Bizim 2 tane cocugumuz var. Sakin bir koyde oturmak istiyoruz. 20 tane tavuk, 2 tane inek, 4 tane kuzu falan. Kendigimiz sut, yogurt peynir yapacagiz. Sebze Meyve kendigimiz ekecegiz. Basit bir hayat istiyoruz. Oyle bir hayat mumkun mu? Koy yasan var mi? Ne kadar para gerekiyor?
Bizim boyle bir durumuz var, burdaki herseyimiz satarsak 800.000 TL paraimiz olacak. Faiz olarak herhalde bize 8bin tl verir.
Bir koyde yasarsak 8bin tl yetecek diye meraketiyorum. Aslinda onu ogrenmeye calisiyorum. Sizce mumkun mu?
Luften paylasin fikiriniz!
Artik cogu seyde tutumlu olmaya calisiyirum daha uygun fiyatlisini kovaliyorum gercekden napicagimizi sasirdik
3 sene once 500 tl alisveris yapardik bi hayli cogu seyi alirdik ne hale geldi ekonomi
ayy en sorulmucak sorudur kendılerı.. 4 kısılık aıle yız
pazar da her hafta 100 150 arası gıdıyor
biz organık olsun dogal olsun dıye takılıyoruz mesela her hafta 10 lt açık sut 30 lu yumurta alırız 60 tl dıyelım
yazdan da ıste koylulerden bulgurdur nohuttr baklıyat alırız o zmaan cok para gıdıyor
sonbaharda zeytınyagına 500 falan verıyoruz
pekmez bal falan yıne sonbaharda asagı yukarı 500
marketı hıc saymıyorum zaten hesaplanmıyor
ayy yok suan hesabın ıcınden cıkamadım bız nasıl gecınıyoruz
Rica ederimm. ben koydeyim esimin gorevi mecburuyetinden ama tavuk disinda hayvanimiz yok oda evin yumurta ihtiyaci icin
Sutu falan burda baska inegi olanlardan aliyoruz yani hayvan bakmak zor is altindan kalkabilecegni dusunuyosan bence yerles koye herseyini kendin yap hersey organik hava tertemiz insan daha ne ister ki
Ki dusunuyosan yapabileceginden eminsin demekki bir evde inek varsa o ev bereketli oluyor vallahi
Ama ben bakamam asla
Rica ederimm. ben koydeyim esimin gorevi mecburuyetinden ama tavuk disinda hayvanimiz yok oda evin yumurta ihtiyaci icin
Sutu falan burda baska inegi olanlardan aliyoruz yani hayvan bakmak zor is altindan kalkabilecegni dusunuyosan bence yerles koye herseyini kendin yap hersey organik hava tertemiz insan daha ne ister ki
Ki dusunuyosan yapabileceginden eminsin demekki bir evde inek varsa o ev bereketli oluyor vallahi
Ama ben bakamam asla
Esim 3 ayda bir erzak alir. Bakliyat masrafım cok nadir olur. Et genelde kurban bayramindan kalan etlerle idare ederiz. Gectigimiz sene kesmedik ama verenler oldu sağolsunlar idare ettik.
Buna ragmen 1 pazara cikiyorum 100 tl kesin harcarim eger ki istedigim gibi alacaksam. E market yine maasta 200 tllik en az alisveris oluyo. Ama nerdeyse her gun yine birseyler almaya devam ediyoruz. Ve elimize kalan 800 tl harclik ay sonu yetmiyor...