• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayça Kaya 4-3-3-3 Diyeti ile Zayıflayalım...

öncelikle hoşgeldiniz aslında bizimkine diyet demek yanlış olur ayça hanımdan ben besinleri öğrendim diyebilirim hangi besini tüketmek faydalı hangisini tüketmekten kaçınmak gerekiyor beslenirken yada diyet yaparken diyeyim ne yiyelimki hem aç kalmayalım hem zayıflayalım falan benim beisnlerde önceliklerim değişti mesela öğrendiklerimle önceden sınırsız zeytin yerdim şimdi zeytin yemeye korkuyorum yada en basit önceden kahvaltıda zeytini bol yerdim ama canım istediğibir tereyağlı ekmekten kaçardım ama şimdi zeytini yemeyip onun yerine az bir parça tere yağımı yiyebileceğimi öğrendim şekerlere doğalmı değilmi diye yaklaşmaya başladım ben tatlıyı çok severim hatta geçen gün keşfettiğim birşeyi anlatayım bir pasta için kuru incir ve cevizi robottan çekmiştim sonra biraz ayırdım dedim ben bunu sabah kahvaltıda reçel yerine tüketebilirim doğal şeker içindeki incir ve ceviz kıscası ayça kayayı o kadar çok takipten sonra artık kendi menümü oluşturabilirim aslında hem faydalı hem kalori olarak daha düşük bir çok yenecek şey var böyle oluncada bunun adı diyet olmuyor ve sağlıklı beslneme oluyor gercekten çünkü insan faydalıyiyecek çeşiti çok bulunca sıkılmadan uzun süreli diyet yapmış olabiliyor
hoşbuldum.öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.çok haklısınız eğer doğru beslenmeyi öğrenirsem zaten sağlıklı kiloma da gelmiş olurum.ayrıca öğrenciyim ve yurtta umarım bu beslenme planımı suya düşürecek türden besinler yemek durumunda kalmam.evet o zaman ben de diyorum ki 4333 ile hayatıma yeni bir başlangıç yapacağım.hepimize kolay gelsin .yeni kararlarımız bize hep mutluluk getirsin :)
 
amin canım sagol hoş geldin ayşe benimde gerçek ismim ayşe hepinizin ablası olabilirim selalmazım vişne kurularına bende talip olabilirim işin espirisi basket atabiliriz oyalayıcı deneyimlerimizden yararlanırız inşallah birbirimizin

bencede diyet sözünü söylemeyin diyo ayça kaya ömür boyu sağlıklı yaşam ben böyle hala devam edemezdim diyet olsaydı ..
 
amin canım sagol hoş geldin ayşe benimde gerçek ismim ayşe hepinizin ablası olabilirim selalmazım vişne kurularına bende talip olabilirim işin espirisi basket atabiliriz oyalayıcı deneyimlerimizden yararlanırız inşallah birbirimizin

bencede diyet sözünü söylemeyin diyo ayça kaya ömür boyu sağlıklı yaşam ben böyle hala devam edemezdim diyet olsaydı ..
peki o zaman ayşe abla ben de kübra :) haklısınız diyet sözü gerçekten itici bir kavram ayrıca başta annem-babam olmak üzere bu sözü duyduklarında bena sanki aç geziyormusum muamelesi yapıyorlar.bence vişne kurusu çok mantıklıymış ama başka ne olabilir mesela bunun gibi sağlıklı önerileriniz bana
 
peki o zaman ayşe abla ben de kübra :) haklısınız diyet sözü gerçekten itici bir kavram ayrıca başta annem-babam olmak üzere bu sözü duyduklarında bena sanki aç geziyormusum muamelesi yapıyorlar.bence vişne kurusu çok mantıklıymış ama başka ne olabilir mesela bunun gibi sağlıklı önerileriniz bana
ablam inşallah ben emkliliğin tadını çıkarıyorum beyim ve ben ve boş vaktim oluyo fırsat buldukça burdan paylaşırım bende ayça kayanın her şeyini okudum dinledim o nerde ben orda çünkü senelerce kilolardan okadar sıkıldımki anladımki başından tedbir alıp dur dicen...
 
KİLO ALMAMAK İÇİN BUNLARA DİKKAT!
Kilo kontrolü ile ilgili sorun yaşıyorsanız bazı püf noktaları bilmeniz size yardımcı olacaktır. Yağlı yiyeceklerin enerjisi yüksektir. İlk dikkat edilecek nokta yüksek yağlı yiyeceklerden kaçınmaktır. Birçoğumuz kızartma yemediğimiz zaman veya ekmeğimizin üzerine yağ sürüp yemediğimiz zaman az yağlı yediğimizi düşünürüz. Bir de gizli yağı yüksek yiyecekler vardır, bu tür yiyecekleri fark etmeden yediğimizde de çok fazla kalori alırız. Örneğin kremalı çorbalar, kıymadan yapılan kebaplar, pastane simitleri, kremalı hazır dondurmaları sık tüketirsek kilo kontrolünde sorun yaşayabiliriz. Bir yiyecek çok yumuşaksa, ısırdığımızda ağzımızda dağılıyorsa, elimize aldığımızda elimizde yağ bırakıyorsa çok yağlı bir yiyeceği tüketiyor olabiliriz. Evde yemek yaparken, 1 kg sebze yemeğine 2 yemek kaşığı yağ koyarsak, etli yemekleri yaparken ekstra yağ eklemezsek daha sağlıklı ve hafif yemekler yapmış oluruz.


Neyi ne kadar yememiz gerektiğini bazen kestiremiyoruz? Sizce ne yapmalıyız?Porsiyon büyüklüğünü doğru ayarlamayabilmek çok önemlidir. Evde yemek yerken büyük servis tabakları yerine pasta tabağı kullanmak hem gözümüzü doyurur hem de daha az yemek tüketmemizi sağlar. Dışarıda servis edilen yemeklerin porsiyonu çok büyüktür ve ev yemeğine göre daha yağlıdır. Dolayısı ile mümkün olduğu kadar evde yemeyi tercih etmek daha iyi olur. Haftada 2’den fazla dışarıda yemesek iyi olur. Bununla birlikte dışarıda yemek durumunda kaldığımızda yarım porsiyon ısmarlayabiliriz veya arkadaşımızla birlikte isek 1 porsiyonu bölüşebiliriz.

-Uzun süre tok kalmak için hangi besinleri tüketmeliyiz?Uzun süre tok kalabilmek için karbonhidratın ayrımını iyi yapabilmemiz gerekir. Şeker oranı yüksek olan basit karbonhidratlar; sofra şekeri, bal, pekmez, reçel, çikolata ve her türlü şekerli yiyecektir. Bununla birlikte muz, incir, üzüm, kavun, karpuz gibi şeker oranı yüksek meyveler de kan şekerini hızlı yükseltirler. Patates, havuç, bezelye, mısır, bezelye gibi nişasta oranı yüksek yiyecekler de bizi çok acıktırarak yeme hayali kurmamıza neden olabilirler. Aynı zamanda beyaz un, beyaz pirinç ve beyaz makarna da şeker oranı yüksek yiyeceklere örnektir. Bu tür yiyecekleri tek başına değil de yanında süt, yoğurt, ayran gibi bir protein kaynağı ile birlikte yersek veya üzerine limon sıkma şansımız olursa şeker oranını dengeleyebiliriz.
Şeker oranı düşük olan karbonhidratlara örnek ise daha ekşi meyvelerdir. Ayva, portakal, kivi, limon, erik, yeşil elma, ananas bunlardan bazılarıdır. Yine kuru baklagillerden; kuru fasulye, nohut, mercimek, barbunyanın, kepekli ve esmer unların, esmer pirinç ve esmer makarnanın şeker oranı daha düşüktür ve bu tür yiyecekler bizi daha uzun süre tok tutar.

AÇLIĞINIZI ERTELEMEYİN!Yemeği saatle yemek yanlıştır. Bu durumda insan ister istemez sürekli yemekleri düşünüyor ve kişinin iştahının daha da açılmasına neden oluyor. Aynı zamanda sık yemek vücutta sürekli insülin hormonunun salgılanmasına neden olur bu da yağlanmayı kolaylaştırıyor. Acıktığımızda vücudumuza cevap vermemiz gerekir. Acıkmak tıpkı uykumuzun gelmesi, tuvalet ihtiyacımızın gelmesi gibi fizyolojik bir ihtiyaçtır. Açlığımızı ertelersek bir sonraki öğünde iki kat daha fazla tüketiriz. O nedenle acıkınca muhakkak bir şeyler yemelidir. Bunun illaki donanımlı bir öğün olmasına gerek yoktur. Örneğin 1 bardak ayran, 1 tane meyve da vücuda cevap vermek anlamına gelir. Yani yemeyi acıktığınızda yiyin ve açlığınızı ertelemeyin.
-Kış aylarında ne yemeye özen göstermeliyiz?Havaların soğuması bakterilerin ve virüslerin hastalık yapma potansiyelini artırır. Günlerin kısalması gecelerin uzaması da metabolizma hızını yavaşlatır ve insanlar daha kolay kilo alabilirler. Hem kilo almamak hem de bağışıklık sistemini güçlendirmek için taze meyve ve sebze yemeye özen göstermek gerekir. Portakal, mandalina, limon, maydanoz, ıspanak ve pırasa gibi besinler C vitamini açısından çok zengindir, bağışıklık sistemini güçlendirir. Süt, yoğurt ve ayran yüksek kalsiyum ve protein değeri ile damar sağlığını korur, uzun süre tok kalmaya katkısı olur. O nedenle yemeklerin yanına eklenen bu gıdaların metabolizmanın canlanmasına katkısı olur. Balık omega-3 içeriği ve protein değerinin yüksek olması nedeni ile haftada 2-3 kez tüketilmelidir. Yağ içeriği yüksek hazır gıdalardan, tatlılardan ve hamur işlerinden uzak durmakta fayda var.



Tatlı büfesine uğramayın
Tatilde yeme içme alışkanlıkları da başlı başına değişir. Normal hayatta yenilmeyen yiyecekleri sürekli görmek, ister istemez bu yiyeceklere karşı olan ilgiyi artıracaktır. Özellikle her şey dahil konseptli otellerde sürekli mantılar, gözlemeler, tatlılar, patates kızartmaları, hamburgerler, dondurmalar burnunuzun dibinde olur. Bu tür yiyeceklerden uzak durabilmenin en etkili yolu bunları görmemektir. Yani bu tür gıdaların olduğu bölümlere gitmeyin. Unutmayın ki, göz görmez ise gönül istemez.
Öğünlerinizi baştan planlayın
Öğün planlarını da baştan yapmak daha doğru olur. Acıkmadan, sırf saati geldi diye yemek yemek doğru olmayacaktır. Üç ana öğünü dolu dolu yemek yerine kendinize günde en keyif alacağınız bir öğünü belirleyin. Diyelim ki akşam yemeğinde uzun oturmayı seviyorsanız sabah kahvaltısını hafif tutarak güne başlayabilirsiniz. Sabah kahvaltı öncesi otelin fitness salonunu ziyaret edin ve güne güzel bir koşu ile başlayın. Spor sonrası kahvaltıyı süt ve meyve yiyerek hafif tutun. Daha sonra doğru plaja harekete… Bol bol denize girin ve yüzün. Öğlen yemeğinde daha çok zeytinyağlı ve yoğurtlu salataları tercih edin. Pilavlardan, kızartmalardan, makarnalardan ve tatlılardan uzak durun. İkindi çayında yağsız yarım gözleme ile ayran içebilirsiniz. Akşam yemeğinde ise et, salata ve dilediğiniz bir içecekten 1-2 bardak alabilirsiniz.
Fazla kilolardan kalıcı olarak kurtulmak ve kilo yönetimini öğrenebilmek imkansız değildir. Yaşam, tatili ile çalışma hayatı ile bir bütündür. İnsan yaşamını diyetteyim veya değilim diye ikiye ayırmamalıdır. Fazla kiloluk ve şişmanlık kozmetik bir problem değildir. Vücudu başlı başına etkileyen çok ciddi bir metabolizma hastalığıdır. Muhakkak tıbbi olarak tedavi edilmelidir.Amaç ise ister tatil ister bayram olsun her durumda sağlıklı kilo aralığını sürdürebilmek, kilo yönetimini öğrenmek ve kilo alıp verme döngüsünden çıkmak olmalıdır.



http://www.kadin34.net/kalici-zayiflamanin-formulleri-dr-ayca-kayadan-beslenme-onerileri.html birde burdada öneriler va r okursun çünkü kopyalanmıyor..yazıp googleden girersin..
 
peki o zaman ayşe abla ben de kübra :) haklısınız diyet sözü gerçekten itici bir kavram ayrıca başta annem-babam olmak üzere bu sözü duyduklarında bena sanki aç geziyormusum muamelesi yapıyorlar.bence vişne kurusu çok mantıklıymış ama başka ne olabilir mesela bunun gibi sağlıklı önerileriniz bana

ablam banada 88 kilodayım ben daha fazla kilolardan geldim 118 i gördüm hayatımda bana beyim diyorki bir lokma kaldın pisikolojisi yapıyo kendi 70 kilo komşularım arkadaşlarım daha fazla verirsen hasta olursun diyolar ama ben asla kendimi biliyorum çünkü böyle mutluluğu buldum ve dahada vermeyi düşünüyorum ama acele etmeden zamana yayarak 70 olursam diyorum daha iyi korurum kilomu ama inşallah bu sene verir çıkarız ..çünkü saglıklı yapıyoruz ayçakaya hem doktor hemde diyetisyenlerin verdiğinle aynı ..
 
Dr. Ayça Kaya, tatlı krizini önlemenin yollarını anlattı.
Çok stresli ya da yorgun olduğunuz zamanlarda kendinizi çikolata yerken mi buluyorsunuz? Peki, böyle durumlarda ne kadar şeker tükettiğinizin farkında mısınız? Tatlı krizlerinizin önüne geçecek ve sizi daha sağlıklı beslenmeye yönlendirecek birkaç tavsiye hazırladık.

Küçük bir parça tüketin:
Tatlı krizi ile baş başa kaldığınızda küçük bir parça kurabiye ya da çikolata yiyin. Yediğiniz çikolata ya da herhangi bir tatlı, sizi krizden kurtaracak ve şeker isteğinizi bastıracaktır.

Sağlıklı hale getirin:
Tatlı krizini küçük bir parça çikolata ile bastıramıyorsanız, daha çok kalori alacağınız atıştırmalıklara yönelmeyin. Tatlı şeyleri sağlıklı besinlerle bir arada tüketin. Örneğin, dilimlenmiş birkaç parça elma ya da muzu küçük bir miktar çikolataya batırıp yiyin. Fındık, ceviz ve badem gibi kuru yemişlerle birlikte de bir küçük parça çikolata yiyebilirsiniz.

Meyve tüketin:

Tatlı krizi sizi ele geçirdiğinde meyve tüketmeye çalışın. Bir parça tatlı yerine, bir porsiyon meyve yerseniz vitamin ve lif gibi sağlıklı besinlerin vücudunuza girmesini sağlarsınız. Meyvenin yanı sıra, yanınızda mutlaka ceviz, fındık gibi kuruyemişler ve kuru meyveler de bulundurun.

Yürüyüş yapın:
Tatlı yeme tatlı yeme isteğini bastıramıyor ve bu fikri kafanızdan bir türlü atamıyorsanız, yürüyüşe çıkın. Koşabilir ya da birkaç egzersiz hareketi de yapabilirsiniz. Böylece aklınızı kurcalayan "tatlı yeme" fikrinden biraz uzaklaşıp, farklı bir aktiviteyle meşgul olursunuz.

Ara öğünleri atlamayın:

Ana öğünleriniz arasında uzun süre bir şey yemeden beklemek, kan şekerinizin hızla düşmesine sebep olur. Bu sebeple ara öğünleri atlamayın ve mutlaka sağlıklı atıştırmalıklar tüketin. Ara öğünlerinizde yiyeceğiniz bir porsiyon meyve ya da kuruyemiş kan şekerinizi stabil hale getirir ve tatlı krizlerini önler.

Düşük Kalorili Atıştırmalık tarifi 29.09.2011 tarihli Stv Şİfa Niyetine Programında İç hastalıkları Uzmanı Dr.Ayça KAYA tarafından verilmiştir.
1 yemek kaşığı sarı leblebi
1 yemek kaşığı beyaz leblebi
4 tane fındık
4 tane badem
1 tane ceviz
1 yemek kaşığı kuru erik
1 yemek kaşığı kuru vişne
1 yemek kaşığı yaban mersini
Ayça Hanım bu karışımın kalori değerinin düşük olduğunu,strese kapıldığınızda canınız sıkıldığında bu hazırlanan karışımından yenilmesini önerdi
 
3 eylül 58.2
4 eylül?
5 eylül 57.2
6 eylül 56.9
7 eylül 56.6
8 eylül ?
:) öncelikle kübra kardeşim ve ayşe abla sizlerle güzel paylaşımlarda bulunacağız galiba:)
yazılarınızı şöyle bir göz gezdirdim tam detaylı okuyamıyourm çünkü bebeğim var hem oku hem yaz biraz zor oluyor:) neyse eger aynı şeyleri sürekli tekrarlar ve siizn yazdıklarınızı size anlatacak olursam şimdiden kusururma baklmayın heryere yetişmeye çalışan bir anneyim aynı zamandada çalışınca zor oluyor:)
kübra canım aslında ayça kayayı anlamak diye söze başlarmışım :)
yurt ortamı çok zor seçeneklerin az ama en azından yemeklerini ona göre tercih edersin ben bira kaç ayça kaya önerisinde bulunabilirim eger menüde pirinc pilavı varsa onun yerine ekmek yemek bile daha mantıklıymış yani en sağlıklısı bulgur pilavı o yok ise ekmeği pirinc pilavına tercih ediyoruz yemkelrin sebze yemeği bile olsa suyunda yüzen yağlardan biraz arındırmaya çalış malesef dışardaki yemekler yağlı olyor hepimiizn tatlı krizleri oluyor onları daha karlı atlatmak için bir kaç öeri geçen pazardan muz almıştık hepsi ezildi eve gelene kadar dikkat etmemeişiz ben robota attım içine kakao biraz tarcın atıp bir damlada süt ile puding yaptım şeker ve un kullanmadan eşimle yedik tadı çokgüzeldi hurma yiyebilirsin ve ben kışın cennet hurmasının içine yine kakao tarcın ve bir ufalanmış ceviz ile tatlı yapıyorum falan aklıma geldikce önerilerde bulunurum dediğim gibi ne yiyeceğimizi öğrenirsek çeşitimiz ne kadar çok olursa beslenme şeklimizden sıkılmadan devam edebiliriz
 
bu gün ekmek hakkımın yarısını kahvaltıda kullandım geriye kalan kısmını evde haşlanmış nohut vardı onunla yogurt karışımı yapıp yogurt ve ekmek hakkımı kullanmayı yine süt hakkımın geriye kalan kısmınıda sütlü kahve ile kullanırım meyve olarakta yeşil elma ve 1 kuru incir ile kullanırım galiba değişillik olmaz ise ben böyle yazınca en azında buraya böyle yazdım bunları yemeliyim diye koşullanıyorum kaçamaklar oluyormu elbettteeeeeeee ama küçük kaçamaklar :)
 
peki o zaman ayşe abla ben de kübra :) haklısınız diyet sözü gerçekten itici bir kavram ayrıca başta annem-babam olmak üzere bu sözü duyduklarında bena sanki aç geziyormusum muamelesi yapıyorlar.bence vişne kurusu çok mantıklıymış ama başka ne olabilir mesela bunun gibi sağlıklı önerileriniz bana

ablam banada 88 kilodayım ben daha fazla kilolardan geldim 118 i gördüm hayatımda bana beyim diyorki bir lokma kaldın pisikolojisi yapıyo kendi 70 kilo komşularım arkadaşlarım daha fazla verirsen hasta olursun diyolar ama ben asla kendimi biliyorum çünkü böyle mutluluğu buldum ve dahada vermeyi düşünüyorum ama acele etmeden zamana yayarak 70 olursam diyorum daha iyi korurum kilomu ama inşallah bu sene verir çıkarız ..çünkü saglıklı yapıyoruz ayçakaya hem doktor hemde diyetisyenlerin verdiğinle aynı ..


kurallardan biriside bu ayşe abla etrafa kulak asmamak benim en yakınımdaki insan benden daha zayıf bu şahıs eltim oluyor:) bana ne kadar kötü olmuşsun kilo al biraz diyor ama kendi kilo almayayyım diye sık sık diyet yapıyomuş :) dün düşünüyorum yemeyi çok seviyorum bir şeyler yerken mutlu oluyormuyum evet yapmasınıda severim ama bu kezde kıyafet giyerken arkadaş ortamında mutsuz oluyormuyum evet ama diğer taraftan yediklerime dikkat ederken ki bu demek sadece tatsız tuzsuz şeyler bile yemiyoruz çoğu zaman mutsuz oluyorsamda ki ben yiyecek bir çok seçenek bulabiliyorum artık aslında mutsuzda değilim ama öyle olgdugumu düşünürsek bir kıyafet giyerken bu ortamdayken kendime yakışmış şeylerle özgüvenim tavan yapmış bir şekilde daha mutluyum eeeeeeeeee o zaman bunu tercih etmek daha güzel
 
teşekkür ederim ablam selalmaz benim bir hayat görüşüm vardır herkesten öğreneceğim bir şey vardır ve anladığım kadarıyla işi kavramışsın ayça hanımın söylediğide bu menünün sağlıklı hale sen getir mutfaklarda reform yapın diyor ve annelarin eğitimini ele alıyor ablam çünkü bizim zamanımızda bu kadar paylaşım olsaydı bu hale gelmezdim bu kadar iradeli olmamı ayça kaya önerilerine borçluyum açıkınca ye vede açlıkla susama sinyalini karıştırırmış vücud ben öyle yapıyorum bir iki bardak su içiyorum bekliyorum geçerse yemiyorum
birde yemeğin önünden 1 bardak su içiyorum arasında mesela bıçak kullanın diyor yemek yerken gene öyle sonundada içiyorum salata veya yoğurt kurtarıcım ayran kendi yogurdumu kendim dogal yapıyorum pakete girmişlerdende uzak duruyorum suloganıda hoşuma gidiyor yağ yiyerek yaglardan kurtulunmaz.
naylon diye düşünüyorum yağlılarıda gözümde değersizleştiriyorum
ve bir öğünde yesem arkasından salata sebze yoğurt la öğünümü denğeliyorum
bu kadar vakit ayırabilmemde 2çocuğum var ikisinide evlendirdim sıra kendime zaman ayırmaya geldi allah seninde evlatlarını büyütüp o günleri göstersin inşallah hiç bir başarı kolay gelmiyor ..
 
kurallardan biriside bu ayşe abla etrafa kulak asmamak benim en yakınımdaki insan benden daha zayıf bu şahıs eltim oluyor:) bana ne kadar kötü olmuşsun kilo al biraz diyor ama kendi kilo almayayyım diye sık sık diyet yapıyomuş :) dün düşünüyorum yemeyi çok seviyorum bir şeyler yerken mutlu oluyormuyum evet yapmasınıda severim ama bu kezde kıyafet giyerken arkadaş ortamında mutsuz oluyormuyum evet ama diğer taraftan yediklerime dikkat ederken ki bu demek sadece tatsız tuzsuz şeyler bile yemiyoruz çoğu zaman mutsuz oluyorsamda ki ben yiyecek bir çok seçenek bulabiliyorum artık aslında mutsuzda değilim ama öyle olgdugumu düşünürsek bir kıyafet giyerken bu ortamdayken kendime yakışmış şeylerle özgüvenim tavan yapmış bir şekilde daha mutluyum eeeeeeeeee o zaman bunu tercih etmek daha güzel
aynen ablam komşum var sen diyor geçen sene kasların eridi diyo ban a kendi 130 kilo bide bana yemeklerini övüyor
ablam biz aslında daha sağlıklı ve lezzetli yapıyoruz çocuklarımıda aynı tarifleri veriyorum mesela patlıcanı ayça kayanın dediği gibi yapıyorum kızartarak deil kızım da zayıflıyor doğum kilolarını veriyor ayça kayanın bir sözü var kendini kimseyle kıyaslama o kola içiyosa sen ayran iç o bir yiyosa sen yarım ye diyo birde kendini mahrumiyette görme diyor seçeneklerimiz çok beyim ben güzel giyindim altıma pantolon üstüme tonik bana yasak koydu bu halde çıkamazsın diyo bende on yaş büyük onu anladım beni fit görmek istemiyo:D
 
bugünkü menüm sabah: 2dilim ekmek yedim y dilim peynir 1domates 1salatalık 1kibrit kutusu su böregi4tahıl yarım et..
ve poğacalardan yemedim
ara: bir armut 2meyve büyüktü
öglende. 1bsüt 3 fıstık 1süt y yag
arada. 2 bisküvi 1bardak çay ...5 zeytin 1yag 1tahıl.
akşamda 3 köfte salata 1tk yag eklenmiş 1 et 1 yag
düşünüyorum...akşamda 1bardak ayran..1süt
5 tahıl.1.5 et 2 meyve2yağ..2süt..
 
3 eylül 58.2
4 eylül?
5 eylül 57.2
6 eylül 56.9
7 eylül 56.6
8 eylül ?
:) öncelikle kübra kardeşim ve ayşe abla sizlerle güzel paylaşımlarda bulunacağız galiba:)
yazılarınızı şöyle bir göz gezdirdim tam detaylı okuyamıyourm çünkü bebeğim var hem oku hem yaz biraz zor oluyor:) neyse eger aynı şeyleri sürekli tekrarlar ve siizn yazdıklarınızı size anlatacak olursam şimdiden kusururma baklmayın heryere yetişmeye çalışan bir anneyim aynı zamandada çalışınca zor oluyor:)
kübra canım aslında ayça kayayı anlamak diye söze başlarmışım :)
yurt ortamı çok zor seçeneklerin az ama en azından yemeklerini ona göre tercih edersin ben bira kaç ayça kaya önerisinde bulunabilirim eger menüde pirinc pilavı varsa onun yerine ekmek yemek bile daha mantıklıymış yani en sağlıklısı bulgur pilavı o yok ise ekmeği pirinc pilavına tercih ediyoruz yemkelrin sebze yemeği bile olsa suyunda yüzen yağlardan biraz arındırmaya çalış malesef dışardaki yemekler yağlı olyor hepimiizn tatlı krizleri oluyor onları daha karlı atlatmak için bir kaç öeri geçen pazardan muz almıştık hepsi ezildi eve gelene kadar dikkat etmemeişiz ben robota attım içine kakao biraz tarcın atıp bir damlada süt ile puding yaptım şeker ve un kullanmadan eşimle yedik tadı çokgüzeldi hurma yiyebilirsin ve ben kışın cennet hurmasının içine yine kakao tarcın ve bir ufalanmış ceviz ile tatlı yapıyorum falan aklıma geldikce önerilerde bulunurum dediğim gibi ne yiyeceğimizi öğrenirsek çeşitimiz ne kadar çok olursa beslenme şeklimizden sıkılmadan devam edebiliriz
Allah bebeğinize hayırlı uzun ömürler versin inşallah bende bu sizin kilolarınızı görebilirim sonunda :) evet haklsınız dediğiniz öneriler bana da çok mantıklı geldi zaten pirinç ve makarnayı hayatımdan çıkardım diyebilirim. insülin direncim var benim zaten dikkat edersem kullandığım ilaç da kilo vermeme katkı sağlıyor .kilo vericem ve bende bu sayede hem yaşam kalitemi artırmış olucam inşallah hem de fit bir görüntüye sahip olucam.:)
 
selam kızlar nerelerdesiniz ben bırakınca herkes dağılmış bir tek selalmaz kalmış yeni arkadaşlar dahil olmuş hepiniz hoşgeldiniz arkadaşlar herkese sağlıklı kilo vermeler...
 
6 eylül 88.400
3eylül 88100
8 eylül 89 .100
gösteriyorum bir hafta siporumu yaptım dikkat ettim ama buna inat yazacam pes etmiyecem daha sıkı sarılacam şişim bir öneriniz varmı ödem atıcak acı baharatlı ekşi fazla yiyemiyorum ..:KK51::mad:
 
Back