- Konu Sahibi BlackSwann
-
- #2.161
hoşbuldum.öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.çok haklısınız eğer doğru beslenmeyi öğrenirsem zaten sağlıklı kiloma da gelmiş olurum.ayrıca öğrenciyim ve yurtta umarım bu beslenme planımı suya düşürecek türden besinler yemek durumunda kalmam.evet o zaman ben de diyorum ki 4333 ile hayatıma yeni bir başlangıç yapacağım.hepimize kolay gelsin .yeni kararlarımız bize hep mutluluk getirsin :)öncelikle hoşgeldiniz aslında bizimkine diyet demek yanlış olur ayça hanımdan ben besinleri öğrendim diyebilirim hangi besini tüketmek faydalı hangisini tüketmekten kaçınmak gerekiyor beslenirken yada diyet yaparken diyeyim ne yiyelimki hem aç kalmayalım hem zayıflayalım falan benim beisnlerde önceliklerim değişti mesela öğrendiklerimle önceden sınırsız zeytin yerdim şimdi zeytin yemeye korkuyorum yada en basit önceden kahvaltıda zeytini bol yerdim ama canım istediğibir tereyağlı ekmekten kaçardım ama şimdi zeytini yemeyip onun yerine az bir parça tere yağımı yiyebileceğimi öğrendim şekerlere doğalmı değilmi diye yaklaşmaya başladım ben tatlıyı çok severim hatta geçen gün keşfettiğim birşeyi anlatayım bir pasta için kuru incir ve cevizi robottan çekmiştim sonra biraz ayırdım dedim ben bunu sabah kahvaltıda reçel yerine tüketebilirim doğal şeker içindeki incir ve ceviz kıscası ayça kayayı o kadar çok takipten sonra artık kendi menümü oluşturabilirim aslında hem faydalı hem kalori olarak daha düşük bir çok yenecek şey var böyle oluncada bunun adı diyet olmuyor ve sağlıklı beslneme oluyor gercekten çünkü insan faydalıyiyecek çeşiti çok bulunca sıkılmadan uzun süreli diyet yapmış olabiliyor
peki o zaman ayşe abla ben de kübra :) haklısınız diyet sözü gerçekten itici bir kavram ayrıca başta annem-babam olmak üzere bu sözü duyduklarında bena sanki aç geziyormusum muamelesi yapıyorlar.bence vişne kurusu çok mantıklıymış ama başka ne olabilir mesela bunun gibi sağlıklı önerileriniz banaamin canım sagol hoş geldin ayşe benimde gerçek ismim ayşe hepinizin ablası olabilirim selalmazım vişne kurularına bende talip olabilirim işin espirisi basket atabiliriz oyalayıcı deneyimlerimizden yararlanırız inşallah birbirimizin
bencede diyet sözünü söylemeyin diyo ayça kaya ömür boyu sağlıklı yaşam ben böyle hala devam edemezdim diyet olsaydı ..
ablam inşallah ben emkliliğin tadını çıkarıyorum beyim ve ben ve boş vaktim oluyo fırsat buldukça burdan paylaşırım bende ayça kayanın her şeyini okudum dinledim o nerde ben orda çünkü senelerce kilolardan okadar sıkıldımki anladımki başından tedbir alıp dur dicen...peki o zaman ayşe abla ben de kübra :) haklısınız diyet sözü gerçekten itici bir kavram ayrıca başta annem-babam olmak üzere bu sözü duyduklarında bena sanki aç geziyormusum muamelesi yapıyorlar.bence vişne kurusu çok mantıklıymış ama başka ne olabilir mesela bunun gibi sağlıklı önerileriniz bana
peki o zaman ayşe abla ben de kübra :) haklısınız diyet sözü gerçekten itici bir kavram ayrıca başta annem-babam olmak üzere bu sözü duyduklarında bena sanki aç geziyormusum muamelesi yapıyorlar.bence vişne kurusu çok mantıklıymış ama başka ne olabilir mesela bunun gibi sağlıklı önerileriniz bana
ablam banada 88 kilodayım ben daha fazla kilolardan geldim 118 i gördüm hayatımda bana beyim diyorki bir lokma kaldın pisikolojisi yapıyo kendi 70 kilo komşularım arkadaşlarım daha fazla verirsen hasta olursun diyolar ama ben asla kendimi biliyorum çünkü böyle mutluluğu buldum ve dahada vermeyi düşünüyorum ama acele etmeden zamana yayarak 70 olursam diyorum daha iyi korurum kilomu ama inşallah bu sene verir çıkarız ..çünkü saglıklı yapıyoruz ayçakaya hem doktor hemde diyetisyenlerin verdiğinle aynı ..
aynen ablam komşum var sen diyor geçen sene kasların eridi diyo ban a kendi 130 kilo bide bana yemeklerini övüyorkurallardan biriside bu ayşe abla etrafa kulak asmamak benim en yakınımdaki insan benden daha zayıf bu şahıs eltim oluyor:) bana ne kadar kötü olmuşsun kilo al biraz diyor ama kendi kilo almayayyım diye sık sık diyet yapıyomuş :) dün düşünüyorum yemeyi çok seviyorum bir şeyler yerken mutlu oluyormuyum evet yapmasınıda severim ama bu kezde kıyafet giyerken arkadaş ortamında mutsuz oluyormuyum evet ama diğer taraftan yediklerime dikkat ederken ki bu demek sadece tatsız tuzsuz şeyler bile yemiyoruz çoğu zaman mutsuz oluyorsamda ki ben yiyecek bir çok seçenek bulabiliyorum artık aslında mutsuzda değilim ama öyle olgdugumu düşünürsek bir kıyafet giyerken bu ortamdayken kendime yakışmış şeylerle özgüvenim tavan yapmış bir şekilde daha mutluyum eeeeeeeeee o zaman bunu tercih etmek daha güzel
Allah bebeğinize hayırlı uzun ömürler versin inşallah bende bu sizin kilolarınızı görebilirim sonunda :) evet haklsınız dediğiniz öneriler bana da çok mantıklı geldi zaten pirinç ve makarnayı hayatımdan çıkardım diyebilirim. insülin direncim var benim zaten dikkat edersem kullandığım ilaç da kilo vermeme katkı sağlıyor .kilo vericem ve bende bu sayede hem yaşam kalitemi artırmış olucam inşallah hem de fit bir görüntüye sahip olucam.:)3 eylül 58.2
4 eylül?
5 eylül 57.2
6 eylül 56.9
7 eylül 56.6
8 eylül ?
:) öncelikle kübra kardeşim ve ayşe abla sizlerle güzel paylaşımlarda bulunacağız galiba:)
yazılarınızı şöyle bir göz gezdirdim tam detaylı okuyamıyourm çünkü bebeğim var hem oku hem yaz biraz zor oluyor:) neyse eger aynı şeyleri sürekli tekrarlar ve siizn yazdıklarınızı size anlatacak olursam şimdiden kusururma baklmayın heryere yetişmeye çalışan bir anneyim aynı zamandada çalışınca zor oluyor:)
kübra canım aslında ayça kayayı anlamak diye söze başlarmışım :)
yurt ortamı çok zor seçeneklerin az ama en azından yemeklerini ona göre tercih edersin ben bira kaç ayça kaya önerisinde bulunabilirim eger menüde pirinc pilavı varsa onun yerine ekmek yemek bile daha mantıklıymış yani en sağlıklısı bulgur pilavı o yok ise ekmeği pirinc pilavına tercih ediyoruz yemkelrin sebze yemeği bile olsa suyunda yüzen yağlardan biraz arındırmaya çalış malesef dışardaki yemekler yağlı olyor hepimiizn tatlı krizleri oluyor onları daha karlı atlatmak için bir kaç öeri geçen pazardan muz almıştık hepsi ezildi eve gelene kadar dikkat etmemeişiz ben robota attım içine kakao biraz tarcın atıp bir damlada süt ile puding yaptım şeker ve un kullanmadan eşimle yedik tadı çokgüzeldi hurma yiyebilirsin ve ben kışın cennet hurmasının içine yine kakao tarcın ve bir ufalanmış ceviz ile tatlı yapıyorum falan aklıma geldikce önerilerde bulunurum dediğim gibi ne yiyeceğimizi öğrenirsek çeşitimiz ne kadar çok olursa beslenme şeklimizden sıkılmadan devam edebiliriz
selam kızlar nerelerdesiniz ben bırakınca herkes dağılmış bir tek selalmaz kalmış yeni arkadaşlar dahil olmuş hepiniz hoşgeldiniz arkadaşlar herkese sağlıklı kilo vermeler...
teşekürler ayse hanım sizde hoş geldiniz..kimleri görüyorum bende yeni katıldım nasılsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?