• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılığın üzerine hamile kalmak

Geç oldu cümlemi toparlayamadım galiba. Sanırım siz de öyle yaptınız?
Arka arkaya açılan konular benim de dikkatimi çekti.
Böylesine önemli hassas bir konuda konuyu açan arkadaş umarım yalan söylemiyordur.
Ne alaka, ben de böyle atlayıp anlamsızca birilerini korumanın bi şeylere işaret ettiğini düşünüyorum o zaman.

Neyse iyi forumlar.

Ülkemiz islami kurallarla yönetilmiyor ayrıca 10 haftaya kadar aldırma hakkı var bilim 10 haftadan sonra canlı olduğunu söylüyor allah doğru yolu insana vahiyle göndermez insanında biraz olsun aklını kullanması lazım oturup zaten allah doğru yol gösterir kader kısmet diye bekleyerek bir şey olmaz

Allah doğru yolu vahiyle bildirmiştir. Akıl sahipleri se vahyin muhataplarıdır. Kader de dinin içindeki başka bir meseledir. Kavramları bilmiyorsanız İslam'a ait konuşmamakta fayda var.

Ne alaka, ben de böyle atlayıp anlamsızca birilerini korumanın bi şeylere işaret ettiğini düşünüyorum o zaman.

Neyse iyi forumlar.
İlk yanlış anlamanızda kendimi ifade edemediğimi düşünerek cümlelerimi toparlamıştım.
Yanlış anlaşılacak birşey yazmamışım siz anlamamışsınız sanırım.
Birini koruyan tek cümlem yok.Aksine size hak vermiştim.
Ne alaka denecek birşey de yok. ^Ne dediniz şimdi siz?^ şeklindeki mesajınızı fevri bir şekilde yazdınız diye düşündüm ona istinaden cevap yazdım size -ki öyleymiş düzenlemeye gitmişsiniz-
Size de iyi forumlar.

Konu sahibi arkadaştan konudan sapan yazılarım adına özür diliyorum. Bedenen ve ruhen çabuk toparlanırsınız umarım.

Son düzenleme:
Bu günaha girme bence koruyucu aile bul kendine ve doğur isteğiyipte anne olamayanlar var bak aldirirasan ilerde hiç sorun yokken anne olamaya bilirsin bence de bu senin sinavin:KK20:

Konu eğer gerçekse aldırma lütfen. Günah falan demiyorum, günah olmasaydı da bu fikirde olurdum. Ikinizin hatasını neden bir masum ödesin, rahmine düşmekle bir yaşama hakkı elde etmiş. Bakmak istemiyorsan evlatlık ver, çocuk esirgemeye ver, ama bir canlının yaşama hakkını elinden alma.

Allah doğru yolu vahiyle bildirmiştir. Akıl sahipleri se vahyin muhataplarıdır. Kader de dinin içindeki başka bir meseledir. Kavramları bilmiyorsanız İslam'a ait konuşmamakta fayda var.
Emin olun çok çok iyi biliyorum yıllarım geçti bunlarla ama siz lütfen türkçe bilmiyorsanız okuduğunuzu anlamıyorsanız yorum yapmayın ben diyorum ki Allah şimdi bu kıza vahiy indirmez allah yol gösterir kader diyip oturursa da yerine hamile olduğuyla okulu kaldığıyla kalır önce okuduğumuzu anlayalım

Şu an 7 haftalık hamileyim tek başına yaşanacak bi süreç değil :(
keşke korunsaydınız bu şekilde davranmak bencillik olmuş
Hatanız kendinizi güvenceye almamak. Ama doğurmak da pek akıllıca görünmüyor. Çok geciktirmeden hem sevgiliyle ilişkinizi hem de hamileliği sonlandırmayı düşünebilirsiniz.

Ama mutlaka karşı tarafın haberi olsun, en azından bu zorluğu tek başınıza sırtlamayın.

Arkadaslar Norvec'de falan mi yasiyorsunuz da dogurun diyorsunuz. Ulkenin bir kisminda hem oldurulursun hem" orospu , yollu, kasar" damgasi yersin, diger kisminda olumden kurtulsan da ayni bu laflari yersin, onu birak cocugun arkaasindan bir ton laf diyecek insan var. Bir suru tanidigim kadin var, anne olmak istemelerine ragmen kocalarini sevmeyen, ya da cocuk yapmak istedikleri ve tek baslarina evlenmeden cocuk yapmak bu toplumda olum gibi bir sey oldugu icin, ise yaramaz adamlarla hayatlarini heba eden.

Sen önlemini alma yürümeyen bi ilişkiden hamile kal sonra Allah bana dert verdi de. Üstüne aldırmayı düşünüyorsun. Sen derdini kendin çağirmışsın oda gelmiş.

Yıllarca anne olmaya calışanların içindeyim sizin gibilerini okudukca deli oluyorum.
Allah sizi ıslah etsin.

Yillarca anne olamayanlarin sucu hamile kalabilenderde mi?

Belirgin bi yöntemle hayır.. sadece geri cekilme :KK42: riskli oldugunu biliyodum ama cok uzun zamandır bu sekildeydi ve bisey olmamıstı:KK17:
simdi hem evli degilsin
Hem kotu bir iliskin var
Hem korunmuyorsun
Hem de yeni uyesin.

İnsallah sahte konudur diyorum.
Universite okuyan(!) birinin bu kadar da cahil olmamasini umuyorum cunku. Uni 1 de degil, son sinifa gelmis her halti biliyor ama 1 prezervatiften ya da dogum kontrol hapindan habersiz.

Dogum kontrol hapi pco.ya iyi geliyor. Kullansaydin suanki durumuna da dusmezdin.

Diyorum ya konu sahte olsun ama insanlar bu kadar sorumsuz olmasin...

Normalde hicbir kere bile aldir bebegini kimseye dememistim ama eski konunu biliyorum.
Aldir ablacim, cok gencsin.
Dogru duzgun biriyle omrunu birlestirmene engel olacak bu durum.
Ayaklari uzerinde duran calisip parasini kazanan 30 yas kadini olsaydin aldirma derdim ama cok kucuksun,aldir.

Yillarca anne olamayanlarin sucu hamile kalabilenderde mi?
bence oyle demek istemiyor. Bir yanda bir bebege en guzel sekilde gece gunduz bakmaya gonullu insanlar hasret cekerken, obur yanda aman kaza(!) ile oldu nolcak aldiririm/öldürürüm olur biter gibi bir sorumsuzlukta olanlar agirina gidiyor.

Sacma sapan bir baglanti kurmussun benim bir yerinden anladigim falan yok. Herkes kendi gunahini dusunsun.
Sen konunun bu kısmını anlamak icin yazmamişsin orası belli önceki mesajlarindan zaten sana daha cok dini kısmı dokunmuş o yüzden hiç uğraşamicam.

Back