Ayıp mı ettim?

Bende ayıp ettiğinizi düşünmüyorum. Benim annem 55 yaşında. Ekim ayında doğumhanede düşük yapmaya çalışırken yanımdan bi dk ayrılmadı. Benimle uykusuz kaldı öncesinde de 1 haftadır oğluma bakıyordu. Kısaca şunu demek istiyorum yaşla alakalı olduğunu sanmıyorum. Kişilik meselesi. Bence bu saatten sonra annenizden yardım etmek istememeniz gerektiğini öğrenmiş oldunuz. Böyle gelmiş böyle gider bunca sene değişmeyen kadın şimdi mi değişecek. Devlette değilseniz eğer erkekleri refakatçi kabul ediyorlar zaten bence bu durumda eşiniz size annenizden daha güzel destek olur. İnsanın bu gibi durumlarda maddi, fiziksel bi destekten çok manevi desteğe ihtiyacı oluyor. Siz zaten streslisiniz bebeğinizin durumundan ötürü. Bi de annenizin stresini çekmeyin üstünüze. Sağlıklı doğsun inşallah bebeğiniz

Evet dogum cok ozel anlayis ve hassasiyet beklemede haklisin ama yasli kadin dayanamamis. Okuz esin gecenin ikisinde kalktigi icin beni neden uyandirdin demis ya aslinda yaninda kalmasi gereken o adam yasli kadincagiz degil.
Eşim demedi , annem dedi kocanı niye uyandırdın diye eşim çıktı geldi hiç ikiletmez sağ olsun.
Ben nedense eşimin kalmasını istemedim ya, kanlar içindeyim . Saat başı ped degisiyor falan annem daha yakın gibi geldi ben onu istedim.
Aynı şekilde doğuma eşi girsin isteyen kadınlar var. Ben istemem mesela niye girsin beni öyle görsün . Dün kusuyordum adamı odadan çıkardım, yanında rahat kusamam diye

Gebelik değişik bir şey, sorsan çok modernim. Benim gibi düşüneni eleştiririm. Ama şimdi erkek doktor, kocam her şey beni rahatsız ediyor

Daha erken gondermeliydin , kocan neden kalmadı yanında

ayip etmiş olmuyorsun daha daha erken gönderebilirdin

Haklısınız ama herkesin vücudunun tepkileri farklı. Yasim 37 benim. 11 yaş kız ve 7 yaş ikiz erkek çocuklar evde. Bazen gerçekten ayakta uyuyorum siz uyuyamıyor olabilirsiniz ama başkaları uyuyor. Uyumak bence herkesin haklı. Ama siz rahatsız olunca yollayarak en doğru olanı yapmışsınız.

Evet , ben neden eşimi istemedim bilmiyorum . Adam yalvardı desem yeri. Annem de annem dedim ne bileyim
Her şey bir tecrübe . Gerçekten iyi bir eş insana aile oluyormuş. Böyle durumlarda insan daha iyi idrak ediyor.
Öncelikle umarım her şey yolunda gider sağlıkla kucağınıza alırsınız. Benim annemle de yaş farkı aynı bu şekilde. Annemi doğuma çağırmak istiyorum ama az çok bu şekilde olacağını düşündüğümden ben de çekiniyorum. Annem kız kardeşime karşı böyle değil ama bana evladı gibi değil de sanki arkadaşı gözüyle bakıyor. Aradaki yaş farkının az olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Evlenmeden önce ailemle yaşıyordum sürekli problemler çıkıyordu psikoloğa gittim. Bana annemden beklentilerimi kesmem gerektiğini söylemişti. İnsan kabullenemiyor biliyorum ama ne yazık ki durum bu. Mesela kötü bir şey olsa bana gelip ay canım kızım ne oldu sana diyip başımı okşamaz. Baya bildiğin kızar neden öyle yaptın neden böyle yaptın diye beni suçlu ve kötü hissettirir. Artık hayatımızda çok şükür bir evladımız olacak şu an sadece ona odaklanın inşallah Muhtemelen bundan sonraki süreçte de istediğiniz şekilde destek olmayacaktır ama zaten eşimiz var kendi ailemiz olacak. Yaptığınız gayet normal bir şey eminim senin kafana taktığın kadar umursamamıştır bile

Aynen aynen sizin dediğiniz gibi . Üzülsem kızardı her zaman.
Az önce de aradı, gelmem şart mı bugün dedi. Saat 14
Şart değil dedim. Ya ben 7 kat el olsa koşarım. Bu annenin kızı olarak ben niye böyleyim

Daha erken gondermeliydin , kocan neden kalmadı yanında
Anacılığım tuttu. Senede 1 böyle annemden kazık yemeden duramıyorum bu da farklı bir bağımlılık.
Ya 1 kere içinden geldiği için yardıma koştuğunu bilmem. Hep bir faturası bedeli olur
Dün kanlar içindeyim, bak analık ne zor ana hakkı ben de seni taşıdım diyor.
Anne bu neyin hakkı, kocamla seviştik yaptık şimdi de acıyı ben çekiyorum . Çocuğun suçu ne niye böyle bir yükle dünyaya geliyor dedim artık

Ayıp falan etmemissin. Nasıl rahat ve huzurluysan bu süreçte öyle yap. Doğumda lohusalikta kolay şey değil sadece kendini ve bebegini düşüün herkesi bosver madem eşinle iyisiniz birbirinize yetersiniz. Sen bebeğine odaklan. Çok çok erken bir doğum değil panik yapma hastanedesin üzüp kendini yorma umarım sağlıkla kucağına alıp büyütürsün

Lohusalıkta karşılanmayacak beklentilere girmemen için küçük bir uyarı gibi olmuş, evet üzücü olmuş ama her şerde bir hayır vardır böyle birşeyi lohusayken yaşasan daha çok etkilenirdin. En azından annenden beklenti içinde olmaman gerektiğini yine hatırlamış oldun. Ben eskiden anaç annelerin daha fazla olduğunu düşünürdüm ama o Türk filmlerindeki vefakar, cefakar analar çok azınlıkta. Üzme kendini, inan çoğumuzun annesi böyle. Tırnağın varsa başını kaşıyorsun ne kadar çabuk kabullenirsek o kadar iyi. Allahtan kocadan yana yüzün gülmüş.

Valla Çikibum zaten hastalamışsın o yüzden seni de üzmek istemem ama bu topikteki aileden yana şikayeti olanlara hep aynı tavsiyeyi yazıyorum, beklentini 0a indir. Senin annen de böyle, pek annelik yapmamaış anladığım kadarıyla. Bunu böylece kabullenmen gerekiyor ama bu topikteki kimse kabullenemiyor gördüğüm kadarıyla, çünkü çok zor. Zor yani annenin anna, babanın baba olmaması gibi durumlar yıllar geçse de insanlar bekelnti içinde oluyorlar sonra üzülen taraf oluyorlar. Bence sen de annenin süper bir anne olmadığını kabullenmelisin ve annelik pek beklememelisin. Durum buyken bence çağırarak baştan hata etmişsin. Geçmiş olsun bu arada, acil şifalar dilerim.

En azından söylüyorsun bu da bir başarı.

Bence kendine ayıp etmişsin kendini boşuna strese sokuyorsun. Eşin ne güzel destekçin kıymetini biliyor. İkinizin çocuğunu taşıyorsun. Neden görmesin senin kustuğunu kanamanı. Boşunamı iyi günde kötü günde diyoruz evlenirken.

Çiçeğim iki doğumda da pedlerimi kocam değiştirdi hastanedeyken. Sonda takılırken de vardı, doğumlara girsin istemedim bayılır eder rol çalmasın diye. Daha bebek doğacak, büyüyecek siz sevişirsek suratına falan sütün damlayacak. (buna çok gülerdik biz düşününce kötü olsa da)
Senin eşin o, geldiğin aileden çok daha önemli ve üstün olan kurduğun ailedir. İyi aile ise dünyadaki en en en mükemmel şeydir.
Çekinmene, kendini kötü hissetmene gerek yok.

neden halen sizi sömürmelerine izin veriyorsunuz? bırakın kendi kiralarını ödesinler.

Hangi şehirdesiniz? Aynı şehirdeysek ben gelip beklerim sizi, okurken içim gitti ya.

Anneni ya da kaynananı değil kocanız yanınıda kalacak. Koca neden evde kalıyor onu çözemedim.
Sağlıkla doğurun. Ne kadar az insan o kadar iyi emin olun. Eşinizle kalın.

Ben kocamı istedim .Kusuyorum ben yanında gördü insan hâli görecek her halimi bende onunkini gördüm insan tiksinmiyor sevdiğinden bilmem ben böyleyim üzülürüm acı cekiyor diye tiksinmem bilmiyorum tiksinmedim de.Ayip edip etmediğinizi bilemem de güzellikle gitse daha iyi olurdu.Tabi geneli bilmiyorum ilişkinizi annenizle o nedenle tam birşey diyemem

Ben kocamı isterdim olacaktı .Size geçmiş olsun bu arada inşallah bir an önce iyi olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…