Eger ex inizi aradiginiz halde tele cevap vermiyorsa ( su veya bu nedenle) eger telefon numaranizi goruyorsa mesaj birakmayin. Ve lutfen gunde 100 kez aramayin.
Bir kez arayin telefon numaranizi gorsun. Tekrar aramak icin mutlaka 2-3 gun bekleyin.eger aradiginizda cevap vermemis ve siz 100 kez daha aramissaniz sizin yine umitsiz bir durumda oldugunuzu onu hala takip ettiginizi anlayacaktir.
Buda sizi yeniden basa dondurur.
Ama 1 kez arayip 2-3 gun aramazsaniz. O da merak edecektir. Aradi ama sadece 1 kez neden diye?
Defalarca ararsaniz, “ sana hala ihtiyacim var, ben cok uzgunum, sensiz yasayamiyorum “ mesajini verdiginiz an ex iniz yeniden sizden kacacaktir.
Ama kendine guvenen, hos sohbet, kipir kipir biri olarak ararsaniz farkli olacaktir.
Diyelim aradiniz, 2-3 gun sonra yeniden aradiniz, ve 10 gun oldu tele cevap vermiyor. O halde simdilik aramayi durdurun.
Ve 2-3 hafta sonra yeniden arayin.
Ve gunde sadece 1 kez arayin. Asla 2. kez teli cevirmeyin.
Ve tum bunlari yapip ex iniz hala telinize cevap vermiyorsa birakmanin zamani.
Eger durum bu ise, ne sms , ne email nede facebook veya my space e not birakin.
HAyir dediginde yapmayacaklariniz :
1. Yalvarmak, rica etmek
2. Kizmak
3. Onun sizi aldattigini ima etmek
4. tartismaya girmek
Birakin gitsin simdilik.
Cunku o size hayir dediginde siz bu hayiri hic kizmadan bozulmadan Kabul ettiniz. Bunun sonucu ya exiniz sizi kendi istedigi hazir oldugu bir zamanda arayacak yada artik o sizi yeniden aradiginda siz kendisine guvenen, ex i disinda bir hayati olan, kendine sevgisi ve saygisi olan biri olarak belkide o geldiginde onu istemeyeceksiniz.
Eger aramazsa bilinki iliski bitmistir.bunu zorlamanin geregi yoktur.
Onu aramaniz, yalvarmaniz sadece sizi kucultur.
Yine yasayacaksiniz. Yine seveceksiniz. Buna inanin .
Ben ex imle ayrildiktan sonra 20 gun hic kontaga gecmedim.Msn listemde idi. Ben msn e geldigimde o da orda oluyordu ama hic mesaj atmadim. O da atmadi.
Ama 20 gun sonra birden bana “ naber, hersey nasil ¿ diye bir msj atti.
PC imin basinda ne yapacagimi bilemedim bir an.
Eger hemen cvp yazip iyiyim dese idim. Tekrar basa donecektim.
Tam 10 dakika bekledim. Ve cevabim “ hersey superrrr “ oldu. Baska tek satir bile yazmadim.
10 dakika sonra cevap verdigim icin o benim baska biri ile konustugumu sandi ama ben sadece oturuyordum pc imin basinda.
Ben hersey super deyince hemen “ himm, oylemi, neler yapiyordun dedi?
Tekrar 3 -4 dakika beklettim. Ve “ Cok sey dedim, su an cikmaliyim, sonra soylerim, hoscakal dedim.
Yazdiklarimda hic bir kabalik yoktu ama cok yakinlikta yoktu.
evet hayatimda bir sey ler oldu sana soylerim ama vaktim olunca, yani sana ne oldugunu anlatma ihtiyacinda degilim. Cunku sen artik benim icin eskiden oldugu gibi aninda herseyi soyledigim biri degilsin mesajini verdim”.
Yukarda ex inizle ayrildiniz ama sizi aramadi sizde en az 30 gun aramadinizi varsayarak ex inizle nasil temasa gececeginizi yazdim.
Simdi ise ayrildiniz ve kontagi kestiniz. Ex iniz sizi ariyor . ne yapacaksiniz?
Zor bir durum. Bunu basari ile atlatmak onemli.
Bu yuzden telefona cevap verdiginizde mutlu, (abartmayin) kendi hayati ile mesgul bir imaj cizin.
Neden bu zamana kadar aramadin gibi sozler ETMEYin...
Ve kendiniz hakkinda cok bilgi vermeyin.Hepsini telde anlatirsaniz gordugunuzde ne anlatacaksiniz. Yani azar azar bilgi vermelisiniz.
Sizi aradiginda:
1. naziksiniz, mutlusunuz, her sey yolunda imaji.
2. sorularinin hepsine asla cevap vermeyin. Ustun koru gecin.
3. siz yeni hayatiniza gectiniz izlenimi verin ama nedir soylemeyin.
4. sizi aradigi icin cok sevindiginizi mutlu oldugunuzu zaten gunlerdir beklediginizi asla ve asla belli etmeyin.
5. dogal konusmaya calisin.
6. konusma kisa olmali.
7. onun hayati hakkinda detayli soru sormayin.
( nasilsin, okul is nasil ama detay sormak yok cunku sizin ilgi alaniniz degilki onun ne yaptigi)
Ve en onemlisi onunla olayi bitirdiginizi hissetirmeniz.soylemeniz degil, hissettirmeniz. Yani artik onu istemiyorsunuz.
Hatta konusma arasinda kisaca “ evet ayrilmamiz gerekiyordu. Bende seninle ayni fikirdeyim deyin, baska bir sey soylemeyin.
--------------------
O sizi red etmisti ya. Simdi sizde onu red ediyorsunuz.bunu tasimasi cok zor olacaktir.
O na ihtiyaciniz olmadigini belirtmeniz onu yaralayacaktir.
Ama tum bunlari soylerken hep cok kibarca yapin.
Konusma sirasina ex iniz sizinle bulusmak istiyor.
Mesela “ cuma gunu cikalimmi diyor ¿
Siz “ Cuma benim icin uygun degil. Bir yere sozum var. Ama Pazar benim icin uygun deyin...
Ve kisaca gunu kararlastirdiktan sonra “ cikmak zorundayim deyip telefonu kapatin.