Aylardır bebeğimi kaybedeceğim korkusuyla yaşıyorum

Sürekli elim karnımda dua ediyorum. Kıpır kıpırdı, ben bi ağlama krizine girince o da durdu. Sonra eşim biraz moralimi yerine getirdi, yine hareketlendi ben rahatlayınca

Onu da üzüyorum ama napayım. Erken doğum riskimi öğrendiğimden beri tutuyorum kendimi. Moralimi bozmuyorum. Patladım bugün

Erken doğum için şimdilik endişe etme erken olmayacak diye düşün kendini motive et

Eğer genetik olarak şeker varsa bir çoğunun sebebi de bu zaten bence bu da bir tık rahatlatma sebebi

Yani aslında hatalı beslenmeden değil vücudun kendi sisteminden kaynaklı bir sorun

Ne kadar sürede uyum sağlıyordu vs hatırlayamıyorum benim oğlum 11 yaşında

Ben direk DIYETİSYENE gitmiştim diyetisyende bana göre bir diyet vermişti

Örneğin olan beslenme hamurişi şeker tatlı üzerine olduğunda bunu kestiğin anda vücut daha çabuk uyum sağlıyor ama benim gibi şeker tatlı çikolata çay şekeri bile hayatında olmayan vücut, uyum sağlamaya çalıştığında biraz daha zorlanıyor

Bir de bazı şeylerde diyetisyenin bakışı ile bizimki tutmuyor mercimek çorbası yayla çorbası dahi yasaktı

Eşim bana saf kıymadan dolma yapardı

Mesala yağlı peynirler kızartmalar yağlı etler de sıkıntı olarak söyleniyor Diyetisyen çok düzgün bir şekilde liste yapıyor o yüzden uzman desteği almak her zaman için daha sağlıklı

Buna ek olarak diyetisyen dönüşümlü liste yapıyor yani şunu şunu yemek yerine bunu bunu yiyebilirsin şeklinde bir liste yaptığında hem daha stresli olmuyor hem de Alternatif bulmakta zorlanmazsın

Aslında mevsim de güzel bol bol salatalık domates semizotu biber patlıcan kabak tükete bilirsin

Ben DIYETİSYENE kapya biber yiyebilir miyim demiştim de bana çok gülmüştü o da biber işte diyor

Türlü yapabilirsin yoğurtlu yiyecekler yapabilirsin yani daha doğrusu sen yapma sen yat eşin yapsın

Birkaç ay sonra ama bebek uyumuyor, beni emiyor diye konuları açacaksın sakin ol

Kuzum bur yakinimda da vardi gebelik sekeri sonra gecti sen cesitli travmalarin oldugu icin panik halindesin fakat seker komasina girmiyorsun korrkma gozunden kacan seyler olabilir sık sık yemek,meyvenin tokken yenmesi veya fazla tuketilmesi ,stres vs beslenme sekline dikkat edersin hemen toparlar

Ay inşallah o konuları açarım :)
Evet bende sizin gibiyim.
Hamurişi vs zaten yoktu. Yani zaten böyle besleniyordum.
Hemen diyetisyen bakacağım kendime
Aslında yemek kalmamıştı evde diye 2 tabak mercimek çorbası içtim
Mercimek çorbasına internetten bakmıştım, şeker hastaları içebilir diyordu.
Belki de o yükseltmiştir.

Canim erken doğum riski olmasi demek erken dogucak demek diyil ya. Risk adi ustunde. Sen elinden geleni yap. InsaAllah sağsağlim normal zamaninda alirsin kucağina. Evham yapma. Bebegini hissetmenin tadini çikar.

Evet maalesef travmalarım oldu artık
Hareketlerini hissedecek aya gelene kadar hep muammaydı
Acaba yaşıyor mu diye giderdik doktora
Eşime diyorum ki şu çocuğu sağ salim alayım kucağıma, 2.çocuk istemiyorum

Yaşadıklarınizin birebir aynısını hatta fazlasını yaşadım hamileliğimde..
Tüp bebek,sebepsiz kanama,böbrek sancısı,serklaj,erken doğum riski,gebelik şekeri,36 hafta boyunca lavabo harici hiç kalkmadan yatmak hepsini yaşadım sizi çok iyi anlıyorum...
Progeston kullanıyorsanız şekeri yukseltebiliyor korkmayın sadece dikkat edin...
Ben dikkat ettim beslenmeme hamileliğimde 5 kilo aldım 3.800 bebeğim doğdu 36. Haftada gayet sağlıkla çok şükür...
Görümcem tip1 şeker hastası hamileliğinde şekerini dusuremediler okadar İnsüline ragmen bebeğini sağlıkla kucağına aldı...
Her şekeri olan ölü doğum yapmıyor evet riskli ama tedavisi var sonuçta...
Sizde rahatlayın biraz sağ salim kucağınıza alacaksınız bebeğinizi güzel düşünün güzel olsun...

Bireysel destek al diyorum maddi olarak çok zorlayacağını düşünmüyorum zorlayacaksa bile devlet hastaneden al ama o desteği al

Çünkü bu internetten bakayım alternatif yapayım stres gerçekten bizi yorar

Bir de mesela meyve porsiyonları falan var mini bir elma üç tane kayısı gibi gibi

Bunların yanına süt ya da yoğurt direk şekilde yükseltmesin diye

Bir de en önemlisi stres stres ve stres

Tokluk şekeri oluşturmaya gittim hemşire koşarak geldi aman dedi 1 dakika geç kalırım ay geç mi kaldı diye düşünürsünüz, bu stres şekeri çıkarır sonra moraliniz bozulur diye

Yani şekerini ölçerken eyvah yine düşmedi mi diye düşündüğün anda da olan mısın şekerin çıkma ihtimali var bu nedenle o 154 tü 160tı vs diye çok fazla takmamaya çalış

Bunaldığında özelden de yazabilirsin

Konuşuruz elimden geldiğince destek olmaya çalışırım

Progestan sabah akşam fitil olarak kullanıyorum
Onun haricinde sadece magnezyum içiyorum kasılma olmasın diye
Yine de 5 günde düşmedi. 2. Beş günün sonunda düşmezse doktor sanırım insülin verebilir

Ben hiç kalkmıyorum. Saçımı bile banyoda oturdum eşim yıkadı, o da mecburen acıyordu artık saç diplerim

Ne pis kokmak ne yatmaktan yatak ağrımın olması umrumda olmadı ama işte şeker bebeği etkiler diye çok korktum

Bebeğiniz 6 aydır sizleyse zaten güçlü bir bebek demektir. Zayıflığını sorun etmeyin. Benim ikiz yeğenlerim premature doğdu. Küçük olan 1,300 gr Et parçası gibiydi. 1 ay küvezde kaldılar. Tıp çok ilerlemiş. Sapasağlam teslim ettiler. Şu an 5 yaşlarına girecek. Zehir gibi çocuklar.
Gebelik şekerini bilmiyorum ama sizi daha telkin edecek bir doktor bulun. Şimdiki yetersiz gibi geldi.

Teşekkür ederim damdan
3 hafta sonra kontrolümüz var
İnşallah iyi haberlerle gelirim
Şu kadarcık konuşmamız bile çok rahatlattı beni

İki tane diyetisyene yazdım bakalım hangisi bu alanda daha iyiyse hemen bir paket alacağım
Bu anneme biraz yük olacak çünkü yemekler onda :)

Şimdiki doktorumdan memnunum.
Telkin ediyor aslında beni ama benim nickim bile evhamlı hatun
Sorun doktorda değil bende
Pandemi olmasa psikologla yürütürdüm gebelik sürecini

Bende fitil olarak kullanmıştım birde 4 günde yağlı bir iğne kullanıyordum adını unuttum sizde çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza alın da kullandığınız ilaçların ismini bile unutun inşallah...
10 günde oturarak 10 dk soğuga yakin suyla yikanmama izin vardı benimde sıcak su kasılmaları arttırır diye benim kasılmalarımda vardı onun için de ayriyeten ilaç kullanıyordum..

O anne bakımı kıskandım ben

Benim eşim yapıyordu bütün yemekleri zaten çok yoğun çalışıyordum ben kilo alırken adam incecik kalmıştı

Bu arada benim bebeğim de tüp bebekti hani elde edilmesi zor bir bebekti

Ama bak her şey geldi geçti şimdi anı olarak buralara yazıyorum seninkiler de Geçecek

İki bebeğimde de gebelik şekerim vardı, hiç sorunsuz doğum yaptım. Merak etmeyin, Allahın izniyle bir şey olmaz.
Yalnız ‘şekeri yükseltecek bir şey yemiyorum ‘la olmaz o iş. Şeker işi çetrefilli, diyetisyen desteği almanız gerek. Bir de hareketsiz yattığınız için de yükseliyordur, şekerin en iyi ilacı hareket etmek.
Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin.

Sizi çok iyi anlıyorum, korkunuzu.
Doktor insülin başlatacaktır sanıyorum. Endişe etmeyin, arkadaşlarım da gebelik şekeri yaşadı, insülin kullandılar devamlı, çok sağlıklı bebişleri var.
Ben de sınırdayım, benim de çıkacak muhtemelen. Gebelikten önce şeker ilacı kullanıyordum, insülin direncim vardı, doktor ilacı bıraktırdı, gerekirse insülin kullanıcaz dedi.

Siz sakin oldukça bebek de mutlu olacak, ve herşey oluruna varacak nihayetinde. Elinizden geleni zaten yapıyormuşsunuz.

Merhaba , bu kadar stres yaparsanız şekeriniz düzelmez, inşallah geçecek Allahın izniyle, biraz sabır ve tevekkül, size dua edeceğim inşallah..

Allah’ın izniyle sağ salim kavuşmanız için dua edeceğim. Siz de lütfen internette sağlıkla ilgili bir arama yapmayın. Ama madem yaptınız, parmağımız kanasa çeşit çeşit hastalık çıkardıklarını da hatırlatın kendinize rahatlayın biraz Sizin kendinizi nasıl hissettiğiniz daha önemli bebiş için. Hem de artık bilim o kadar ileride ki erken doğumu düşünüp kendinizi üzmeyin. İnşallah her şey gönlünüzce olur

evet egzersiz şart ama bana yasak maalesef. Diyetisyen arıyorum şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…