- Konu Sahibi BlackSwann
-
diyete başladığım tarih :05,11,2013
diyete başladığım kilom :90
ideal kilom :55
verilmesi gereken kilom:35
şimdiki kilom :80,100 gr.
verilen kilom :9,900 gr.
geriye kalan kilom :25,100 gr.
çok gibi görünüyor dimiama yok yok benim için bu kilolarla yaşamak daha zor.şu verdiğim 10 kilo bile beni öyle hafifletti ki anlatamam:)bu arada şunu söyleyeyim bazı arkadaşlar bize katılıp yazmasalar da okuyup geçiyorlar ve bazıları da diyete başlamaya bile cesaret edemiyor.ama bence herkes cesaretini toplayıp biran önce başlamalı sırf zayıflamak için değil sağlıklı olmak içinde arkadaşlar bu kilolar hiç birimizin kaderi olmamalı:)
canım ya sen verdikçe kendim gibi seviniyorum bu hafta görürsün 79 u bende okulda bir arkadaşım var benim hesaplarıma yemelerime söylediklerime bakarak heves etti bu gün gelmiş bana hocam bana kitabı alana kadar diyet yazsana diyor:) artık cenem nasıl durmuyorsa okuld birde bu halimi görünce onun için canlı tanık oluyorum bende senin paylaştığın listeyi buldum çıkardım aslında mantık bu dedim sen yap ben takıldığın yerde yardımcı olurum dedim.şimdiden başladı heseplara hocam sen şimdi bu gün bu kadar hurma yedin kaç ekmek yemiş oluyosun diye heseplamaya çalışıyo:)bu arada ayşeciğim annem 90 oldu yani 94 den 90 4 kilo vermiş biraz bilinclenmek bile yetebiliyor
işte çok doğru söyledin en önemlisi o zaten yediklerimizin farkında olmalı ve bilinçlenmeliyiz.anneni de tebrik ederim.çok güzel vermiş benim annem de anlatmıştım diyetisyene gitti ama fazla bir fayda almadı.benim dediklerimi yapıyor şimdi kilosu tam 103 oldu. bana 105 le başlamıştı.ama şimdi ne yiyeceğini nasıl yiyeceğini öğrendi bazen bana da soruyor,zaten bana artık hep diyetisyen hanım diye takılıyor.ama aslında herkesin biraz kendi kendi diyetisyeni olması gerekiyor bence:)
Canım seni tebrik ediyorum maşallah 10 kilo gitmiş ne güzel yani alt tarafı 6 aylık filan işin kalmış)
Keşke ben de 10 kilo versem de ideal olsam ama bence illa ideal olmaya gerek yok o zaman çok zayıf olunurmuş gibi geliyor(kedi uzanamadığına mundar dermiş)
selam:bundan 1.5 yıl evvel tartıya çıktığımda 98 kg olduğumu görünce diyet ve spora başladım.dşyet derken şekeri kullanmayı bıraktım.hamur işlerini unuttum.malum kadınlar arası yapılan günlerden ayrıldım.her gün akşam yemeklerinen 1 saat sonra hızlı tempoda yürüyüş.parklara konan spor aletlerini de 1 saat kullanarak 21 kg verdim.şu an hala devam ediyorum.hedefim 16 kg daha vererek 60 kg olmak.yapabilirim ve yapacağım.:))))) sizler de yapabilirsiniz inandıktan sonra yapılamayacak bir şey yok!!!!
gelelim bugünkü listemize;
sabah:1 bardak süte,4 kaşık yulaf ezmesi
ara:3 kayısı
öğlen:4 kaşık mantar sote,yoğurt,2 dilim haşlanmış balkabağı
ikindi:5 badem,3 hurma
akşam:2 kepçe çorba,yoğurt
4 tahıl+1 et+3 süt+2 meyve+1 yağ
Ayşecim kayısı badem filan meyve mi sayılıyor bide ne kadarı ne sayılıyor?
kuru kayısı,hurma meyve olarak sayılıyor.3 tanesi 1 meyve demek.badem,ceviz,fındık,fıstık bunlar ise yağ olarak sayılıyor.2ceviz 1 yağ demek 10 çiğ fındık 1 yağ,10 çiğ fıstık 1 yağ kavrulmuş olurlarsa 5 fındık 1 yağ demek oluyor.yani hepsini sayarak yememiz gerekiyor.günde 3 yağdan fazla tüketmememiz gerekiyor.
merhaba senin de dediğin gibi spor önemli aslında bende hayatımdan hamur işleri,şeker ve tuzu çıkarttım.bakalım şimdilik 10 kilo verdim ama inşallah böyle devam eder.bende artık kendime çok inanıyor ve güveniyorum.
dün 53.9 gelmeme çok sevinmiştim ama bugün 54.1 çıktı( neyse tabiki takmıyorum bunu yola devam...neler yiyeceğimi paylaşayım sizlere....
sabah....2 yk yulaf ezmesi,2 yk kefir,1 yk lor, 1 çk keten tohumu,3 kayısılı muslim...1T+1E+1S+1Y (bu sıralarda buna fena takıldım :)
öğle......4 yk barbunyalı salata,1 çb ayran......1T+0.5 E+0.5 S
ikindi....yarım elma,1 çb ayran......1M+0.5 S
akşam...1 brd. sütlü kahve....1S
2232 olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?