- 5 Eylül 2012
- 462
- 288
- 103
- Konu Sahibi Aysehatun34
-
Bende bu sebeplerden tartışmamaktan yanayım, inşallah bu sorunu aşabiliriz..Ya millet istedigi gibi rant sagliyor. Tum siyasiler kendi menfaati pesinde halk kimin umrunda yani.
Bu sagcisi icinde solcusu icinde ayni.
Ben boyle bi siyasi ortami niye kendime dert edip sevdigim insanla sorun yasayayim ki ne sacma!
Sizde bu dusuncelerden kurtulun.
HahahNe siyasetmiş ya sanki devlet yönetiyoruz, eğer bu yüzden senden vazgeçerse, bırak geçsin zaten. Öyle saçma şey mi olur. Madem siyasetle ilgili saygı duymayı da bilsin.
ek: senin hayatında hiç ekşınsız değilmiş hani
Hahahgüldürdün beni bak :)))
Şuan itibariyle vazgeçmem saygı da duyarım diyor bugün biraz abartılı bir tartışma yaşadıkta, etkili oldu sanırım, umarım dediklerini unutmaz
Zaten şimdiden başladı gelemezler gidemezler sende gitmeyeceksin muhabbetleri. Çok canım sıkılıyor gerçekten.. Daha bir iki gün öncesinde söz vermişti oysa bana güven artık böyle bi adam olmayacagım seni ağlatmayacagım demişti.. Ama hiçbişey değişmedi hatta hiç olmadıgı kadar kötü.. Hiç olmadıgım kadar çaresiz ve umutsuzum şuan..Daha bugün arkadaşım ile konuşuyorduk telefonda,bana siyasi bir tartismada arkadasim eşinin sevdiği siyasiye küfür etti diye eşi ile çok fena kavga ettiklerini söyledi. Bunlar evlenince de devam ediyor yanı bunu bir kere söyleyeyim.Ama en zoru ne biliyor musunuz bunları bir muhabbet esnasında babaniz ile veya herhangi bir akrabaniz ile yaşaması daha kötü olur.Huzurunuz hepten kaçar, işte gelmesin buraya,gidemezsin oraya tarzı konuşmalar başlar.Ayrı gorusteki arkadaslariniz ile bile gorusmeniz kısıtlanır. Bu arada benim ablamin sözü de aynı arkadaşınızın ki gibi bozuldu.Karşı taraf gerek siyasi,gerek gelenek yönünden bizim zittimizdi.Aileler anlaşamadı,olan gençlere oldu yanı.Allah arkadaşınızın yardimcisi olsun.Size bu sebeplerden ayrilin diyemem asla ama işin icine aileler girince herşey çok daha farklı oluyor,hazırlıklı olun
Çok seven insan kıramaz bence, bir yerde bi yanlışlık var ama çözemiyorum bir türlü. kalbime söz dinletemiyorum..çok ayıp ya insan sevdiği insanın gönlünü siyaset yüzünden kırar mı :/
Sadece ben olsam sorun bunu bi şekilde aşarız ortak noktalar her zaman vardır ben anlayışlı olabilirim her konuda zaten benim için çok bi anlam ifade etmiyor böyle konular.. Ama ailemle arama mesafe koymak istemesi beni öldürüyor şuan, Sileceksin aileni dedi bana bi insan böyle bişey nasıl isteyebilir ben anlayamıyorum inanın..görüşleri insanın hayatını yönlendirir bence
o yüzden aynı görüşleri paylaşmadığını insanla beraber olmak çok zor
en azından ben hayatta yapamam
hayata hep o pencereden bakacak çünkü
siz başka pencereden
O vazgeçerse eğer senin onu sevdiğin kadar seni sevmediği sonucuna varabilirsin.Hanımlar merhaba.. Benim 3 senelik bir birlikteliğim var. Erkek arkadaşımın aile yapısı ve benim aile yapım birbirinden uzak, yani görüş farklılıkları var. Benim bu konularda net fikirlerim yok. Yanı şucuyum bucuyum diyemiyorum. Çok anlamlı gelmiyor bana böyle şeyler.. İnsanları karakterleri yüzünden seviyorum, kimsenin fikrini inancını sorgulamadan seviyorum.
Fakat erkek arkadaşım bu konuda biraz katı.. Eskiden sabahlara kadar tartışırdık bu sebeplerle. Çok ağlardım çok üzülürdüm. Bu sorunumu hiçkimseye anlatamadım bu zamana kadar, çünkü anlatsam ayrıl gitsin diyeceklerdi, kestirip atacaklardı.. Ama ben onu seviyorum bu sebeple kimsenin onun hakkında kötü düşünmesini istemedim. Yaşadıgım şeyleri içime attım, sustum..
Daha sonra tartışıp kavga ederek biryere varamadıgımızı anladım ve onu rahatsız edecek şeyler söylememeye karar verdim, alttan aldım diyebilirim. Aynı şekilde oda çok fazla uzatmamaya çalıştı. Bu sayede tartışmalarımız eskiye göre çok azaldı. Ama sonuçta her ikimizin de fikirleri değişmedi bunu ikimiz de biliyoruz..
Benim sorunum buradan sonra başlıyor arkadaşlar. Dün lise yıllarından samimi bi arkadaşım beni nişanına çağırdı bende gittim. 5 senelik birlikteligin sonunda kız istemeye geldiler fakat aileler o kadar sivri konuştular ki sizin gelenekleriniz şöyle, bizimki böyle diyerek kavga ettiler ve yüzükler takılmadan nişan bozuldu erkek tarafı çekip gitti...
Ben bu olaydan çok etkilendim, dün gece saatlerce uyuyamadım. Sabah kabuslarla sıçrayarak uyandım. Erkek arkadaşıma bu konuyu anlattım ne kadar korktugumu söyledim. Ama o öyle bir sorun yaşanmayacak dedi bana. Yine de ikna olamadım. Çünkü onun bazı konularda ne kadar hassas oldugunu biliyorum. Bana öfkesinden hiç tanımadıgı bir insanmışım gibi davrandıgı zamanları hatırladıkça gerçekten emin olamıyorum.. Çok üzgünüm..
Önereceğiniz her türlü fikire açığım, kuruntu mu yaptım bilmiyorum ama çok huzursuz hissediyorum kendimi. Sevgi her zorlugu yener diyorum, buna inanmak istiyorum. Bana olan sevgisinden de şüphem yok.. Yine de korkuyorum bunları yazarken bile..
Ben bu sebeplerden sevdiğim insandan vazgeçemem.. Ama ya o geçerse.. Bu düşünce içimi kemiriyor engel olamıyorum.Siz olsanız ne yapardınız, fikirlerinize ihtiyacım var. Hatalı oldugum yerler varsa her türlü eleştiriye de açığım, yeterki birşeyleri düzeltebileyim. Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler..
Ben ikisine de yakın değilim aslında, uzagım bu tarz konulardan.. Buna ragmen çok sorun yaşadık ama şuan olay farklı bi boyuta taşındı bana ailenle görüşme beni de görüştürme diyor ben bunu nasıl yapabilirim mümkün mü böyle bişey.. üstelik bana söz vermişti artık böyle olmayacak demişti şimdiyse herşey eskisinden de kötü bir hal aldı ne olacak böyle bilmiyorum. Ayrılmıyor ama şuan yaptıgı ayrılmaktan daha beter bişey. Ayrılsa sevmiyodu bitti gittti der arkasından ağlar insan, ben şimdi bir ömür ağlayayım mı benden istedigi o kadar zor bişey ki, çok üzülüyorum ağlamaktan gözlerim davul gibi şişti, annem babam soruyor kimseye bişey anlatamıyorum da nasıl anlatılır böyle bir konu.. Çok değersiz ve aptal yerine konmuş hissediyorum kendimi, bişeylerin değişecegine inanacak kadar bana herşeyden çok deger verdigine inanacak kadar aptalım ben.. Öyle olmadıgını bile bile pişman oldu sandım, değişti sandım.. kötüyüm hiç olmadıgım kadar keşke bu günü hiç yaşamasaydımO vazgeçerse eğer senin onu sevdiğin kadar seni sevmediği sonucuna varabilirsin.
Kaldı ki o seni ağlatmamak kendini bir adım geri çekmezken sen onu kırmamamk için bu konularda konuşmamayı tercih etmişsin. Sen ortada bir yerde olabilirsin ama sevgilinden çok ailenin görüşüne yakınsın. Bir kere kuramsal olarak böyledir. Diğer yönden öyle olmasa zaten sabahlara kadar kavga etmezsiniz bunun için.
Şu an bi konuyla ilgili fikrimi dile getirdim, sırf verecegi tepkiyi görmek için.. Beni tersledi ailem ve ben aynı düşünüyoruz sen nasıl bizden başka düşünebilirsin. Çok sinirliyim şuan konuşmak istemiyorum falan dedi.. bu şekilde çok fevri davranıyor. Gerçekten korkuyorum bazen, sonumuz kötü olacakmış gibi geliyor o bana böyle davranınca. O kadar inciniyorum ki şuan ona bunu anlatsam asla anlamaz.. Ne acı ki sizlerden başka kimseye anlatamıyorum..
Ailemi silmemi istiyor benden, bundan sonra ayrılsak da ayrılmasak da benim için mutluluk hayalden de öte.. Sevgi yetmiyomuş gerçekten mutlu olmak için bugün bunu anladım.. İki türlü de ömrüm ağlayarak geçecek benim ayrılsam hasretine dayanamam, ayrılmasam ailemin yokluguna alışamam..valla ne kadar ılımlı yazmışsın okurken yumuşadım yani ne kadar da seviyorsun belli ama yaşamadan bilinmez. arkadasın evlendikten sonra boşansaydı daha mi iyi? bence korkma cunku yürekten sevdigin belli. erkek arkdasın ne kadar korkma dese de zor ama bence dene.
Söylediklerinizin tamamında haklısınız.. Ama sevdiğim bi insanı bu sebepten bırakamam ki.. Düşünemiyorum bile onsuz olmayı, öyle çok seviyorum. Rabbim gönlümdekini hakkımda hayırlısı etsin diyorum başka ne diyebilirim bilmiyorum..
süpersın yaaa,aynen benbir şey sormak istiyorum
eleştirmek için değil sadece merak ediyorum
siz zaten sevdiğiniz insanı her şeyiyle degerlendirip öyle sevmiyor musunuz
mesela ben farklı görüşleri sahip olan birisine özellkle kendinden olmayana böyle saygısızsa hemen soğuyorum yani onu sevmem söz konusu bile olmuyor
Benim sorunum bundan çok daha büyük sanırım, biz aynı partiye oy vermemize ragmen yine de olay oluyor. ailemle görüşmemi istemiyor onlarla ilerde görüşmek istemiyor hatta bana düğün bile yapmayalım sorun olur dedi dün gece. O kadar ağladım ki sinir krizi geçirdim gecenin bi saatinde çeyizlik bir sürü şey almıştım kendime özenerek.. Hepsini paramparça ettim çok mutsuzum ağlamaktan gözlerimde yaş kalmadı.ileride evlenince verdiğiniz oya bile karışırlar
onların yanlarında farklı bir görüş söyleyemezsiniz
aman tartışma çıkmasın aman kimse kırılmasın diye sustukça susarsınız
sonunda kendi benliğinizi yitirmiş olursunuz
herkes her konuda herkesle aynı düşüncede olamaz imkanı yok
ama herkes birbirine saygılı olmak zorundadır tamam siz saygılısınız ama ya karsı taraf
bence hiç saygı yok size karşı
ben en yakın arkadaşım kardeşim dediğim insanla farklı görüştenim ama bir kez olsun bu konu için kavga etmedik ufacık sözlü atışma bile olmadı neden cünkü ikimizde bu konu hakkında birbrimize saygı duyuyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?