• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık birikim :)

kızlar birikim yapmak istiyorsanız kredi kartınız varsa hemmen kapatın...
ben 5 yıl kullandım hiç bir zaman ay sonunu getiremedim.. hep eksiye düştüm.. hep borçluydum...
2 yıldır kullanmıyorum vallahi dünya varmış...
şimdi birikim yapıyorum ay sonunada para kalıyor..
kredi kartı zor zamanlarda kurtarıcı diye diye bizi kandırdılar.. hiç bir günde 5 parasız kalmadım Allaha şükür..çünkü kredi kartı olmayınca daha dikkatli kullanıyorsun paranı..

Kızlar Merhaba :)
Birikim yapabiliyor musunuz maasinizdan ya da ev hanımıysanizz harcliklarinizdan nasıl birikim yapıyorsunuz ? Bende başlamak istiyorum çeyrek altın iyi olur diye düşündüm siz nasıl yapıyorsunuz hadi burdan biraz yardimlasalim belki birbirimizi teşvik ederiz bu konuda :)
Güzel konu.Şimdilik arttıramıyoruz İlerde elim ferahlayınca her ay çeyrek altın almayı düşünüyorum

ben 5 yıl kullandım hiç bir zaman ay sonunu getiremedim.. hep eksiye düştüm.. hep borçluydum...
kredi kartı zor zamanlarda kurtarıcı diye diye bizi kandırdılar.. hiç bir günde 5 parasız kalmadım Allaha şükür..çünkü kredi kartı olmayınca daha dikkatli kullanıyorsun paranı..
Haklısın canım bende korkuyorum kredi kartindan o yüzden hiç talep etmedim esimden kullanmak istemiyorumm

Güzel konu.Şimdilik arttıramıyoruz İlerde elim ferahlayınca her ay çeyrek altın almayı düşünüyorum
Evet canim inşallah bende birbirimizi teşvik eder bilmedgimiZ birikim yontemlerinde paslasalim diye açmak istedim konuyu :)

bizim çok borcumuz var
her ay maaş alınca bi liste yapıyoruz

Kira X tl
Kredi kartı
Kredi ödemesi
Elektrik
Su
Doğalgaz
internet
Telefonlar
Taksitler

bunlar bizim zorunlu ödemelerimiz
bunları ödüyoruz
kalan para 1400 diyelim
bunun 400 tl sini atıyoruz başka bi hesabımız var orada biriktiriyoruz

geri kalan parayı da haftalara bölüyoruz,

mesela ayın 14 üne kadar 60 tl miz kaldı harcama sınırımız :KK70:
evde yiyecek içecek var
bu sadece cep harçlığımız.
ben günde 3 tl harcıyorum yemek için öğlen
eve ekmek vs. alsak günde 5 tl gidecek

9x5= 45 tl
15 tl birikim bile yaptık hahahhahahhaha :KK70:

evdeki hesap bu kadar uymuyor ki.. mesela atıyorum su vanaları bozuluyor, ya da kurban geliyor, ya da apartman ilaçlanıyor falan filan.

biz ek iş yapmaya başladık oraya yatırım yaptık artık kazanç oldukça bişeyler alıcaz kısmet olursa... işte herkes kendince bişeyler yapıyor..

Şuanlık birikim yapamıyorum kredimiz ve borçlarımız fazlasıyla elimize kalanla anca gıda faturalar görülüyor ama bekarken ayda tam ata altını alırdım bunda zarar etmezsiniz 1 ay o kadar para çıkmıyorsa 2 ay biriktirin yapın uzun vade de çok karlı bir şey 400 TL den aldığım altınlarımı 700 TL den bozdum geçen aylarda çeyiz için mecburen:KK53:Acayip eli sıkıyımdır hırslandıkça yaparım sizde bir hedef belirleyin o tutarı hiç görmeyin yokmuş gibi davranın istedikten sonra eminim olur HoppaKredi kartlarına yüklenmeyin haftalık yemek listeleri oluşturun ne nereye gidiyor hesaplayın kalan para hep kenara harçlıklar bir tek cepte kalsın tüm para cebe koyulup bozulduğunda nasıl gidiyor insan anlamıyor bile hesabınızda kalması en mantıklısı altını bozdurmaya da kıyamıyor insan:cool:

bizim stratejimizde tek maaş üzerine benim maaşımla direk altın alıyoruz. Altın pahalı alınmaz artık

eşimin ki ile normal fatura vs ödeniyor. Arkadaşların dediği gibi kredi kartımız hayatımız boyunca olmadı. Almak istediğimiz ekstra bir şey olursa biriktirip alıyoruz..

kıyafet vs zaten pek bulamıyorum zevkime göre bulursam da alırım. Ama en çok yaptığım harcama gıda üzerine onu da kısarsam köşeyi dönerim kesin.

Kızlar Merhaba :)
Birikim yapabiliyor musunuz maasinizdan ya da ev hanımıysanizz harcliklarinizdan nasıl birikim yapıyorsunuz ? Bende başlamak istiyorum çeyrek altın iyi olur diye düşündüm siz nasıl yapıyorsunuz hadi burdan biraz yardimlasalim belki birbirimizi teşvik ederiz bu konuda :)

Altın şu ara çok yüksek, başka bi hesap aç paranı ona aktar. Kışın genelde düşüyor altın o zaman yap altınlarını, yazları ihtiyaç halinde yüksek fiyata satar kar edersin.

Çalışmıyorum ve para tutma huyum yok :( nefret ediyorum bu huyumdan ama yok yani ev harçlığımdan kalanı biriktirir direk alışverişe yatırırım :(
Eşim iyidir bu konuda. Çocuklarımız için sigorta yaptırmış her ay ikisine de prim yatırıyor özel sigorta ama olsun ilerde üniversite zamanı kullanırlar diye. Onun haricinde de birikim yapar. Eli sıkıdır ama bizden kısmaz asla. Bı biraz da geliri ile alakalı tabi.

birde ben geçen ay şu açılmayan metal kumbaralardan aldım..
onun içine atıyorum.. yalnız kağıt para atıyorum.. mesela en az 10 tl en fazla 100 tl atıyorum.. arada eşimde atar eline geldikçe.. o dolunca banka hesabına yatıracağım.. sonra tekrar baştan doldurmayı düşünüyorum inşallah..
bunu dene mutlaka sonuç alırsın:) yalnız kağıt para olarak biriktir.. ne kadar hızlı biriktiğine inanamayacaksın:)

Biz eşimle ufak çaplı hem ev hem araba kredisi cekerek birikim yapabileceğimizi düsündük.sonucta o bir birikim tarzı.nakit birikimimizide 3 ayda bir ikramiye aliyorum isyerinden ve onlara hic dokunmuyoruz.zor zamanlarda elimizden tutuyor

Emeklilik hesabı var eşimin ayrıca ayda 150-200 TL gibi bir rakam ödeniyor yanlış hatırlamıyorsam şuanda 3-4 yıl oldu belli bir seneden sonra toplam bir tutarı nakit olarak elimize alabileceğiz ya da hiç dokunmazsak emeklilik parası alınacak sanırım çok bilgim yok ama araştırın derim bireysel emeklilik diye geçiyor Hoppa Aç iken markete girmeyin abur cubur çok alınıyor haftalık aylık listeler halinde alırsanız daha fazla fark farkedersiniz çamaşırları bulaşıkları biriktirerek makinelerde halledin yazın kısa program öneririm çamaşır makinesinde su ücretinde büyük etkisi var :KK53:Gece geç saatlerde yıkayın diyorlar çamaşırı bulaşığı hiç denemedim ama faydasını gören olmuş bunlardan da artan birşeyler kalırsa birikime eklersiniz işte :KK16:

Bende kumbara aldim kızlar en büyük boy sadece 1 tl atiyorum daha önce de yapmistim tamamen dolunca 820 tl çıkıyor icinden bu da çok iyi yöntem kıyıya köşeye attığımız paralar çok güzel birikiyor

Ev borcu odemedigimiz zamanlar her ay bin tl atiyorduk kenara. Simdi ev borcu oduyoruz 300-400 tl ancak koyabiliyoruz.

Araba aldim kredisini oduyorum. Ev falan icin ana para olsun diye.
Bireysel emeklilik yaptırdım.
Her ayin başında altin alıyorum. Ama simdi kızım okula başlayacak ve benim şehirler arası yolculuklarim başlayacak o zaman masrafim artacak.
Ama şimdilik rahatken arkada param olsun istiyorum.
(Hic kredi kartim olmadi)

Evlenenlerin işi daha zor sanırım benim harcamam yok borçlarım vardı kapattım 2 aydır maaşımın %85ini biriktiriyorum

Ben altın gününe katıldım
4-5 ay önce kredi kartımı kestim borcu daha geçen ay bitti ve ilk kez hesabımda para duruyor .:KK76:
mutlaka bütçe listesi yap. :cool:
Alışveriş alışkanlığın varsa benım mesela siteye girdin kıyafetleri at sepete sonra geri çıkart iraden körelsin :KK61:

Bende kumbara aldim kızlar en büyük boy sadece 1 tl atiyorum daha önce de yapmistim tamamen dolunca 820 tl çıkıyor icinden bu da çok iyi yöntem kıyıya köşeye attığımız paralar çok güzel birikiyor

bunu deniycemm
ama bizim küçük kumbarayı eşim açıp açıp alıyor paralarımı :(
bankalar hala kumbara veriyo mu acaba?

Kesinlikle katılıyorum .

bunu deniycemm
ama bizim küçük kumbarayı eşim açıp açıp alıyor paralarımı :KK43:
bankalar hala kumbara veriyo mu acaba?

canım açılmayan kumbaralar var..dolunca açıyorsun.. tahtakalede falan bulabilirsin.. ben en büyük boyunu 4 tl ye almıştım..
açması için kesmesi lazım kumbarayı.. hatta resim atayım benimki bundan... 57023.jpg

Back
X