Acaba adam beni sevmiyor mu yanimda olmak istemiyor mu diye düşündüğüm de oluyor. Ama onun bahanesi hep ayni ve alıştı artık gibi geliyor yanimda uyudugu zamanlar sanki bana jest yapiyor gibi bak geldim iste gelme sebebi de malum..Biriyle uyumak cok da konforlu degil ya.
Yasadigim travmalardan sonra yalnizken korkudan uykuya dalamiyordum gecen kış. Birine sarilmadan uyuyamiyordum. Neyse aştım o günleri. Simdi ben bile bazen gitse de yayila yayila uyusam diye bekliyorum
Kesinlikle sevmekle veya sevmemekle alakali degil sırf konfor düskünlügü benimki. Siz temel sebebin ne olduguna odaklanin bence.
Aslinda oglum yatagina alisti odasi da var ama odamizda da yatiyor bunun sebebi de esim. Esim oglumuza kiyamiyor ben degil daha yasinin ufak oldugunu düşünüyor biraz daha büyüsün kafasında. Belki benimde odayi hazirlamam cocugu uyutmam yerine yatirmam gerekiyor zaman zaman bunlari da yapiyorum ama bazen yapmiyorum ya da yapamıyorum hep ben mi cabalayacagim diyorum temel dürtüleri devreye girmezse gelip uyumayacak mi esinin yaninda4 yaş çocuğu odasına ve yatağına alışmış olmalıydı. Belki de buna sinirleniyordur eşiniz. Oğlunuz uykuya dalana kadar onunla odasında yada yatağında yatıp, uyuduktan sonra eşinizle ilgilenebilirsiniz bence. Ayrı oda ve yatak kavramini benimsetirseniz siz de rahat edersiniz. Çocuğuyla uyumak herkese iyi gelir herkes sever tabi fakat annelik dışında önce kadinsiniz ve essiniz,anne olmak bunu değiştirmemeli. Hastalık,extra huysuz olduğu dönemleri tenzih ederek söylüyorum. Evli gibi hissetmemeniz çok normal şu durumda. Adam da belki sizin onunla ilgilenmeniz bekliyor yada sizinle ilgilenmek sarılıp uyumak istiyor ama yanınızda çocuk varo başka odaya gidince ve oğlunuz uyuduğu da odayı havalandırdim sana sarılarak uyumak istiyorum diyip cagirabilirsiniz
Cocukla uyumak doğru değil. Çocuk büyüyünce kendine ozguvensiz olur.s
Aksine o horluyorHorluyor olabilir misiniz? Belki esiniz soyleyemiyordur
Genelde evet havalandiririm. Birlikte uyudugumzda nefes alamadigini terledigini söyler kışın daha fazla ayni yatagi paylasir havalarin isinmasiyla bu oran git gide düşer. Oda ufak degil ama büyük de degil yatak odasi takimi disinda ekstra bir esya da yok. Evet ayri yatmasi aradaki bagi zedeliyor diye düşünüyorum birlikte uyudugumzda daha sicak daha sevgi dolu hissediyorumYatmadan önce odayı iyice havalandiriyor musunuz ? Erkeklerin vücut ısıları bizden yüksek sanki ( bilimsel bir açıklaması vardır ) Bize normal gelen sıcaklık onlar için ekstra sıcak olabiliyor . Onun dışında yatak odanız küçük ve fazla eşya dolu ise bu da eşinizi geriyor olabilir . Bunlar fiziksel sebepler . Başka odada yatmasinda ne sakınca var ? İlişkinize zarar verir diye düşünüyorsanız ,sanmıyorum. Tamamen konfor alanı ile ilgilidir.
Oglumla uyumayi seviyorum ama esimle de seviyorum dedim ben. Sanirim baska bir üye ile karistirdiniz. Evet artik 4 yasinda tamamen ayri uyumasi gerekiyordu oglumun bunun farkindayim ama arada yanimizda uyudugu oluyor inkar edemem. Süreklilik olmadigi sürece bunu sorun olarak görmüyorum. Arada bir yanimda uyuyor uykuya zor daldigi icin onu seviyorum saclarini oksuyorum sariliyorum o zaman dalabiliyor. Esim icin bazen brseyler yapiyorum ama hep verici olmak hep çağırmak artik yoruyor. Neden surekli adamin basina dikileyim hadi yataga hadi gelmiyor musun diyeyim. Hem yoruyor hem kötü hissettiriyoryorumlarda eşimle değil de oğlumla uyumayı daha çok seviyorum vs gördüm konu sahibi sen de dahil, bu hiç sağlıklı bir şey değil çocuğun cinsel ve psikolojik gelişimi açısından da. ayrıca karı koca hayatınızı da yok eder. çocuğu tamamen kendii yatağında yatırmalısınız, eşinizi de biraz yatağa bağlayıcı karı - koca olduğunuzu hatırlatıcı şekilde giyinin odayı hazırlayın vs.
Tabi size de saygı duyuyorum birlikte uyumak isteyebilirsiniz fakat sevgisizliginden düşünmedim ben açıkçası .Genelde evet havalandiririm. Birlikte uyudugumzda nefes alamadigini terledigini söyler kışın daha fazla ayni yatagi paylasir havalarin isinmasiyla bu oran git gide düşer. Oda ufak degil ama büyük de degil yatak odasi takimi disinda ekstra bir esya da yok. Evet ayri yatmasi aradaki bagi zedeliyor diye düşünüyorum birlikte uyudugumzda daha sicak daha sevgi dolu hissediyorum
Aslinda sartlandirmaktan cok ben kendimi daha iyi hissediyorum duygu yakinlik olarak bende önemli bir degisklik oluyor daha bagli hissediyorum. Belki sartlandirmada vardir bilemiyorum. Esimde koltukta ya da baska yatak var ama tek kisilik orada uyur daha dinc uyandigini soyler. Bazen sunu da düşünüyorum annesi babasi uzun zamandir ayri yatiyor ve bu durumu normallestirmisler esim onlari mi örnek alip kendi de bizi normallestiriyorYatağı başka odaya taşıyalım diye bir öneriyle geldiyse kendisi o zaman öyle yapın. Tüm yatak odası takımının odaya sığması gerekmiyor, sırf yatak sığsa yeter, yani siz birlikte uyumak istiyorsanız diyorum. Sonuçta kendi böyle bir çözüm önermiş, deneyin yani. Ya da (nerede yatıyor bilmiyorum ama) siz gidin onun yanında yatın. Gerçekten sorun odadan rahatsız olması ve nefes alamaması ise çözüm bu. Benim eşim de ayrı uyur, yatak odasında yatmaz. Genelde çok rahat bir televizyon koltuğu var salonda ve orada uyur. İlk başlarda ben de bunu dert ediyordum kendime, çünkü sizin de dediğiniz gibi "çiftler aynı yatakta yatmalı, paylaşım ve sıcaklığın artması için bu önemli" diye şartlandırılmışız. Ancak eşimin koah ve uyku apnesi var. Tv koltuğunda uyuduğu zaman fark ettim ki apnesi olmuyor, daha rahat uyuyor dolayısıyla saldım ben, sorun etmiyorum, hatta yatakta yattığı zamanlar sabahları hep bir yorgun uyanıyor, dolayısıyla tv koltuğunda uyumak istediğinde benim de içim rahat oluyor.
Sabah aksam muhakkak havalandirirm odayi nevresimleri bende sık sık degistirirm ama uyku saatimiz ortak degil maalesef. Oglum daha erken uyuyor bazen ben yatiriyorum esim de min.benden 1 saat sonra uyur bazen 2 3 saat. Gece gelir uyandirir hic hos degil uykumdan olurum yine geldigi icin sineye çektiğim oluyor ama bu ödül degil ki görev degil ki. Alti ustu vaktinde esinle uyuyacaksin cok mu zorÖncelikle çocuğunuzu yatağında uyumaya alıştırmalısınız. Çocuktan sonra bu şekilde karı koca ilişkisi biten çok aile gördüm. Biz bebeğim 5 aylıkken odasını ayırdık ve gayet güzel odasında uyumaya alıştı. Eşim de hep yatağında yatar. Genel bir uyuma saatimiz, akşam rutinimiz vardır, buna uyarız. Ben evde düzen seven bir insanım. Aile üyeleri hep birlikte yemeğe oturmalı, düzenli saatlerde uyumalıdır.
Bir de nefes alamıyorum demiş, mesela ilk 5 ayda bebeğim bizle yatarken bizim de odanın havası yetmiyordu sanki. O yüzden yatak odasındaki fazlalık eşyaları kaldırın, atılacakları atın, sık sık nevresimleri değiştirin ve sabah akşam 10dk odayı havalandırın. Yeni yıkanmış nevresim kokusunda uyumayı herkes sever.
Benim eşimin de annesi babası ayrı uyur. Bence burada normal ya da normal olmayan diye bir şey yok. Ben de eşimle uyumayı severim, o sıcaklığı, yakınlığı severim, o bakımdan sizi anlıyorum ama bence çok da takılmayın. Önemli olan sevginiz, iyi geçinmeniz, duygusal ve fiziksel yakınlaşmalarınızın yine olması ve birbirinizi anlamanız. Bence siz yatağı başka odaya taşımayı deneyin yine de eğer eşiniz de istiyorsa.Aslinda sartlandirmaktan cok ben kendimi daha iyi hissediyorum duygu yakinlik olarak bende önemli bir degisklik oluyor daha bagli hissediyorum. Belki sartlandirmada vardir bilemiyorum. Esimde koltukta ya da baska yatak var ama tek kisilik orada uyur daha dinc uyandigini soyler. Bazen sunu da düşünüyorum annesi babasi uzun zamandir ayri yatiyor ve bu durumu normallestirmisler esim onlari mi örnek alip kendi de bizi normallestiriyor
Muhtemelen siz çocuğu uyuturken erkenden uykunuz gelip sızıyorsunuz. O yüzden çocuğu odasında uyutup sonra kalkın eşinizle bir çay falan için. Sabah erken iş için vs kalkmıyorsanız bir süre dÜen oturana kadar siz eşinizin saatlerine adapte olmaya çalışın. Çocuğunuz her akşam kendi yatağında uyusun. Gece ya da sabah kalkıp geliyorsa yine gelebilir.Sabah aksam muhakkak havalandirirm odayi nevresimleri bende sık sık degistirirm ama uyku saatimiz ortak degil maalesef. Oglum daha erken uyuyor bazen ben yatiriyorum esim de min.benden 1 saat sonra uyur bazen 2 3 saat. Gece gelir uyandirir hic hos degil uykumdan olurum yine geldigi icin sineye çektiğim oluyor ama bu ödül degil ki görev degil ki. Alti ustu vaktinde esinle uyuyacaksin cok mu zor
Biz 8 sene birlikte uyuduk çok da memnunduk bu durumdan, 2 senedir hatta biraz daha fazladır ayrı yatıyoruz. Çocuk bizi ayırdı. Aynı koltukta bile oturamıyoruz. Önceden takıyordum da şimdi kızım yanımda yatmayı bi bıraksa herkese ayrı oda ayrı yatak yapıcam :) artık rahat ve huzurlu uyumak istiyorum. Sevgili gibi canımız isteyince buluşuruz artık napiyimMerhaba herkese, ben 6yillik evli bir cocuk annesiyim. Esim uzun suredir( neredeyse dogum yaptigim donemden itibaren) ayri uyumayi tercih ediyor. Odanin havasiz oldugundan nefes alamadigindan sikayetci. Bazen uyumaya geldiginde oglumu (4yas)yanimda uyuyakalmis gorebiliyor yatagina goturdugu oluyor ama uyumaya niyeti yoksa bu durumu da bahane olarak kullanabiliyor ya da cocugu neden sen yatagina yatirmiyorsun diyebiliyor oglum cok zor uykuya daliyor bazen yanimda uyumak istiyor ama sıklıkla kendi yataginda uyur. Birliktelikte ciddi bir sikinti yok ama bazen birliktelikten sonra bile baska odada uyumayi tercih edebiliyor. Defalarca bu konuyu konustum. Tartıştım küstüm sakince anlattim öneri sundum ondan öneri istedim. Yatak odasini baska odaya tasiyalim dedi ama diger mobilya vb sığmaz onu kendi de biliyor her zaman da bahanesi hazir: nefes alamiyorum. Yani uyumadan once esimi hep takip etmekten sıkıldım gel yataginda uyu demek istemiyorum artik. Ben paylasimlarin sicakligin anlayisin birlikte uyumakla daha da artigini dusunuyor hissediyorum bana göre bu sekilde. Sizce ayri uyumak normal midir? Birlikte uyumak icin neler yapilabilir? Tamamen umursamaz mi davranmak daha iyi? Önerilere açığım teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?