Aylardır bebeğimi kaybedeceğim korkusuyla yaşıyorum

ayni durumu yasayan arkadaşım saglikla dogum yaptı, kizi 3 yaşında oldu bile..
olumlu dusunun ve netten bu tarz araştırmalara girmeyin. moralinizi bozmaktan baska ise yaramaz. bebek saglikla dogsun..

Hamilelikte canım o kadar çok tatlı çekiyordu ki bir tepsi baklava olsa da yesem diyordum,hatta iki kere ıslak kek yaptım iki gün üst üste..günde bir tepsi kek yedim yani tek başıma ha komşuya da ikram etmiştim durduramıyorum kendimi nolur az al şundan eksilsin demiştim.Nasil şeker hastası olmadim hayret

Çok zor biliyorum, ama vesvese etme. Ne zamanki kötü düşünceler aklını kurcalamaya başlıyorsa, dua et, karnına dokun, Rabbim kolaylaştırsin sağlıkla kavuşmayı nasip etsin. Şeker evet zararlı olabiliyor, ama sonuna kadar gelebilen nice gebelik şekeri geçirenleri tanıyorum

İşte kimisinde tansiyon kimisinde şeker.. inanın bize de doktorlar en azından 7. Ayı çıkarsın diyorlardı. Bu kadar dayanması bile bizim için mucize oldu. Kafanıza takılan her şeyi doktorunuza sorun o sizi daha çok rahatlatır. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Hic korkmayin. Guzel giden gebeligimde gebelik sekeri cikmisti. Diyetle dusmedi. 214 e kadar cikti. Insulin igneleri kullandim kokumdan gunde 4 defa. Her ogun parmaktan olcum yaptim. Tamamen sağlıklı diyetisyen esliginde beslendim. Ilk zaManlar zorlandim sonra alistim. Sonra erkwn dogum riski cikti. Ilaclarla durdurduk. Simdi 2 yasina girecek oglum. Bazen diyorum ki keske icimi o kadae daraltmasaydim. Internetten okuyup ağlıyordum bazi günler. Oturup dergi kitap okuyup film seyretseydim diyorum. Inanin gelip geciyor. Bebisiniz sizinle. Yolculugunuzun guzel geçeceğine inanin. Onu hissettiginiz her anin tadini çıkarın.

Bende progestan kullanıyorum sabah akşam
Sizde mi öyle yaptınız?

Merhaba
Öncelikle sakın olun strese şekerin yükselmesine yol açabilir. Bendede gebelik şekeri vardı ve sağlıklı normal doğumla dünyaya getirdim bebegimi. Benim fikrim diyetisyene gitmenizden yana olacak çünkü o size diyet listesi verecek ve liste şekeriniz dengede tutacak. Ama şekerin yükselmesini önlemek içinde basit tüyolar var. Mesela kendinize rutin saatler koymalisiniz. Örneğin sabah 7 de kalktınız kahvaltıyı geciktirmemelisiniz. Çünkü bu şekerinizin aniden yükselmesine sebep olacaktır. Kahvaltıda yağsız peynir tam buğday yada çavdar ekmeği haşlanmış yumurta bolca domates salata yerseniz şekeriniz dengede olacaktır. Ara öğünleriniz cok önemli mesela kuru meyve şekeri cok yükseltir. Ben mutlaka ara öğünlerde 1 kase yoğurt ve 1 porsiyon meyve yerdim. Bol bol su icmelisiniz. Ve mutlaka diyetisyene görünmelisiniz. Size en iyi yardımcı olacak kişi odur.

Lütfen kendinizi üzmeyin, hele geçmişteki sıkıntılarınızi tekrar tekrar hatırlayıp iyice stres olmayın. Gebelik şekeri benim son gebeliğimde oldu, ilk iki gebeliğimde hersey güllük gülistanlıkti, 3. De once plesenta asagidaydi, sonra gebelik şekeri çıktı ki diyet yapmama rağmen amniyon sivisi fazlalasti, tıpkı sizin gibi sürekli yattım, kasılmalar başlamıştı, o süreçte örgü örmeye başladım, yattığım yerden, beni çok güzel oyalamisti. Ama hiç olumsuz düşünmedim, arada canım sıkılsa bile sağ salim doğacak diye telkin ettim kendimi, bebeğimle konustum. 37+1 De dünyaya geldi kuzum, 14 aylik oldu bile.

Benim de tıpkı sizin gibi diyet yaparken bile 180 i bulduğu oluyordu, sık sık olcuyordum. İnternette ki olumsuz yorumları bosverin, takipli gebesiniz dikkat ediyorsunuz, inşallah sağ salim alacaksınız kuzunuzu.

Öncelikle lütfen sakin olun. Sizin yaşadıklarınızın böbrek hariç diğerlerini yaşadım. Düşük riski, erken doğum riski, gebelik şekeri, gebelik alerjisi yaşadım. Aylarca yatakta yattım, hastanelerde doğumu önlemek için yattım, iğneler, serumlar, ilaçlar... şeker için günde 5 öğün açlık tokluk şekeri ölçtüm, parmaklarım artık delik deşik oldu, kan gelmez oldu. Ve tüm bunlar sonucunda sağlıklı bir şekilde oğluma kavuştum :) 4 sene önce olan tüm bu olaylara dönüp baktığımda sadece gülümsüyorum :) inşallah siz de sağ salim kavuşursunuz. Yatın ve diyet listesine uyun yeter :)

Bir mesaj yazmıştım ama tekrar baktım mesajlara şimdi. Ben doktorunuz sizi yönlendirdi ama siz henüz gidemediniz diyetisyene diye düşünmüştüm, ama doktorunuz sadece dikkat et demiş.
Riskli bir gebelik geçiriyorsunuz, doktorunuzun bu konuyu böyle geçiştirmesi tuhaf. Dikkat etmek ifadesi herkese göre çok değişebilecek bir durum.
160 şeker fazla değil öncelikle, hareket edebiliyor olsaydınız bu rakamı görmezdiniz muhtemelen. Ama sizin özel bir durumunuz var, doktorunuz doğrudan yollamalıydı diyetisyene.
Hiç korkmayın bu konu için lütfen. Daha önce de yazdım, iki gebeliğimde de vardı. İkisi de sizinki kadar sorunlu olmamakla birlikte kanamalı hamileliklerdi. Çok şükür kocaman oldular. İçinizi ferah tutun. Şekerle ilgili kötü hikayesi olan çok az kişi vardır. Kurallara uyarsanız hiçbir şey olmaz.

Düşmezse ilaç başlar doktorunuz üzülmeyin bu kadar. Hem diyet hem ilaçla devam edersiniz. Sağlıkla doğar inşallah. İkinci gebeliğiniz de hiç sorunsuz, prensesler gibi geçer inşallah. Genelde öyle oluyor. İlk gebelikte çok sıkıntı çeken arkadaşların ikinciyi çok rahat geçirdiler. Sizin de öyle olsun inşallah

Bende de var gebelik şekeri, bir oncekinde de vardi. Çok can sıkılacak bir durum değil diyetisyen eşliğinde diyet yapacaksınız. Eğer diyete rağmen dusmuyorsa zaten doktor insuline yonlendirir ama sıkmayın canınızı geçiyor.

Hep yatmam gerekiyormuş, buna da tamam. Şikayetçi değilim, işi gücü bıraktım yatıyorum. Yatmaktan etlerim ağrısa bile kımıldamıyorum, yeter ki biraz daha karnımda tutabileyim.
Ben daha yolun başında olduğum için bilgisizliğimi bağışlayın ama sizi bu kadar yatmaya şartlandırmalarının sebebi nedir?
Ben 40 yaşında 5. tüp bebek denememde hamile kaldım. Riskli gebelik diyorlar. Perinatologa yönlendirecekler ama bana doktorum hafif tempoda yürümeyi tavsiye etti. Ani hareket etmemek kaydıyla günlük işlerime devam edebileceğimi söyledi. Gerçi bulantıdan ve uykudan pek gözümü açamıyorum ama yasak koymadılar.

Gebelik şekeri bende de vardı canım stres çok etken maalesef stres yapma bu kadar Rabbim yeter ki ol desin. Sağlıkla kucağına al bebegini İnşallah

Ablamlarda da gebelik şekeri çıkmıştı. Stres yapmayın Rabbim hayırla sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Yeğenlerim sağlıklı normal kiloda doğdular çok şükür. Sizin de öyle olur inşallah.
Ben de hamileyken erken doğum riski yaşadım 1500 gramdı ilkin hastanede yattım bir gece ard arda 4 tane tansiyon ilacı verildi nstde düşmüyordu sancı. Aradan kaç hafta geçmişti hatırlamıyorum 1 kez daha hastanede yattım. Karnım taş gibiydi bebeğim kasılıyormuş içimde. Yine sancılar düşmüyordu. Sonra en son 2150 gram olduktan sonra 4 hafta geçti her hafta kontrollere gittim kilo almadı. 36. Haftada acil sezaryen doğum oldu bu arada akciğer geliştirici iğne falan yapılmıştı oğluma. Kilo alamaması ile ilgili birçok olumsuz yorum ben de okumuştum maalesef.
Ama çok şükür sağlıkla kavuştuk. Şu anda oğlum büyüyor sağlıkla. Rabbim size de bu güzellikleri versin inşallah. Üzmeyin kendinizi. Kitaplar okuyun. Mesela ben çok pişman oldum o süreçte yapacak daha iyi şeylere kendimi vermedim diye.

Böyle pozitif hikayeler o kadar iyi geliyor kş
Ben de hep eğer erken gelecekse en azından 30u geçeliö diyorum.
Şu an 1 kilo bile değil
Büyür annesi, onemli olan akciğerlerin gelişmesi. Benim suyum açıldı, 1 buçuk gün içinde doğurdum. 3 ciğer geliştirici iğne yapildı bu süre zarfında. Cocuk solunum cihazına bile bağlanmadi ve erkek bebek olduğu ıcin, doktorum bile bana çok umutlu konuşamadi suyum açıldığında. 'Kiz cocukları guçludur, erkek bebekler biraz narindir, sana yaşam sansi ile ilgili yorum yapamiyorum' demişti. Sukurler olsun, ciger gelistiricilerin faydasinı gördük..
Sana gebelik şekerine göre bir pehriz listesi hazirlanmali bir de. Ac kalarak sekeri dusuremezsin, aksine.yukseltirsin. aclik seker hastalaginin dusmani. Ama yine de soyluyorum, cok yuksek degil. Henuz insulin almiyorsun.

Bu hamilelik sıkıntılarınız içinde en çözülebilecek olanı. Doktorunuz ilaca başlayıp başlamama kararı için diyet yapın dedi. Diyetle düşmediği için insulin verecek. Yakın arkadaşım da aynı sizin gibiydi. Herhangi bir sıkıntı olmadı. Hiç sorun yapacak bir şey değil inanın

Nick ten belli zaten yapiniz :)
Benim de genel yapim boyle ve hamileligimde de boyleydim.Neler yaptim anlatsam :)beta degerim 20 bin olana kadar 2 gunde 1 kan verdim artis duzenli mi diye Doktor artik yeter verme dedi. Bir yerden sonra 2 bucuk 3 kat artmazmis.Bilmiyordum tabi.Hemen doktoruma yazmistim.Artis tam degil diye.Cok biliyorum ya.
Esimden habersiz kac defa baska hastanelere kalp atislarini dinlemeye gittim.Duyuyordum, dr. gayet sagliklilar diyordu.Rahatlamam sadece 1 gun suruyodu.Ertesi gun yine evhamlarrr.
Sonra saglik ocaklarinda basit capli ultrason cihazi olduguna sahit olunca ,evim de cok yakin olunca saglik ocagina gitmeye basladim.Ebe de tanidikti tabi.Gidip dinler kalp atislarini eve gelirdim :)
Seker yuklemesi yaptirdim.Normal cikti.Testte anormallik vardir,bu kadar dusuk cikamaz dedim ve 32.haftama kadar sanki gebelik sekerim varmiscasina diyet yaptim.Gerci saglikli beslendim,doktorum kilo alma demisti iyi oldu.
Doktorum bu bebekler saglikli dogacak ta senin stresin yuzunden biseyler olursa olur dedi.32.haftamda dogum pozisyonuna gelmisler.1 ay wc ,banyo,kontrol disinda ayaga kalkmadim.Yemegimi bile yatarak yedim.
Her hafta 31weekpremie,32weekpremie,33weekpremi ikiz yani 31.hafta erkendogim bebek fotograflarina baktim.1200 dogsalar nasil dogmus olucaklar,nasil gorunucekler vs..30.haftaya kadar her hafta hedef koyuyordu.28 olsunlar,29 olsunlar.30 olunca.Ben artik rahatim artik gelirlerse de gelsinler demisti.
Cok sukur saglikli dogdular.Ama bu kadar evham yaptigima okadar pismanim ki.Bende anksiyete var.Guzelim hamileligimi boş yere stresle gecirdim.O yuzden rahatlayin.Diyetinize dikkat edin.Kafanizi bosaltin.Bebeginiz icin henuz almasaniz da kiyafetler,esyalar bakin.Beni bunlar rahatlatiyordu bir nebze.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…