Aylık mutfak masrafı problemi

Az önce sanal markete baktım.
2 parça kaşar, beyaz peynir, zeytin falan derken total de 500 tl ye gelen bir kahvaltılık alış verişi yaptım.
Üstelik biz evden bile çalışmıyoruz ama her gün kahvaltı ve akşam yemeği yenir evde.
Demem o ki sizde yeseniz, dışardan da söyleseniz her şey çok pahalı.

Tek tek yazmayayım etinden sütüne, kaşarından peynirine her şey aldı başını gidiyor.
Yine de 3.000 biraz fazla 2 kişi için.

Valla bizim de öyle bir çözüm bulursanız bize de söyleyin.
Arada bebeğim için organik ürünler alıyorum, yumurta ve sütü organik tuketiyorux ayda 1 tavuk aliyorum, haftada 1 et yiyoruz (genelde kuzu),arada balik alıyoruz,luks seyler olduğunu düşünmüyorum masraf azalsın diye cerezi azalttik, ickiyi sadece cumartesi 2 kadeh içeriz.
Ürünleri bim den fln almadan mutfak masrafını azaltabilen varsa yardım bekliyorum

dısardanda yeniyorsa normal.
bizim alisverisin icinde et yok dolapta kislik baska seylerde olmasina ragmen kuruyemisi baligi deterjani vs aylik 1500 1600 e yaklasiyor bazen geciyorda.
bu ucret evdeki pirinc nohut yag seker vs bitince dahada artiyor tabi.
pek disardan yemememize ragmen evde kislik erzakta varsa stabil 1500 civari gidiyor market alisverisine.

Evet kuruyemiş, balık et vs tüketiyoruz. Yine de bu kadar olmamalı gibi geliyor çünkü temizlik malzemeleri vs onlar da bir 500 tl tutuyor:d iki kişi böyleysek 4 kişilik aile ne yapıyor hayal bile edemiyorum
500 tl aylık deterjan bana da fazla geldı
cok fazla cesıt cesıt almanıza gerek yok aslında deterjanı
ve bool boool kullanmanıza da gerek yok
o konuda bıraz tasarruf edebılırsınız

3000bin biraz fazla gibi canım ya gerçi her şeyin fiyatı 2 3 katına çıktı

Aslinda boş boğazliktanda kaynaklanan bir durum bu
Mesela kaju antep fıstığı denmiş bir kilo alsan oturup iki kisi bir gecedede yiyebilir bir haftadada
E hem sağlikli besleneyim hem abur cubursuz kalmiyim dersen harcamada artiyor
Cok cok dengeli beslenilse bu kadar tutmaz zaten

Buradaki tavsiyelere göre yeniden hesaplıycam:d ama mesela dışarıdan söylediğimizde pizza söylüyoruz, 60 tl falan içecekle birlikte. Evde yapsam daha fazla tutuyor o tarz şeyler.

Maalesef geçen ay 3000’i aşmışız bile temizlik malzemeleriyle birlikte 3700 gibi bişey olmuş
Temizlik malzemelerini her ay mı alıyorsunuz eger her ay alıyorsanız bu tür ürünleri büyük boy alabilirsiniz.

Kuru bakliyat, şeker vs türlerinde büyük boy alıp uzun süre kullanabilirsiniz.

Sebze ve meyve için pazarı tercih edebilirsiniz.

Alışverişi nasıl yapıyorsunuz mesela yoğurtu marketten alıyorsanız büyük boyunu alın 5 kg gibi hergün yoğurt alanlar oluyor yemeklerin yanına 1 kg gibi o zaman bence uygun olmuyor.

Evet biraz boğazımıza düşkünüz ama ne biliyim çok temel şeyleri yiyoruz yine de, hatta isteklerimizden kısıyoruz. Mesela ben somon füme falan çok severim. En son ne zaman yedim hatırlamıyorum ama, yani kısıyorum da kendimce

Sadece kuruyemiş alışkanlığımız yok. Biz de yiyoruz bolca hepsinden bence ya. gelen giden mi çok ki sizde?
Biz karı koca ikimiz çok iştahlıyiz
Hep yiyoruz hep yiyoruz
Birde ben pide lahmacun döner bunları haftada enaz 4 kere söylerim
Sebze çok az yeriz
Tatlılardan da soğuk baklava vs biz hep boğaza çalışıyoruz misal

Ben çok toplu almıyorum sanırım, yani hiç 5 kglik bir ürün almadım sadece unu falan öyle alıyorum. Çünkü bazen 1 ayda 1 kg pirinç tüketemediğimiz oluyor

Sadece kuruyemiş alışkanlığımız yok. Biz de yiyoruz bolca hepsinden bence ya. gelen giden mi çok ki sizde?
Et ayda 1 kilo tüketsen 100 lira
Kıyma 50 lira ayda 2 kilo tüketsen 100 lira
Balık 60 lira biz haftada en az bir alıyoruz en az 200 tl
Tavuk 30 lira ayda 2 kilo desen 60 da ona gitti
2 lt riviera 1 lt sızma zeytinyağı gidiyor bizde 180tl

Yaklaşık 600 lira zaten burası. Ekle buna peyniri zeytini, tereyağını, bakliyatı, sebzeyi, meyveyi, sütü yumurtayı al sana 3000 işte.

Ben çok toplu almıyorum sanırım, yani hiç 5 kglik bir ürün almadım sadece unu falan öyle alıyorum. Çünkü bazen 1 ayda 1 kg pirinç tüketemediğimiz oluyor
Toplu almak her zaman daha iyi zaten tarihleri uzun en azından bazı ürünleri her ay almazsınız 5 kilo bakliyat size uzun zaman gider her ay almazsınız.

Ya temizlik malzemeleri de çok. Neye kaç para verdiniz mesela?
Temizlik malzemelerinde en büyük müsrifliğim (çevreye de zararlı biliyorum ama vazgeçemiyorum) haftada bir 8’li kağıt havlu almak. En ucuzunu alıyorum o bile aylık 50 tl. Bulaşık, camasir deterjanlari, tuvalet kagidi vs derken 500’u buluyor o noktada biraz daha tasarruf edebilirim aslinda

Aynen bizim de var bir tanıdık, köyden annesinden alıyor kv destek oluyor yoksa imkansız o maaşla insan gibi yaşamak söylüyor kendisi zaten
Allah yardımcımız olsun her şey aşııırı pahalı sürekli markete gitmekten yoruldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…