Ayça Kaya 4-3-3-3 Diyeti ile Zayıflayalım...

menüm sabah 2dilim ekmek arasına 1dilim peynırli yağsız tost 5zeytin domates salatalıkçay şekersiz
ara1porsiyon kavun yarım porsiyon üzüm 1çay bardası ayran
ögle 1kase sebze 1kase yoğurt salata1dilim ekmek
ara 2diyet bisküvi çay
akşam salata patlıcan yemeği 1dilim ekmek
gece 1bardak ayran
3litre su yarım saat yürüyüş

Son düzenleme:
merhaba mesajınızı ancak cevaplayabildim gerçi arkadaş cevap vermiş sağolsun.kitabı vermişsiniz ama burdan yardımlaşıyoruz biz ne güzel bir hayır işlediniz bence

uzun bir aradan sonra uzun bir tatil sonrası 3 kilo alarak gene burdyaımneden burdayım burda daha çok motive oluyorum . sabah 1 yumurta yedim biraz lor peynir bir dilim ekmek öğlen bir bardak süt be kocaman bir bardak ayran yanında bir domatesve yarım dilim akmek yedim akşam yemeği olarakta patlıcan közlemesi ve 1 köfte yemeyi planlıyorum tam anlamıyla sayma olmasada et süt tahıl meyve dengesini kurmaya çalışıyorum meyve olarakta ya elma yada kuur incir yiyebilirim 1 tane pazartesiye kadar tartılmama kararı aldım bakalım kç gösterecek tartı bu sabah 58.2 geldim

hoş geldin canım selalmaz bende yeni üye oldum girdim kimseyi göremedim fazla bakıp geri gidiyordum inşallah birbirimizden ögreneceğimiz çok şey var ve ümit ediyorum bu sene zayıflayarak çıkarız burdan bende yediklerinize baktım ben çokmu yiyorum diye düşündüm benim 5333 ama meyveyi bazen iki bazen bir yiyorum sizin gibi bende ayça kaya hayranıyım 24 kilo verdim84e kadar düştüm kışdı ramazandı derken 89 oldum ama şimdi 88700 oldum ama eskisi gibi veremiyorum nehir biraz tüyo verdi ona devam ediyorum arkadaşlar anlamadığım mesela bu menüyü illaki bitirmesek az beslenmişmi oluruz yoksa fark etmezmi düşürsem denge bozulurmu tereddütüm var.. ..

bugünkü menüm sabah 2dilim ekmek 1dilim penir 1 yumurta 1domates 1salatalık
öglen 1küçük kutu ton balıklı salata 1dilim ekmek
ara 2meyve 1dilim ekmek 1dpeynir çay
akşam 5yemek kaşıgı sebze 1dilim ekmek 1kase yogurt.

HOŞ BULDUK eğer 5333le kilo vermen sabitlenmiş ise hepsinden birer indirerek devam etmen gerekiyor mesela 42323gibi aslında ayça hanımın saymaktan da daha çok ben onun sayesinde besinleri öğrendim neyi nasıl yemeli neyi neye göre tercih etmeli falan aslında kendi evimde olsam bu 2-3 kiloyu almazdım ama tatilde memlekette malesef misafir olduğun eve göre beslenildiği için kilo almam kaçınılmaz oldu kendi evimde düzenim çok iyi maşallah

teşekkür ederim canım aynen bende öyle ama benim diyetisyen deneyimim kitapçığıda vardı çünkü sağlık sorunlarım vardı diyabet gibi ama kiloya bağlı ayça kayanın kitabını aldım ve yaptım 53333 ozaman 24 kilo verdim ve devam ettim ama bana 5333 çok geldi herhal nette burayla karşılaştım ama ben geçen sene ramazanı tutamadım ve bu sene 3 aylarda ara ara tuttum bide ramazandahepsini tuttum aldım kıloyu hareket edilmiyo oruçluyken yanı,i aslında bozmadım canım ama yaş ilerleyince menopoz girdi bir senedir işin içine kilo verince ilaçlarada gerek kalmadı ve ayça hanımın ramazan diyetini yaptım ama sonra inşallah kalan kilomuda vermeyi düşünüyorum sizlerin yardımı ve deneyimiyle burda aynı dili konuşmak bence önemli sizleri okudum siteden baya deneyiminiz var ayse01 nehir ve sizi diğer arkadaşlarıda ama okudugum arkadaşların kılosu bana yakındı ..bana gereken desteği saglayan arkadaşlara teşekkür ederim..

elbette yaşında etkisi oldukça fazla biraz bünye meselesi falan bnede çok hareketli birisi olmama rağmen öyle bne zorlamadıkca kilolarım gitmiyor bende 2 defa 70 lerdne 50 lere indim doğğumdu falan derken annemden örnek vermek istiyorum öncedende ayşe arkadaşımla bu konuyu konuşuyorduk annem geçen kış 94 kilo idi yanıma geldi anne dikkat et şunu şöyle ye bu kadar ye diyordum annemin cevabı ben çok yemiyorum kızım zaten çok az yiyorum ama kilom gitmiyor nedense diyordu sonra benim ayça kayanın sayesinde bneim yönlerdirmalarim ve diytisyene gitti benim söylediklerimi birde ondan dinledi:) ve şu anda annem 78 kilo ve soranlar a az yiyorum dikkat ediyorum diyor karşısındakiler hiç bir şey yemiyorum ki deyince annem bende öyle söylüyordum diyormuş. sizde oldukça güzel vermişsiniz 24 kilo çok güzel belki artık vucüt inatlaşıyordur belirli bir kilo verişten sonra vucüt kendini savunmaya geçiyormuşya belkide sizinkide böyle bir dönemdedir

uzun bir süredir sınırsız yemekten midemi ne kadra çok genişletiğimi fark ettim aslında bayagı bir şeyler yemem rağmen tabiki hafif şeyler olduğu için şu anda resmen midem kazınıyor delinecek birazdan :)ama sabırlı olmalıyım bu gün yemek menümde fırın torbasında 2 kabak 3 mantar 1 domates soğan lı bir haşlama diyebileceğim bir yemekti üzerüne yogurt karabiberle falan onu yedim öneririm yarında yemek menüm olarak semiz otunu yumurtalı yapıp sarımsaklı yogurtla yemeyi düşünüyorum inş

sabah
2dilim ekmek 1dilim peynir 5 zeytin 1 yumurta 2tahıl ,1yağ,2et
ara 1 incir 2hurma yedim
ögle 2köfte 1dilim ekmek salata yagı kaldırdım 1 et 1tahıl
ara çay 2 6tane fıstık
akşam kabak yemegi altı kaşık yogurt 1d ekmek 1süt 1tahıl
ara 1bardak ayran
4tahıl3 et2 süt 2meyve2yag ...

3 eylül 58.2
4 eylül?
5 eylül57.2
böyle yazınca kendimde motive oluyoum eminim takip edenlerde .

bu gün menüm değişti öğlen ton balıklı salata 1 dilim ekmek az önce 1 bardak sütlü kahve akşamada 1 kase çorba düşünüyorum bakalım atıştırmalık olarak yeşil elma falan

3 eylül 58.2
4 eylül?
5 eylül 57.2
6 eylül 56.9
dün çorba içmekten vazgeçtim buğdayın bir işlenmiş haline biz yarma diyoruz dün ondan haşladım yogurt çorbası için sonra çorba içmektense dedim biraz haşlanmış yarma ile sarımsaklı yogurt yedim soğuk çorba hesabı tavsiye ederim

canım ya selalmaz aynı şeyi bende yapıyorum çorbayı çok seviyorum ama bir kasede 2dilim ekmek gidiyo bende senin gibi soguk çorbayapıyorum ama ayça kayanın sitesinde yogurt çorbasında yarım yemek kaşıgı un koymuş birde patetes acaba
mesela bu tarifidemi 1 kepçesi bir tahıl sayılıyo acaba
Mide Koruyan Yoğurt Çorbası
Malzemeler: 1 tane küçük patates (küçük doğranmış olacak), yarım fincan pirinç, bir avuç ince kıyılmış ıspanak, 1 litre su, 1 tane çiğ yumurta, 1 bardak yoğurt, yarım kaşık un.

Yapılışı: Patates ve pirinç birlikte çiğden 1 litre su ile iyice yumuşayana kadar pişirilir. Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt ve un karıştırılır, çorbanın suyundan azar azar karışıma eklenerek ılıtılır, daha sonra yoğurtlu karışım ve ıspanaklar çorbaya eklenir, 5-6 dakika daha pişirilir, ılık olarak servis yapılır.ayçakaya tarifi..

6 eylül 88.400
3eylül 88100
ya ablam benim oynuyo bir bakıyosun iniyo sonra bir anda bir kilo fazla oluyorum ama genede yazacağım
ayça kayanın bir sözü her güne yeniden başlıyacağım böylelikle kilo denetimini ögreneceğim birde bir sözü var bunlar beni motive ediyor verdim diye sevinme vermedim diye üzülme çok doğru.
sabah 2dilim arasına 1dilim domates 1ydilim peynirli tost 1hurma 1 kayısı çay domates salatalık 1er tane..

mesela 4 TAHIL 2 ET 3 SÜT 2 MEYVE 3 YAĞ hakkı olan biri için örnek bir menü yaazayım:
sabah
1 dilim ekmek (cavdar, tam bugday vs) 1 tahıl hakkını yedim diye düşüneceksiniz
1 dilim peynir veya 1 yumurta 1 et hakkını yedim diye düşüneceksiniz
çig sebzeler domates salatalık yeşilllik bunları sınırsız yiyebilirsiniz bunları saymıyoruz
5 zeytin veya 1 tatlı kaşıgı kaymak veya 2 bütün ceviz yediginizde 1 yag hakkını kullanmış oluyorsunuz.
öğlen
1 dilim ekmek veya 1 kepçe corba veya 2 yk pilav/makarna 1 tahıl hakkını yedim diye düşüneceksiniz
5-6 yk etsiz sebze yemegi düşünmeden yiyebilirsiniz
1 kase yogurt veya 1 bardak ayran 1 süt hakkını tükettim diye düşüneceksiniz
1 tatlı kaşıgı yag eklenmiş salata yediginizde 1 yag hakkını kullandınız
ikindi
1 bardak süt veya sütle yapılmış sade kahve 1 süt hakkınızı kullandınız ( ek bilgi: kahveye 2 şeker attınız o zaman 1 tahıl 1 süt kullanmış olursunuz)
yarım paket diyet bisküvi veya 2 grisini veya 2 yk kasıgı yulaf ezmezi 1 tahıl hakkını yedim diye düşüneceksiniz
1 büyük elma veya 2 mandalina+ 1 kivi 2 meyve hakkını yedim diye düşüneceksiniz
akşam
1 dilim ekmek veya 1 kepçe corba veya 2 yk pilav/makarna 1 tahıl hakkını yedim diye düşüneceksiniz
1 tavuk baget veya avuciçi büyüklügünde köfte veya 4-5 kaşık kıymalı sebze yemegi yediginizde 1 et hakkını kullandınız
1 kase yogurt veya 1 bardak ayran 1 süt hakkını tükettim diye düşüneceksiniz
1 tatlı kaşıgı yag eklenmiş salata yediginizde 1 yag hakkını kullandınız
arkadaşlar iki menü buldum belki başka lazım olanlara bir faydamız dokunur..
buda çok yedin bozdun ertasi ğün diyeti haftada 2gün öneriliyo..
kadınlar için ertesi gün diyeti
bu beslenmede kadınlar için günlük 800 ml. süt, yogurt veya ayran hakkı var. 4 tahıl 3 meyve ve 3 yag da tüketebilirsiniz.
sabah
1 bardak süt 2-3 yk müsli, 1 armut veya 1 porsiyon başka bi meyve.
..

öğlen
1 dilim ekmek+ 4-5 yk etsiz sebze yemegi+ 1 kase yogurt + 1 tatlı kaşıgı zeytinyaglı salata
ikindi
1 fincan sütlü kahve + 2 grisini veya yarım paket diyet bisküvi + 3 kkuru kayısı + 8-10 tane badem
akşam
1 dilim ekmek + 4-5 yk etsiz sebze yemegi + 1 kase yogurrt veya cacık + 1 tatlı kasıgı zeytinyaglı salata
sabah müsli-süt yenmek istemezse ekmek- peynir de yenebilir...
tabiki arkadaşlar bunlar ayça kayanın kitabından paylaşılmıştır alıntıdır..

Boyunuz 155-165cm, kilonuz 80-85 kilo araligindaysa veya boyunuz 165-180cm, kilonuz 85-100 kilo araligindaysa gunluk tuketmeniz gereken:5 TAHIL 3ET 3 SÜT 3 MEYVE 3 YAĞ hakki vardir.

Boyunuz 150-165cm, kilonuz 55 -65 kilo araligindaysa veya boyunuz 165-180cm, kilonuz 65-80 kilo araligindaysa gunluk tuketmeniz gereken:4 TAHIL 2ET 3 SÜT 2 MEYVE 3 YAĞ hakki vardir.

Boyunuz 150-165cm, kilonuz 110-130 kilo araligindaysa veya boyunuz 165-180cm, kilonuz 130-150 kilo araligindaysa gunluk tuketmeniz gereken:6 TAHIL 4ET 4 SÜT 4 MEYVE 3 YAĞ hakki vardir.

buda 53333 diyeti örnegisabah.:

*2 dilim ekmek (çavdar, kepek)
*1 dilim peynir veya 1 yumurta
* Bol domates, salatalık, biber
*5 zeytin veya 1 tatlı kaşığı kaymak veya tereyağ

ÖĞLEN:

*1 dilim ekmek veya 2 yemek kaşığı pilav veya 2 yemek kaşığı makarna veya bir kepçe çorba
*1 porsiyon tavuk şiş
*çiğ salata (1 tatlı kaşığı yağ)
*1 bardak ayran

İKİNDİ:

*1 fincan süte 1 tatlı kaşığı kahve
*2 grisini

Akşam yemeğine yakın 1 büyük elma yenebilir.

AKŞAM:

*1 dilim ekmek veya 1 kepçe çorba veya 2 yemek kaşığı pilav veya makarna
* 6-7 yemek kaşığı etsiz pişmiş bir sebze yemeği ( az yağlı)
*1 kase yoğurt veya 1 kase cacık veya 1 bardak ayran

5 TAHIL, 3 ET, 3 SÜT, 3 YAĞ, 3 MEYVE şeklinde gün içinde dikkat ederek yeme diyeti...

Bundan sonra hayatınız boyunca her gün uyandığınızda kendiniz için yeme planı yapın
ve her gece kendinizi kontrol edin. Günlük yeme planım nasıldı, bu planı ne kadar uygulayabildim diye düşünün. Bunun için lütfen kendinize bir defter alın ve yediğiniz her şeyin kaydını tutun.

Dr.Ayça KAYA Kalsiyum Diyeti
Haftada 2 gün uygulanabilir.
KAHVALTI : 1 bardak süt, 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1 armut
ÖĞLEN : 1 dilim ekmek, 6 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği, 1 kase yoğurt
ARA ÖĞÜN : 1 fincan sütlü kahve, yarım paket diyet bisküvi, 1 kivi
AKŞAM : 1 Kase çorba , 4 yemek kaşığı ıspanaklı salata, 1 kase yoğurt
Haftada 5 gün uygulanabilir
SABAH : 2 dilim ekmek, 1 dilim peynir, 1 yumurta , maydonoz, tere, 5 zeytin
ÖĞLEN : 4 yemek kaşığı pilav yada 2 dilm ekme,2 tavuk baget veya 2 köfte, bol salata,1 kase yoğurt
İKİNDİ : 1 ayva, 2 yemek kaşığı yulaf , 1 kase yoğurt
AKŞAM :Karnabahar, brokoli ve havucu haslayıp üzerine yoğurt dökün, yanına bir kase çorba, 1 portakal
Kilosu 60-70 arası ve boyu 160-165cm olan bayanlar bu şekilde yapabilir.
Kilosu daha fazla olan erkekler için porsiyonlar 2 katı olabilir.

merhaba herkese ben de size yeni katıldım.boyum 1.60 fakat kilom 67 aslında 81 kilodan bu kiloya indim kendi çabalarımla fakat artık durakladı kilo vermem.yaklaşık 4-5 aydır bu civarda seyrediyor kilom.ayça kaya 5333 kitabını okudum fakat uygulamakta (ne yediğimi saymada) zorluk çekiyorum.lütfen beraber kilo verelim birbirimize destek olalım. :)
vee bu arada diyetlerim kısa süreli devam ediyor 2-3 gün kadar kendinizi nasıl motive ediyorsunuz yardımcı olabilir misiniz lütfen .

Son düzenleme:

öncelikle hoşgeldiniz aslında bizimkine diyet demek yanlış olur ayça hanımdan ben besinleri öğrendim diyebilirim hangi besini tüketmek faydalı hangisini tüketmekten kaçınmak gerekiyor beslenirken yada diyet yaparken diyeyim ne yiyelimki hem aç kalmayalım hem zayıflayalım falan benim beisnlerde önceliklerim değişti mesela öğrendiklerimle önceden sınırsız zeytin yerdim şimdi zeytin yemeye korkuyorum yada en basit önceden kahvaltıda zeytini bol yerdim ama canım istediğibir tereyağlı ekmekten kaçardım ama şimdi zeytini yemeyip onun yerine az bir parça tere yağımı yiyebileceğimi öğrendim şekerlere doğalmı değilmi diye yaklaşmaya başladım ben tatlıyı çok severim hatta geçen gün keşfettiğim birşeyi anlatayım bir pasta için kuru incir ve cevizi robottan çekmiştim sonra biraz ayırdım dedim ben bunu sabah kahvaltıda reçel yerine tüketebilirim doğal şeker içindeki incir ve ceviz kıscası ayça kayayı o kadar çok takipten sonra artık kendi menümü oluşturabilirim aslında hem faydalı hem kalori olarak daha düşük bir çok yenecek şey var böyle oluncada bunun adı diyet olmuyor ve sağlıklı beslneme oluyor gercekten çünkü insan faydalıyiyecek çeşiti çok bulunca sıkılmadan uzun süreli diyet yapmış olabiliyor

aslında benimkisi çorba bile değil yogurt içine yarma koyup yiyorum hem tok tutuyor ynai yogurtlu yulaf ezmesi giib bir şey oluyor hatta bu yemeyimi çalışırken yanımda götürüp öğlen yemeyi planlıyorum hazırlaması pratik tok tutucu en azında sıkılana kadar öğlen menüsü olur yaz mevsiminde:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…