Ayıp mı ettim?

Bebeğiniz sağlıkla ve vaktinde gelsin inşallah. Zaten çok sağlıklı bir ilişkiniz yokmuş, bence ayıp olmamıştır ama beni yanlış anlamayın ama bir gece iki gece değil ki anneniz kaç gece uykusuz kalabilir? Horlaması rahatsız olduğu için bu durumun size olan duyguları ile bir alakası yoktur. Uykusuzluk benim için de çok zor. Üzmeyin kendinizi bebeğinize odaklanın.

Konu sahibi öncelikle geçmiş olsun.. Bebeğiniz sağlıkla gelsin aranıza. 2. Bebeğim de benzer şeyler yaşadım. Çok da güzel tutunuyorlar. Büyüyorlar merak etmeyin.. Zaten Doktorların kontrolündesiniz

Anneniz açısından biraz ayıp etmişsiniz. Herhalde en son düşüneceğim şey annemi yanımda tutmak olurdu. 2 gebeliğim oldu ikisinde de annemi son an aradım eve geçti sağolsun evde bana elinden geleni yaptı.

Ama hastanede hep tektim. İzin verseler sadece eşimi isterdim yanımda ..Her şeyime de sağolsun hemşireler destek oldu. Zaten doğuma kadar çoğunlukla yatıyorsun.

Moral için sadece eşim olsa yeterdi. Ama o da olmadı diye de üzülmedim.

Anneniz 54 yaşında ama bence hastane işi için pek genç ve dinç değil.

Doğumunuz sağlıkla olsun. Annenize de bilenmeyin. İnanın Dünyanın sonu değil su akıyor yolunu buluyor. O bebek doğacak da, büyüyecek de.. Ailelere sadece sevme, torun pofpoflama işi kalsın. Kendinizi de ailenizi de kasmayın.

Benim annemin yasi vardi. Dogum yaptigimda 61 yasindaydi. Annem kendini cok salmis bir kadindi, o
Annenizi siz de biliyorsunuz, yasi genc ama yukarida bir arkadas yazmis, tum gece uyumamasi mümkün degil.

Zaten ozel hastane de,hemsireler her seyi yapiyor. Anneniz bir seye ihtiyaciniz olur diye yaninizda. He bir de manevi destek tabi.

Hormonlardan insan biraz farkli dusunebiliyor.yaptiginiz ayıp degil ama anneniz boyleyse , beklenti icinde olmayacaksınız. Bir de bazi insanlar komut bekliyor(dusunemiyor), siz istediklerinizi soyleyin cekinmeyin.

Kafaniza takmamaya calisin.

Eş ailesi dünya iyisi de olsa insan öyle anlarda kendi ailesinden birini istiyor yanında, değişik bir mahcubiyet. Sizin kendi tarafınızdan başka bir yakınınız var mı? Abla, yenge, kuzen, hala vs. Belki onlardan biri refakatçi olabilir size doğumda.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim
İlk gebelik, yaşım bir miktar olsa da cahillikler yapılabiliyor haklısınız . Deneyerek tecrübe etmiş bulundum

Eşim bu iş için biçilmiş kaftan aslında.
Kayınvalidem çok anaç bir kadın. Hayatta kendisine ait bir hayatı kalmamış varsa yoksa çocukları.
Ben de sanırım ' baaak benim de annem vaaar, o da bana bakiyor' demek istedim kendimce :) ama elimde patladı tabi.
Annem çocukluğumdan beri her zaman hayatta tek görevinin, gayesinin annelik olmadığını kendisinin de bir hayatı oldugunu bize söyler zaten . Kocam cocugumdan kıymetlidir, sizden 10 tane daha yaparım ama böyle bir koca bir daha bulamam derdi
Neler geliyor aklıma , sinirimden gülüyorum

Vallahi derdim onu da kırmak değil
Az önce de aradım söyledim, lütfen bana alınıp kırılma anne dedim. Risk durumundayım, hastayım ve dinlenmeye ihtiyacım var . Bir damla uyku belki iyi gelecek, ama uyuyamıyorum .

Yani mesele onun uyuması değil , o öyle gürültülü uyuduğu için benim uyuyamıyor olmam
Annenin horladigini bilmiyor musun derseniz 15 senedir aynı evde değiliz, bilmiyordum

Haklısınız , ben de annemi de gönderirken söyledim.
Anne evinde dinlen uykunu al bana sabah sağlam lazımsın . Sen evinde yat en iyisi dedim. Gerçekten de öyle düşünüyorum . Onu uyutmayip niye asker gibi başımda bekleteyim. Ama daha olayın ilk günü üstümden kamyon geçmiş gibi. Bence en çok benim uyumaya hakkım vardı

Evet , ben neden eşimi istemedim bilmiyorum . Adam yalvardı desem yeri. Annem de annem dedim ne bileyim
Her şey bir tecrübe . Gerçekten iyi bir eş insana aile oluyormuş. Böyle durumlarda insan daha iyi idrak ediyor.

O zaman biz eşimle kalacağız, o gün en çok ona ihtiyacım olacak, bebeğiyle ilk gününde bizim yanımızda olmak onun da hakkı vs diyerek eşinizin refakatçi olacağını söylersiniz. Anlayabiliyorum sizi, bir taraf çok anaçken diğer taraftan ilgi kırıntısı beklemek yorucu bir duygu. O yüzden hiç annem/kayınvalidem ikilemine düşmeden eşim kalacak deyin geçin. Sizin mahcup olmanız gereken bir şey yok aslında ama insan bazı şeyleri kendi kabullense de çevresindekilere söyleyemiyor. Sadece doğumla da kalmayacak maalesef, bir taraf toruna karşı çok ilgili, verici olurken diğer tarafın aklına bir çorap alıp vermek gelmeyecek. Bazı aileler böyle ne yazık ki. Kimisi akıl edemiyor, kimisinin içinden gelmiyor. Yapacak bir şey yok. Böyle kabul etmek gerekli. Sağlıkla kavuşun bebeğinize, sevgiyle,sağlıkla büyüsün.

Evet , ben neden eşimi istemedim bilmiyorum . Adam yalvardı desem yeri. Annem de annem dedim ne bileyim
Her şey bir tecrübe . Gerçekten iyi bir eş insana aile oluyormuş. Böyle durumlarda insan daha iyi idrak ediyor.
Belki annelik içgüdüsü olarak düşünmüş olabilirsiniz .

İyi dileklerinize, dualarınıza ihtiyacım var.
Şu an refakatçisiz kalıyorum.
Bebeğim geliyorsa da sağlıkla gelsin bu günler geçsin bir an önce ...
Vallahi gelip refakatçi olasım geldi ...iki çocuk biraz büyük olsa inan yakın yer olsam atlar gelir bakardım seni cokk iyi anlıyorum o günler ve saatler normalden çok farklı bir surec

Genel bir kırgınlığınız var. Şu an kendinize odaklanın. Anladığım kadarıyla maddi durumunuz iyi, evinize de yoksa bir yardımcı alın işler için bebişiniz eve geldiğinde. Annenizden beklentinizi minimumda tutun. Kvden de bi şey beklemeyin pek, insan daha hassas, kırılgan olabiliyor böyle dönemlerde, çoğu kv bu süreçlerde gelinlerini kızı gibi görmedikleri belli ediyorlar burada bir sürü konu var belki okumuşsunuzdur. Sizinki gibi meseleler değil ama benim de kırgınlıklarım, kızgınlıklarım vardı aileme karşı özellikle annemin telafi çabalarını görüyorum oğluma yaklaşımında. İnşallah sizin de kırgınlıklarınız azalır zamanla ve bebişinizi sağlıkla büyütürsünüz.

Benim annemde baya nazlı niyazlı. Ama hastaysam, hastanedeysem hele gözünü kırpmaz. Basımı tutar tuvalete götürür. Bakar Yani. Annelik birazda ihtiyaç olduğunda bakım vermek değil mi bakın gelip annemi al dediğiniz gece yarısı nazınızın geçtiği bir eşiniz var, buna tutunun sizde, gerisini bosverin. Annem benim canım, ama eşime geçtiği kadar nazım geçmiyor sanıyorum.

Haklisin takma kafana iyi yapmissin eve yollayarak kirilacak bir sey yok bunda. Soylemissin soylemen gerekeni de zaten.

Canım benim , biliyorum takmamak çok zor ama sen sağlığına ve bebeğine odaklan. Geri kalan herkesi şimdilik bi boşver , olmadı bebek doğsun bu konuları hatırlar tekrar bi değerlendirirsin ama şu an odaklanman gereken onlar değil, çok geçmiş olsun hayırlısı ile bebişini sağlıkla kucağına almak nasip olsun

Ben ayıp ettiğini düşünmüyorum.
Belki annemle ipleri koparmış olmanın verdiği bir gamsızlık bilmiyorum ama, belli bir yaşın üstünde annelere işimiz zaten nadiren düşüyor. Onu da doğru düzgün yerine getirmeleri gerektiğini düşünüyorum.
Hiç anneni falan düşünme şimdi, bebişe odaklan umarım sağlıkla tamamlarsınız sürecinizi.

Evet dogum cok ozel anlayis ve hassasiyet beklemede haklisin ama yasli kadin dayanamamis. Okuz esin gecenin ikisinde kalktigi icin beni neden uyandirdin demis ya aslinda yaninda kalmasi gereken o adam yasli kadincagiz degil.

Annene pes diyorum... Hiç de ayıp etmemişsin. O halde insanın gözüne uyku girer mi yaa. Ne rahatmiş. Göndermekle iyi yapmışsın o durumda bir de annenin horultusunu mu çekecektin.

Çikibum zaten pek sağlıklı iliskiniz yokmuş keşke bastan cagırmasaydın. Ote yandan sorumsuz olan esin bence, 50lik biri bütün gece uyanıklığa dayanamayabilir genc ve saglıklı olan esin refakatçi olmaliydı. Kaldı ki kadın cigerim kötü demis horlaması da normal. Adamın karısi çocuğu hastanede gamsızca yatmış uyuyor arayinca da neden rahatsız ettin ne demekEşin gelmeli tabi ki, ameliyat refakati yaşlı birine gore asla degil. Annenden aranız iyi olsa dahi bütün gece dikilmesini bekleyemezsin. Soyle eşine gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…