• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrı ev istiyorum:(

1100 lira maasla kiraya cikip nasil gecinmeyi planliyorsunuz? Sen esini calisma konusunda ikna etmeye bak. Ancak sen de calisirsan kurtulursun o evden. Hem surekli evde olmadigin icin cok da bunalmazsin.

Bizde gayet küçük ve mütevazı bi ev alıcaz 80 en fazla 85 ama hala cesaretimiz yok borca girmek bizi strese sokar yaşantımız kısıtlanır aramızda sorun olur canımın istediği şeyi alamam yiyemem giyemem gezemem eşimle tartışırız diye

gercekci olalim 1100 tl ile ne kredisi cekeceksiniz
banka ya teminat ister ev araba vs. yada kamu personeli olmasini
ev fiyatlarini biliyoruz kiraya da cikilmaz bu parayla evde alinmaz
malesef ya cekeceksin yada bitireceksin. anladigim kadariyla esin seni anlamiyor
sende calissan belki kirada oturabilirsiniz ama size ait hic bir esyaniz yokmus
esya,kira,fatura,yicecek,icecek,kiyafet cok zor bu parayla :50::50:

ben de anlayamıyorum...umut kırmak istemem tabi ama bunu hayal etmek bile çok zor bence.

bana kalırsa eşinin amacı ev falan almak değil,gerçekten öyle olsa senin de çalışmana izin verir.

o muhtemelen annesinin yanında geçirdiğiniz vakti kar bilip ailesine hizmet ettirebildiği kadar ettirecek size.

lütfen siz de kanmayın,böyle bir dünya çok zor,eğer makul olsaydı sıra sıra apartmanım olmalıydı benim şimdi ama kiralarda sürünüyorum.

küçük bir ev alcaktık cnm 70 efalan

İstanbul da yasadıgınızı varsayarak soruyorum 70 bın e ev var mı ya...
allah askına 1100 liraya ev alsanız taksidi neyle odeyeceksiniz neyi yiyip neyi giyeceksiniz.ki cocugunuz olsun istiyormussunuz yazık olmaz mı boyle bir dunyaya gelecek olan cocuga.

yerinizde olsam kocamı eve cıkmaya değil çalışmama izin vermesine ikna ederdim.

Canim bak yanlis anlamada kv ne gibi sorun cikariyo sana kocani mi dolduruyo yaptigin yemegi mi yemiyo yoksa yikafigini mi giymiyo ne gibi sorununuz var

tabi çok zor durumun ama geçinen de geçiniyor be canım.benim komşum var öyle kaynanasıyla yaşayan gül gibi geçiniyorlar,yüzlerinde güller açıyor.bence sen o evden bir süre çıkma.çünkü eşinin maaşıyla hem geçinip hem de ev almanız pek olası görünüyor,üstelik yeni eşyalar da lazım olacak.ya eşini ikna et ve çalış o evden kurtul ya da doğur bir tane en azından kvdeyle yaşayanlar çocuk konusunda daha rahat ediyor.o da yardım eder az çok daha kolay büyür.nasılsa olacak birgün bu çocuk bari sen onların yanındayken olsun da maddi sıkıntısız yaşa bu süreci.sonra da kiraya çıkın bence.çünkü o maaşla ev alınmaz canım hiç dokunmasanız 10 yıl sürer birikmesi gerçekçi ol.bir süre sonra kiraya çııkar gönlünce eşya döşersin en azından bu hayalin gerçekleşir.

1100 TL ile kirada nasıl geçineceksiniz bilmiyorum. Hadi 400 tl idarelik bi ev buldunuz, geri kalan 700 tl faturalara mı yetecek, markete mi ısınmaya giyinmeye mi? Zaten gezme tozma lüksü olmaz bu paraya. Kenara para atıp ev almanız da zor. Sırf benim maaşım eşininkinden fazla ama olmuyor, yetmiyor. Orta halli bir araba alalım dedik 2 senedir kendimizde değiliz ki sizinki tek maaş.

Size tavsiyem eşinizi ikna edip çalışmaya başlamadıkça ayrı eve çıkmayın. Eşinizle konuşup şuanki evinizde hayat standardınızı düzeltmeye bakın. Eşiniz ailesiyle konuşsun, biraz mahremiyet sağlasınlar size. Karı koca başbaşa tv izletsinler, belli zamanlarda yalnız bıraksınlar. Ev işlerinin tek sorumlusu siz olmayın, herşey paylaşarak olsun. Bu şekilde olmaz mı?

arkadaşlar söylenecek her şeyi söylemiş ama benim de dikkatimi bi nokta çekti.

bence eşiniz ev alma derdinde falan değil. ben siz annesine hizmet edin diye orada kaldığınız da sanmıyorum. bence eşinizin keyfi gayet yerinde. hem anası hem karısı yanında. geçim derdi yok. kira derdi yok. çocuk derdi yok...

para biriktirelim diye sizi oyalıyor ama bence asıl bu rahatı bırakmayı istemiyor. burada bunca kadın o para ile ev almanın ya da ayrı eve çıkmanın mümkün olmadığını idrak ediyorsa az çok sizin eşiniz de ediyordur.

mahremiyete gelince... bazı erkekler bunu da takmaz maalesef. yani şöyle söyleyim, eşimle başbaşa oturalım, sohbet edelim, tv izleyelim diye bi dertleri yoktur. affınıza sığınarak söylüyorum cinsel anlamda yani yatak odasındadır karıları ile iletişimleri sadece. yani sizin bunalmalarınızı eşiniz anlamıyor olabilir çünkü belki de o bir arada olduğu bu hayattan çok memnundur. sizinle yalnız kalamadığı için şikayetçi değildir...

iş konusuna gelince, bence bu noktada akıllı davranın. tüm ütüyü bi anda yapmayın mesela. yaptınızsa şikayet eder gibi değil politik bi şekilde bunu eşinize hissettirin. o gece yorgun olun misal. gün boyu çok yoruldum deyin. böylelikle iş yükünüzü azaltın önce. önce o evdeki hizmetçi konumundan sıyrılın. daha sonra iş ve belki ayrı ev. tüm bunlar bir anda olmaz. adım adım yapmalısınız. umarım düzelir her şey. sevgiler...

ah tatlım ah ılk zamanlar bende senın gıbıydım....cıldırıyordum krız gecırıyorum....ama ben hep tartısıyordum kaynanamla.cunku benm kaynana duzgun bı ınsan degıl ben hep haklıyıdım. tabı haksız oldugum zamanlarda oldu ama sonucta ben hep haklıydım....

bır tartıstım ıkı tartıstım...tartısmaların ardı arkası gelmedı...onlarında ayrı mustakıl bı evlerı var ...bana dayanamadı en sonunda pılını pırtısını topladı gıttı....benım eskı gelınler gıbı olmamı ıstedı bende olmayınca suraklı tartıstıkk..velhasılkelam esını ıkna et yada ne bılım evde hzurusuzluk cıkar kı bıksınlar onlarda esınde ıkna olur kredı cekmeye...1 artı 1 alsanız bıle yeter yaaa....

arkadaşlar söylenecek her şeyi söylemiş ama benim de dikkatimi bi nokta çekti.

bence eşiniz ev alma derdinde falan değil. ben siz annesine hizmet edin diye orada kaldığınız da sanmıyorum. bence eşinizin keyfi gayet yerinde. hem anası hem karısı yanında. geçim derdi yok. kira derdi yok. çocuk derdi yok...

para biriktirelim diye sizi oyalıyor ama bence asıl bu rahatı bırakmayı istemiyor. burada bunca kadın o para ile ev almanın ya da ayrı eve çıkmanın mümkün olmadığını idrak ediyorsa az çok sizin eşiniz de ediyordur.

mahremiyete gelince... bazı erkekler bunu da takmaz maalesef. yani şöyle söyleyim, eşimle başbaşa oturalım, sohbet edelim, tv izleyelim diye bi dertleri yoktur. affınıza sığınarak söylüyorum cinsel anlamda yani yatak odasındadır karıları ile iletişimleri sadece. yani sizin bunalmalarınızı eşiniz anlamıyor olabilir çünkü belki de o bir arada olduğu bu hayattan çok memnundur. sizinle yalnız kalamadığı için şikayetçi değildir...

iş konusuna gelince, bence bu noktada akıllı davranın. tüm ütüyü bi anda yapmayın mesela. yaptınızsa şikayet eder gibi değil politik bi şekilde bunu eşinize hissettirin. o gece yorgun olun misal. gün boyu çok yoruldum deyin. böylelikle iş yükünüzü azaltın önce. önce o evdeki hizmetçi konumundan sıyrılın. daha sonra iş ve belki ayrı ev. tüm bunlar bir anda olmaz. adım adım yapmalısınız. umarım düzelir her şey. sevgiler...

cok haklsın erkekler dusunmez bunları...arkadaısn esıde rahatına duskun sadece oyalıyorr

ev bu devirde gerçekten önemli ama ondan önce insanın kafası rahat olmalı.. kiraya çıksanız ev için para birikmez o maaşla.. böyle de birikmez gerçi.. olan evliliğinize oluyor.. zor iş..

cok haklsın erkekler dusunmez bunları...arkadaısn esıde rahatına duskun sadece oyalıyorr

bi de şu var, hiç ayrı yaşamadıkları için bunun güzelliklerini de bilmiyordur eşi henüz. yani kadınlar daha duygusal olduğu için önceden kestirir ama erkekler ancak yaşayınca farkına varır bazı şeylerin. örneğin bizim bi hafta yatılı misafirimiz olsa onlar gidince eşim "bi kahve yap da içelim başbaşa, yalnız kalmayı özledim hatun" der. ama onda bu farkındalığı oluşturan şey ayrı bir hayatımızın oluşu. belki de hep birileri ile yaşasak onun normali bu olacağı için ayrı kalmanın güzelliğini hiç bilemez ve böyle bi talebi olmaz..

onud yapamıyrm tatsızlık çıkmasındie

şöyle başbaşa bi tatile falan çıkın bence. hatta daha güzeli yapabilirseniz kayınvalidenizi yollayın bi yere. bi akrabaya, memlekete falan. bi kaç gün evde yalnız kalın. eşiniz için giyinin, hazırlanın, güzel sofralar hazırlayın. eşiniz yalnız kaldığınızda neler olacağını görsün. o yalnız kalmayı kollar olsun. bunun güzelliğini farkedip o da istesin. yoksa bi yere varamazsınız bence

onud yapamıyrm tatsızlık çıkmasındie

arkadaşım tatsızlık çıksın boşver.. sen hizmetçi misin o evde? kendi evinde olsan inan hiç böyle olmazdı istediğin zaman temizle istemiyosan ooh yan gel yat.. karışan yok! kaynana evindesin diye kendini yanlış konumlandırıyorsun.. sanada yazık. gündüzlerini hep temizliğe ayırma. geç odana bi kahve yap gazete, dergi oku takıl.. kaynana karışırsa cevabınıda ver! öyle alıştırma..

Yetmiş m çok rahat ev alınabilir neden alınmasın ki .1+1 ler var.
Araştırmak gerek , söyleyince kızıyorlar para için mi evlenicem diyorlar .
Tabi ki severek evleneceksin de parasız da olmuyor işte bak .Valla gece gece konuyu okuyunca ben daraldım .
Dikkatimi çeken husus ise evdekilerden şikayet etmediniz , gerçi geçmiş yorumları okumadım .
Senin arkadaşım hayatın da yapacağın en büyük hata ayrı eve çıkmadan çocuk yapmak olur.
Gerekirse şart koş.Ayrı eve çıkmadan çocuk istemiyorum de.

Back