• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık birikim :)

Ben altın gününe katıldım
4-5 ay önce kredi kartımı kestim borcu daha geçen ay bitti ve ilk kez hesabımda para duruyor .:KK76:
mutlaka bütçe listesi yap. :cool:
Alışveriş alışkanlığın varsa benım mesela siteye girdin kıyafetleri at sepete sonra geri çıkart iraden körelsin :KK61:

çok güldürdünüz beni Rabbim de sizi güldürsün. :-):-)

Maaşı alınca oturup giderleri ve harcliklari tespit ediyorum. Bu miktardan 200-300 tl de kafadan ekliyorum. Ne olur ne olmaz diye.
Kalan parayi da altın yapıp kumbaraya bozuk para gibi atıyorum.

benyapıyorum canım eşimle toplam 3000 gelirimiz var ev kiramız yok. 2000 tl sini yeme içme gezmeye ayırıyoruz 1000 tl yi tek kartta topluyoruz

4-5 ay önce kredi kartımı kestim borcu daha geçen ay bitti ve ilk kez hesabımda para duruyor .:KK76:
Alışveriş alışkanlığın varsa benım mesela siteye girdin kıyafetleri at sepete sonra geri çıkart iraden körelsin :KK61:
Yiyecek alışverişinde de abur cubur doldurup çıkarınca irademiz körelir mi acaba:KK53::KK53::KK53:

Yiyecek alışverişinde de abur cubur doldurup çıkarınca irademiz körelir mi acaba:KK53::KK53::KK53:

Haftasonu Mudo Concept'e gittim. Yatak odam için başucumda dursun diye büyük bir su bardağı arıyordum.
Tam aradığımı buldum: 500 ml, şeffaf ve üzerinde beyaz el yazısı ile fransızca "su" yazıyor. Bayıldım bayıldım bayıldım. 15,95 TL idi.
Aldım kasa kuyruğuna girdim, bekledim bekledim. Tam sıra benden öncekine geldi, sıradan çıktım, bardağı yerine koydum, mağazadan çıktım :KK43:

Açılmayan kumbara alın çok faydalı oluyor :)

Haftasonu Mudo Concept'e gittim. Yatak odam için başucumda dursun diye büyük bir su bardağı arıyordum.
Tam aradığımı buldum: 500 ml, şeffaf ve üzerinde beyaz el yazısı ile fransızca "su" yazıyor. Bayıldım bayıldım bayıldım. 15,95 TL idi.
Aldım kasa kuyruğuna girdim, bekledim bekledim. Tam sıra benden öncekine geldi, sıradan çıktım, bardağı yerine koydum, mağazadan çıktım :KK43:
Oooo harika bi irade :)

Gelirin ne ise giderin de öyle oluyor. İstek mi ihtiyaç mi ayrımını iyi yapmak lazım. Markette, mağazada, kuaforde ,
Ben kumbara yaptım günlük artanlar oraya gidiyordu. Birde maaşı alır almaz harcamayacagimi bildiğim için 1oo 2oo ne ise kenara atiyordum. Şimdi atacak para kalmıyor tabii. Su anda pek bir birikim yapamiyoruz

canım açılmayan kumbaralar var..dolunca açıyorsun.. tahtakalede falan bulabilirsin.. ben en büyük boyunu 4 tl ye almıştım..
açması için kesmesi lazım kumbarayı.. hatta resim atayım benimki bundan...Eki Görüntüle 1623965
Aynen benimki de bundan canım. Esim ilk zamanlar çok gereksiz buluyordu şimdi bakiyorum üzerine koyuyor benim atmam icin is yerinde 10 kağıt para verip atiyorum 10 bozuk para satın aliyor ahaha hepsi 1 tl :)

Hahaha harikasinnn :))

Bir de ben senede 2-3 defa "alışveriş orucu" tutuyorum.
Nasıl oluyor? Şöyle:
30 günlük bir süre belirliyorum kendime, mesela 1 Eylül ile 1 Ekim arası.
O tarihler arasında sadece mecburi giderler için harcama yapıyorum, mesela mutfak ve faturalar vs.
Onun dışındaki herşey için 1 Ekim sonrasını beklemek zorundayım.

Mesela bugün pazara gittik arkadaşlarla öğle arası. Çorap aldılar çocuklarına. Bana da al dediler, almadım. Mantık şu: 1 Ekim'e kadar giyecek hiç mi çorapları yok? Cevap: Var. O zaman almıyorum.

Ne zamandır aradığım duble kahve fincanına rastladım Paşabahçe'de. Sonra sordum kendime: Bu fincan olmasa sen 1 Ekim'e kadar kahve içemeyecek misin? Cevap: Tabi ki içerim. O zaman almıyorum.

Kıyafet mesela. Hiç mi giyecek şeyim yok yani diye soruyorum. Yeni kıyafet almadan dolabımdakilerle idare edemez miyim diyorum. Cevap: Ederim niye edemeyeyim.

Kozmetik deseniz aynı. Nemlendiricim bitti mesela. Banyo dolabından tester'ları buldum çıkardım. Onlarla idare ettim 1 ay. Annemin nemlendiricisi bende kalmış, ondan tırtıkladım biraz.

Dondurucuya koyduğum şeylerle idare etmeye çalışıyorum.

Yani bu "satın almama" döneminin bir sonu olduğu için dayanabiliyorsunuz. 1 Ekim'den sonra nasılsa alabilirim rahatlığı olunca sizi rahatsız etmiyor. Sonra da aslında ne kadar gereksiz şeye para harcadığımı farkediyorsunuz (ben ediyorum doğrusu).

Tavsiye ederim. Senede 2-3 defa yeter :KK5:

Ben ömrümde kredi karti kullanmis bir insan degilim. Hep banka kartini kullaniyorum.. Iceride nekadar varsa o. Alisverislerimi gunluk ve taze yapiyorum, ve yiyecegimiz kadar aliyorum. Israf vs olmuyor böylelikle. Ilk evlendigim siralar haftalik alisveris yapiyordum bazisi curuyup gidiyordu, yeniden almak zorunda kaliyordum. Birde bir kumpara'm var, eve geldigim zaman esimde bende tum bozuk paralarimizi icine atiyoruz, elimizde sadece kagit para oluyor. Ordada az bucuk birikim yapmis oluyoruz :)

Kızlar Merhaba :)
Birikim yapabiliyor musunuz maasinizdan ya da ev hanımıysanizz harcliklarinizdan nasıl birikim yapıyorsunuz ? Bende başlamak istiyorum çeyrek altın iyi olur diye düşündüm siz nasıl yapıyorsunuz hadi burdan biraz yardimlasalim belki birbirimizi teşvik ederiz bu konuda :)

Bankadan altın hesabım var her ay maaşımdan otomatik olarak belli bir miktar gidiyor. Elime kalan parayı da sanki maaşım oymuş gibi düşünüyorum. Yani önce tasarruf edip sonra harcıyorum. Kur değişimlerini takip edip alıp satıyorum bazen.Çeyrek altın olayı iyi aslında ama evde tutulması sıkıntı benim için. Ben düğün altınlarını da altın hesabına yatırdım.
Bir de birşey alırken "gerçekten ihtiyacım var mı" diye düşünüyorum ve çoğunlukla vaz geçiyorum. Özellikle giyim ayakkabı çanta alışverişlerinde.Ya da ev tekstili gibi. Bazen hiç ihtiyaç olmadığı halde sırf hoşumuza gitti diye ya da indirim aldatmacalarına kanıp alabiliyoruz. Hem boşuna eşya kalabalığı hem de ihtiyacımız olmayan bir şeye fazladan para vermiş oluyoruz.

Nasıl oluyor? Şöyle:
O tarihler arasında sadece mecburi giderler için harcama yapıyorum, mesela mutfak ve faturalar vs.

Mesela bugün pazara gittik arkadaşlarla öğle arası. Çorap aldılar çocuklarına. Bana da al dediler, almadım. Mantık şu: 1 Ekim'e kadar giyecek hiç mi çorapları yok? Cevap: Var. O zaman almıyorum.

Ne zamandır aradığım duble kahve fincanına rastladım Paşabahçe'de. Sonra sordum kendime: Bu fincan olmasa sen 1 Ekim'e kadar kahve içemeyecek misin? Cevap: Tabi ki içerim. O zaman almıyorum.

Kıyafet mesela. Hiç mi giyecek şeyim yok yani diye soruyorum. Yeni kıyafet almadan dolabımdakilerle idare edemez miyim diyorum. Cevap: Ederim niye edemeyeyim.

Kozmetik deseniz aynı. Nemlendiricim bitti mesela. Banyo dolabından tester'ları buldum çıkardım. Onlarla idare ettim 1 ay. Annemin nemlendiricisi bende kalmış, ondan tırtıkladım biraz.

Yani bu "satın almama" döneminin bir sonu olduğu için dayanabiliyorsunuz. 1 Ekim'den sonra nasılsa alabilirim rahatlığı olunca sizi rahatsız etmiyor. Sonra da aslında ne kadar gereksiz şeye para harcadığımı farkediyorsunuz (ben ediyorum doğrusu).

peki sonra çılgınca alışverişe sarmıyor musun

bak alamamıştım şimdi alayım; zaten geçen ay almadım; bu ay bunu da alayım gibi gibi

Nasıl oluyor? Şöyle:

Bunu tuttum

maasımın %60 ile kredı oduyorum.. gerıye 700 tl falan kalıyor. harcamayım dıye aylık 125 odeyecek sekılde kredı cektım , toplu parayı bankaya koydum. 200 tl güne girdim , 250 kredı kartım (araba vergısını esımden pesın alıp , ben taksıte boldurdum-onuda bankaya attım) , 100 tl belkı bısıler alırım sahsıma. almazsam kalanda bankaya!
para maz. 20-30 tl tasırım..
tüm ıhtıyaclarımızı esımden karsılarız. onuda güne soktum benımkınden haberı yok. ara arada harclık alırım onuda bankaya..
benım ortam hıc olmadı. ya müsrif oldum ya cimri :KK57:

Ben kredi kartı kullanıyorum, kartsız hayat imkansız. İnternetten tren, otobüs ve uçak bileti alıyorum. Olmak zorunda.
Ama kartımın tüm ödenecek borcunu ödüyorum. Asgarisini ödeme, gün geçirme asla yok.

Geçen baktım 60 TL bonus birikmiş, Madame Coco'ya gidip harcadım bir güzel. Sanki bedavaya almışım gibi oldu.
Yani markete vereceğim 150 TL'yi neden nakit vereyim ki bana bonus kazandırıyorsa.

Önemli olan limitini bilmek ve borcunu geciktirmeden hepsini ödemek.

Back
X