Ayni evde ayri yasaya bilirmiyiz??

Başınız sağolsun. Bu forumda sürekli görüyorum işte ailem rahatsız ona bir şey olur diye korkuyorum yazılıyor ama ben daha ömrümde hiç kızı boşanacak diye hastalanan ebeveyn görmedim. Sizin bir ömür mutsuz olmanızdansa boşanmanızı yeğler anneniz. Karar sizin o zaman ya mevcut koşulları kabullenip ona göre davranacaksınız ki bu kastettiğim ev arkadaşı gibi yaşamak değil, eşinizin huyuna gidip onun istediği gibi yaşamak ya ayrılacaksınız ya çift terapisi deneyeceksiniz son bir çare olarak. Eşinizin istediği gibi yaşayın kısmını önerim bu olduğu için değil kavga gürültü olmaması açısından söylüyorum. İnanın çocuklar için anne babanın sürekli kavga ettiği evde büyümek çok kötü bir durum, kendimden biliyorum. Çift terapisine gitmeyi denediniz mi, anladığım kadarıyla fiziksel şiddet yok acaba düzeltilemez mi aramızdaki ilişki?

Sagolun. Terapiste gitmeyi ben kabul ederim ama kendisinin bunu asla kabul etmez.cunku surekli sorunun bende oldugunu dusunuyor.kendini alistir degistir devam edelim diyor. Susuyorum gormezden geliyorum umursamiyorum. En son patliyorum artik. Kavga cikmasin diye, ama artim dayanamiyorum.

İki kişi var böyle tanıdığım. Maalesef mutsuz evlilikler tabi. Yatakları ayrı, ayrı odalarda yatıyorlar. Çocuklara odaklanıyor bahsettiğim arkadaşlarım. Boşanmak en asından çocuklar küçükken gündemlerinde yok. Ama mutlu da değiller, alışmak pek mümkün olmuyor. Bir kavgada tekrar stres, sıkıntı yaşıyorlar. Ama eşleriyle değil, çocuklarıyla mutlular. Çocuklar da annelerine çok bağlı, babaların davranışlarının da farkındalar.

bu bahsettiğim çiftlerin biri yaşlı, onlar kültürleri ayrılmayı kaldırmadığı için boşanmamış. Diğeri de genç, çocuklar küçük, arkadaşım maddi geliri olmadığı için boşanmıyor.

İşiniz zor. Aynı evde ayrı hayat yaşanması için bir birinizi hiç görmemeniz gerekir. Bu adam boşanmayı istemediğine göre, sizin bu düşüncenizede olumlu yanıt vermez. Hatta daha da huzursuzluk çıkarır. Canınızı sıkacak tavır ve söylemlere girer. Yine üzülen siz olursunuz.
Madem mecbursunuz, ayrılamıyorsunuz. Bir süre huzurunuzu satın almış olarak düşünüp, canınızı sıkan noktalara kafayı takmamayı, beklenti içinde olmamayı deneyin.Çocuklarınızla ve kendinizle ilgilenin. Onun yaptığı veya yapmadıklarına odaklanıp, kendinizi strese sokmayın.Sizin artık bu tepkisizliğiniz, belki kafasına dank eder, kendini düzeltme çabasına girebilir belkide, belli olmaz yani.
Şartlarınızı olgunlaştırıp, kendinize bir iş bulun. Maddi bağımlılığınız kalmadığında, eğer herşey aynı olursa, o zaman daha emin adımlar atabilirsiniz.
Şuan ki düşünceniz, onu cezalandırma isteğinizden kaynaklı ve gerçekten sizin huzurunuzu daha da kaçıracak, uygulanması sizin için zor ve anlamsız bir şey bence.

Bir mesleğiniz var mı? Varsa ne zaman çalışıp birikim yapacaksınız? 7 aylık bebeği kime bırakıp çalışacaksınız? Bu adam belki fiziksel olarak zarar vermez ama aynı evde olduğunuz sürece psikolojik savaş vereceksiniz.

Haklisin cok zor olacak ayni evde ona katlanmak ama carem yok. Zor olanda surekli cocuklarla benim ilgilenmem kendisi cani sıkılsa disari atiyor kendini. Belli bir sure mecbur katlanacagim

Oda ayirmakla hayatlar ayrılmıyor maalesef. Çocuklar hep bu gerginliğin farkında oluyor. Siz sorun çıkarmasaniz da eşiniz illaki gelip sizin sinirinize basacak. En basiti herkes yemeğini kendisi mi yapacak ya da çamaşır ayrı mı yıkanacak ? Tabi ki hayır. Maddi imkanlarinizi ben sağlıyorum diye her şeyi yapmayı kendine hak görecek. Huzur vermeyecek. Zor bir durum. Baska bir çare bulmak gerek. Bir süre idare edin diyeceğim ama çok yipranirsiniz. Elinize yeni bir hayat kurmak için yeterli para gececek mi peki bu süreçte?

Haklisin cok zor olacak ayni evde ona katlanmak ama carem yok. Zor olanda surekli cocuklarla benim ilgilenmem kendisi cani sıkılsa disari atiyor kendini. Belli bir sure mecbur katlanacagim
Allah yardımcınız olsun. Kendinizi sıkıp, üzmeyin. Çocuklarınızla sürekli ilgilenmek sizi yoruyor olabilir. Daha çok küçükler. Elinizden geleni yapın. Hem çocuklar, hem ev işi tam dört dörtlük yürümez. Mutlaka bir taraf eksik kalır. Bırakın eksik kalan ev işleri olsun.Çocuklarla ilgilenmek istemeyen, kaçan kocanızada maddi olarak acımayın.İhtiyaçlarınızdan kısmayın. Varlığı bir işe yarasın. Çocuklar büyüdükçe, size olan bağımlılıkları azaldıkça, siz de rahatlarsın. Şükür edin. Sağlıklısınız, çocuklarınızın başındasınız.
Onlarda sağlıklı.
Bunlar çok önemli şeyler.Canınızı sıkıp durmayın. Fikirsiz kocanızda inşallah düzelir.

Boşanmadan ziyade bir birinize biraz zaman tanıma anlamında olabilir. Belki biraz kendinize odaklanmanız gerekiyordur. Anladığım kadarıyla boşanma şu an olabilecek durumda değil.
Gerçekten meseleler ne karşındaki senden neler istiyor.

Özel günleri önemsemeyen maalesef çok sayıda erkek var. Özellikle belli bir yıldan sonra büyük kısmı pek umursamıyor.

Cinsellik için canı istediğinde geliyor diyorsun. Senin canın istediğinde söylüyor musun veya red edişiyor musun?

Ailece plan yapmıyorsa onunda sevebileceği bir plan sen yap. Israr et. Ayağı alışsın.

Kavgadan 2 gün sonra bir şey olmamış gibi davranmak huzursuzluğu uzatmamaya çalışan erkek modeli. Muhtemelen o da kendisini haksız görmüyor. 2 gün bile çok. Ne olmasını bekliyorsun haftalarca devam mı etmeli.

Eşinin güzel yönlerini düşünüp bir kağıda ve sevmediğin yönlerini karşısına yazarsan hangi taraf ağır basar?

Şiddet ve aldatılma yoksa evlilik danışmanına gidip bir şans verebilirsiniz evliliğinize ama istemiyorum da diyorsanız tedbir nafakası kavramını araştırın derim

Biz bi süre bu sekilde yasadık, benim terapi sürecim gereği böyle oldu. Zaten bi süre sonra kendiliğinden tek kalmaya karar verip sutladım. Ama aniden bi ayrılık olsa kafamdaki soru isaretlerini anlamlandıramazdım. Soru isaretleri iliskiyle ilgili değildi iliski zaten bitikti ama benim temelde bi yalnızlık korkum oldugu ortaya cıktı. Önce onu iyileştirdik ve kendimi sürece hazırladım. Bi de benim adam süper bi ev arkadasıydı çamasır bulasık temizlik yemek full onda oldugundan bi külfeti de yoktu. Siddet hakaret benzeri bi huyu da olmadı hiç. Yani geçiş süreci olarak sizin de boyle bi tercih yapmanıza bisi diyemem. Tamamen size ve iliskinizin dinamiğine bağlı. Biz o ev arkadaslıgı cizgisini net sekilde koymustuk.

Yaşanmaz !!! Çocuk gözüyle yazıyorum. O şiddetin içinde aynı evde ayrı falan yaşanmaz. Bir şeyden kurtulmak istiyorsanız orada keseceksiniz kanayan yeri sarıp yolunuza devam edin. Sakız gibi uzatmak çocuğunuzda ve sizde geçmeyen yara açar. Kangren olduğunda ise sizin vakti zamanında kesmediğiniz parmak yerine kolunuz kesilir. Bilmem anlatabildim mi ?

Çocuğunuz için şiddet ortamından uzaklaşın.

Konuların çoğunda fiziksel şiddete tepki gösteriliyor ama bence en büyük şiddet psikolojik şiddet. İnsanın ruhu öldüğünde ondan geriye hiç bir şey kalmıyor çünkü

Son olarak maddi durumunuz yokmuş sanırım. Virüs sonrası bir aile mahkemesine gidip eşiniz size bakmıyorsa tedbir nafakası istemiyle dava açabilirsiniz kendiniz ve çocuklar için. Ancak dava süreci yoğunluğa bağlı 4-8 ayı bulabilir. Bağlanan nafakayı ödemezse bu sefer icra takibi başlatırsınız devlet kurumunda görevli ise SGK ya mahkeme yazı yazar maaşına haciz konur. Özel sektördeyse işiniz zor olur.

Ama yine de şansınızı deneyin. Oturup kadere razı olmak diye birşey yok emek +tevekkül ile olmayacak şey yok

Zor tabi sonuçta eşin ve o bundan her anlamda mana çıkaracak.Bitirdiysen gözünü karart.Allah yardimcin olsun

2 yildir ayrıyız aynı evde. İnan bana çok zor

Kafanıza ayrılığı koyduysanız bir müddet böyle devam edebilirsiniz. Ama şu var, bunu sürdürürken zayıf anınızda bir kere cinsel olarak beraber olmanız herşeyi çöp eder. Ben sizin amacınızı anladım fakat size cinsel anlarda ulaşmak için her yolu dener.

ya bu diyardan gidecen ya bu suruyu gudecen ..der buyuklerimiz..
ayni evde yasamak cok zor olacaktir ..esiniz calisiyor eve parayi getiriyorsa onun karsiligini mutlaka isteyecektir sizden..
camasir,bulasik ,utulu gomlek,yatak vs buda surekli kavga hali demektir.. ne kadar direneceksin ki bu da sizi yipratacaktir..

Evet , malesef suan birikimim de yok kalacak yerimde cocuklarimla. Ailemde yakin degil.
Olduğunuz yerde iş hayatnz mı var ailem yakm değil deyip duruyorsunz anlamadm.. Uzaklık bir otobüs bletne bakar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…