• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık birikim :)

gulsah-34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Kızlar Merhaba :)
Birikim yapabiliyor musunuz maasinizdan ya da ev hanımıysanizz harcliklarinizdan nasıl birikim yapıyorsunuz ? Bende başlamak istiyorum çeyrek altın iyi olur diye düşündüm siz nasıl yapıyorsunuz hadi burdan biraz yardimlasalim belki birbirimizi teşvik ederiz bu konuda :)

Biz her ay masraflarımızdan artan kalan paraya göre bi yere para ayırıyoruz, 100 olur 400 olur değişiyo yani. Sonra ay sonuna kadar sıkışırsak ordaki paradan kullanıyoruz, ihtiyacımız olmazsa kalıyo orda. Bazen artıyo, bazen ihtiyaca göre azalıyo ordaki para ama hep orda bi para oluyo yani.

Konut kredisine soktum kendimi
Mecbur biriktiriyorum :KK55:

Siz de birikim yapmak istiyorsanız maaşınızı alır almaz belli miktarı direk ayrı bir hesaba gönderin ya da çeyrek alın vs.
Yok kiramı ödeyeyim, yok kredi kartını ödeyeyim, markete gideyim, sonra da geri kalanı biriktireyim olmuyor.

Güne girebilirsiniz veya bireysel emeklilik tarzı banka birikimi olabilir.

Püf noktası: Maaşı alınca önce yatırım, sonra geri kalanı ile yaşamak.

Zıkkım para birikmiyo eşimin maaşına el koyuyorum ama kartlar sağolsun hic borcu bitmiyor 300 lira zor atiyorum kenara

Ahaha kızlar bende diyorum ki niye biriktiremiyorum demekki benim sorunum da olan bi sürü arkadasim varmış :)) ben çalışmiyorum ama alışveriş daha tatlı geliyor sanki :))

Kızlar Merhaba :)
Birikim yapabiliyor musunuz maasinizdan ya da ev hanımıysanizz harcliklarinizdan nasıl birikim yapıyorsunuz ? Bende başlamak istiyorum çeyrek altın iyi olur diye düşündüm siz nasıl yapıyorsunuz hadi burdan biraz yardimlasalim belki birbirimizi teşvik ederiz bu konuda :)
Kural1: tek kredi kartına düş.
Kural2: indirim oyunlarına gelme.
Kural3: limit belirle. Her ay o limiti ayır kalanla geçinmeye çalış. Böylece fazla ve gereksiz aldığın şeyleri de engellemiş olursun.

Kural1: tek kredi kartına düş.
Kural2: indirim oyunlarına gelme.
Kural3: limit belirle. Her ay o limiti ayır kalanla geçinmeye çalış. Böylece fazla ve gereksiz aldığın şeyleri de engellemiş olursun.
Haklısın canım ben kart kullanmıyorum korkuyorum çünkü ama limit bazen belirliyorum bazen tutuyor bazen tutmuyor plan :))

Maaş alinca direkt çeyrek yada yarim altin alıyoruz o anki altin fiyatlarına göre , o parayi gozden cikariyoruz yoksa parayi bir kenara koysam aklim onda kalir bak şuraya para koymuştum diye :KK45:

son maaş zammından sonra aldığımız farkları hiç almamış gibi düşünüp kenara koyuyoruz
Yani duruma göre harcanıyor yada birikim olarak kalıyor. Ama arkayı sağlama alacak meblağ mutlaka olur
:KK53::KK53:

bizim çok borcumuz var
her ay maaş alınca bi liste yapıyoruz

Kira X tl
Kredi kartı
Kredi ödemesi
Elektrik
Su
Doğalgaz
internet
Telefonlar
Taksitler

bunlar bizim zorunlu ödemelerimiz
bunları ödüyoruz
kalan para 1400 diyelim
bunun 400 tl sini atıyoruz başka bi hesabımız var orada biriktiriyoruz

geri kalan parayı da haftalara bölüyoruz,

mesela ayın 14 üne kadar 60 tl miz kaldı harcama sınırımız :D
evde yiyecek içecek var
bu sadece cep harçlığımız.
ben günde 3 tl harcıyorum yemek için öğlen
eve ekmek vs. alsak günde 5 tl gidecek

9x5= 45 tl
15 tl birikim bile yaptık hahahhahahhaha :D

bizim çok borcumuz var
her ay maaş alınca bi liste yapıyoruz

Kira X tl
Kredi kartı
Kredi ödemesi
Elektrik
Su
Doğalgaz
internet
Telefonlar
Taksitler

bunlar bizim zorunlu ödemelerimiz
bunları ödüyoruz
kalan para 1400 diyelim
bunun 400 tl sini atıyoruz başka bi hesabımız var orada biriktiriyoruz

geri kalan parayı da haftalara bölüyoruz,

mesela ayın 14 üne kadar 60 tl miz kaldı harcama sınırımız :KK70:
evde yiyecek içecek var
bu sadece cep harçlığımız.
ben günde 3 tl harcıyorum yemek için öğlen
eve ekmek vs. alsak günde 5 tl gidecek

9x5= 45 tl
15 tl birikim bile yaptık hahahhahahhaha :KK70:
Supermis ya bayıldım 15 tl de 15 tl dir olsun damlaya damlaya göl :))

Back
X