Ayça Kaya 4-3-3-3 Diyeti ile Zayıflayalım...

Hosgeldin canim gecen sene @ayse1 @dilekcik ve senin yazilariniz sohbetleriniz beni cok motive ediyordu ve bu sayede kk ya uye olmustum canim yine yaz buraya da topik herkese acik bekleriz
evet canım seni hatırlıyorum geçen sene ben 54-53 leri görünce bırakmışım yazmayı şimdi 60 lardayım ben dediyet günlüklerinde sayfa açtım ordan paylaşıyorum yaptıklarımı buradaya devam edebilirm ama bazen 42323 olmuyor ama tabiki ayça kayanın önerilerini takip ediyorum gene aslında uzun süredir 59 lar 60 lar derken birde baktım çıkmaya başaldım tam şu bir kaç kilomu vereyim diyorum etrafımdakiler böyle iyisin 2 çocuk annesisin daha ne olsun falan diyorlar aslında boyum kısa benim boyumda bir insana göre kilo oldukça fazla ama göstermiyorum galiba 60 deyince şaşırıyorlar kısacası ben kilo vermeye niyetlendikçe motivemi bozdular ben de başladım inş o kadar kilo verdikten sonra yazın etrafın yorumlarını dinleyeyem kilomu almışsın ? artık kararlıyım

Merhabalar ben de cuma başladım
cuma 65.9
Dün ve bugün 65.3 üm
bugün de kaçtı biraz yarın da aynı çıkarsam sevinirim tahila çok yuklendim malesef
benim kitabım yok araştırdım bu diyeti mantıklı geldi en yakın zamanda da kitabı alacağım inşaallah
herkese bol eksili günler...

geçen seneden hatırlayan varmı bilmiyorum ama ben kilo verme sürecinde annem bir ara yanıma gelmişti ve ondanda bahsetmiştim kilo verme konusunda 4333 anlattıgımı falan annem 94 kilodan şu anda 78 kiloya idi ayrıca ablamda annemle aynı anda 94 kilo idişu anda ablamda 78 kilo :) aslında onlarda sayarak zayıflamayı öğrendiler :)

tam olarak rakamlara tam dikkat edemesemde zamanla neyin yerine ne yiyebilirm nasıl tüketebilirm alışıyor insan bu gün ikindi çayında arkadaşta çok ince bir dilim pasta yedim ve akşam çayın yanında yediğim leblebinin yerine sayarak akşamki hakkımı pastada kullandım ayça hanımın en çok önerdiği sütlü kahveyi hemen hemen her gün tüketiyorum

Sabah

Sütlü kahve 0,5 tahıl,1 süt

Öğle

İki dilim ekmek
Kaşar
Domates
Salatalık
4 çay. 4 tahıl,et

Ara
Sütlü kahve. 0,5 tahıl

Akşam
Melemen
1 dilim ekmek. 1 tahıl, 1 et

Tahıl 6 oldu bugün

selam kızlar

MENUM

kahvaltım 10,30
1 haşlanmış yumurta
1 dılım peynır
5 ad. zeytın
domates salatalık
2 dılım ekmek

ara 14,00
sutlu tarçınlı turk kahvesı
3 kuru kayısı

aksam 17,00
6 yemek kasıgı yesıl mercımek yemegı
cacık
salata

Spor
1 saat yuruyus
15 dk plates

ben hatırlıyorum canım sanırım ocak ayında başlamıştı annende masallah buyuk başarı gerçekten ne yedıgını bılerek yemek cok zevklı

gunaydin...
10 nisan 65.9
11 nisan 65.3
12 nisan 65.3
13 nisan 65.1
14 nisan 65.3
Kaçamaklar dün tahıl da çok aştı salep ve 2 çikolata yedim yattım(stresten) 2 gündür sporda yok
bugün kahvaltim
1 yumurta=1 et
peynir= 1 et
5 zeytin= 1 yağ
domates,salatalık,maydanoz,Biber = ---
2 et ve 1 yağ hakkım bitti.
yediklerimi hemen yazacam artık yanlislarimi görmek için en kısa zamanda ben de neyin kaç br olduğunu ogrenicem

Yağd
1 Tahıl = 1 dilim esmer ekmek , çeyrek simit , 4 dilim müsli veya nesfit/kfeks = yarım paket form bisküvi

1 Et = bildiğimiz gibi 3 köfte , tavuk ,balık , et falan ama ilginç olan bir detay peyniri de bu gurupta anıyoruz süt grubu değil tabiki 1 kibrit kutusu

1 Süt = ayran,süt ve yoğurt mesela sütlü nescafeyide 1 süt olarak değerlendiriyoruzMeyve zaten 1 posyon meyve istediğiniz olabilirbunun dışında şeker kesinlikle zehir diyor ayça kaya genede bir kaçamak yaparsanız onu ekmeğin kalorisi 70'e bölüp tahıl olarak değerlendiriyoruz.mesela 1 gofret 210 kalori = 3 tahıl yani 3 dilim ekmek

Bunun dışında kurufasulye,barbunya,mercimek,nohut ve diğer baklagiller

4 yemek kaşığı = 1 tahıl + 1 etmantar ve soya 4 yemek kaşığı = 1 etpatates,bezelye ve mısır 4 yemek kaşığı = 1 tahılve son olarak 1 kase çorbada 1 tahıl dolayısıyla çorbayı kesinlikle ekmekle yemiyoruz.

1 YAĞ

5 adet zeytin
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
5 adet kavrulmuş bedem
10 adet çiğ badem
5 adet fıstık
3 adet ceviz
1 silme tatlı kaşığı margarin
1 silme kaşığı mayonez
10 yemek kaşığı ayçekirdeği = 10 yağ
Karışık kızartma = 8 yağ

TAHIL

1 bitter ince çikolata = 1 tahıl
2 küp şeker = 1 tahıl
2 kepçe tarhana çorbası = 2 tahıl
4-5 yemek kaşığı kısır = 3 tahıl
1 kutu hazır meyva suyu = 3 tahıl
1 kutu gazlı içecek = 4 tahıl
2 baklava = 2 tahıl
1 paket hazır bisküvi = 6 tahıl
1 lavaş = 2 tahıl
1 paket şekerli bisküvi =8 tahıl

MEYVE

1 yemek kaşığı bal = 1 meyve
3 kuru hurma = 1 meyve
1 büyük bardak taze meyve suyu = 4 meyve
Meyveler büyük ise 2 meyve diye hesaplanıyor..

ÇEŞİTLİ BESİN GRUPLARINDAN OLUŞAN YİYECEKLER

2 top dondurma = 1 tahıl + 1 süt

sütlaç = 2 süt + 2 tahıl

bir dilim pasta = 4 tahıl + 2 yağ

külah yada çubuk dondurma : 3 tahıl + 2 yağ

hamburger = 2 tahıl + 2 et + 1 yağ

bir dilim pizza = 2 tahıl +2 et + 3 yağ

iskender = 1 tahıl + 3 et + 2 yağ

lahmacun = 2 tahıl + 1 et

kebap = 3 et

mantı 4 yemek kaşığı =2 tahıl + 1 et +1 süt + 2 yağ

sarma 4 adet = 1 tahıl + 1 yağ

çiğ köfte 4 adet = 1 tahıl + 1 et + 1 yağ

poğça küçük = 3 tahıl + 1 yağ

1 dilim kıymalı su böreği = 4 tahıl + 0.5 et

açma = 4 tahıl + 4 yağ

3'ü bir arada kahve = 2 tahıl + 2 yağ

10 tane etli sarma = 2 tahıl + 2 et

1 yemek kaşığı tahin-pekmez = 1 meyve + 2 yağ

1 porsiyon kuru fasulye = 2 tahıl + 2 et

4 tane etli biber dolması = 2 tahıl + 2 yağ

20 tane mercimekli köfte = 5 tahıl + 4 et

Eğer doymazsanız + 1 ekleyebilirsiniz..Doyarsanız – 1 olarak yiyebilirsiniz..

Etli sebze yemeklerinde 5-6 yemek kaşığı 1 et olarak sayılıyor..Sucuk et ve yağ olarak sayılıyor..

Canım çok teşekkür ederim hemen Not alıyorum bi kısmı elimde var ama bilmediğim coksey de varmış

Kendime yapmıştım.Her şeyi kolay buluyorsun.Kolay gelsin .Önemli değil.Yeterki istediğimiz kiloya gelelim.

Pişmiş ve çığ sebzeler sınırsız mı
bir de ben 65 ten aşağı dustugumde yüzümde çökme oluyor et grubunu artirsam meyve yi dusursem mesela olur değil mi

Günaydıın (= günü iyi açamamış olsam da (malum gün etkisiyle) bugün başlıyorum ben de diyetime (=
sabah 09:00 1 poğaça yedim o da 3 tahıl eder sanırım
öğlen saat: 13 civarı 5'i bir yerde çay

öğle yemeği ve akşam yemeğini de buna göre dikkat ederek devam ederim artık

aramıza hoşgeldin tatlım. ben de senin gibi henüz ne nedir bilmiyorum, bir an önce öğreniriz inşallah

Canim harikasin bende kitabi almadim buradan ve tv den ogrendiklerimle sayiyordum benimde bilmedigim cok sey varmis cok sagol paylasimin icin canim benim:)))

Hadi bakalim hayirlisi olsun canim:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…