Aylardır bebeğimi kaybedeceğim korkusuyla yaşıyorum

Allahım yardımcın olsun inşallah. Rabbim sağlıkla mutlulukla kucağına almayı ve büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Merhaba , bu kadar stres yaparsanız şekeriniz düzelmez, inşallah geçecek Allahın izniyle, biraz sabır ve tevekkül, size dua edeceğim inşallah..

Teşekkür ederim güzel dualarınız için
1 haftadır sıkıyorum kendimi
Keşke ilk gün yazsaydım
Şu durum bile beni o kadar rahatlattı ki

Yengemde yüksek tansiyon vardı, kuzenim 1 kilo bile değilken, sizin bebeğiniz kadarken doğdu. Parmak kız dedik, biz eve bir kilo kıyma alıyoruz o ondan da küçük dedik. 5.5 yaşında şu an, çok şükür hiçbir rahatsızlığı yok.

Kendinizi üzmemeye çalışın, üzüntüden stresten olabildiğince uzak durmanız lazım. Kolay değil biliyorum ne zorluklar çekerek hamile kalmışsınız. Ancak her şey olacağına varıyor, bazı şeyler elimizde değil. Meditasyon yapmayı önerebilirim size ek olarak, stresin etkisi daha büyük olur çünkü bebeğinizin üzerinde. Umarım sağ salim kavuşursunuz bebeğinize, kolay bir doğum olur.

Meditasyonu bir araştırayım
Teşekkür ederim :)

Sıkıntı stres yapıyorsan şekerin ondan yüksektir...
Eğer Rahatlamazsan hiper tansiyon ilerde uğraşırsın bebeğini seviyorsan stres sinir üzüntü yapmamalısın... Komedi filmleri izle mesela? Kafanı oyalayacak başka şeyler bul kafanı bebeğine takmamalısın ne kadar sıkıntı yaparsan bebeğe o kadar sıkıntı verirsin.

Stres yapma demek evet kolay ama stresten uzak dursan mukkemmelll olur benim de pek bilgim yok ama yanında olmak istedim, herşey geçecek demek istedim, ikiniz de iyisiniz çok daha iyi olacaksınız inşallah gerekirse nickini değiştir

Üzme kendini, napalım yüksekse insülin bişey verir doktor. İnşallah o aşamaya gelmeden diyetisyenle halledersin.
Düşününce uyuşturucu bağımlısı insanların bile sağlıklı bebekleri olabiliyor. Umarım bebecik zamanında ve sağlıklı şekilde dünyaya gelecek

Niye basima geldi diye negatif düsünme. Herseyden önce stres dusmanindir. Dalga geç "daha neeerde böyle yayilacamdaa, keyfime bakacaam" diye istedigin diziye bak. Yemeklerde kendini bu kadar sikma. Olabildigince diyeti ugulamaya çalis fakat sürekli aklin yiyemedigin seylere gelmesin. Baktin olmuyor, gerekirse doktora git ve insulin yazsin sana.

Istedigin diziye bak, kitap oku. Bebek ile konus "aa bak, ne hallere düstük" diye gül. Yani bu süreç tamamlanacak bir sekilde. Birazda senin elinde artik ya stres ile aglayarak tamamlanacak, ya biraz gülerek, biraz dalga geçererek, rahatlmaya çalisirken tamamlanacak.

Yani ilk basta tamam sok oldun, tabiki üzüldün. Bunlar normal. Ama artik toparlanmanin zamani geldi. Millet neler neler yasiyor. Seninki sadece daha ihtimal, ve gerçeklesmesine gerek yok. Derin nefes alip ver. Su akip yolunu bulacaktir.

Ben hamileligimin başından beri Mayıs anneleri topigini takip ediyorum, bircok arkadaşın gebelik şekeri çıkmıştı, hepsi de sağlıkla kucaklarına aldılar bebeklerini. O yüzden içiniz rahat olsun. Bence en önemli kısım alanında iyi ve güvendiginiz bir hekiminizin olmasi ve sizi titizlikle takip etmesi.

Aynı haftalardayız aynı şeyleri yaşadık..bi önceki hamileliğimde kalbi durduğu için her gittiğimde doktora kalbi atıyor mu diye soruyordumeve kalbini dinlemek için alet mi alsam diye düşünüyordum.iki ay üst üste kanamalarım oldu 3 ay yattım evde kalkmadan deli kilo aldım yeter ki bebeğim sağlıklı olsun dedim. yalnız değilsin.. ama gebelik şekeri korkulacak bir şey değil geçen hafta şeker yüklemesinde benim de yüksek çıktı aynı haftalardayız herhalde diyet yapıyorum yemekten bir saat sonra ölçümde 120lerde çıkıyor yani kontrol altına alınabiliyor. Korkma. Bugün kontrolde doktorun söylediği %90 diyetle düşer zaten. Düşmedi mi en kötü insilün oluruz ve kontrol altına alırız inşallah ama sen stres yaparsan o şeker daha da çıkar. Benim ilk bebeğimde de şeker çıktığı için tecrübeliyim şimdi kızım 8 yaşında o yüzden şekeri çok sıkıntı yapmadımDoğumdan sonra geçecek inşallah.. Rabbim başka sıkıntıvermesin

Abimin eşiden de gebelik şekeri yüksekti, doktor liste verdi ona göre beslendi, çok dikkat etti bebek doğdu şimdi 8 aylık oldu bile, gayet sağlıklı ilk hamileliğinde de ikizleri erken doğdu 1 buçuk kiloydular doğduklarında, onlarda şuan 10 yaşında oldu yaşıtlarından farkı yok gayet sağlıklılar, üzmeyin kendinizi inşallah sizde sağlıkla evladınızı kucağınıza alırsınız geçicek bu zor süreç.

Teşekkür ederim güzel dualarınız için
1 haftadır sıkıyorum kendimi
Keşke ilk gün yazsaydım
Şu durum bile beni o kadar rahatlattı ki
Allah kolaylaştıracak inşallah , sakın ha kendini daraltma , inşallah bebişini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın

Evet zor bir süreç bu hamilelik kimileri için güllük gülistanlık geçiyor ama işte bizim gibi bazılarının da biraz zor. Öncelikle şeker sadece yedikleriniz içtikleriniz ile yükselmez kaygı, üzüntü stres bunlar da şekeri yükseltir. Onun icin sakin olmaya stresten uzak durmaya çalışın. Diyetle kontrol altına alabilirsiniz ama olmazsa da insülin falan kullanırsınız. Sonuçta bi çaresi var yani. Önceki hamileliğimde 9 ay yattım. İnanın banyomu bile annem yaptırdı o şekilde geçti. Tansiyon, şeker çıktı ki en başından problemli bir hamilelikti. Öncesinde de erken doğumla kaybettiğim kızım vardı. Onun stresi, her kontrol de yaşıyor mu ya bir şey olduysa korkusu, en küçük bir sancı da bir şeyler ters gidiyor telaşı. Bir de evde anne - kaynana - eş çekişmesi. Bu kadar stres ve kaygı sonrası tansiyon ve şeker de çıktı tabiki ama Rabbime binlerce kez şükürler olsun sağ Salim kucağıma aldım oğlumu. Bol bol dua edin. Hz İbrahim duasını okuyabilirsiniz. Olabildiği kadar sakin olun siz ne kadar iyi olursanız bebeğiniz de o kadar iyi olur. Ve inanın tüm bu çekilenlere değiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…