim derken hayatınızın en kötü sınavından geçer hatta sınıfta kalırsınız...

Diyorsanız ki "Ben ne olursa olsun deneyeceğim, sonra ya pişman olursam denemediğim için" diye o zaman da evvelki tecrübelerinizi hatırlayın... Kaç kez "Bu kez olur" diye size yaklaşmasını dilediğinizi... Her seferinde daha çok üzüldüğünüzü, ettiğiniz duaları, gözyaşlarınızı... (Bunlar benim tahminlerim, bu kadar kararsız kaldığınıza göre sağlıklı bir ilişkiniz olmamıştır) Siz "sihirli değnek"le dokunulduğu için onu böyle gözü kapalı sevmiyorsunuz, öteden beri aşık olduğunuzu hissettiniz... Fakat o öyle hissetmiyordu ki koptu sizden, ona "sihirli değnek"le dokunulmuş olması lazım size bu kadar acı çektirdikten, terk ettikten ve yokluğunuzda sakınca görmeyişinden sonra ki size saf bir aşkla dönmüş olsun... Aramızda değnekleriyle aşıkları birleştiren peri kızı tanıyan var mı? sengözlerimebaksanab

Doğru kararı vermenizi diliyorum... :enbuyukkk:

umutlu ol ne kadar uzun bi cevap yazmışsın akannehir
erkek gitmeye kalktıysa ne yapsan boş bağlasan durmaz bnce böyle

Umutlu _OL_
tek kelimeyle harikasın tatlım
gerek tecrübe,gerek diğer yollarla edindiğin bu anektodları
bizlerle paylaştığın için kendi adıma teşekkürlera.s.

Umutlu _OL_
tek kelimeyle harikasın tatlım
gerek tecrübe,gerek diğer yollarla edindiğin bu anektodları
bizlerle paylaştığın için kendi adıma teşekkürlera.s.

vereliniortak

Umarım aklı on karış havada olan kızların kulağına küpe olur yazılanlar.
Bıraksın artık herkes kendini kandırmayı.
:enbuyukkk:

vereliniortak

Umarım aklı on karış havada olan kızların kulağına küpe olur yazılanlar.
Bıraksın artık herkes kendini kandırmayı.
:enbuyukkk:

Bu topiktekiler yine ayakları yere basan, akla karayı ayıran kızlar, diğer topiklerde "senden önemlisi yok, giden gider boşver" dedin diye tükürmeye, ısırmaya kalkanlar var, bu ortamı sağladığınız için tebrik ederim... vereliniortak

Malesef ben de tepki almıştım vaktinde yazdığım şeyler yüzünden burda.
Israrla geri dönüşleri bekleyip, olumlu düşünmeye çalışarak vakit kaybeden insanlar vardı.
Ama değişim olmuş çok şükür artık.

Diğer topikleri de biliyorum. İçler acısı.
Kendileri bilir.

Günlüğe senin yazından alıntı yaparak bir şeyler yazıcam bu arada.

Tekrar teşekkürler. opuyorumnanaktan

cevap verdiğin için teşekkürler cnm...geçekten bu yazıyı okuduktan sonra görüşmemeye karar verdim tamamen çıkartıyorum hayatımdan.çünki seninde söylediğin gibi ona dair hep şüphelerim var ya yine terkederse diye ki zaten o beni bi başkası için terketmişti...:sinifsinif: sanırım en iyisi aynı filmi yeniden izlememek ..

Yoksa ilişkilerde kurt olmuş, hayatı yol geçen hanına dönmüş, "havada karada kız kaçırmam" diyen, "reelde beş nette on beş" götürme heveslisi adamlara ders vermeye kalkarsanız hele de sağlam bir hata tecrübeniz yoksa boyunuzun ölçüsünü alır, ders vereyim derken hayatınızın en kötü sınavından geçer hatta sınıfta kalırsınız... [/COLOR] ve bu kısımda aynen ona uyuyo ve zaten her görüşmede daha büyük hayal kırıklığına uğruyorum ewt bu defa kesin kararlıyım görüşmicem kesinlikle bitti yani..o değil eğitilmeyi şöle bi dönüp bakmayı bile hak etmiyo alsanaalsanasmile ay sinirler tepeme çıktı yine birden yaptığı kötü şeyleri ve beni ne kadar üzdüğünü hatırladım.sadece kuru kuruya seviorum deyip kabullenmek de olmuyo işte:umursamaz:

Tebrik ederim kararınızdan dolayı. vereliniortak

boşvemiş havalarında dolaş.2.gün kapında biter

sevgili umutlu_ol_

yazılarınız harika özelden mesaj yazmak istedim ama kapalı galiba benimde 4 yıllık bi ilişkim vardı sizinle dertleşip fikirlerinizi öğrenmek isterdim
a.s.

sevgili umutlu_ol_

yazılarınız harika özelden mesaj yazmak istedim ama kapalı galiba benimde 4 yıllık bi ilişkim vardı sizinle dertleşip fikirlerinizi öğrenmek isterdim
a.s.

Kapsama alanı dışında şu anda kendisi.
Cezası ne zaman kalkar bilemiyorum.

neden ki

neyse sizlere de anlatırım yorumlarınızı esirgemezseniz acaba ayrı bi topik mi açmam lazım

Site kurallarına uymadığ için. İkili bir tartışmaya girdi.
Bence aşk hikayelerimiz dertlerimiz ya da aşk acısı çekenler topiğiğne konu aç.
Artık hangi topik sana uygunsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…