• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayip oldu kayinbabama sanki

Ayıp değil iyi niyeti suistimal etmek oluyor bu, 2 görümce, 1 kayın ve kayın peder çalıştığı halde sürekli sizden para istemenin hiç bir mantığı yok açıkçası, ailelerimize zor zamanlarında elbette elimizde olduğu müddetçe yardım edeceğiz ama sizinkisi biraz yolunacak kazı bulmuş hesabı olmuş. Kayın pederiniz üslubu hiç doğru değil, sizi düşünmedikleri gün gibi ortada.. :ssz:

Bence de eşiniz size kızgın kırgın değildir erkekler belli etmemeye çalışsalar bile aileleriyle ilgili kırgınlıklarında susuyorlar anne babalar bazen neden se farketmiyorlar evlatlarını kırdıklarını zor durumda bıraktıklarını özellikle erkek evlatta mecbur diye düşünüyorlar her kendini bilmez yüzsüz ailede oluyor bunlar maalesef :31:

Son düzenleme:
Şimdi kayınpeder tek maaşla çevirmeye calısıyordur cocuk evlendirmiştir borcludur vs. Yani yetişmiyordur. Evet cok makul evlatların ana babaya yardım etmesi.
Ama senin kayınpederin 3 cocugu calısıyor kendisi calısıyor.
Oğlunun bir süre işsiz kaldıgını biliyor.
İki bebeğiniz oldugunu biliyor.
Daha ne parası istiyor anlayamadım yani. :53:
Evlatlar ana babaya yardımcı olmalı ama ebeveynler de bu durumu suistimal etmemeli bence.
Olan olmuş laf ağzından cıkmıs bir kere.
Bundan sonra oluruna bakmalısın.
Para gönderilmesine müsade etme bencede ama bunu olabildiğince kırıcı olmadan yapmalısın.
Allah sana ve eşine sabır babasınada insaf versin.

Bence eşin sana kızgın değil mahçuptur...bu yüzden konuşmamıştır...eşinini üzerine fala gitme derim..burda tek suçlu kayınpederin eşin arada kalmış belliki...

Kayınbabanız duydu mu telefondan sesinizi ? Kayınbabanızdan çok eşiniz kırılmış belliki.
Zaten babası kırıcı bir kelime kullanmış birde siz ekleyince kafası dağılmıştır.

Bu konuyu bir daha açmadan gönlünü almanın başka yollarını aramalısınız.

Son düzenleme:
duydular kesin tam esimin yanindaydim dinliyordum
genelde telefonu bana verirdi kapatmadan ama vermedi

gelecek ayin basinda tekrarlanirsa gardimi alirim artik

Kayınbabanız duydu mu telefondan sesinizi ? Kayınbabanızdan çok eşiniz kırılmış belliki.
Zaten babası kırıcı bir kelime kullanmış birde siz ekleyince kafası dağılmıştır.

Bu konuyu bir daha açmadan gönlünü almanın başka yollarını aramalısınız.

evet duydular kesin benimde canimi sikan bu oldu
"insanin senin gibi evladi olursa calisir tabii" esimin gercekten zoruna gitti
o cumleden sonra yuzu allak bulak oldu

Keşke siz birşey söylemeseydiniz. Eşiniz olan herşeyin farkında ve kendi halletmeye çalışıyor ki cevabını da vermiş. Dayanamamış olabilrsiniz ama bundan sonra daha dikkatli davranmaya özen gösterin.

Çocuklarınızla mutluluklar...

Ortada büyük bir ayıp var ! ama bu sizden değil onlardan kaynaklanıyor. . Sizde ister istemez tepkinizi şokunuzu öyle belli etmişsiniz. .Üzülmeyin bence. .

Canım sadece ilk yazını okudum diğer arkadaşların yorumlarını yada senin süreç ile ilgili cevaplarını bilmiyrum ama bence bu durumda sorun yok. Yani çok yanlış bir şey yaptığını düşünmüyorum.Bu kayınpederinin düşüncesizliği, bencillliği ve yüzsüzlüğü bunu eşin anlatamıyorsa sen uygun mesajı vermiş oluyorsun. Sizi sömürmeye çalışmak yerine sizin bir aile olduğunuzu ve oğlunun artık kendi çocuklarından sorumlu bir insan olduğunu beynine yerleştirsin. Alttan alırsan hatan var zannederler, tepkilerini abartıp yıkıcı hale getirme ama ne hissettiğini ve neden böyle hissettiklerini yüzlerine karşı da açık açık ifade etmekten çekinme, ama tüm bunları yaparken de eşini kırmamaya özen göster kendi yuvana yansıtma. Utanması gereken sen değilsin. Allah yardımcın olsun. Bunlar senin sınandığın dertler, Allah sana eşine ve çocuklarına başka dert vermesin....

Siz yurtdisindasiniz sanirim esinizin aileside turkiyede yanlis anlamadiysam. Bizim insanimizda bir dusunce vardir yurt disinda calisana para babasi gozuyle bakilir :) babam yurt disina gittiginde bunun boyle olmadigini ordakilerinde krizden etkilenebildigini falan anlatti. Esinizin aileside sanirim sizi boyle goruyor. Kendimizden biliyorum bebek demek masraf demek ve sizin 2 bebeginiz var. Kaldiki kendi ailenize olan borcunuzu odeyeceginiz paraya goz dikmeleri gercekten ayip. Siz son derece kibar tepki vermissiniz ben bu kadar sakin olamazdim :)

merhaba arkadaslar,

canim sikkin ve icimi dokmeye karar verdim.

17 aylik ve 2 aylik iki bebegim var
Maddi sorunlardan dolayi bazi donemler yasadigimizin stresin kurbani olup
dogumdan once ve sonra bir kac buyuk tartisma yasadik. Daha fazla yiprandigimizi
gorduk ve dikkatli olmaya karar verdik cunku bu tartismalarin sakasi yok
iki bebek var ortada rahat rahat kavga etme luksumuz yok
cocuklarin yaninda.
fakat ben kinciyimdir kolay kolay unutmam en ufak ters laflar icime dert olur ve bunun hesabini sorarim.
o icine atar susar cevrimdisi olur hakli yada haksiz bir gun gecmeden agzini acmaz
sonra yanasmaya baslar ama o bana gelene kadar ben tika basa kinlenmisimdir
son tartisip baristigimizda
daha kaliteli bir iletisim icin bazi kararlar aldik
ben kendimden ödün verip sonra burnundan getirecegime
biraz daha otoriter olup ama hatalar karsisinda daha az tepkili ve anlayisli olmaya calilsiyorum
esimde sikayetlerime kulak asarak daha dikkatli davraniyor
boylelikle olumlu karsiliklar verdigimiz zaman kirici tartismalari onlemis oluruz

sagolsunlar esimin ailesi Turkiyedeler ve koyden sehire tasindilar ani bir kararla
oysa onlarin iyiligi acisindan koyde kalmalari daha iyi olurdu maddi acidan
ve tasindiktan bir ay sonra esimden kira parasi istediler
oyle kritik bir anda aradilarki gonderemedik
iki hafta sonra benim elime para gecti ve gondermek istiyorsan gonder dedim
bu arada ilk bebegime iki patik bir yelek hediye ettiler
ikinci kizima ise bes aydir "cok guzel bir yelek oruyorum" :)
ben sahsen guzel hediyeler bekledim yalanim yok sonucta annemle babam
biraz asiriya kaciyorlar
ama diger taraftan hala orulmemis cok guzel bir yelek olunca kabak tadi veriyor
canlari sagolsun kimbilir ne sorunlarla ugrasiyorlarda bize demiyorlar diye kendimi yumusatiyorum onlara karsi
bu ay yine telefon caldirmalar acil kira parasi
kabak tadi vermeey basladi sonucta calisan iki gorumce birde kaynim var
e esimin babasida is bulmus
neden her ay kira konusunda emrivaki yapiyorlar diye sordum esime
ustelik maddi sorun yasiyoruz haberleri yokmu yeni bebegimiz oldu unuttular sanirim
dedim ancak o kadar ilimli konusabildim
esimde dusundu gonderelimmi diye gonder tabii zor durumda olmazsa istemezlerdi herhalde

dun aksam hesap yapiyoruz ve biriken borclarimizin bir kismini kapatabilecegimize sevinirken
kayinbabam caldirip kapatiyor :) eyvah dedik
neyse aradik hos bes ettikten sonra
kayinbabama soruyor esim calisiyormusun diye
gelen cvp " insanin senin gibi oglu olursa calisir tabii" ne kadar kirici laf ettiginden haberi yok
esimin yuzu asildi mahcup ama sinirli bir sekilde cevap yetistiriyor babasina
bizimde cok borcumuz var daha yeni hesap yapiyorduk dedi
gelen cvp
"su kadar maas alacaksin bana bu kadar para lazim gonderirsin artik"
esim: nerden biliyorsun aldigim maasi
"seninle calisan x'in abisi var onu gordum sordum.. :)
esim babama olan borcundan bahsetti "gecen ay size gonderecem diye odeyemedim
bu ay odemem lazim zaten o paranin yarisini hediye olarak verdi bari geri kalan kismi yatiriyim" dedi ve
kayinbabamdan sok cevap
"e tum parayi istemiyorsa bana su kadar gonder"
ve ben tutamadigim dilimle guldum "babamdan aldigimizi babana verelim oylemi ohhh" diyivermisim :17:
esim neyse gorusuruz daha sonra ararim dedi telefonu kapatti ve mecbur kalmadikca benimle konusmuyor
dunden beri :43:
sabah kizdinmi diye sordum "yoo" dedi o kadar gitmeden oncede optu
simdi ben nasil davranacam kestiremedim
pisman degilim ama pismanmis gibi yapsam bir gun basima cikar diye korkuyorum
herkes haddini bilsin zaten biz paylasimci insanlariz iki kurusumuz fazla olsa mutlaka
ihtiyaci olan vardir diye gondeririz veririz birilerine ama iki cocuktan sonra biraz daha tutarli olmaliyiz
diye dusunuyorum ustelik aileme guvenmekte istemiyorum artik

Canım haklı olduğunu biliyor tabi bilmesine ama bir taraftan üzülüyordur, ağrına gidiyordur babasının yaptığı. Hem eşin o evde büyüdü. İki bebeği olan adamdan durmadan para isteyen bir aileyi düşün, nasıl yetiştirdiler kimbilir oğullarını. Adam sürekli ailesine karşı kendisini borçlu hissediyor, onlar için sürekli birşeyler yapması gerektiğini hissediyor olabilir. Sen eşinin üstüne çok düşme tabi, bu konuyu tekrar tekrar açıp onu üzme. O zaten bir şekilde sana açılıp rahatlamak isteyecektir. Herkes eninde sonunda biriyle konuşmaya ihtiyaç duyar. Tabi ki çocuklarının hakkını tutup da kimseye yedirecek değilsiniz. Bunun yarını var, okulu var ne bilim onlar için şimdiden yatırım yapmak zorundasınız. Diğer tarafta eşinin de canı sıkılacaktır tabi, o dertleşmek istediğinde yanında ol bence.

Özür dileyerek yazıyorum ama kayınpederiniz arsız bir insan.
Nasıl olsa oğlum yurtdışında döviz üzerinden kazanıyor, gelinin ailesi de ihtiyac olunca gönderiyor diye
ister de ister.
Bu tip insanla asalak gibi başkalarının hayatını sömürerek yaşar ve bundan gocunmazlar
Sizin vazifeniz olarak görür, hakkı olduğunu düşünür.
Oğlunun maaşını sorup soruşturmaktan utanmaz, üstünden hak talep eder, beklentiye girer.
Siz hesabınızı yapmadan o yapar ki, ne kadar alabileceğinin hesabını yapsın.
Şimdi dur demezseniz yıllarca belinizi bükerler , üstüne bir de yaranamaz ve nankörlük görürüsünüz.
Nereden mi biliyorum;
yaşadım, yaşıyorum.

Son düzenleme:
Özür dileyerek yazıyorum ama kayınpederiniz arsız bir insan.
Nasıl olsa oğlum yurtdışında döviz üzerinden kazanıyor, gelinin ailesi de ihtiyac olunca gönderiyor diye
ister de ister.
Bu tip insanla asalak gibi başkalarının hayatını sömürerek yaşar ve bundan gocunmazlar
Sizin vazifeniz olarak görür, hakkı olduğunu düşünür.
Oğlunun maaşını sorup soruşturmaktan utanmaz, üstünden hak talep eder, beklentiye girer.
Siz hesabınızı yapmadan o yapar ki, ne kadar alabileceğinin hesabını yapsın.
Şimdi dur demezseniz yıllarca belinizi bükerler , üstüne bir de yaranamaz ve nankörlük görürüsünüz.
Nereden mi biliyorum;
yaşadım, yaşıyorum.

yurt disinda yasayanlarin kaderi bu para yok diyincede orda niye duruyorsunuz burda yasayin diye arsiz arsiz konusurlarrrrr
burasinin krizde olduguna kimse inanamazzzz yedikce yiyeleri gelir sömürdükce sömürürler sonrami kötü insan olursunnnn

ben hep anne-babaya yardim edilmesi taraftariyim ama sizin durum bi baska. yerinde bir cevap olmus sizinkisi. yasananlara ragmen para isteme durumu tekrarlanirsa 'sehir size gore degil basa cikamiyorsunuz en iyisi koye donun' teklifinde bulunun. oncelikli olan siz ve evlatlariniz.

tabiiki anne babaya yardim edilecek
ihtiyaclari olmadigi zaman bile jestler yapilacak
bu tartisilmaz
ben cidden asiri vicdan yaparim gonderemezsem bile
cunku bende bu evliligimde mutlulugu yakalasamda
maddiyat yuzunden geciken kira veya faturalar yuzunden
strese girip tatsiz tussuz oturduk ne moral ne huzur
bu yuzden vicdan yapiyorum kiralarini odeyemezlerse kocaman insanlar
nasil uzulur mahcup olurlar diye merhamet ediyorum
ama su varki zamaninda canimi cok siktilar
haksizlik ettiler

eski gurbetciler gibi kazandigimizi saniyorlar oysa o
eski gurbetciler iyi kazanip ucuza yasayabiliyorlardi ve
o zamanlar mal mulk sahibi olup simdi kurtardilar kendilerini
dusunun daha 15 sene once
1000 euro maasla ev alinirdi 25000 euroya
her sene izine gidip havali alamancilar olurdu

ee simdi 2000 euroyla yüz bin euroya ev alamiyoruz :)

ciddi kriz yasiyor avrupa

bunlari kayinbabaya anlatiyorum ohoooo o zaman buraya gelin beraber yasariz diyor (hemen hesabini yapti)
inanin gelmeyi bile dusunuyoruz ama cocuklarin egitimi ve benim alisamamam soz konusu oldugu icin
istemiyorum.

esim ve ben babama mahcupken
kayinbabanin yaptigi hosuma gitmedi
ne demek "senin gibi evladi olursa insanin tabii calisirim"
aslinda kayinbabanin bir nevi patlamasaydi
esimin yasca buyuk kuzeni esimi bir kenara cekip
"sen ne bicim evlatsin kac seneden beri burdasin (avrupada) babana dogru duzgun
para gondermedin " esim yok gonderdim bayaga bir seyler dedi
ben harcliktan bahsetmiyorum 20-30 bin tl cekip gondersen olmazmi
o kadardami evlad degilsin!" diyebildi e bunu soyleten kayinbabamdi
sinir oluyorum varya dusundukce
kendimi dolduruyorum aklima geldikce

Son düzenleyen: Moderatör:
yurt dışında yaşadığınız için elinize çok iyi para geçtiğini düşünüyoarlardır. yurt dışında güzel para geçse bile yaşam şartlarının daha ağır olduğunu düşünüyorum. ama karşı tarafın haberi yok... ailenin durumunun iyi olduğunu bildikleri için k.pderin aman sonra ödeyin ilk bana para gönder diyor. çok ayıp yaptığı....

söylediğin söz eşini kırmış." seni kırmak istemedim birden ağzımdan kaçtı mı" desen acaba.

Evet hep öyle saniliyor ama harcanan paralari bilmek islerine gelmiyor. Mesela benim bulundugum yerde 6 duraklik bir mesafe icin gidis-dönüs metro bileti yaklasik 25 TL. Eger %50 ödemek istiyorsaniz yillik indirim karti almaniz lazim 320 TL. Bir ekmek fiyati ortalama 5-6 TL.

Konu sahibi, kayinpederiniz de oturup sizin gibi hesap yapmis. Konusmasindan anladigim kadariyla kirayi her ay sizin ödeyeceginizi planlamis. Esinize söylediginiz babamdan alip babana verelim lafi bence iyi olmus. Bir arkadasin dedigi gibi tam o noktadasiniz. Esinize karsi hic ezilip büzülmeyin. Her ay onlara para gönderemezsiniz iki kücük bebeginiz varken. Sesinizi yükseltmeden kirici olmadan kabul etmediginizi belirtin. Acil bir durum olur, saglik sorunu olur insanlik hali tabiki elinizden geleni yaparsiniz ama böyle maasa baglar gibi emirvaki olmaz.

aslinda esimin kac aydir dogru duzgun calismadigini
amaliyat gecirdigini
borclu oldugunu
aileme borclandigini
yeni dogum yaptigimi biliyorlar

durumumuzu bilmeseler istesinler aile sonucta

hatta onlar istemeden ben el kiziyken dusunurum onlari

velhasil bu durum bana hic hos gelmedi dolayisiyla bende biraz kaba
yorum yaptim

esimin basina kalktigimi dusunmesini istemiyorum ben
asil sorunum bu
daha once basina kalktim bazi seyleri sonra vicdan yapip
gonlunu aliyordum
yani hakliyken haksiz duruma dusuyordum

kabamı? bence kayınpederin sana dua etsin iyiki benim gibi bi gelini yok arkadaşım çok kibar davranmışsın ben olcam varya onların hepsini tk tek arar bildirirdim hadlerini
sakın pişman falan pozlarına girme hatta yeri geldikçe ailenin yaptıkların ı hatırlat eşine laf sokar başa kakar gibi diil alttan alttan
haddini bilsin herkes .......

esim isten gelecek yine o mahcubiyet varsa ustunde
mahcubiyet diyorum belkide sinirdir ama o sinir bana degil babasinadir
eyer babasinaysa hic orali olmam gidip teselli etmem
belki "gonul isterki gonderelim ama durumu sende biliyorsun"
gibisinden laf eder cekilirim
bu yorgunluk bu stresle tartisma istemiyorum
cunku tartisma yasarsam o zaman bende ararim
yuzlerine yaptiklari ayibi soylerim

ya oyle bir davraniyorlar ki esime
sanki ise yaramaz hayirsiz gibi bir edalari var
oysa esim evlenmeden Öncesine kadar pek saglam bir hayati yoktu