Yatırım yapmadan önce amaç belirleyin bence.Yani ben bu parayı uzun vadede kullanayacak mıyım yoksa beklenmedik bi anda kullanmam gerekebilir mi?Uzun vadeli bi plan düşünüyorsanız dolara yatırın(ama doların ateşi düşünce);eğer maskat belli bi amaç değil de param yatmasın artsınsa altın alıp gerektiğinde satarsınız...Eğer ciddi bi birikim varsda borsaya girebilirsiniz...
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Senin adına ben biriktireyim??
- Konu Sahibi Simyam
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?+1Emin ol evlilik vb. bir durumun olursa annen zaten sen sormadan tüm parayı yine üzerine katarak sana geri verir. Ayrıca annen zaten senin yerine bu işi yapıyormuş hatta üzerine bayagi bir miktar katarak yapıyormuş. Neden ayrıca kendin kenara koymak istedin onu anlamadım. Annenize güvenin onlar hayattaki en büyük şanslarımız.
En iyi yatirim ev veya araba almaktır bunlari yapamiyorsaniz altin alın faiz helal olanı da alır götürür aman diyim
Bence araba yatırım aracı değil hatta tersine olan parayı da götürüyor...Satarken ya zarar ettiriyor ya da nötrlüyor yani ne zarar ne kar;halihazırda kullanırken de çok para gidiyor arabaya zorunlu olmadıkça alınmamalı...
annem bana dese verirdim onun üzerinde de biriktirmeye devam ederdim ben daha calışmadıgım için oyle bir durumum olmadi..
eşimin parasını annesi biriktirmişti, evlendik 3 ay sonra borçsuz ev aldık sayesinde.. onun da hesabı birmiş eşimle ama ayrıca not almış hep ne kadarı onun diye..
sizin için de bir sorun olacağını sanmıyorum açıkçası ileride
eşimin parasını annesi biriktirmişti, evlendik 3 ay sonra borçsuz ev aldık sayesinde.. onun da hesabı birmiş eşimle ama ayrıca not almış hep ne kadarı onun diye..
Yine seninki annenmiş, ben ev arkadasimin butun parasini alir, kirayi faturayi ,mutfak masrafini bölüşür,cebine günlük 5 lira harclik verirdim. Daha fazlasi icin bana yalvarmak ve ihtiyaci olduguna ikna etmek zorunda kalirdi
-ki para biriktirebilsin
:)) böylece salak salak harcamalar yapmaz, hedeflediği seyi alirdi.
Bence annenden direkt istersen alinabilir. Onun yerine arastir, karli bir banka yatirim araci bul. Annene de sirketin maliyecisiyle,ne biliim bankasa calisan arkadasla vs konustugunu eger butun parani koyarsan soyle karli boyle kazancli cikacagini falan anlat, bana mantikli geldi,yapan arkadasim su kadar kazamis falan diye salla biseyler
Bence boyle acarsan konuyu alinacak bisey olmaz. Hem bizim mahalle guvenli bi yer olmasina ragmen her yaz bikac eve hirsiz geliyor. Bu risk alinir mi ya?
-ki para biriktirebilsin
:)) böylece salak salak harcamalar yapmaz, hedeflediği seyi alirdi.
Bence annenden direkt istersen alinabilir. Onun yerine arastir, karli bir banka yatirim araci bul. Annene de sirketin maliyecisiyle,ne biliim bankasa calisan arkadasla vs konustugunu eger butun parani koyarsan soyle karli boyle kazancli cikacagini falan anlat, bana mantikli geldi,yapan arkadasim su kadar kazamis falan diye salla biseyler
Bence boyle acarsan konuyu alinacak bisey olmaz. Hem bizim mahalle guvenli bi yer olmasina ragmen her yaz bikac eve hirsiz geliyor. Bu risk alinir mi ya?
Hem rahatlik araba hem de yatırım her yil degerleniyor ama masrafi cok evet evlenince mecburiBence araba yatırım aracı değil hatta tersine olan parayı da götürüyor...Satarken ya zarar ettiriyor ya da nötrlüyor yani ne zarar ne kar;halihazırda kullanırken de çok para gidiyor arabaya zorunlu olmadıkça alınmamalı...
Sanslisin benim kv yedi de yedi borcla yuva kurdukannem bana dese verirdim onun üzerinde de biriktirmeye devam ederdim ben daha calışmadıgım için oyle bir durumum olmadi..
Altin hesabi actirin bankadaMerhaba kk nin güzel kadınları
Çok uzatmadan konuya gireceğim.Ama beni yanlış anlamamanızı temenni ediyorum.Ailem benim canımdır.Ancak gelecek planlarımı yapmak adına bunları düşünmek durumunda kaldım.
Bildiğiniz üzere ailemden ayrı bir şehirde tek başıma yaşayıp çalışıyorum.26 yaşındayım.Kısa vadede evlilik gibi bir planım vs yok. Konum birikim yapmak.Aslında çok para harcayan biri değilim.. Ancak tüm öğünlerimi dışarıdan yemek durumunda kalıyorum ve gezmekten de kısmıyorum.
Bir buçuk sene önce gibi annem sen para biriktirmezsin mantığıyla bana yolla ben senin adına kenara koyayım dedi. Tamam dedim. Aylık bütçemin elverdiği miktarda 200 300 tl gibi bir miktar para yolluyorum. Yollarken de senin bir ihtiyacın var ise öncelikle kendine harca, yoksa kenara at diye belirtiyorum.. (Bu arada anneciğimin bir maddi sıkıntısı yok.)
İlk zamanlar dolar a dönüştürüp kenara attı. Bazı zamanlar bende üzerine biraz koydum öyle kenara attım dedi. Hatta bir dönem kendi de sürekli üzerine ekleme yaptı. (Ne kadar ilave etti bilemiyorum ve kendi yolladıklarımın hesabını da tutmadım.)
Sonra dolar yükselince çeyrek alıp koymaya başladı kenara. Kaç çeyrek var onu da sormadım.
Bir ara paraya sıkışan bir dostuna benim dolar birikimimden bir miktar borç verdi, hiç takılmam böyle şeylere çok iyi yapmışsın canım benim dedim.
Şimdi kafama takılan bir nokta var, ben kendime ait bir hesapta kendi birikimimi kendim yapmak istiyorum artık ama bunu anneme söyleyemiyorum yanlış anlar diye... Bir de kendi de üzerine eklemeler yaptı ya o birikim sadece benim değil belki de, bunu da soramıyorum.Çünkü anladığım kadarıyla kendi birikimiyle benimkini birleştirdi...
Şu kadar çeyrek altın oldu vs vs dedi geçen gün, benim yolladıklarımla o kadar çeyrek olmaz katiyen.Olsa olsa yarısı kadar olur belki daha az.
Şimdi ben kendime ait bir hesapta kendim birikim yapmaya başladım ancak annemde uzundur yollamıyorsun yolla deyince bişeyde diyemiyorum.Yolladım mesela bu ay oraya da.
Yarın bir gün evlenecek vs olsam ben katiyen bana birikimimi toplu olarak yollar mısın diyemem.Desemde Annemde nasıl yaklaşır bilemem.
Sizce ne yapmalıyım?Sonu ne olur?
Bir ufak soru da bırakayım buraya; şu dönem en mantıklı birikim yöntemi sizce nedir?çeyrek mi, faize koymak mı, nakit mi?
( Yanlış anlaşılmasın lütfen.Öyle aman aman bir gelirim Yok, anca ayda 300 tl falan ayırabilirim. )
Sanslisin benim kv yedi de yedi borcla yuva kurduk
genelde öyle oluyor, bizim borcumuz vardı (hala daha var) evlenirken ama eşimin annesinden bagımsız yaptığı keyfi harcamalar yüzunden..
su an toparladınız mı bilmiyorum da inşallah siz de toparlarsiniz borclarinizi
Evet bana da altın mantıklı gelmiştir her zaman :) borsa cesaret ister :)Yatırım yapmadan önce amaç belirleyin bence.Yani ben bu parayı uzun vadede kullanayacak mıyım yoksa beklenmedik bi anda kullanmam gerekebilir mi?Uzun vadeli bi plan düşünüyorsanız dolara yatırın(ama doların ateşi düşünce);eğer maskat belli bi amaç değil de param yatmasın artsınsa altın alıp gerektiğinde satarsınız...Eğer ciddi bi birikim varsda borsaya girebilirsiniz...
Iyi de yastik altinda biriktirmek cok tehlikeli bence.Acin bi hesap direkt oraya aktarin.Isterseniz hesap numaranizi herseyi annenize verin.Hem vadeli hem de altin hesabim var.Elimin altinda internet.iki tikla aninda gram altin atiyorum.Artik yastik alti biriktirmek mi kaldi.Yapmayin.Seneler boyu birikiminiz bir anlik felaketle tuz buz olabilir.
babam da annen gibi söylüyordu
bana verin ben biriktireyim
siz evlenirken toplu alırız vs. diyordu
hatta bizim birşey almamızı istemiyordu
aldığımızda bir kere kıyameti kopardı
ucuz birşey diye sustu (sandıktı)
şimdi kardeşim evlenecek hiçbirşeye elini sürmüyor
masraf çıkarmayın diyor ve paramıza hala el koymaya çalışıyor
erkek tarafı değil mi herşeyi alsın boşuna kendi kendinize masraf çıkarmayın diyor
ve kardeşim şuan birşey demese de annem falan babama çok sinirliyiz
bana verin ben biriktireyim
siz evlenirken toplu alırız vs. diyordu
hatta bizim birşey almamızı istemiyordu
aldığımızda bir kere kıyameti kopardı
ucuz birşey diye sustu (sandıktı)
şimdi kardeşim evlenecek hiçbirşeye elini sürmüyor
masraf çıkarmayın diyor ve paramıza hala el koymaya çalışıyor
erkek tarafı değil mi herşeyi alsın boşuna kendi kendinize masraf çıkarmayın diyor
ve kardeşim şuan birşey demese de annem falan babama çok sinirliyiz
birde bizim eve hırsız girdiğinden beridir
bana göre evlerin hiçbiri güvenilir değil
bence bankaya atın
ve
siz kendiniz kendi hesabınızda biriktirin
anneniz eğer kardeşiniz varsa ortak haracayacaktır
bundan öncesi için birşey demeyin ama bundan sonrası için mesela güne girdim deyin para biriktiremiyorum
herşey pahalılaştı deyin
bana göre evlerin hiçbiri güvenilir değil
bence bankaya atın
ve
siz kendiniz kendi hesabınızda biriktirin
anneniz eğer kardeşiniz varsa ortak haracayacaktır
bundan öncesi için birşey demeyin ama bundan sonrası için mesela güne girdim deyin para biriktiremiyorum
herşey pahalılaştı deyin
Eskiden ben de anneme verirdim,annem hepsini biriktirip kalın bir bilezik almıştı.2 sene falan da taktı,ben evlenmeye karar verince ihtiyacım oldu istedim, ben bileziğimi çok seviyorum dedi :)Neyse sonra verdi tabi ama en iyisi kendi kendine birikim yapmak.Yatırım yapacağını söyle arsa gibi vs.böyle birşeyi öne sür.Başta hoşuna gitmez belki ama sonra anlayış gösterir.
bence annenize ne kadar biriminiz olduğunu sorun ve bi yatırım yapmak istediğinizi söyleyin. Mesela anne ne kadar paramız var 1+1 bi ev mi alsak acaba şeklinde ve ben olsam kesinlikle eve yatırım yaparım. 1+1 bi ev alıp kiraya veririm kira parasını yine annenize biriktirip evi büyütebilirsiniz.