- 21 Temmuz 2018
- 7.128
- 21.417
- 348
- Konu Sahibi merllins06
-
Aylık mutfak masrafınız 300 mü3000 mutfak masrafı aylık çok değil mi bizim 250 300 hadi bebek gelince belki 500 olabilir ama 3000 aşırı bence ya yani ne alıyorsunuz bu kadar haftada iki kere dışardan yemek neden zor zamanlar zaten neden evde pismiyo evden çalışıyo musunuz yani bi basit çorba kaynatilabilir hiç olmadi bazı zamanlar
Haftalıktır herhalde , yoksa aylık 300 mümkün değil.Aylık mutfak masrafınız 300 mü
Her öğün birer ekmek yeseniz 250’den fazla tutar. Suyla mı besleniyorsunuz? Onun da musluk suyu olması lazım gerçi3000 mutfak masrafı aylık çok değil mi bizim 250 300 hadi bebek gelince belki 500 olabilir ama 3000 aşırı bence ya yani ne alıyorsunuz bu kadar haftada iki kere dışardan yemek neden zor zamanlar zaten neden evde pismiyo evden çalışıyo musunuz yani bi basit çorba kaynatilabilir hiç olmadi bazı zamanlar
Muz bende yemek istiyorum ama kabızlık problemi var bende sizde olmuyo mu acaba muz faydalı ama kabız olunca uzak durmak zorunda kaldımMuzun kilosu 15₺ günde 2 tane yiyoruz min. Bebek var ben de hamileyim yiyorum ordan hesaplayınsırf muza ayda 90_100₺ gidiyor
Ya aç Durcan ya da böyle ayda 3 bini bulur
Ekmek"2₺ her gün alınca ayda yapar 60₺ e bazen simit börek alırız ekle onları, min fırın100-120₺ aylık
Haftalıktır herhalde , yoksa aylık 300 mümkün değil.
Haftalık yazacaktım yalnis yazmışım kızlarAylık mutfak masrafınız 300 mü
Vay anam bi yalnis yazı nelere mal oluyo haftalık yazacaktim HAFTALIIIIKHer öğün birer ekmek yeseniz 250’den fazla tutar. Suyla mı besleniyorsunuz? Onun da musluk suyu olması lazım gerçi
Biraz da alışkanlık olmuş sizin ki o yüzden rahat edemiyorsunuz temiz olmamış gibi hissediyorsunuz.. bir süre az kullanmayı deneyin alışırsınız ve rahat edememe gibi birşey olmaz.. kimisi de bir ton çamaşır suyu kullanmadan rahat etmez kirli kaldı sanar az kullanıma alışınca sonra diyorsun zaten boşuna kendimi zehirliyom diye.. en azindan kendinizi zorlayıp 1 2 ay bu sekilde az kullanmayı deneyinBen rahat edemiyorum. Yıkadıktan sonra kokması lazım yoksa temizlik hissi oluşmuyor bende. Herkesin kullanımı farklı kimisi sadece 1 kaşık koyuyor öyle konulursa 3 4 ayı geç , 1 yıl bile yeter.
Nasıl yani, yaşadığınıza emin misiniz?3000 mutfak masrafı aylık çok değil mi bizim 250 300 hadi bebek gelince belki 500 olabilir ama 3000 aşırı bence ya yani ne alıyorsunuz bu kadar haftada iki kere dışardan yemek neden zor zamanlar zaten neden evde pismiyo evden çalışıyo musunuz yani bi basit çorba kaynatilabilir hiç olmadi bazı zamanlar
Assalari da okursanız haftalık yazacagima aylık yazmış olduğumu görürsünüzNasıl yani, yaşadığınıza emin misiniz?
Köyde mi yaşıyorsunuz?
Sonradan gördüm mesajımı düzenledimAssalari da okursanız haftalık yazacagima aylık yazmış olduğumu görürsünüz
Bağırmayın...Vay anam bi yalnis yazı nelere mal oluyo haftalık yazacaktim HAFTALIIIIK
Sanırım biz uzaydayız herkes pek şaşırmış. Bizimde 900/1000 lira arası tutuyor. Kuruyemişte ette alıyoruz. Geçen kasaptan 700 Gr kıyma, 2 tane tavuk, 1 kilo kuşbaşı aldım. 168 lira ödedim.çok fazla değil mi ya :S biz haftada 2 balık-et yiyoruz geri kalan bakliyat, sebze vs. bakliyatlar zaten aylarca gidiyor . 2 haftada bir sebze meyve , peynir ürünlerini alırız bitince. Kuruyemişte alıyoruz . Her akşam yeriz yani . çok nadir 1.000 geçer.
Kasaptan aylık olarak kıyma, tavuk alıyoruz . max. 150 tl kadar çıkıyor .
Dışarıdan yediğimizde oluyor oda 2 haftada bir ..
Şubat ayında harcamamıza baktık sadece mutfak alışverişi 650 TL civarı olmuş.
Her gün et , hazır yemek yesek bile olsa 3.000 çok fazla ..
Bilemedim :S
Magnezyum da içiyorum o dengeliyor gibi ama bende var kabızlık arasıra oluyorMuz bende yemek istiyorum ama kabızlık problemi var bende sizde olmuyo mu acaba muz faydalı ama kabız olunca uzak durmak zorunda kaldım
Sadece fıstığın kilosu 100 lira civarı değil mi? Nasıl 120 liraya hepsinden birer kilo alınıyor?Sanırım biz uzaydayız herkes pek şaşırmış. Bizimde 900/1000 lira arası tutuyor. Kuruyemişte ette alıyoruz. Geçen kasaptan 700 Gr kıyma, 2 tane tavuk, 1 kilo kuşbaşı aldım. 168 lira ödedim.
Kabuklu fındık fıstık ceviz alırız ki hep evimizde bulunur hepsinden birer kilo 120 lira bize bir ay rahat yetiyor. Bol bol tüketmemize rağmen.
Hayat elbette çok pahalı ona denecek söz yok ama bu kadar da abaetmamalı. 2 kişinin mutfak masrafı nasıl 3000 olabilir
3000 mutfak masrafı aylık çok değil mi bizim 250 300 hadi bebek gelince belki 500 olabilir ama 3000 aşırı bence ya yani ne alıyorsunuz bu kadar haftada iki kere dışardan yemek neden zor zamanlar zaten neden evde pismiyo evden çalışıyo musunuz yani bi basit çorba kaynatilabilir hiç olmadi bazı zamanlar
Sadece fıstığın kilosu 100 lira civarı değil mi? Nasıl 120 liraya hepsinden birer kilo alınıyor?
Ceviz 42 TLSadece fıstığın kilosu 100 lira civarı değil mi? Nasıl 120 liraya hepsinden birer kilo alınıyor?
Şu harcama konularında yazılanlar beni benden alıyor her seferinde. Paralel evrende yaşıyorlar bence.bende şoktayım. 1 kilo karışık kuruyemiş belki ancak o kadar eder, o da kaliteli olanı. her birinden 1er kilo alıp hepsine 120 tl veriyorsa gerçekten orası neresiyse ışınlanıp yıllık alışveriş yapmak istiyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?