• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılığın üzerine hamile kalmak

25 yaşındayım ve etrafımda bu durumu yaşamış arkadaşlarım oldu. Ben kesinlikle ama kesinlikle aldırman gerektiğini düşünüyorum. geç kalmadan bir an önce doktora gidip aldırmalısın. ayrıca erkek arkadaşına da haber vermen gerekiyor. sana karşı çıkacağını sanmıyorum maddi destek istediğini düşünmesini istemiyorsan da belirtirsin ama mutlaka bilmeli. burada sakın aldırma diyen insanlar; korunmamış hamile kalmış bu bir hatadır, ancak çocuğu doğurup bir canın tüm sorumluluğunu alabilecek bir anne ve baba yok ortada. sırf bir hata yaptı diye bundan sonra da o hatayı devam mı ettirmeli. Bir cana sadece onu dünyaya getirmeyerek kıyılmaz. onu dünyaya getirdikten sonra yaşaması gereken hayatı veremezsen, en büyük kıyım o olur.
bu olay imtihanın olmuş, bir daha korunmadan birliktelik yaşamamaya özen gösterirsin. ayrıca bitmiş bir ilişkiyi çocuk doğurarak sürükleyemezsin. psikolojisine gelirsek sana destek olabilecek insanlarla daha sık görüş, kendini eve kapatıp içi karartma. yaşadın, ders çıkar. ama toparlan. önünde uzanan hayat sana daha çok hatalar yaptıracak çok dersler aldıracak, çok da güzellikler getirecek. bu kaçınılmaz :)

Ya sorma mune "sigara icin birakin ya da kilo alin verin " size de verelim dedi:KK70::KK70: hep boyle zaten cici kizlari hep disliyorlar:pPPPP
ama zaten zayıfım zaten sigara içmiyorum ki yeaaa

ben de ot çekmeye başlayıp bırakayım baya büyük bişe vermesi lazım o zaman

Ailen kabul ederse doğur diyenler olmuştur ama kabul etse doğuracak misin ? Okulda son senen , hem çocuk hem okul nasıl olacak ? Senin üzerinden herkese söylüyorum , geri çekilme bir korunma yöntemi değildir , böyle 32 saat uyutmaz insani ..

Aldirmaktan başka çaren yok .. kendinden 14 yaş büyük sevgiline güvenme .. bu arada annem abimden 16 yaş büyük ..

Sevgilinin soz hakkı var imzası olmadan aldıramazsın. Merdiven altı Bı yerde aldırmayacaksan tabi
Evli ciftlerde es imzasi isteniyor evli degilse kadin tek basina aldirabilir

Konu sahibi cok gencsin , boyle buyuk bir yukun altindan kalkabilecek olgunlukta misin? Mantigin sana ne diyorsa onu yap , o adami da at hayatindan ve bunsan sonra mutlaka korun karsindaki adama guvrnme

Karkedisi35 artik uyduruk bir konu serisi yatigina eminiim iki gun sonra da dogurdum diye konu acarsin cok merak ediyorum ya hamillegn basinda hemen mide bulaniyo mu basin da dondu mu? Kac para bi ok diyesim geliyo

Gecmis gecmiste kaldi, bunu degistiremeyiz, bu bizi bir yere goturmez... bak bizim toplumlarimizin en buyuk sorunlarindan biri bu, korkunc sekilde yargilayici, taslayici, hatayi korkunc sekilde elestirici... evet yapmis ya da yapmamis ama ortada bir sonuc var artik. Soru sorulan konunun cok ama cok disinda herkes hirslarini, hatalarini, ozlemlerini konu sahibinin uzerinden gideriyor. Evet korunmasiz iliski yasamis, bunun sadece bebek gibi sonuclari yok... partnere guvenilmeyen butun iliskilerde evliliklerde dahil, aldatan bir kadin erkek varsa benim ilk korkum hastalik kapmak olur. Norvec de otursak dogur ver bakimevine diyecegim cunku biliyorum kendi hayatina da devam edebilir, cocuk da iyi yetisir. Kimse cocuk esirgemeye gitmiyor ama dogursun bakilir diyor. Gercekten mi oyle ? Yakin arkadaslarimdan biri cocuk esirgemede buyudu, orada olan kiz cocuklarindan birini cope atmislar, yuzunu fare kemirmis demlicay, kiz kocaman olmustu yuzu gozu hala hasarli:KK43:(. Bunlarda ornek yani...

Cok uc ornekler veriyorsunuz ama siz de, ve oldukca da fevrisiniz. Konuya dini referanslar veren arkadaslarla ayni yerden bakmiyorum, ancak ortada olan bir can var. Ve bu hatanin bedelini odemesi gereken varsa o da konu sahibidir. Bebek degil. Cocugunu saglikla dogurup evlatlik olarak verebilir pekala. Ve hayatina devam edebilir. Okulunu aksatmasin diyorsunuz da, aksatmaz, en fazla bir donem kaybeder. Bir can icin bence gayet makul bir sure. Madem okulu kendisi icin bu kadar onemli, o zaman onlemini alacakti, burada evli ve calisan, parasi olan kadinlarin bile akli cikiyor hamile kalirim diye, bekar bi kadinin bu kadar sorumsuz hareket etmesini ben anlayamiyorum.
O cocugu sevip koklayacak, bir gulusu icin deli olacak yuzbinler var bu ulkede. Ayriyeten kurtaj sorunlu giderse ileride cocugu olmayabilir bile, bunun vicdan azabini da dusunsun konu sahibi.
Ek olarak konu sahibi eski sevgilinize haber vermek zorundasiniz, bu cocugu tek basiniza yapmadiniz, cocuk onun da cocugu. Ha birlesin demiyorum, sorunlu bir adamsa, yine ayri kalin, ama haberi olmasi gerek.

Pko varmis rabbim verirse veriyor ışte bende öyleyim 2 yıldır evliyim olmuyor kısmet ise demekki.durumuna çok üzüldüm allah yardimcin olsun.aldir yada aldırma diyemicem kendi kararın ama bu belkide son şansın yasin çok genç pko var belki bir daha hamile kalamaya bilirsin.hakkında hayırlısı keşke o bebeği rabbim çok isteyenlere verseydi.bebek adına üzüldüm.

Cok uc ornekler veriyorsunuz ama siz de, ve oldukca da fevrisiniz. Konuya dini referanslar veren arkadaslarla ayni yerden bakmiyorum, ancak ortada olan bir can var. Ve bu hatanin bedelini odemesi gereken varsa o da konu sahibidir. Bebek degil. Cocugunu saglikla dogurup evlatlik olarak verebilir pekala. Ve hayatina devam edebilir. Okulunu aksatmasin diyorsunuz da, aksatmaz, en fazla bir donem kaybeder. Bir can icin bence gayet makul bir sure. Madem okulu kendisi icin bu kadar onemli, o zaman onlemini alacakti, burada evli ve calisan, parasi olan kadinlarin bile akli cikiyor hamile kalirim diye, bekar bi kadinin bu kadar sorumsuz hareket etmesini ben anlayamiyorum.
O cocugu sevip koklayacak, bir gulusu icin deli olacak yuzbinler var bu ulkede. Ayriyeten kurtaj sorunlu giderse ileride cocugu olmayabilir bile, bunun vicdan azabini da dusunsun konu sahibi.
Ek olarak konu sahibi eski sevgilinize haber vermek zorundasiniz, bu cocugu tek basiniza yapmadiniz, cocuk onun da cocugu. Ha birlesin demiyorum, sorunlu bir adamsa, yine ayri kalin, ama haberi olmasi gerek.

Kendi takdiriniz verdigim ornekleri uc bulmaniz da, beni fevri bulmaniz da. Soylediginiz bazi seyler icin yazi yazmistim o yuzden onlar icin ek seyler yazmayacagim.

Hicbir seye yanmiyorum universite egitimi alan birinin dogum kontrol yontemlerini bilmemesine yandigim kadar.. kurtaji dogum kontrol yontemi olarak kullaniyorsunuz, bebegi aldirdiniz diyelim peki o sirada size ters bir sey olsa? Olmasa bile onun psikolojisinden cikmak kolay degil ki.. burada uyelerin zorunlu kurtajdan sonra yasadiklarini okuyordum bir ara..

ders olarak okullara konmasi gerek bu egitimin, hatta her yil tekrar edilmeli malum kolay egitilmiyoruz toplum olarak..

Hicbir seye yanmiyorum universite egitimi alan birinin dogum kontrol yontemlerini bilmemesine yandigim kadar.. kurtaji dogum kontrol yontemi olarak kullaniyorsunuz, bebegi aldirdiniz diyelim peki o sirada size ters bir sey olsa? Olmasa bile onun psikolojisinden cikmak kolay degil ki.. burada uyelerin zorunlu kurtajdan sonra yasadiklarini okuyordum bir ara..

ders olarak okullara konmasi gerek bu egitimin, hatta her yil tekrar edilmeli malum kolay egitilmiyoruz toplum olarak..
Eğitimli cahiller mi demek istedin açık ol office :)))

Back