Ayıp mı ettim gerçekten

Düğününe gelecek arkadaş sayısı az herhalde ondan size mesaj atmış gibi..
Her şeye rağmen mutluluklar dileyerek incelik göstermişsiniz öküzlük nerde anlamadım?
Tabii konuyu tam olarak biliyor mu bilmiyorum?
Eğer biliyorsa hayatınızdan sizi öküz diye nitelendirilen kişiyi de çıkarmalısınız..

Almanya'ya giden işçilere devletin verdiği bir yazıyı okumuştum. Orada bedava bir iş yapmayın ki insanların emeğini değersiz hale getirmeyin gibi bir cümle vardı. Açıkçası şu devirde nasıl bu bilinçten yoksunsunuz anlamıyorum. Bir işi bedaya yapmaya gönüllü oldukça o iş için artık deneme süreci falan diye patronlar ücret ödemek istemezler. Konu hakkında ise yorumum yok.

Aslında doğru, o bilinç uyanmamıştı ben de. Sadece düşündüm mi benim o sektörle alakam yok bu şekilde deneyim kazanacağım bir nevi bir aylık deneme staj gibi düşündüm aslında o yüzden ücret talep etmedim hem de evdeyim diye, bir de pandemi döneminde çok bunaldım insan çalışmayıp bir şey de üretemeyince depresyona giriyor, kendini işlevsiz hissetmekten.Bana da bu şekilde deneyim ve öğretici bir şey olur ne kaybederim dedim.bu arada bir şey aklıma sonradan geldi araya baya zaman girdiği için, patron bana dedi ki mesajla, artık seninle çalışmayacağız iban verirsen cüzi bir şey gönderelim sana. Ama böyle sanki harçlık verecek gibi hayrına öyle davrandı, normal çalışana atıyorum 1000 tl verdiyse bana 100 lira verecek gibi. Ben de elbette istemedim. Üslup bana çok kötü geldi, bunu arkadaşıma söylediğim de bile bir ay boyunca, adamın ne cimriliğini ne acemiliğini bırakan kız bir anda ne iyi insan bak para da teklif etmiş daha ne bekliyorsun burası sabancı da mı toplantı yapacak da sana söyleyecek olmadığını kusura bakma bu işler böyle dedi. Yani ben hiç para almadığıma o kadar memnun oldum ki para istemediğime vs. Karşılığında hiçbir şey almadan çalıştığım işte başıma bunlar geldi bir de bu iştem bir şey kazansaydım neler neler söylerdi bana ne kabalaşırdı. Valla allah nasip etmedi. Ama ben hiçbir şeyin karşılıksız yapılmaması gerektiğini öğrendim. Bana çok güzel bir öğreti oldu

Burdaki insanlar daha net benim arkadaşlarım da safoz galiba ben onların yanında daha sert kalıyorum öyle söyleyim

Burdaki insanlar daha net benim arkadaşlarım da safoz galiba ben onların yanında daha sert kalıyorum öyle söyleyim
Anlattıgınız kadarıyla hicte sert degilsiniz. Bana onca laf edecek ben hâlâ arkadasım diyecegim ona hee ? Onlar sert gormemis bence. Siz aldırıs etmeyin bence bosverin

Dugune gel taki tak diye yazmis size ya saf olmayin karsinizdaki cok cakal birisi isleri kendi yapmis gibi yapan birinden de boyle bir hareket beklenirdi iciniz rahat olsun arkadasiniz sacmalamis o gitsin kaziklatsin kendisini :)

Ben öküzlük göremedim. Eğer sadece mutluluklar dilerim yazıp gönderdiyseniz ortada bir sorun yok. Düğüne takı yapmak için çağırılmışsınız gibi hissettim hatta. Hayatınızdan çıkardığınız insanların söylediklerine çok takılmayın. Takılacak şeyşer olsa zaten hayatınızda olmaya devam ederlerdi. Şu öküzlük etmişsin diyen arkadaşla ilişkinizi de gözden geçirmenizi öneririm hatta

Hiç abartmamışsınız bence. İnsanız hata yapabiliriz.. Bir çok hatayı bu mantıkla anlayıp affedebiliriö ancak konu ekmekle oynamaya gelince hiç affım yoktur. Sizin çalışmalarınızı kendisi yapmış gibi sunması da benim gözümde ekmekle oynamaktır. Maaş almamanıza rağmen neden çıkarıldınız acaba? Tabi ki net bilme şansım yok ama önce sizin ona rakip olabilme ihtimalinizden korktu, ardından da, sizin çalışmalarınız beğenildi ve bu nedenle de işten çıkarılmanıza uğraştı gibi geldi bana. Birşeyden öok eminim, iş-ekmek konusunda fesatlık yapanon da ekmeği olmuyor. Bu konuda adalet gecikmeden işliyor hep. Mesaja gayet kibarca yanıt vermişisniz o, kadarını dahş haketmemiş olmasına rağmen.

Arkadaş çevreniz çok sıkıntılı , diğerleride bu ikisi gibiyse hepsiyle bağları koparın bir halta yaramaz hiç birisi,bencillikten gözleri kör olmuş, çıkarcı ve empati yoksunu insanlar hayatınızda olmasada olur.......

Ya yukarda da dedim bana saf falan diyorlar ama benim arkadaşlarım benden saf, bunu diyen de çok umursamaz biridir zaten amaaan kafasında. Bir kaç mesele daha var, sürekli aşırı tepki veriyorsun der durur. O yüzden ben de sorgular oldum kendimi. O arkadaşıma da evet sadece mutluluklar dilerim yazdım gülücük koydum bu kadar

Ya benim de o zamanlar tek takıldığım nokta, neden erkenden çıkarıldığım olmuştu. Üstüne de dediğim gibi benim yaptığım şeyleri beğenip, ardından da beni mahcup ettin ben mahcup oldum demesi beni çok yaraladı. Ben bu olaya öyle üzüldüm kendimi öyle yetersiz beceriksiz salak hissettim ki anlatamam. Ona da dedim ben sana başından dedim, benim ne eğitimim ne deneyimim var niye mahcup oluyorsun ben kötü ne yaptım dedim. Ama maalesef yaralayan bazı şeylerin telafisi olmuyor. Ben onun hakkında olumsuz ennn kötü bişe düşünmem de istemem de sadece benden uzak olsun. Yukarda da dedim, bence niyeti kötü değildi ama çok boş yaptı. Yok ben filancayı aldırcaktım aslında onun işe ihtiyacı vardı. Yok falancaya diyecektim, yok patron şöyle böyle yok efendim patronun arkasından iş miş almaya kalktı sektör böyle dönüyor diye saçma sapan hareketler ya. Bi de ara ara bu sektörde bugünün yarının olmaz bi anda işsiz kalırsın vs diyordu. Bilmiyorum kafasında ne döndü ne oldu bitti. Şimdi o seni şöyle böyle seviyorumların ardından arkadaşım aa öküzlük etmişsin ya bence deyince, bir de başka olaylarda da sen abartıyorsun yaaa diye yorumları olunca artık kafam karıştı

İnsan en başta yakın arkadaşının ücretsiz çalışmasını istemez. Umurunda olmamış baksanıza. Diğer arkadaşınız da ayrı bir olay. Onu da silin bence hayatınızdan.

İnsan en başta yakın arkadaşının ücretsiz çalışmasını istemez. Umurunda olmamış baksanıza. Diğer arkadaşınız da ayrı bir olay. Onu da silin bence hayatınızdan.
Yok önce dedi de 300-500 bişe verir belki bilmiyorum söyle dedi de ben sektör dışındanım diye bi özgüvensizlik oldu bende tecrübesizim diye ben istemedim salaklık bende ama varmış bir hayır. İyi ki de almamışım sonra benim sayemde oldu derdi bu halde bile neler neler dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…