Aylık yemek listesi hazırlayan var mı?

dün akşam benim kız yemeği beğenmedi:19:
bu akşama makarna mı yapsam diyorum
değişik makarna tarifi olan varsa paylaşabilir mi?

Çok bilinen ama bizim ailede en çok sevilen makarna tarifi; klasik çubuk makarnanın soğan, sarımsak, biber ve domates ile hazırlananıdır. Servisten önce üzerine isteğe göre kıyılmış maydonoz, dereotu ya da taze nanelerden istenilenler ilave edilebilir. Bizim tercihimiz genellikle taze naneden yana... Bir kaç kere istiridye mantarı da ilave etmiştim bu tarife hatta bir kere evde pastırma vardı bozulmasın diye onun da koyduğum oldu... Yanında limonata ya da komposto ile bayılarak yedik. Siz de sevdiğiniz sebzeleri ilave ederek çeşitlendirebilirsiniz. Etçil bir aile iseniz kıyma ya da ince kıyılmış sucuk, pastırma ekleyerek sevilecek bir hale gelebilir.

Genelde makarna basit ve atıştırmalık olarak görülse de biz çok severek yediğimiz için güzel bir akşam yemeği haline gelir.

Bende tekrar başladım listeye hem alışverişim kolay oluyor hemde ne pişirecek derdine son

Pzrtsi: yeşil fasulye - cacık
Salı: barbunya - salata
Çarşamba: mantarı tavuk sote - salata
Perşembe : çorba- buğday salatası
Cuma: köfte - salata
Cumartesi : söğürme- cacık- turşu
Pazar : çorba - ton balıklı salata

Pazartesi: mantar sote- cacık
Salı : kısır
Çarşamba: kuru fasulye - salata
Perşembe: kabak yemeği
Cuma : çorba - salata

Şimdilik bu kadar eşim diyette olduğu için ona göre yemek yapıyorum menü biraz hafif :)

Dünkü menümde değişiklikler yaptım barbunya yerine kuru fasulye yaptım hazırda fasulyem vardı am bu konuda o kadar beceriksizim ki fasulyelerin bazıları tamamen ezildi bazılarıda pişmedi eşim bu konuda çok titiz olduğu için başka yemek yapmam gerekti yani sonuçta Ali nazik yaptım :1:

Çok bilinen ama bizim ailede en çok sevilen makarna tarifi; klasik çubuk makarnanın soğan, sarımsak, biber ve domates ile hazırlananıdır. Servisten önce üzerine isteğe göre kıyılmış maydonoz, dereotu ya da taze nanelerden istenilenler ilave edilebilir. Bizim tercihimiz genellikle taze naneden yana... Bir kaç kere istiridye mantarı da ilave etmiştim bu tarife hatta bir kere evde pastırma vardı bozulmasın diye onun da koyduğum oldu... Yanında limonata ya da komposto ile bayılarak yedik. Siz de sevdiğiniz sebzeleri ilave ederek çeşitlendirebilirsiniz. Etçil bir aile iseniz kıyma ya da ince kıyılmış sucuk, pastırma ekleyerek sevilecek bir hale gelebilir.

Genelde makarna basit ve atıştırmalık olarak görülse de biz çok severek yediğimiz için güzel bir akşam yemeği haline gelir.

teşekkür ederim
dün kıymalı yaptım, sevdi kızım:46::46:
makarna candır, hayat kurtarır:9::9::56::56:

Dünkü menümde değişiklikler yaptım barbunya yerine kuru fasulye yaptım hazırda fasulyem vardı am bu konuda o kadar beceriksizim ki fasulyelerin bazıları tamamen ezildi bazılarıda pişmedi eşim bu konuda çok titiz olduğu için başka yemek yapmam gerekti yani sonuçta Ali nazik yaptım :1:

Ali nazik benim favorim:56::56: bayılırım valla:56::56:
fasulyelerin hepsi aynı cins çıkmıyor bazen, özellikle de açık alınca karıştırıyorlar
senden kaynaklanan bir şey değil ki, her zaman olur öyle..
benim eşim de sevmez öyle, ben hep az pişiririm o yüzden:34:

teşekkür ederim
dün kıymalı yaptım, sevdi kızım:46::46:
makarna candır, hayat kurtarır:9::9::56::56:

Ali nazik benim favorim:56::56: bayılırım valla:56::56:
fasulyelerin hepsi aynı cins çıkmıyor bazen, özellikle de açık alınca karıştırıyorlar
senden kaynaklanan bir şey değil ki, her zaman olur öyle..
benim eşim de sevmez öyle, ben hep az pişiririm o yüzden:34:

Paketteydi ama bilemedim 3 yıldır evliyim ama bir türlü beceremiyorum aldığım fasulyeler hep kötü çıkıyor kullandığın iyi bir marka varmı?
Eşim diyette ve bol protein alması gerekiyor diyet Ali nazik yaptım :9:

Paketteydi ama bilemedim 3 yıldır evliyim ama bir türlü beceremiyorum aldığım fasulyeler hep kötü çıkıyor kullandığın iyi bir marka varmı?
Eşim diyette ve bol protein alması gerekiyor diyet Ali nazik yaptım :9:

defnemelcim ben reis marka tercih ediyorum, biraz pahalı diğerlerinden, indirimde görünce hemen alıyorum
ikinci tercihim de duru marka. bu ikisi dışında almamaya çalışıyorum, nasıl çıkacağı belli olmuyor.
bim in markasını da çok beğenen var, özellikle de nohutunu.

defnemelcim ben reis marka tercih ediyorum, biraz pahalı diğerlerinden, indirimde görünce hemen alıyorum
ikinci tercihim de duru marka. bu ikisi dışında almamaya çalışıyorum, nasıl çıkacağı belli olmuyor.
bim in markasını da çok beğenen var, özellikle de nohutunu.

Teşekkür ederim cnm geçen gün gittin organik kuru fasulye ve nohut aldım onu denicem inşallah iyi çıkar onlar bitsin reis marka olanı denerim ikisi arasındada tercih yaparım

Teşekkür ederim cnm geçen gün gittin organik kuru fasulye ve nohut aldım onu denicem inşallah iyi çıkar onlar bitsin reis marka olanı denerim ikisi arasındada tercih yaparım

canım organikler de çok pahalı oluyor
ben hiç almadım
küçücük paketler acayip fiyatlara satılıyor
insan acaba bize ne yediriyorlar diye düşünüyor cidden:20:

bugün bir tatlı, pasta falan yapasım var
kıızma sürpriz olsun
tarif bakıyorum şimdi:34:

canım organikler de çok pahalı oluyor
ben hiç almadım
küçücük paketler acayip fiyatlara satılıyor
insan acaba bize ne yediriyorlar diye düşünüyor cidden:20:

bugün bir tatlı, pasta falan yapasım var
kıızma sürpriz olsun
tarif bakıyorum şimdi:34:

1 kg ya 10 tl verdik :) pahalı ama bakacak işte
Ağlayan pasta yap cocukların cok hosuna giyiyor

1 kg ya 10 tl verdik :) pahalı ama bakacak işte
Ağlayan pasta yap cocukların cok hosuna giyiyor

aa evet, bir sonraki sefer yapayım
poğaça yaptım dün
akşam bimden bir sürü şey aldırdı kendine:34:

bu arada tarhana yaptınız mı?
daha erken mi?
ben daha biber falan da kurutmadım

haftalık listeyi hazırlayacağım yarın,
bugün alışveriş yapayım
yarın yazarım:56:

aa evet, bir sonraki sefer yapayım
poğaça yaptım dün
akşam bimden bir sürü şey aldırdı kendine:34:

bu arada tarhana yaptınız mı?
daha erken mi?
ben daha biber falan da kurutmadım

haftalık listeyi hazırlayacağım yarın,
bugün alışveriş yapayım
yarın yazarım:56:

Ben kışlık hiç hazırlamadım nasıl yapılır hiç bilmiyorum eşim antepli kuruluklar genelde oradan gelir eşim sevmediği için fala yapmam bende konserve domates yapmak istiyorum ama nasıl yapılır hiç bilmiyorum tarhanada iyi olur aslında

Ben kışlık hiç hazırlamadım nasıl yapılır hiç bilmiyorum eşim antepli kuruluklar genelde oradan gelir eşim sevmediği için fala yapmam bende konserve domates yapmak istiyorum ama nasıl yapılır hiç bilmiyorum tarhanada iyi olur aslında

Konserve domates çok pratik oluyor. Ben geçen yaz 15 kilo kadar yaptım,evde iki kişi olmamıza rağmen mart ayı gibi bitti.

Siz sadece domates mi istiyorsunuz yoksa yeşil biberli falan mı istiyorsunuz?

Sade domates istiyorum
Ne zaman yapılır şuan zamanımı

Sanırım evet...

Çünkü domatesin mevsimi ve fiyatlar da şu ankinden aşağı düşmeyecek sanırım.

Bizim burada 1 lira civarında kilosu. Bu hafta alıp yapayım diyordum ama istediğim gibi domates bulamadım. Önümüzdeki hafta yapacağım artık.

Ben geçen yıl bir kısmını kaynataraj kavanozladım,bir kısmını da kaynatmadan salisilik asitle karıştırıp kavanozladım. Lezzet ve dayananıklılık açısından birşey farketmedi.

Bu yıl için kararsızım yine de...

Sanırım evet...

Bizim burada 1 lira civarında kilosu. Bu hafta alıp yapayım diyordum ama istediğim gibi domates bulamadım. Önümüzdeki hafta yapacağım artık.

Ben geçen yıl bir kısmını kaynataraj kavanozladım,bir kısmını da kaynatmadan salisilik asitle karıştırıp kavanozladım. Lezzet ve dayananıklılık açısından birşey farketmedi.

Şuan burda en kötü domates 1.80 düşmesini beklicem biraz

ben domateslerin kabuklarını soyup rondodan geçiriyorum
buzdolabı poşetlerine koyuyorum
birer kepçe gibi ayarlıyorum miktarını, buzluğa atıyorum
kışın yemeklere, çorbalara falan o şekilde koyuyorum.

tarhana yapsam çok iyi olacak,
iki çocuğum var ikisi de seviyor
o yüzden dışardan almak istemiyorum
evde yapmak istiyorum

Konserve domates çok pratik oluyor. Ben geçen yaz 15 kilo kadar yaptım,evde iki kişi olmamıza rağmen mart ayı gibi bitti.

Siz sadece domates mi istiyorsunuz yoksa yeşil biberli falan mı istiyorsunuz?

selamlar
ben konserve denedim
oktay ustanın anlattığı gibi yaptım
kapaklarında herhangi bir bozulma falan olmadı ama tadı ekşi gibi geldi bana
ondan artık yapmıyorum

Sanırım evet...

babaannem aspirinle yapardı, onun da tadı güzel olur dediğiniz gibi.
kaynatmak biraz daha uğraştırıcı oluyor:34:

Back
X