Ayrılığın üzerine hamile kalmak

bence oyle demek istemiyor. Bir yanda bir bebege en guzel sekilde gece gunduz bakmaya gonullu insanlar hasret cekerken, obur yanda aman kaza(!) ile oldu nolcak aldiririm/öldürürüm olur biter gibi bir sorumsuzlukta olanlar agirina gidiyor.

Farketmez demlicay, yaratici inanci olan insanlarin bunu sorgulamasi bile abes bana gore, herseyi bilen goren yaratan karar veren bir yaratici var ise, demek ki anne olmayi onu uygun gormus sana degil. Yapacak bir sey yok!. Her boyle hamilelik konusunda ayni bu terane donuyor " ona sahip olamayanlarda var" ee yani de suclusu hamile kalabilenlerde mi? Onlar mi karar verdi diger kadinlarin erkeklerin ureme sistemlerinde problem olusmasina, onlar hamile kalabildigi icin mi bu anne olamayanlar olamiyor... Ayni deger yargilari yine belki dogurmak evlatlik vermek isteyecek kadinlara da engel oluyor,..

Konu fake değilse ; çocuğu aldırmayın. Tabiki de çok çok kötü bir durum evli değilken hele de kötü bi ilişki yaşatan birinden hamile kalmak ama çocuğun dünyaya gelmesine engel olmak? Çok zor ama ben yapamazdım

orasi oyle tabi, dedigin gibi inanci varsa da bir nevi isyan etmeye dogru gidiyor. Ama anliyorum insanlarin hislerini cunku birisi gelip kocaman insanim ama sorumsuzum diye rahat rahat yazinca, vakti zamaninda aklin neredeydi yani 1 kondom 1 hap kullanmak bu kadar zor degil. Kurtaj da bir korunma yontemi degil, onun da riskleri var, psikolojik olarak da insani olumlu etkileyecek bir operasyon degil.

Gecmis gecmiste kaldi, bunu degistiremeyiz, bu bizi bir yere goturmez... bak bizim toplumlarimizin en buyuk sorunlarindan biri bu, korkunc sekilde yargilayici, taslayici, hatayi korkunc sekilde elestirici... evet yapmis ya da yapmamis ama ortada bir sonuc var artik. Soru sorulan konunun cok ama cok disinda herkes hirslarini, hatalarini, ozlemlerini konu sahibinin uzerinden gideriyor. Evet korunmasiz iliski yasamis, bunun sadece bebek gibi sonuclari yok... partnere guvenilmeyen butun iliskilerde evliliklerde dahil, aldatan bir kadin erkek varsa benim ilk korkum hastalik kapmak olur. Norvec de otursak dogur ver bakimevine diyecegim cunku biliyorum kendi hayatina da devam edebilir, cocuk da iyi yetisir. Kimse cocuk esirgemeye gitmiyor ama dogursun bakilir diyor. Gercekten mi oyle ? Yakin arkadaslarimdan biri cocuk esirgemede buyudu, orada olan kiz cocuklarindan birini cope atmislar, yuzunu fare kemirmis demlicay, kiz kocaman olmustu yuzu gozu hala hasarli(. Bunlarda ornek yani...

Son düzenleme:
Ee aldiracaksan aldır bizi niye meseleye karıştırıyorsun? Bebeği tek başına yapmadigina göre bunun kararını vermek tek sana düşmez tabi ki bebeğin babasına da soyleyeceksin

bence kesın hamılesınız, keşke bastan onlemını alsaydınız ama olan olmus benımde basıma geldı ıstenmeyen gebelık ve aldırdım hıcte pişman degılım..
ama bence sevgılınıze bunu soyleyın bılsın , sadece bırsey soracagım 2 yasında çocugu olduguna gore ya hala evlı yada yenı bosanmıs bırı bu tarz ınsanlardan uzak durun derım daha cok gencsınız kendı yasıtlarınızla takılın derım bır dost tavsıyesı..

21 yaşında hayatını çıkmaza sokmayacaksın tabiki,aldıracaksın. Zor olacak üzüleceksin ama geçecek. Lütfen bidaha dikkatli ol. Garanti korunma yöntemlerini dene.

Ay bide şöyle not düşmüyorlar mı, deliriyor insan.

Adamın sevişmek dışında bir amacı olduğunu nasıl düşündün? Hadi yaptın, niye korunmadın? Korunmadıysan ve ortada bir çocuk varsa kendinle ilgili düşünecek bir şeyin kalmadı hanımefendi. Zevkin için kalkıpta bir cana kıyarsan ben daha neler neler derim.

Ben dogurmasi/aldirmasi uzerine bir sey yazmadim ama bir ogretmen olarak universite son siniftaki gencin piskin piskin geri cekilme yontemiyle birlikte oluyorduk demesi bana cahilce geliyor. Ama simdi yazayim, konu gercekse dogurup ne yapacak? İşte belli yaşa gelmis, egitim aliyor dedigimiz kisiler biraz da sorumluluk sahibi olmali. 16 yasinda koca derdine dusenlere nasil oku meslegini dusun diyorsak okuyanlarin da bir farki olsun. Yaptiklari eylemlerin sonuclarini dusunup hesaplasinlar diye umuyorum.

Ozellikke sana yazmadim zaten, seninle sohbet ediyorum sadece kusura bakma diger turlu anladiysan. Cinsel egitim yok ulkemizde demlicay, kimse kendi bedenini de karsi cinsi de tanimiyor, O yuzden vajinusmus ciddi bir problem ulkede, kadinlar orgazm dahi olamiyor oranlar yuzde 60lardaymis yani. Cinselikle ilgili bu kadar sorunlari olan toplumlarda. bunlar normal geliyor bana. Bir de beyin bu yaslarda hala gelisiyor 25 yasina kadar degisim gosterdigi dusunuluyor, 30larindakiler kadar saglikli dusunemiyorlar... Bizlerin yargilamak yerine, ayiplamak yerine destek olmasi lazim.. disarisi zaten "vurun orospuya "diyen, azgilarindan salyalari akarak bekleyen bir ton kurtla dolu kotu erkek cocuklari yetistiriyoruz ne yazik ki

Sanki dünya güllük gülistanlık bi yermiş gibi 'onun dünyaya gelme hakkını elinden alma' gibi yorumlar bana komik geliyor.

21 yaş anne olmak için de, evlenmek için de çok erken. Üstelik böyle bi ilişkiyi evliliğe zorlamak akıl işi de değil. Daha dikkatli olmalıydın ama yapacak bişey yok. Yerinde olsam tabiki de aldırırdım.

Sevgilinin soz hakkı var imzası olmadan aldıramazsın. Merdiven altı Bı yerde aldırmayacaksan tabi

Ay konu disi bir sey diyecegim, o emojiler ne guzel ya:))) ya simdi daha da gicik oldum, bana bir akrep vermediler, illa zayiflamam mi lazim ya. O yesil seyden bende istiyorum, seninkini bana versene:)))))

Bir kere kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok, her ne olursa olsun. Yapmasaydın, aklın nerdeydi, onu başta düşünecektin gibi sözler kimsenin üzerine vazife değil.

Ortada evlilik dışı bir çocuk var evet ve bu da konu sahibinin imtihanı. Hatalar insanlar için var ve sonucunu yaşayarak kendisi görecek.

İslam ile bagdastirildiginda zaten günah biliyoruz ama kimseye yine yargılamak düşmez. Ona kalırsa nice günahlar var ki insanlar gözlerinde küçültüp günah olduğunun farkında bile değil..

Bu onun imtihanı...
Aldır ya da aldırma diyemem sadece Allah yardimcin olsun hayırlı bir kapı açsın inşallah..

Bu günaha girme bence koruyucu aile bul kendine ve doğur isteğiyipte anne olamayanlar var bak aldirirasan ilerde hiç sorun yokken anne olamaya bilirsin bence de bu senin sinavin

15 yıl sonra da tv programına çıkar, çocuğumu arıyorum diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…