Eğer çiftlerin uyku ritimleri birbirine uymuyorsa zor. Bazı kişiler tavuk olur (erken yatar erken kalkar) bazı kişiler de baykuş olur (geç yatar geç kalkar). Bu bir efsane değil gerçek; herkesin kendi biyolojik uyku uyanıklık döngüsü var, ve bu kolay kolay da değişmez. Bizde de ben tavuk eşim baykuştur mesela. Ben ona ayak uydurmaya çalıştım bir müddet ama olmuyor. Kabullendik yani biz böyleyiz :)Sabah aksam muhakkak havalandirirm odayi nevresimleri bende sık sık degistirirm ama uyku saatimiz ortak degil maalesef. Oglum daha erken uyuyor bazen ben yatiriyorum esim de min.benden 1 saat sonra uyur bazen 2 3 saat. Gece gelir uyandirir hic hos degil uykumdan olurum yine geldigi icin sineye çektiğim oluyor ama bu ödül degil ki görev degil ki. Alti ustu vaktinde esinle uyuyacaksin cok mu zor
Aynı saatte uyumamak farklı yatak tercih etmeye bir neden olduğunu düşünmüyorum.Eğer çiftlerin uyku ritimleri birbirine uymuyorsa zor. Bazı kişiler tavuk olur (erken yatar erken kalkar) bazı kişiler de baykuş olur (geç yatar geç kalkar). Bu bir efsane değil gerçek; herkesin kendi biyolojik uyku uyanıklık döngüsü var, ve bu kolay kolay da değişmez. Bizde de ben tavuk eşim baykuştur mesela. Ben ona ayak uydurmaya çalıştım bir müddet ama olmuyor. Kabullendik yani biz böyleyiz :)
Bu yaptiklarinizda istikrarlı olun ikinizde. Sadece sevişmek için bir araya gelmek yetmez malesefAslinda oglum yatagina alisti odasi da var ama odamizda da yatiyor bunun sebebi de esim. Esim oglumuza kiyamiyor ben degil daha yasinin ufak oldugunu düşünüyor biraz daha büyüsün kafasında. Belki benimde odayi hazirlamam cocugu uyutmam yerine yatirmam gerekiyor zaman zaman bunlari da yapiyorum ama bazen yapmiyorum ya da yapamıyorum hep ben mi cabalayacagim diyorum temel dürtüleri devreye girmezse gelip uyumayacak mi esinin yaninda
Yok değil tabi, ikisi farklı konular.Aynı saatte uyumamak farklı yatak tercih etmeye bir neden olduğunu düşünmüyorum.
Acaba diş problemi, ağız kokusu gibi bir durumunuz mu var? Belki size söyleyemediği öyle bir durum
Hayir yani arada soylerdi nefes ile ilgili ama eskiden ve uyumadan once muhakkak dislerimi fircalarim hatta esim sigara icen biri ben cok rahatsiz olurum sigara kokusundanAcaba diş problemi, ağız kokusu gibi bir durumunuz mu var? Belki size söyleyemediği öyle bir durum vardır
Evet asil derdim bu. Sadece ihtiyacini karsilamak istediginde mi gelecek? Normal zamanlarimiz olmayacak mi sarilip uyuma ya da sadece birlikte uyuma. Bazen beni kullaniyor mu acaba diyorum ona da kendime de kiziyorumBu yaptiklarinizda istikrarlı olun ikinizde. Sadece sevişmek için bir araya gelmek yetmez malesef
Sizinle tamamen ayni fikirdeyim. Eskiden evliligimzde sıkıntılar vardi cok şükür büyük oranda çözdük. Eskiden tartismadan ufak tefek seylerden cezalandirma gibi ayri yataklarda uyurduk ama nadirdi hep degildi. Simdi sureklilik kazandi ve sebep tartisma degil. Ha olursa onun icin daha iyi bir bahanesi daha olmus olurSürekli ayrı uyumak soğumaya sebep oluyor bence. Gece uyurken insanın elinin ayağının değmesi , nefes alışverişini duymak insanın merhametini artırıyor eşe karşı. Oturup ciddi bir konuşma yapın bence.
izinle tamamen
O arada sırada yapılan ayrı yatma cezası cesaretini artırmış büyük ihtimal. Alışmış yani.Sizinle tamamen ayni fikirdeyim. Eskiden evliligimzde sıkıntılar vardi cok şükür büyük oranda çözdük. Eskiden tartismadan ufak tefek seylerden cezalandirma gibi ayri yataklarda uyurduk ama nadirdi hep degildi. Simdi sureklilik kazandi ve sebep tartisma degil. Ha olursa onun icin daha iyi bir bahanesi daha olmus olur
Evet alıştı tek uyumayi seviyor daha dinc uyandigini söylüyor temiz kesintisiz uyku cekiyorum diyor. Sabah surat asiyorum bir sekilde gönlümü aliyor espri yapiyor ama aksam yine ayni manzaraO arada sırada yapılan ayrı yatma cezası cesaretini artırmış büyük ihtimal. Alışmış yani.
Nasıl tavsiye versem inanın ki bilemedim.Evet alıştı tek uyumayi seviyor daha dinc uyandigini söylüyor temiz kesintisiz uyku cekiyorum diyor. Sabah surat asiyorum bir sekilde gönlümü aliyor espri yapiyor ama aksam yine ayni manzara
Aciyorum ama hava serinleyince kapatiyorum yazin zaten yatak odasi en sicak oda hayatta uyumazCami az acio uyuyun olmaz mi? Cocugunuzda cok kucuk degilmis desemki herifi uyutmuyo.. koysun cocugu yatagina yatsin yanina.. bence rahat edemiyor demekki
Size karşı soğukluk falan yok sadece yalnız uyumak istiyor bence. Bakın günaydın canımlar, sarılmalar havada uçuşuyor. Ben olsam gün içinde ilgi alaka hissediyorsam nerde uyuduğunu sorun etmem.Az önce gelmis bisey olmamış gibi günaydın canimlar sarilmalar biliyor çünkü hatasını dun kizip artik yanimda uyumana musade etmeyecegim ben istemiyorum seni dedim. Simdi gayet keyifli dun gece hic yasanmamis gibi
Sanırım çocukla seni ayırmak istemiyor. Oda havasız mı havalandırın nefes alamama sebebi nedir siz nasıl nefes alıyorsunuzMerhaba herkese, ben 6yillik evli bir cocuk annesiyim. Esim uzun suredir( neredeyse dogum yaptigim donemden itibaren) ayri uyumayi tercih ediyor. Odanin havasiz oldugundan nefes alamadigindan sikayetci. Bazen uyumaya geldiginde oglumu (4yas)yanimda uyuyakalmis gorebiliyor yatagina goturdugu oluyor ama uyumaya niyeti yoksa bu durumu da bahane olarak kullanabiliyor ya da cocugu neden sen yatagina yatirmiyorsun diyebiliyor oglum cok zor uykuya daliyor bazen yanimda uyumak istiyor ama sıklıkla kendi yataginda uyur. Birliktelikte ciddi bir sikinti yok ama bazen birliktelikten sonra bile baska odada uyumayi tercih edebiliyor. Defalarca bu konuyu konustum. Tartıştım küstüm sakince anlattim öneri sundum ondan öneri istedim. Yatak odasini baska odaya tasiyalim dedi ama diger mobilya vb sığmaz onu kendi de biliyor her zaman da bahanesi hazir: nefes alamiyorum. Yani uyumadan once esimi hep takip etmekten sıkıldım gel yataginda uyu demek istemiyorum artik. Ben paylasimlarin sicakligin anlayisin birlikte uyumakla daha da artigini dusunuyor hissediyorum bana göre bu sekilde. Sizce ayri uyumak normal midir? Birlikte uyumak icin neler yapilabilir? Tamamen umursamaz mi davranmak daha iyi? Önerilere açığım teşekkür ederim.
Süper :) inşallah hep böyle giderAz önce gelmis bisey olmamış gibi günaydın canimlar sarilmalar biliyor çünkü hatasını dun kizip artik yanimda uyumana musade etmeyecegim ben istemiyorum seni dedim. Simdi gayet keyifli dun gece hic yasanmamis gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?