• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık bin tl ile

Canim biri şikayet eder yada yakalanirsan ciddi cezasi var o isin bizde bir ara dusunmustuk sirf o sebepten vazgectik sirket kursan cok maliyetli kurmasan bir türlü bilemedim valla ama el altindan cok yapan var bu isi tek degilsiniz yani

Bunu bende çok isterim , fakat 1000 tl olan gelir in 600 tl si sigortaya gidecek 200 tl si muhasebeci .. birde vergi verdim hiç bişiy kalmıyor problemde bu zaten , ya işi bırakıcam yada bilmiyorum vallahi ya
Tüm mesajları okudum,hayır bırakamazsın,çok güzel bir şey tutturmuşsun,hayalimdeki iş:)
Tut kızının elinden,kapıları aşındır,elbet birileri yol gösterecektir.Eşinden ayrımısın,ne olursa olsun vazgeçme sakın,sonu çok güzel olacak,içime öyle doğuyor.

Benim anlamadigim instadan satış yaptiginizi kim nereden bilip vergi yukleyecek ? Normal kargoyla yollamiyormusunuz
Soyleki mallari faturasiz yolladigi icin sikayet edilebilir bu bir ikincisi banka hesabina duzenli para girisi oluyorsa yakalanabilir arti isguzar yaptigi isi cekemeyen herhangi biri sikayet edebilir

Bir bakmak lazim , aslında mantıklı ,bir kızım. Var küçük , malzeme almaya bile zor gidiyoruz :)kısmet artık bakalim
Kosgep işleri hikaye önce sen yatımı yapıyorsun sonra onlar parayı ödüyor belli zaman sonra yani elinde belli bi paran olacak ki son zamanlarda haberlerde bir çok insanın bu parayı alamadığı ve zor duruma düştüğü çıkıyor

Canim biri şikayet eder yada yakalanirsan ciddi cezasi var o isin bizde bir ara dusunmustuk sirf o sebepten vazgectik sirket kursan cok maliyetli kurmasan bir türlü bilemedim valla ama el altindan cok yapan var bu isi tek degilsiniz yani
Canim biliyorum ah ya , keşke başta acmasaydim :(şimdide içim acıyor sayfaya baktıkça ..önünü alamiyorum sayfam gizli ama büyümeye devam ediyor , sevibmeliyim ama işte ... galiba dondurucu birsure .. yarın tekrar etraflıca bir dusuneyimde

Kosgep işleri hikaye önce sen yatımı yapıyorsun sonra onlar parayı ödüyor belli zaman sonra yani elinde belli bi paran olacak ki son zamanlarda haberlerde bir çok insanın bu parayı alamadığı ve zor duruma düştüğü çıkıyor
Biliyorum aslında :( evet artık veriyorlarmış :(sindi birkaç netten araştırdım da ..

Zamanla katlanarak büyür,ssk na da yeter geçinmene de,biraz sabır:KK66:
İnşallah canım ya :)
Tüm mesajları okudum,hayır bırakamazsın,çok güzel bir şey tutturmuşsun,hayalimdeki iş:)
Tut kızının elinden,kapıları aşındır,elbet birileri yol gösterecektir.Eşinden ayrımısın,ne olursa olsun vazgeçme sakın,sonu çok güzel olacak,içime öyle doğuyor.
ya çok tatlısın :)gece gece gulumsettiniz beni , nebileyim ya , yatın bir etraflıca dusuneyim bakayim ne yapabiliriz ; boşver ya eşimi , o ayrı bir dert ayrı bir konu :)ayrı degiliz ama yanindada degil malesef :) kısmet bakalım .

Sosyal medya aracılığıyla ürün pazarladığınız için maliye gözünde dükkan açmış konumundasınız. Vergi muafiyetinden yararlanamazsınız. Vergi muafiyeti ancak evde makinen vardır, eşe dosta, komşuya bir şeyler dikersin, o zaman tamam ama sosyal medya ve internet işin içine girdiği için şu an vergi kaçırıyor durumundasınız. En ufak bir uygulama için bile mikrofona kadar izin verilirken maliyenin bunu nasıl tespit edeceğini düşünen arkadaşlar bir kere daha düşünsün derim. Bu çok kolay. Kaldı ki mesele kaç lira satış yaptığın değil. Örneğin normal bir dükkan açılsa hiç satış yapmasan da kdv ni, muhtasarını, geçici ve yıllık gelir vergisini vermek zorundasınız. Muhasebeci ücreti, defter bastırmak ve bağkur ödemeleri de var işin içinde.
Ha şöyle bir durum var, binlerce kişi bu şekilde satış yapıyor. Henüz bunlara maliye el atmamış olsa dahi şu an açılış olmadan dükkan işletiyor konumundasınız.
Tespitinde ne olur derseniz, resen açılışınız yapılır bu kesin. Bundan sonra ne kadar kazandığınız önemli olmadan firma açılış işlemleri yapmak zorundasınız. Eskiden geriye dönük verilmemiş beyannameler, hiç verilmedikleri için özel usulsüzlük artı gecikme faizleriyle beraber tahakkuk edilirdi ama sonradan bu miktarın ödenmesi imkansız olduğu gerekçesiyle tespit edildiği andan itibaren mükellefiyet tesisi durumuna getirildi diye biliyorum ama malum bu işlerde mevzuat sürekli değişiyor. En son halini siz araştırın. Eğer değişmediyse maliye sizi tespit edene kadar sıkıntı yok (bu da bir boşluk ve bence usulsüzlüğe teşvik ediyor) ama tespit ettiğinde yukarda saydığım tüm işlemleri yapmak zorundasınız. Gözünüzü korkutmak istemezdim ama durum böyle.

Vergi verecek olsanız bile basit usul vergi ödersiniz muhtemelen. Onu da senelik veriyorsunuz. Ama hesap numarasına sürekli farklı kişilerden para akışı olduğu zaman sıkıntı oluyor devlet hayırdır sen diyo bi.

Sevgili kk hanımları , uzun süredir girmiyordum şöyle böyle derken çocuk kiyafetleri tasarlamaya başladım , instagramda bir sayfam ve beli bir miktarda takipçim var .. 6 yasa dek çocuk kıyafetleri tasarlayıp dikiyprum sipariş aliyorum , buraya kadar herşey hoş fakat şöyle bir durum varki vergi meselesi .. ilklerde çok sipariş alamoyorKen şuan az da olsa kazanmaya başladım , aylık bin tl kadar ..
Vergi maliye ceza muhabbetleri den çok korkuluyorum :KK43:ama kendi sigortam yatırıp verimi verince de bana çok çok az bir miktar kalıyor , birde bunun muhasebwcisi bilmemnesi var :KK43:esim yanımda değil ve çocugumla geçinmeye çalısiyorum :KK43: sizce ne yapm alıyım , şirket kursam maliyeti çok .. olmasa dert tasa .. zaten evhamliyim bir insanım sizce ne yapmalı .. varmi fikri olan

merhaba tam emin değilim ama bu 2 miktardan biri ona eminim, aylık 6 veya 10.000 tl idi sanırım üstü geliriniz yoksa zaten vergiden muafsınız. sevgiler.

Maliye tarafından bu tür sayfalar inceleme altındadır.
İnternetten yaptığınız alışveriş vergiden muaf değildir. İnternet sayfanız sizin işyeriniz vasfında olduğundan vergi muafiyetiniz yoktur.
Siz başvurmazsanız, inceleme sırasında tespit yapılırsa ceza ödemek durumunda kalırsınız.
Bir an önce ikametgahınızın olduğu yer vergi dairesine gidip başvurun.

Durduk yere olmuyor , bir sikayet yada ne bileyim rakip bir sayfa nin bisysi , derken oluyor olanlar .. yani bişiy olmayabilir ama benim içim rahat degil

Şikayete gerek yok. Maliye tarafından satış sayfalarının tamamı inceleniyor. Size sıra gelmemiş olabilir. 5 sene sonra da gelebilir. Yani şikayet olmasa da bir gün tespit edileceksiniz.

Benim anlamadigim instadan satış yaptiginizi kim nereden bilip vergi yukleyecek ? Normal kargoyla yollamiyormusunuz

İnternet ortamında her şey açıkta. Yani satış yapıldığını bilirler. Kaldı ki zaten konu sahibinin hesabına ödemeler yapılıyor. Banka hareketleri gerekli görüldüğünde Maliyeye bildirilir.

Evinden kucuk çaplı iş yapip satıyosun sanmıyorum vergiyle bilmem neyle bağlantısı olacağını. O kadar altın günleride kadınlar el işi yapıp satiyo :)

Maalesef evinde yapmıyor. İnternet sayfasında satış yapıyor ve o sayfa konu sahibinin işyeri olarak nitelendirilir. Böylece vergiye tabi olur.

Motorlu nakil vasıtaları kullanmamak şartı ile gezici olarak veya bir iş yeri açmaksızın perakende ticaret ile iştigal edenler (4369 sayılı Kanunun 26 ncı maddesiyle değişen parantez içi hüküm Yürürlük; 1.1.1999) (Giyim eşyalarıyla zati ve süs eşyaları, değeri yüksek olan ev eşyaları ile pazar takibi suretiyle gıda, bakkaliye ve temizlik maddelerini ve sabit iş yerlerinin önünde sergi açmak suretiyle o iş yerlerinde satışı yapılan aynı neviden malları satanlar hariç) ;(2)

Kaynak: http://www.gib.gov.tr/node/85737

El yapımı çocuk kıyafeti yapım satımı esnaf vergi muafiyeti kapsamına giriyor mu? emin olamadım bu saatte :)
Deneyimli smmm arkadaşlar yazar veya 189'u arayıp sorabilirsiniz.

Vergi vermeniz gerekiyorsa verginizi verin (bence)
Vergi vermek vatandaşlık görevidir.

Kanun maddesindeki kilit nokta "... bir işyeri açmaksızın ..." ifadesidir. İnternet sayfası işyeri olarak kabul edilir ve muaflıktan faydalanma hakkınızı elinizden alır.

Konuyla ilgili size İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığının özelgesinin bulunduğu sayfanın linkini atıyorum. En yetkili ağızdan konu hakkında bilgidir.

https://vergidosyasi.com/2017/05/15...si-halinde-nasil-vergilendirilecegi-hakkinda/

Sevgili kk hanımları , uzun süredir girmiyordum şöyle böyle derken çocuk kiyafetleri tasarlamaya başladım , instagramda bir sayfam ve beli bir miktarda takipçim var .. 6 yasa dek çocuk kıyafetleri tasarlayıp dikiyprum sipariş aliyorum , buraya kadar herşey hoş fakat şöyle bir durum varki vergi meselesi .. ilklerde çok sipariş alamoyorKen şuan az da olsa kazanmaya başladım , aylık bin tl kadar ..
Vergi maliye ceza muhabbetleri den çok korkuluyorum :KK43:ama kendi sigortam yatırıp verimi verince de bana çok çok az bir miktar kalıyor , birde bunun muhasebwcisi bilmemnesi var :KK43:esim yanımda değil ve çocugumla geçinmeye çalısiyorum :KK43: sizce ne yapm alıyım , şirket kursam maliyeti çok .. olmasa dert tasa .. zaten evhamliyim bir insanım sizce ne yapmalı .. varmi fikri olan
Ben ev hanimlarinin yapip sattiklari urunler vergiden muaf diye biliyorum yanlis mi biliyorum

Vergi dairesine , vergi muafiyet belgesi dilekçesi doldurarak başvuru yapıyorsun. Onlar işleme alıyor bir gün vergi memurları geliyor eve bir kaç soru soruyorlar sonra belgeyi imzalayıp size veriyorlar. Yaptıklarınız sattıklarınız da yasal oluyor. Hatta o belge ile kapıda ödemeli kargo bile gönderebilirsiniz. Ama kapıda ödemeli önermiyorum çünkü sizinkisi özel dikim elinizde patlaması çok olası. Her neyse bol hayırlı kazançlarınız olsun.

Kadın girişimcilerin toplulukları var. Büyükşehirde yaşıyorsanız o gruplarla iletişime geçin. Veya internet üzerinden de bulabilirsiniz. Onların tecrübelerinden yararlanabilirsiniz. Muhasebeci tutmak yerine de belediyelerin kursları oluyor onlarla öğrenip kendi muhasebenizi kendiniz tutabilirsiniz.

Back
X