Birikim Günlüğüm

selam kızlar.. tazecik bi topik anlaşılan ve en sevdiğim birikim topiklerinden:) kendimden bahsedeyim 16 aylık evliyim henüz çocuğumuz yok eşimle ikimiz çalışıyoruz.. eşimle toplam kazancımız aylık 5000 tl . haftasonu mesayi yapınca eşim bu miktar 200 -300 tl civarı değişebiliyor..
biz düğünümüzü de ev kurmayı da eşimle ikimiz yaptık. eşimin ailesinin durumu nerdeyse yok.. borçlarımız iki ay önce bitti yüklü ödemeler yaptık aylık haa bu arada 2 ay önceye kadar gelirimiz toplam 4300 tlydi sonra ben 500 tl eşim 200 tl zam alınca çok rahatladık çok şükür. iki ay önce borçlarımız biter bitmez ev almak için kredi çektik 120 bin gibi birşeyee aldık evi tapu falan 126 bine geldi. fiesta otomatik vites aracımız vardı ( bu arabayı da düğünden gelen takılar ve altınlarımla almıştık) onu peşinat için sattık babamdan da 5000 dolar 2000 euro borç aldık ve 60 bin peşinat verdik tapu masraflarını falan ödedik.. 60 bin de kredi çektik 8 yıllığına ayda 930 tl ödeyecek şekilde.. ikimiz de özel sektörde çalıştığımız için olurda işten çıkarsak stressiz kira öder gibi ödememizi yapalım diye düşündük..
daha evimize taşınmadık bitmek üzere ramazandan önce taşınacağız inşallah.. kira ödüyoruz daha.. bu sefer araç olmadan zorlanacağız diye ufak 17 bin e bi fıat palio aldık kızkardeşimdn de borç aldık 6 tam altın benim de son iki bileziğimi sattık 2 bin de nakit borç ettik aldık aracı. iki hafta önce 3 tam altınını aldık verdik çok şükür.. kaldı 3 tam altın 2 bin tl nakit borç arabanın.
ayın 1 i ikimizin maaş günü. bu ay da 2000 nakiti ödemeyi planlıyorz.. 3 tam altını da hayırlısıyla sonraki aylarda öderiz kızkardeşim acele etmeyin diyo zaten
allahın izniyle evimşize geçsek direkt kira parası olan 500 tl cebimize kalacak. tek kredi kartı kullanıyoruz ayda karta da 500 tl ödme oluyor o da bitse kirayle birlikte aylık cebimizde 1000 tlmiz kalacak inşallah.
bi kaç ay dağınık olarak ödemelerimiz olacak fakat zamanla ödeniyor binlerce şükür..offf çok yazdım affola..

selam kızlar.. tazecik bi topik anlaşılan ve en sevdiğim birikim topiklerinden:) kendimden bahsedeyim 16 aylık evliyim henüz çocuğumuz yok eşimle ikimiz çalışıyoruz.. eşimle toplam kazancımız aylık 5000 tl . haftasonu mesayi yapınca eşim bu miktar 200 -300 tl civarı değişebiliyor..
biz düğünümüzü de ev kurmayı da eşimle ikimiz yaptık. eşimin ailesinin durumu nerdeyse yok.. borçlarımız iki ay önce bitti yüklü ödemeler yaptık aylık haa bu arada 2 ay önceye kadar gelirimiz toplam 4300 tlydi sonra ben 500 tl eşim 200 tl zam alınca çok rahatladık çok şükür. iki ay önce borçlarımız biter bitmez ev almak için kredi çektik 120 bin gibi birşeyee aldık evi tapu falan 126 bine geldi. fiesta otomatik vites aracımız vardı ( bu arabayı da düğünden gelen takılar ve altınlarımla almıştık) onu peşinat için sattık babamdan da 5000 dolar 2000 euro borç aldık ve 60 bin peşinat verdik tapu masraflarını falan ödedik.. 60 bin de kredi çektik 8 yıllığına ayda 930 tl ödeyecek şekilde.. ikimiz de özel sektörde çalıştığımız için olurda işten çıkarsak stressiz kira öder gibi ödememizi yapalım diye düşündük..
daha evimize taşınmadık bitmek üzere ramazandan önce taşınacağız inşallah.. kira ödüyoruz daha.. bu sefer araç olmadan zorlanacağız diye ufak 17 bin e bi fıat palio aldık kızkardeşimdn de borç aldık 6 tam altın benim de son iki bileziğimi sattık 2 bin de nakit borç ettik aldık aracı. iki hafta önce 3 tam altınını aldık verdik çok şükür.. kaldı 3 tam altın 2 bin tl nakit borç arabanın.
ayın 1 i ikimizin maaş günü. bu ay da 2000 nakiti ödemeyi planlıyorz.. 3 tam altını da hayırlısıyla sonraki aylarda öderiz kızkardeşim acele etmeyin diyo zaten
allahın izniyle evimşize geçsek direkt kira parası olan 500 tl cebimize kalacak. tek kredi kartı kullanıyoruz ayda karta da 500 tl ödme oluyor o da bitse kirayle birlikte aylık cebimizde 1000 tlmiz kalacak inşallah.
bi kaç ay dağınık olarak ödemelerimiz olacak fakat zamanla ödeniyor binlerce şükür..offf çok yazdım affola..

Nakit borcunuz acilmi?
Bence diğer para birimlerini tamamlasanız, önümüzdeki ay referandum nedeni ile çok büyük değişimler olur diye korkuyorum.
İnşallah hepsini tez zamanda bitirirsiniz.

Nakit borcunuz acilmi?
Bence diğer para birimlerini tamamlasanız, önümüzdeki ay referandum nedeni ile çok büyük değişimler olur diye korkuyorum.
İnşallah hepsini tez zamanda bitirirsiniz.
arkadaştan aldık ne kadar erken versek iyi olur. diğer borçlar ailemin bu nakitten sonra ödemeye başlarız onları da hayırlısıyla

Ne güzel yazmışsınız... Bereketli olsun geliriniz, huzurla oturun ıns evınızde...

bu arada biraz da yaşam tarzımdan bahsedeyim.. eşimle tanışmayana kadar çok savurgandım.. kıyafet tarzı şeylere harcamazdım yani çok önemli değildi alışveriş yapmak.. daha çok arkaşlarla bi yerlere gidince her ne hikmetse kahramanlık yapar hep hesap ödemek için uğraşırdım.. saçsapan şeyler alırdım.. çevreme çok yedirirdim anlayacağınız. ama eşimle tanıştıktan sonra beni düzeltti diyebilirim.. hop dur derdi ne oluyoruz ne gerek var bu kadar fuzuli harcamaya, neden illa birilerine yemek içecek ısmarlama çabasındasın diye önce eleştiri sonra da kızma durumuna girdi:) ama haklıydı ben pek farkında değildim.. ailemin ihtiyacı olmadığı için kazancımı hep boş boş harcardım.. eşimse küçük yaştan beri ailesinin geçimini sağlamak için uğraşmış.. ağır işlerde, inşaattır tesisattır hep çalışmış ve bi yandan da okumuş.. zorluk çekmiş anlayacağınız. bana öyle güzel örnek oldu ki onunla tanışır tanışmaz ben de kendimi düzeltmeye çalıştım.. haa gezdik tozduk yedik içtik arkadaşlarla da takıldık ama herşeyi dozunda yapmayı öğrendim.. nişanlanmaya karar verdiğimizde paramızı koyduk ortaya kendimize göre bi nişan yaptık sonra ev tuttuk eşyalarımızı almaya başladık.. herşeyi iğnesinden ipliğine ikimiz yaptık.. emek verdik çok da mutlu olduk bundan. şuan binlerce şükür hayatım rayına girdi ve de ben de evimi güzel bi şekilde iade etmeyi öğrendim..

eve yapılan büyük alışverişlerde indirimi takip etmeye çalışırım.. örneğin bulaşık çamaşır deterjanlarını çok uyguna denk geldiğimde ikişer alır stoklarım. dondurucu aldım ve çok aktif kullanıyorum..kıyafet düşkünü değilim eskiden de değildim hep az parçalar kullanırım.. yemeğimi hep evde yapmaya çalışırım.. ocakta tencere pişen evler hep bereklidir fikri oluştu bende.. gelen gidenim de olur ve bereketiyle gelir hepsi..
hep şükrederim sahip olduğum işim var ve sağlığım yerinde..

benim evde açılmayan bi teneke kumbaram var dolana kadar açmak yok.. eşimle elimizdeki bozukları bazen ben 5-10-20 tl bile atıyorum.. dolmasına daha var çıkacak parayla ne yapacağıma tam olarak karar vermedim daha. haa bi köşede de 50 dolarım var:) maaşımıza daha 17 gün olduğu için elimizdekileri yettirmeye çalışacaz..

X