- 3 Mayıs 2015
- 13.220
- 48.456
-
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
Yememek de şekeri bozar stres de bozar maalesef. Lütfen rahatla. Oku ya da bi şeyler izle oyalan ve rahatla başka yolu yok mâlesef.
Allah yardımcınız olsun inşallah saglıklı şeklide kucagına alırsın bebegini içini ferah tutmaya çalış bol bol dua et stres hamilelikte iyi degil biliyorum zor ama az kalmış inşallah sorunsuz geçer kalan zamanın unutma alacak nefesi varsa rabbim ömür vermişse hiçbişey olmaz bebegine ama nasipte yoksa da bizim yapabileceğimiz bişey yok sen zaten elinden geleni fazlasıyla yapmışsın gerisi kader artık inşallah kötü bişey olmaz saglıkla gelsin bebegin dünyayaHanımlar merhaba,
Ağlayarak yazıyorum, artık psikolojim bozuldu iyice.
Hamileliğim başından beri riskliydi.
2 kez düşük tehlikesi atlattım.
Hem de sebepsiz. Aslında buna şükrettim hep. Bebekte sorun yoktu, ama kanamanın sebebi de yoktu. Bu sebeple hep diken üstündeydim.
Her kontrole acaba yaşıyor mu diye gittim.
1 kere eşimle bu kez sorun yok diye gittiğimizi hatırlıyorum.
Sonra bende böbrek problemleri başladı. Yine bin kez şükür bebek sağlıklı. Sorun yine bende. Bunlara dayanıyorum. Bunlar sıkıntım değil, olamaz da. İçtiğim ilaçlardan, kullandığım fitillerden de şikayetçi değilim.
Ama son kontrolde erken doğum riskim ortaya çıktı. Daha 1 kilo bile değil, 6 aylık bebek. Hep yatmam gerekiyormuş, buna da tamam. Şikayetçi değilim, işi gücü bıraktım yatıyorum. Yatmaktan etlerim ağrısa bile kımıldamıyorum, yeter ki biraz daha karnımda tutabileyim.
Ama beni geren üzen artık doğrudan bebeğe etki edeceğini düşündüğüm bir derdim çıktı ortaya. Gebelik şekeri. 5 gün diyet yap, 5 gün sonra her öğünde ölç dedi doktor. Bugün 5.gün. sırf merakımdan, 5 günlük diyetin etkisini görür müyüm diye 2.saat tokluk şekerimi ölçtüm. 166 çıktı. Halbuki hiçbir şey ama hiçbir şey yemiyorum. Bu rakamı görünce ağlamaya başladım.
Hamile kalmak için çok uğraştık. Sıkıntılarım vardı. 6 aydır ha kaybettim ha kaybedeceğim korkusu ile yaşıyorum. Şimdi de aynı korkuyu gebelik şekeri yüzünden yaşıyorum. Yemiyorum içmiyorum (un, patates, şekerli meyve vs) fark etmiyor hala yüksek hala yüksek.
Maalesef internetten bakma gibi bir hata yaptım. Şeker yüzünden anne karnında vefat eden bebekler, doğum anomalileri ile doğanlar, doğumdan sonra sıkıntı yaşayıp gidenler.
Kaldıramıyorum. Ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım bilmiyorum. Doktor diyet listesi vermedi ama yeme dediği hiçbir şeyi ağzıma sürmedim, yine de düşmüyor.
Her kontrole bu sefer bebeği kaybetme riski olan ne çıkacak diye gidiyorum. Öyle içimi dökmek istedim
Allahım bebeğinize sağlıkla kavuşmanızı nasip etsin. Sizi çok iyi anlıyorumHanımlar merhaba,
Hem de sebepsiz. Aslında buna şükrettim hep. Bebekte sorun yoktu, ama kanamanın sebebi de yoktu. Bu sebeple hep diken üstündeydim.
Sonra bende böbrek problemleri başladı. Yine bin kez şükür bebek sağlıklı. Sorun yine bende. Bunlara dayanıyorum. Bunlar sıkıntım değil, olamaz da. İçtiğim ilaçlardan, kullandığım fitillerden de şikayetçi değilim.
Ama son kontrolde erken doğum riskim ortaya çıktı. Daha 1 kilo bile değil, 6 aylık bebek. Hep yatmam gerekiyormuş, buna da tamam. Şikayetçi değilim, işi gücü bıraktım yatıyorum. Yatmaktan etlerim ağrısa bile kımıldamıyorum, yeter ki biraz daha karnımda tutabileyim.
Ama beni geren üzen artık doğrudan bebeğe etki edeceğini düşündüğüm bir derdim çıktı ortaya. Gebelik şekeri. 5 gün diyet yap, 5 gün sonra her öğünde ölç dedi doktor. Bugün 5.gün. sırf merakımdan, 5 günlük diyetin etkisini görür müyüm diye 2.saat tokluk şekerimi ölçtüm. 166 çıktı. Halbuki hiçbir şey ama hiçbir şey yemiyorum. Bu rakamı görünce ağlamaya başladım.
Hamile kalmak için çok uğraştık. Sıkıntılarım vardı. 6 aydır ha kaybettim ha kaybedeceğim korkusu ile yaşıyorum. Şimdi de aynı korkuyu gebelik şekeri yüzünden yaşıyorum. Yemiyorum içmiyorum (un, patates, şekerli meyve vs) fark etmiyor hala yüksek hala yüksek.
Maalesef internetten bakma gibi bir hata yaptım. Şeker yüzünden anne karnında vefat eden bebekler, doğum anomalileri ile doğanlar, doğumdan sonra sıkıntı yaşayıp gidenler.
Kaldıramıyorum. Ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım bilmiyorum. Doktor diyet listesi vermedi ama yeme dediği hiçbir şeyi ağzıma sürmedim, yine de düşmüyor.
Her kontrole bu sefer bebeği kaybetme riski olan ne çıkacak diye gidiyorum. Öyle içimi dökmek istedim
Canim bir ayet vardir. Diyor ki Allah bir seyi nasib edicekse onu senden alicak hiçbir güc yoktur. Yok eyer senden alicaksa sende tutacak bir güç yoktur. Sen elinden geleni yap. Benim ablam 7 aylik doğdu. 30 sene oncenin tibbiyla şimdiki birmi? Erken doğum olsa bile yaşama ihtimali çok fazla. Merak etme yeterki sen uzuldukce minnoşun da uzulur annesi uzgun diye. Her zaman karnina el surterek hersey Allahin izniyle guzel olucak de. Dualar et. Bizlerin duadan başka siğinacak kapimiz yoktur. Ne zorluklarla 9 aya yetişenler var. Hamilelik kolay deyil. Internetden okuma. Onlar en kotu ihtimali yazarlar. Duani eksik etme yeter kiHanımlar merhaba,
Gebelik sekeri olan bicok kisi taniyorum jic birininde bebegi olmedi
Korkmayin dua edin Allahin izniyle hic bise olmaz
Hayatım azıcık sakin ol şekere stres de iyi gelmez
Benimkide yüksekti çılgınca diyet yaptım 12 kg ile hamileliği tamamladım
Bebek 3200 normal kg da doğdu
Diyetisyene yönlendirmemiş ama diyetisyen iyi olur, sen online diyetisyen de olsa bir diyetisyenle görüş
Benim diyetisyenim vardı sıkı bir şekilde takip de yapıyordum hatta iş yerinin yemek listesini bile tek tek irdeliyordu
Yediğim tek bitter nişan çikolatası belki yaptığım en büyük kaçamaktı
Bir süre sonra vücut o şekilde beslenmeye alışıyor zaten, aslında yedigimiz o hamur işleri vs bize yük
Örneğin ben zaten çayıma şeker katmaz, tatlı yemez, reçel vs hiç tüketmezdim, şekerim bayağı yüksekti
Ekmek yemezdim, çok fazla pilav tüketmezdim
Genetik olarak şekere yatkınlığım vardı, Gebelikle birlikte artıyor bu durum ama o okuduğun korkunç şeyleri aklından çıkar
Bir çok hamilelik şekeri olup da hiç sıkıntı yaşamadan bebeğini kucağına alan kadın var
sakinliğini koru diyetine uy, zaten yatacağın için fazla kilo almaman daha sağlıklı olur
Bu arada altıncı ayda erken doğum riski denilip 39. haftada doğum yapan arkadaşlarım var, o konuda da çok endişelenme
Sağlıkla kucağına al
Hatun bebeğin sağlıkla doğacak inşallah
İnterneti okuma lütfen.
Tek KK'da takıl gerisini salla.
Hele sağlıkla ilgili şeyleri asla okuma her kafadan ses çıkıyor.
Valla bugüne kadar bende çok duydum gebelik şekeri falan ama hiç biri bebeğini kaybetmedi.
Biliyorum elde olmadan insan takar.Mantıken uzaklasmak ister ama yine kendini bir karamsarlık korkuda bulur.
Sen zaten anlattiklarindan yasamıs oldugun tüm olumsuzluklara ragmen sukretmeyi sabretmeyi bilen bir annesin
Tevekkül etmek geriye kalan
Güzel düsünelim dualarla insallah enerjimizle herşeyi olumlu yasa sag saglim gelsin bebeginn