-
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
Çok geçmiş olsun bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza. Gebelik şekeri bende de çıkmıştı. Bende sizin gibi doğurana kadar çok takıyordum. 2 hafta önce doğum yaptım çok şükür bir sorun yok. Darısı size inşallah. gebelik şekeri stres yaptığın zamanda yükseliyormuş. Diyabet doktorum söylemişti. Ben günde 4 defa ölçüm yapıyordum. Haftada illa 3/4 değer yüksek çıkıyordu. Doktorum eğer bebekte irileşme ve suyu fazla değilse bir sorun yok diyordu.hele doğuma yakın stresten sabahları aç karın ile hep yüksek çıkıyordu.Hanımlar merhaba,
Ağlayarak yazıyorum, artık psikolojim bozuldu iyice.
Hamileliğim başından beri riskliydi.
2 kez düşük tehlikesi atlattım.
Hem de sebepsiz. Aslında buna şükrettim hep. Bebekte sorun yoktu, ama kanamanın sebebi de yoktu. Bu sebeple hep diken üstündeydim.
Her kontrole acaba yaşıyor mu diye gittim.
1 kere eşimle bu kez sorun yok diye gittiğimizi hatırlıyorum.
Sonra bende böbrek problemleri başladı. Yine bin kez şükür bebek sağlıklı. Sorun yine bende. Bunlara dayanıyorum. Bunlar sıkıntım değil, olamaz da. İçtiğim ilaçlardan, kullandığım fitillerden de şikayetçi değilim.
Ama son kontrolde erken doğum riskim ortaya çıktı. Daha 1 kilo bile değil, 6 aylık bebek. Hep yatmam gerekiyormuş, buna da tamam. Şikayetçi değilim, işi gücü bıraktım yatıyorum. Yatmaktan etlerim ağrısa bile kımıldamıyorum, yeter ki biraz daha karnımda tutabileyim.
Ama beni geren üzen artık doğrudan bebeğe etki edeceğini düşündüğüm bir derdim çıktı ortaya. Gebelik şekeri. 5 gün diyet yap, 5 gün sonra her öğünde ölç dedi doktor. Bugün 5.gün. sırf merakımdan, 5 günlük diyetin etkisini görür müyüm diye 2.saat tokluk şekerimi ölçtüm. 166 çıktı. Halbuki hiçbir şey ama hiçbir şey yemiyorum. Bu rakamı görünce ağlamaya başladım.
Hamile kalmak için çok uğraştık. Sıkıntılarım vardı. 6 aydır ha kaybettim ha kaybedeceğim korkusu ile yaşıyorum. Şimdi de aynı korkuyu gebelik şekeri yüzünden yaşıyorum. Yemiyorum içmiyorum (un, patates, şekerli meyve vs) fark etmiyor hala yüksek hala yüksek.
Maalesef internetten bakma gibi bir hata yaptım. Şeker yüzünden anne karnında vefat eden bebekler, doğum anomalileri ile doğanlar, doğumdan sonra sıkıntı yaşayıp gidenler.
Kaldıramıyorum. Ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım bilmiyorum. Doktor diyet listesi vermedi ama yeme dediği hiçbir şeyi ağzıma sürmedim, yine de düşmüyor.
Her kontrole bu sefer bebeği kaybetme riski olan ne çıkacak diye gidiyorum. Öyle içimi dökmek istedim
Aynı haftalardayız aynı şeyleri yaşadık..bi önceki hamileliğimde kalbi durduğu için her gittiğimde doktora kalbi atıyor mu diye soruyordumeve kalbini dinlemek için alet mi alsam diye düşünüyordum.iki ay üst üste kanamalarım oldu 3 ay yattım evde kalkmadan deli kilo aldım yeter ki bebeğim sağlıklı olsun dedim. yalnız değilsin.. ama gebelik şekeri korkulacak bir şey değil geçen hafta şeker yüklemesinde benim de yüksek çıktı aynı haftalardayız herhalde diyet yapıyorum yemekten bir saat sonra ölçümde 120lerde çıkıyor yani kontrol altına alınabiliyor. Korkma. Bugün kontrolde doktorun söylediği %90 diyetle düşer zaten. Düşmedi mi en kötü insilün oluruz ve kontrol altına alırız inşallah ama sen stres yaparsan o şeker daha da çıkar. Benim ilk bebeğimde de şeker çıktığı için tecrübeliyim şimdi kızım 8 yaşında o yüzden şekeri çok sıkıntı yapmadım Doğumdan sonra geçecek inşallah.. Rabbim başka sıkıntıvermesin
Merhaba
Korkmayin nolur kardesim seker degil ama gebelik sariligi yasadi
Simdi de tam zamani bol bol enginar tuketin karacigere cok iyi doktor kardesime sormus ne yaptin bende tavsiye edecegim demis 1 gunde degerleri dusmustu.
Evet gonul isterki tum hamileler ayagina tas degmeden gecirsin siz moralinizi yuksek tutun hersey duzelecek
Birde mutlaka diyetiseyene gidin farketmeden birseyler tuketiyor olabilirsiniz
Dahiliyeye yönlendirdi kadın doğum. Daha önceki gebeliğimde verilen diyeti yapıyorum. Naçizane tavsiyem besinlerin glisemik endeksine bakın netten ona göre tüketin meyveleri çorbaları bile. Ama 136 yüksek değil ki 140 altı olsun daEvet bende 26.haftadayım
Size diyet verdi mi?
Bana vermedi sadece dikkat et dedi ama şekerimi yükseltmez dediğim çorba bugün şekerimi fırlatmış
Akşam yemeğinde içmedim ve tokluk şekerim 136 çıktı. Rn azından 166 değil
Sevgili Hocam çok geçmiş olsun.
Sadece beslenme ile ilgili değil şekerin düşmesi/yükselmesi.
Şekeri hareketsizlik ve stres de tetikler.
Psikolojik durumumuz, fiziksel pek çok durumu etkiliyor aslında.
Dr. Rengin Börekçi’yi bir araştırın, instagram hesabında çok ayrıntılı ve faydalı bilgiler veriyor.
Sizin de işinize yarayacağını düşünüyorum.
Ogluma hamileyken onceki bebegimi kaybettigim icin 9 ayi yurek carpintisiyla gecirdim. Ilk haftalarda kanama alanim vardi, hem de oldukca buyuktu. Yattim cogunlukla. O psikoloji cok ama cok zordur cok iyi bilirim. En buyuk hatam kk da kayip yasayanlarin konularini okumakti. Hep kotu senaryolar okuyup iyice evham yapmistim. Hep en kotusune odaklanmak gibi bir huyum vardir o donemde zirve yapmisti. Aslinda hamileligim gayet saglikli ve skintisiz gecti sonra. Kanama alani kayboldu, 17. Haftada tatile bile gittim vs. Ama sakinan goze cop batar misali dogumdan aonra bazi skintilar oldu bebegimle ilgili. Sonra hastanede yogun bir ilac tedavisi aldi vs vs bunlara hic girmeyecegim. Ilk 6 ay cok ama cok zordu ve ben bunda karamsrligimin , evhamlarimin buyuk.rolu oldugunu dusunuyorum. Simdi olsa hayatta hamileligimi kendime zehir etmezdim. Asla kk da hamilelik forumlarinda da takilmazdim :) bol bol hem cocuk gelisimiyle ilgili kitaplar okur, uyur, bebis geldikten sonra bulamayacagim kendime ait zaman dilimleri yaratir ve her anin tadini cikarirdim :) annede hamilelik sekeri olup dikkatli beslenmeyle bebegini saglikla kucagina alan o kdr cok kisi var ki. beslenmenize dikkat edip moralinizi de yuksek tutun. Bol bol uyuyun. Bizim enerjimiz bebisleri cok etkiliyor. Hayirli dogumlar diliyorum.
Gebelik sekeri riskli boyuta varinca drlar insuline basliyor. Size ilac vermedigine gore risk yok demektir. Rahat olun.Hanımlar merhaba,
Ağlayarak yazıyorum, artık psikolojim bozuldu iyice.
Hamileliğim başından beri riskliydi.
2 kez düşük tehlikesi atlattım.
Hem de sebepsiz. Aslında buna şükrettim hep. Bebekte sorun yoktu, ama kanamanın sebebi de yoktu. Bu sebeple hep diken üstündeydim.
Her kontrole acaba yaşıyor mu diye gittim.
1 kere eşimle bu kez sorun yok diye gittiğimizi hatırlıyorum.
Sonra bende böbrek problemleri başladı. Yine bin kez şükür bebek sağlıklı. Sorun yine bende. Bunlara dayanıyorum. Bunlar sıkıntım değil, olamaz da. İçtiğim ilaçlardan, kullandığım fitillerden de şikayetçi değilim.
Ama son kontrolde erken doğum riskim ortaya çıktı. Daha 1 kilo bile değil, 6 aylık bebek. Hep yatmam gerekiyormuş, buna da tamam. Şikayetçi değilim, işi gücü bıraktım yatıyorum. Yatmaktan etlerim ağrısa bile kımıldamıyorum, yeter ki biraz daha karnımda tutabileyim.
Ama beni geren üzen artık doğrudan bebeğe etki edeceğini düşündüğüm bir derdim çıktı ortaya. Gebelik şekeri. 5 gün diyet yap, 5 gün sonra her öğünde ölç dedi doktor. Bugün 5.gün. sırf merakımdan, 5 günlük diyetin etkisini görür müyüm diye 2.saat tokluk şekerimi ölçtüm. 166 çıktı. Halbuki hiçbir şey ama hiçbir şey yemiyorum. Bu rakamı görünce ağlamaya başladım.
Hamile kalmak için çok uğraştık. Sıkıntılarım vardı. 6 aydır ha kaybettim ha kaybedeceğim korkusu ile yaşıyorum. Şimdi de aynı korkuyu gebelik şekeri yüzünden yaşıyorum. Yemiyorum içmiyorum (un, patates, şekerli meyve vs) fark etmiyor hala yüksek hala yüksek.
Maalesef internetten bakma gibi bir hata yaptım. Şeker yüzünden anne karnında vefat eden bebekler, doğum anomalileri ile doğanlar, doğumdan sonra sıkıntı yaşayıp gidenler.
Kaldıramıyorum. Ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım bilmiyorum. Doktor diyet listesi vermedi ama yeme dediği hiçbir şeyi ağzıma sürmedim, yine de düşmüyor.
Her kontrole bu sefer bebeği kaybetme riski olan ne çıkacak diye gidiyorum. Öyle içimi dökmek istedim
Gecmis olsun canım rabbim sana da bebeğine de güç kuvvet versin inşallahdoktorumla konuş 28 haftaya kadar felebilrden gerekirse erken doğum yap bizim de bir akraba 28. Haftada doğum yaptı bebeği 800 Gr di şükür iyi kuvezde hala gelişimi tamamlanmış çünkü bebek içerde kaldıkça annenin bağırsaklarında enfeksiyon vardı ateş yapıyordu anne iyilesmese ya anne gidecek yabebek doktorlar bebeği erken dogurmayi düşündüler şükür iyiler anne ve bebek bebek sağlıklı ise gelismi tamamlandiysa doktorla konusc28 .haftada doğum yapın yoksa siz bu stresle şekeri yükseltirsiniz sizede yazık bebeğinize de ins güzel haberlerinizi duyarız