- 23 Ağustos 2017
- 2.261
- 4.901
- 35
-
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
Gebelik şekerinin hem hareketsiz geçen gebelik, hem de stresten dolayi olması normal. Şekerin cok yuksek degil arkadaşim.Hanımlar merhaba,
Ağlayarak yazıyorum, artık psikolojim bozuldu iyice.
Hamileliğim başından beri riskliydi.
2 kez düşük tehlikesi atlattım.
Hem de sebepsiz. Aslında buna şükrettim hep. Bebekte sorun yoktu, ama kanamanın sebebi de yoktu. Bu sebeple hep diken üstündeydim.
Her kontrole acaba yaşıyor mu diye gittim.
1 kere eşimle bu kez sorun yok diye gittiğimizi hatırlıyorum.
Sonra bende böbrek problemleri başladı. Yine bin kez şükür bebek sağlıklı. Sorun yine bende. Bunlara dayanıyorum. Bunlar sıkıntım değil, olamaz da. İçtiğim ilaçlardan, kullandığım fitillerden de şikayetçi değilim.
Ama son kontrolde erken doğum riskim ortaya çıktı. Daha 1 kilo bile değil, 6 aylık bebek. Hep yatmam gerekiyormuş, buna da tamam. Şikayetçi değilim, işi gücü bıraktım yatıyorum. Yatmaktan etlerim ağrısa bile kımıldamıyorum, yeter ki biraz daha karnımda tutabileyim.
Ama beni geren üzen artık doğrudan bebeğe etki edeceğini düşündüğüm bir derdim çıktı ortaya. Gebelik şekeri. 5 gün diyet yap, 5 gün sonra her öğünde ölç dedi doktor. Bugün 5.gün. sırf merakımdan, 5 günlük diyetin etkisini görür müyüm diye 2.saat tokluk şekerimi ölçtüm. 166 çıktı. Halbuki hiçbir şey ama hiçbir şey yemiyorum. Bu rakamı görünce ağlamaya başladım.
Hamile kalmak için çok uğraştık. Sıkıntılarım vardı. 6 aydır ha kaybettim ha kaybedeceğim korkusu ile yaşıyorum. Şimdi de aynı korkuyu gebelik şekeri yüzünden yaşıyorum. Yemiyorum içmiyorum (un, patates, şekerli meyve vs) fark etmiyor hala yüksek hala yüksek.
Maalesef internetten bakma gibi bir hata yaptım. Şeker yüzünden anne karnında vefat eden bebekler, doğum anomalileri ile doğanlar, doğumdan sonra sıkıntı yaşayıp gidenler.
Kaldıramıyorum. Ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım bilmiyorum. Doktor diyet listesi vermedi ama yeme dediği hiçbir şeyi ağzıma sürmedim, yine de düşmüyor.
Her kontrole bu sefer bebeği kaybetme riski olan ne çıkacak diye gidiyorum. Öyle içimi dökmek istedim
Canım hiiç korkma, şekerin düşmezse insüline basliyorsun zaten ve sıkı takipte oluyorsun. En fazla iri bebek dünyaya getirirsin hiç takılma. Erken doğum da risk var demis kesin olacak dememiş. Teyzem 7 aylık gebelik zehirlenmesi sonucu 17 sene önce ilk kızını doğurdu üstelik ağır ilaç kullandığı için emziremedi sadece mama ile beslendi kız. Şu an çok zeki çok akıllı fen lisesinde okuyan geleceği parlak bir genç kız. Allah kaderini yazmışsa ne yaşanırsa yaşansın yoluna devam ediyor. Bizim grupta bir arkadaş var 26 haftada rahim ağzı kısaldı doğum olacak dendi 2-3 güne. Tam 1 ay oldu bebeği hala içeride gelmiyor direniyor. Bunun bir sebebi de o arkadaşımız hep pozitif düsünüyor. Bebegim kalacak biraz daha hep diye. Hiç belli olmaz gönlünü ferah tut sen, ben yapabileceğimi yapayim gerisi Allahtan de. Çok gecmis olsun.
Gebelik şekerinin hem hareketsiz geçen gebelik, hem de stresten dolayi olması normal. Şekerin cok yuksek degil arkadaşim.
Benim de yatarak gecti ilk gebeligim, kanamanin nedeni plasenta previaydi. Cok stresliydim, ha düştü ha duşecek. Bir de şekerim cikti, insülinle dusurduk. Aclik sekerim hic dusmedi ama ne yazik ki.
30. Haftada doğum yaptım. Oglum 1600 gr doğdu.
Detay cok.. anlatmayim hiç. Netice olarak; Allah'a şükür, 4 yaşında şimdi.
Uzme kendini, hayirlisıyla alacaksın kucağina.
Yaa canım Otrera'myaaa benim güzelliğiiiimne yapmışsın sen kendine yahu?
6. ayındasın, gebelik şekeri pek çok gebede oluşabilen bir durum.
bebeğe zararı en fazla ne olur ben sana söyleyeyim :
1. tombiş tatlış bi bebek dünyaya gelir,belki doğururken biraz zorlanırsın iri diye,ama kalmış şurada 3 ay, o kadar irileşmesi zor.
2.akciğerleri belki birazcık az gelişebilir, ama onun için de antenatal kortikosteroid uygulaması dediğimiz basit bir tedavi var, oldukça etkin, üstüne doğum sonrası surfaktan uygulaması var :)
yani internete tırnağım ağrıyor yazsan yumuşak doku kanseri çıkıyorsun ,biliyorsun
ki sen şekerini regüle edersen hiçbirine gerek kalmaz, yememek de zararlı güzelim, hiçbir şey yemiyorum yine yüksek deme,gebeliğin ve diyabetin olayı bu zaten. yemesen de yüksek çıkıyor.
şu dönemde tam organların olgunlaşma döneminde bebişini besinsiz bırakma
benden sana tavsiye,diyetisyene git,hatta doktorun yeşil alan da açabilir.
bir de neden böyle karaları bağladın canım benim, insülin gebelerde oldukça güvenli bir şekilde kullanılır çünkü plasentayı geçemez, yani bebeği de etkilemez.
bu nedenle insülin kullanmaya başlayabilirsin. lütfen panik yapma ve doktorunla tedavini düzenle. ben hep buradayım,bana yaz tamam mı
Hayırlı olsun inşallah saglikla kucağınıza alırsınız bebeğiniziablam da 2 düşük yaşadı genetik testinde öğrendik ki kan pıhtılaşmasindan dolayı. Karninizdan iğne oluyor musunuz bunu mutlaka sorun. Ablam düzenli her gün karnından kan sulandirici vurdu. Ablamın da 6. Ayda doğum sancısı başladı bebek rahme çok yaklaştı. O da sizin gibi hiçbir sekilde ayağa kalkmadı sadece tuvalet ve doktora giderken (banyoyu ılık suda en fazla 10 dakika) ablamda da hamilelik tansiyonu çıktı inanın günde 30dan fazla ilaç içiyordu bazı ilaçları günde sekiz kez içiyordu. Siz hep sakin olun güçlü olun bebeğiniz için. İçinizi ferah tutun minik savaşçılarımiz tutunuyor hayata bizim 36. Haftada bir gün kala dayanamadi dünyaya geldi kuveze falan girmedi çok sağlıklı çok şükür. İnanın ablam da atlattı bu zamanlari çocuğunuzu kucağınıza aldığınızda her şey geçecek bu günleri düşünün sadece. Bizim bebeğimiz iki günlük su an. Sarilikla uğraşıyoruz ama atlatacak diyoruz çünkü minik savascimiz her zorluğa göğüs gerdi. Sizinki de başaracak bol bol kendinizi telkinleyin umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız
nick'inin hakkını veren anne yapmışlarYaa canım Otrera'm
Seni Rahatsız etmeyeyim dedim
İnsulin en son derdim biliyor musun
Hiç korkmuyorum insulin kullanmaktan
Beni asıl üzen psikolojik olarak kaldıramamam
Yani bu süreç
Sürekli kaybettim, ha kaybediyorum, bu kez kesin kaybettim diye diye aylar geçti
Bazen bu süreci bitiremeyecekmişim gibi hissediyorum (Allah korusun)
Tabi her şey Allahtan
Her gece şükrediyorum, en azından bebek sağlıklı, eşim ailem sağlıklı. Öyle şükürsüz de değilim yani.
Bir film izledim, insanlar kapsüllerde uyutulup hiç yaşlanmadan yüz yıl sonra uyanıyorlar
Ay dedim bu teknoloji olsa derdim ki beni 3 ay sonra uyandırın
Daha kötü geçen hamilelikler var biliyorum
Bebekte de sorun olabilirdi ama Maşallah onun keyfi yerinde
Bebeğin tek sıkıntısı annesinin aşırı evhamlı olması.
Ve yaşadığı böbrek büyümesi, rahim ağzı problemleri gibi fiziksel sorunlar
Benim yerime bebek konu açsa, annem sağlıksız dese daha mantıklı olurdu
Akşam daha iyi beslendim, 2 saat sonra ölçtüm. 136 çıktı. Çok rahatladım. En azından 166 değil. Buradaki yorumlar da oldukça sakinleştirdi. Bebekle de konuştum uzun uzun. Şimdi daha iyiyim çok şükür.
İyi ki varsınız
Ayni korkulari ben de yasiyorum.
Surekli aglamakli haldeyim.
Bende de seker var.
Oncelikle ac kalmayin. Ac kalinca seker yukseliyor.
Internetten glisemik indeksi dusuk gidalara bakin sadece onlari tuketmeye calisin.
Dusuk tehlikesinden oturu yuruyemezsiniz biliyorum ama olur da bizim durumumuzda olan baska birinin isine yarar diye eklemek istedim. Yemekten 1 saat sonra 30 dk yuruyunce kan sekerine ciddi manada etki ediyor, dusuruyor. Ama acken tam tersi yurudugum zaman sekerim yukseliyor. Yagisli bir ulkede yasiyorum o nedenle her ogunden sonra cikip yuruyemiyorum malesef. Ancak hava iyiyse cikabiliyorum.
Bana 2 tane insulin basladilar.
Bir tanesi gunde 1 kez, digeri her ogunden once uygulaniyor. Buna ragmen bazen sekerim yuksek cikiyor. Bu nedenle insulin kullansam bile yediklerime dikkat etmek zorundayim.
Size de mutlaka insulin baslayacaklardir. Ama yine de glisemik indeksi dusuk gidalar tuketmeye ozen gosterin.
Ben dun doktora gittim koluma bir seker olcum cihazi taktilar,1 lira buyuklugunde 14 gunde 1 degistirmek gerekiyor. Telefonu cihaza goturuyorum kan sekerimi Okuyor. Durmadan parmagimi delmekten kurtuldum cok sukur.
Dun gece surekli uyanarak olctum, sabah fark ettim ki gece boyunca sekerim ciddi sekilde oynamis. 100 den 160 a 160 dan 70lere dusup tekrar 150 lere cikip 90 lara inmis. Neden bu sekilde oynuyor bilmiyorum ve gercekten cok tedirginim.
Umarim bebeklerimizi saglikli bir sekilde kucagimiza aliriz.
Benim hamileliğim de riskli başlamıştı,üç ay boyunca kırmızı kahverengi kanama leke oldu, hamilelik boyunca üç defa hastanede yattım.Kanamanin sebebi plasentanin aşağıda olmasıymış.Hanımlar merhaba,
Hem de sebepsiz. Aslında buna şükrettim hep. Bebekte sorun yoktu, ama kanamanın sebebi de yoktu. Bu sebeple hep diken üstündeydim.
Sonra bende böbrek problemleri başladı. Yine bin kez şükür bebek sağlıklı. Sorun yine bende. Bunlara dayanıyorum. Bunlar sıkıntım değil, olamaz da. İçtiğim ilaçlardan, kullandığım fitillerden de şikayetçi değilim.
Ama son kontrolde erken doğum riskim ortaya çıktı. Daha 1 kilo bile değil, 6 aylık bebek. Hep yatmam gerekiyormuş, buna da tamam. Şikayetçi değilim, işi gücü bıraktım yatıyorum. Yatmaktan etlerim ağrısa bile kımıldamıyorum, yeter ki biraz daha karnımda tutabileyim.
Ama beni geren üzen artık doğrudan bebeğe etki edeceğini düşündüğüm bir derdim çıktı ortaya. Gebelik şekeri. 5 gün diyet yap, 5 gün sonra her öğünde ölç dedi doktor. Bugün 5.gün. sırf merakımdan, 5 günlük diyetin etkisini görür müyüm diye 2.saat tokluk şekerimi ölçtüm. 166 çıktı. Halbuki hiçbir şey ama hiçbir şey yemiyorum. Bu rakamı görünce ağlamaya başladım.
Hamile kalmak için çok uğraştık. Sıkıntılarım vardı. 6 aydır ha kaybettim ha kaybedeceğim korkusu ile yaşıyorum. Şimdi de aynı korkuyu gebelik şekeri yüzünden yaşıyorum. Yemiyorum içmiyorum (un, patates, şekerli meyve vs) fark etmiyor hala yüksek hala yüksek.
Maalesef internetten bakma gibi bir hata yaptım. Şeker yüzünden anne karnında vefat eden bebekler, doğum anomalileri ile doğanlar, doğumdan sonra sıkıntı yaşayıp gidenler.
Kaldıramıyorum. Ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım bilmiyorum. Doktor diyet listesi vermedi ama yeme dediği hiçbir şeyi ağzıma sürmedim, yine de düşmüyor.
Her kontrole bu sefer bebeği kaybetme riski olan ne çıkacak diye gidiyorum. Öyle içimi dökmek istedim
Şekerini hala yüksek bulursa doktorun insülin başlar. Şeker yüzünden bebeği kaybedenler genelde diyet yapmayanlar. Ayrıca hiç bı sebep olmadan bebek kaybeden anneler var. Bu dusuncelerle geçirme gebeliğini. Sen elinden geleni yapıyorsun. İnşallah bebeğin de sağlıkla sana gelicektir. Dua et tevekkül et. Doktorunu dinle. Benimde ikinci gebelik ilk üç ayı kanama ile geçti. Orta üç ayı el uyuşması ile. Ama ellerimi kapatmaz haldeydim. Çok acı çektim . Son üç ayı resmen doğum sancısı çektim her gece. Erken doğum riski hep vardı. Hatta bebeğe sol taraftan giden kan akışı azdı. Sıkı takip ile 38 haftada 3200 gram bebeğime kavuştum. Yani aksilik yaşaman sonucun güzel olmasına engel değil. Herşey yoluna girer merak etme.Hanımlar merhaba,
Benim hamileliğim de riskli başlamıştı,üç ay boyunca kırmızı kahverengi kanama leke oldu, hamilelik boyunca üç defa hastanede yattım.Kanamanin sebebi plasentanin aşağıda olmasıymış.
Başta düşük riski olunca sonda da erken doğum tehlikesi ile de karşılaşıliyormus zaten..32+1 de erken doğum riski ile hastaneye yattım bir gün içinde iğne ilaç derken durdurduk doğumu şükür.
Oğlum vaktinde doğdu şükürler olsun,darısı başınıza.Ben de doğuma kadar hep korkuyla yaşadım.Ben de internette çok olumsuz şeyler okuyordum,doğuma yakin bebeğini kaybedenlerin öykülerini okuyordum hangi akla hizmet ise.Krndime zehir ettim o günleri ama şimdi çok özlüyorum.Psikolojiniz normal üzmeyin kendinizi beslenmeye dikkat edip strese de girmezseniz bence bir sıkıntı olmaz.
Sağlıcakla gelsin inşallah
Şekerini hala yüksek bulursa doktorun insülin başlar. Şeker yüzünden bebeği kaybedenler genelde diyet yapmayanlar. Ayrıca hiç bı sebep olmadan bebek kaybeden anneler var. Bu dusuncelerle geçirme gebeliğini. Sen elinden geleni yapıyorsun. İnşallah bebeğin de sağlıkla sana gelicektir. Dua et tevekkül et. Doktorunu dinle. Benimde ikinci gebelik ilk üç ayı kanama ile geçti. Orta üç ayı el uyuşması ile. Ama ellerimi kapatmaz haldeydim. Çok acı çektim . Son üç ayı resmen doğum sancısı çektim her gece. Erken doğum riski hep vardı. Hatta bebeğe sol taraftan giden kan akışı azdı. Sıkı takip ile 38 haftada 3200 gram bebeğime kavuştum. Yani aksilik yaşaman sonucun güzel olmasına engel değil. Herşey yoluna girer merak etme.
İns canım 32. Haftaya gelirsiniz dualarım sizinle Rabb'im ayırmasın siziHenüz bu şekilde ileri bir durumumuz yok
Şimdilik hedefim 32 hafta
Oraya kadar kalır umarım sağlıkla karnımda
Bende diyetle elimden geleni yapacağım
Sağol forever'cım
Biz bu aya kadar hep sende şeker çıkmaz zaten diye geldik
Çünkü ben kilo almadım hiç
Çıkınca doktor da şaşırdı.
Evet interneti okumamalıyım, kendime yasaklayacağım