- 17 Mayıs 2010
- 4.224
- 14.070
- 408
- Konu Sahibi karkedisi35
-
bence oyle demek istemiyor. Bir yanda bir bebege en guzel sekilde gece gunduz bakmaya gonullu insanlar hasret cekerken, obur yanda aman kaza(!) ile oldu nolcak aldiririm/öldürürüm olur biter gibi bir sorumsuzlukta olanlar agirina gidiyor.
orasi oyle tabi, dedigin gibi inanci varsa da bir nevi isyan etmeye dogru gidiyor. Ama anliyorum insanlarin hislerini cunku birisi gelip kocaman insanim ama sorumsuzum diye rahat rahat yazinca, vakti zamaninda aklin neredeydi yani 1 kondom 1 hap kullanmak bu kadar zor degil. Kurtaj da bir korunma yontemi degil, onun da riskleri var, psikolojik olarak da insani olumlu etkileyecek bir operasyon degil.Farketmez demlicay, yaratici inanci olan insanlarin bunu sorgulamasi bile abes bana gore, herseyi bilen goren yaratan karar veren bir yaratici var ise, demek ki anne olmayi onu uygun gormus sana degil. Yapacak bir sey yok!. Her boyle hamilelik konusunda ayni bu terane donuyor " ona sahip olamayanlarda var" ee yani de suclusu hamile kalabilenlerde mi? Onlar mi karar verdi diger kadinlarin erkeklerin ureme sistemlerinde problem olusmasina, onlar hamile kalabildigi icin mi bu anne olamayanlar olamiyor... Ayni deger yargilari yine belki dogurmak evlatlik vermek isteyecek kadinlara da engel oluyor,..
orasi oyle tabi, dedigin gibi inanci varsa da bir nevi isyan etmeye dogru gidiyor. Ama anliyorum insanlarin hislerini cunku birisi gelip kocaman insanim ama sorumsuzum diye rahat rahat yazinca, vakti zamaninda aklin neredeydi yani 1 kondom 1 hap kullanmak bu kadar zor degil. Kurtaj da bir korunma yontemi degil, onun da riskleri var, psikolojik olarak da insani olumlu etkileyecek bir operasyon degil.
bence kesın hamılesınız, keşke bastan onlemını alsaydınız ama olan olmus benımde basıma geldı ıstenmeyen gebelık ve aldırdım hıcte pişman degılım..Merhaba arkadaslar her şey çok hızlı gelişti dün gece hamile oldugumu öğrendim, reglim gecikti normalde hiiç takmam.. çünkü pcos var yani regl gecikmesi normal benim için
ama hafif hafif mide bulantısı da eşlik edince içime kurt düstü hemen nöbetci eczaneden gidip alıp test yaptım testin sonucu pozitifti bu sabah yine yaptım yine pozitifti. toplamda 2 tane yaptım ikisi de pozitif cıkıyor kafayı yiyebilirim 21 yasındayım cocuklugumdan beri en büyük hayalim anne olmak ama şuanda duvara çarpmış gibiyim testin bozuk olması icin dua ediyorum. Sevgilim 35 yasında ve 2 yasında bir kızı var zaten. Hic cocuk isteyeceğini sanmıyorum böyle şeylerden hic bahsetmez böyle bi hayalimiz yoktu ki ilişkimizde rayında değil bu ara cok sorunumuz var. 1 haftadır ayrıyız.
Evlenme gibi bir durum/istek de yok.
Napıcagımı bilmiyorum calısmıyorum son 1 senem öğrenciyim maddi durumum iyi, onun da iyi ama ben böyle bir seye hicc hazırlıklı değilim bu sekilde hayal etmemistim.
Yarın doktora gidicem ve eğer gebelik doğruysa sanırım aldırmayı düsüneceğim.
Sevgilime hic bir sey söylemeyi düsünmüyorum söz hakkının olduğunu sanmıyorum.. ?
Kafamda deli sorular uyuyamıyorum.
En kötü senaryom aldırmak ve bu fikre kendimi alıstırmaya calısıyorum cok zor bi durumdayım lütfen bi akıl verin
sacma sapan seyler yazacak olanlar, sevgili ahlak bekcileri lütfen hic ugrasmayın 32 saattir uyumadım deliricem.
Ben dogurmasi/aldirmasi uzerine bir sey yazmadim ama bir ogretmen olarak universite son siniftaki gencin piskin piskin geri cekilme yontemiyle birlikte oluyorduk demesi bana cahilce geliyor. Ama simdi yazayim, konu gercekse dogurup ne yapacak? İşte belli yaşa gelmis, egitim aliyor dedigimiz kisiler biraz da sorumluluk sahibi olmali. 16 yasinda koca derdine dusenlere nasil oku meslegini dusun diyorsak okuyanlarin da bir farki olsun. Yaptiklari eylemlerin sonuclarini dusunup hesaplasinlar diye umuyorum.Gecmis gecmiste kaldi, bunu degistiremeyiz, bu bizi bir yere goturmez... bak bizim toplumlarimizin en buyuk sorunlarindan biri bu, korkunc sekilde yargilayici, taslayici, hatayi korkunc sekilde elestirici... evet yapmis ya da yapmamis ama ortada bir sonuc var artik. Soru sorulan konunun cok ama cok disinda herkes hirslarini, hatalarini, ozlemlerini konu sahibinin uzerinden gideriyor. Evet korunmasiz iliski yasamis, bunun sadece bebek gibi sonuclari yok... partnere guvenilmeyen butun iliskilerde evliliklerde dahil, aldatan bir kadin erkek varsa benim ilk korkum hastalik kapmak olur. Norvec de otursak dogur ver bakimevine diyecegim cunku biliyorum kendi hayatina da devam edebilir, cocuk da iyi yetisir. Kimse cocuk esirgemeye gitmiyor ama dogursun bakilir diyor. Gercekten mi oyle ? Yakin arkadaslarimdan biri cocuk esirgemede buyudu, orada olan kiz cocuklarindan birini cope atmislar, yuzunu fare kemirmis demlicay, kiz kocaman olmustu yuzu gozu hala hasarli(. Bunlarda ornek yani...
Ben dogurmasi/aldirmasi uzerine bir sey yazmadim ama bir ogretmen olarak universite son siniftaki gencin piskin piskin geri cekilme yontemiyle birlikte oluyorduk demesi bana cahilce geliyor. Ama simdi yazayim, konu gercekse dogurup ne yapacak? İşte belli yaşa gelmis, egitim aliyor dedigimiz kisiler biraz da sorumluluk sahibi olmali. 16 yasinda koca derdine dusenlere nasil oku meslegini dusun diyorsak okuyanlarin da bir farki olsun. Yaptiklari eylemlerin sonuclarini dusunup hesaplasinlar diye umuyorum.
Eğitimli genç bir kadın, geri çekilmeyi doğum kontrol yöntemi sansın.
Çok saçma.
Burada bir arkadaşa beni bul kamera açıcam dediniz. O da kameraya gerek yok çift çizgili testin yanına kullanıcı adınızı yazın dedi. Yok dediniz. Konu orada inandırıcılığını yitirdi.
Bu günaha girme bence koruyucu aile bul kendine ve doğur isteğiyipte anne olamayanlar var bak aldirirasan ilerde hiç sorun yokken anne olamaya bilirsin bence de bu senin sinavin
ya bize niye vermiyollarAy konu disi bir sey diyecegim, o emojiler ne guzel ya:))) ya simdi daha da gicik oldum, bana bir akrep vermediler, illa zayiflamam mi lazim ya. O yesil seyden bende istiyorum, seninkini bana versene:)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?