Ayaklarım üzerinde durmam lazım,yeniden..

Jesuisperdu

Səbrli ol,bütün bunların bitməsinə çox az qaldı..
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2022
33
12
31
Her kese selam.
29 yasindayim.Yakin etrafimin ve ailemin - yasin geciyor evlen,daha neyi bekliyorsun demesi uzerine bir yuva kurmaya karar verdim 7 ay once.17 yasimdan hem okudum,hem calisdim.İyi para kazaniyordum.Aile kurdugum erkek calismiyordu duzenli.Nisanin ertesi onada is buldum.Ailesi maddi durumu iyi degildi bunun icin butun masraflari nisan ve dugun icin kendim karsiladim.Kredi cekdim.Ve dugun oldu,amma hiss etdim ailesi beni pek istemedi.Dugun ertesi gunu sabah esim bana babam uyusturucu bagimlisi dedi.Bende bunu soylemek icin bu gunumu bekledin dedim.19 gundu aile kurdugumuz bir aksam annesi esim cok hasta televizyonunu ver satalim,siz sonra calisir alirsiniz dedi.Bebim babam rahmetli oldu ve ben babam kollarimda can cekisirken ona bisey yapamadim,para bile imdadimiza yetmedi.Allahin takdiri Mekani Cennetdir insAllah. Ve esimede de sorarim sonra dedim, esim yalan soyluyorlar dedi.Neyse sonra evde cok dava oldu,esimi cok sikisdirdilar en son verdi televizyonu.Cok pis kavga etdik.Cunki tek gelin ben degildim ve obur gelini hep el ustunde tutdular bana 1 lira bile para harcamadilar bu gune kadar Allah sahid.Bende benden bisey istiyorsaniz ondanda isteyin dedim.Esim beni dovdu.Bu boyle devam etdi.Sonra esim is yerinde kavga etdi ve onu cikardilar cikarken bana sende gel dedi ve bisey yapmadan bende ciktim.Cok yalnis yapdim,cok.. sonra yurtdisinda halasi oglu hadi bura gelin calisin dedi.Esim benim tum ceyizlerimi, altinlarimi ( nisan yuzuyune kadar ben almisdim) satdi ve parayi ne krediye verdi, ne borclara.Kendi halalarimi aradim boyle boyle dedim, onlar bana yardim etmedi.Biz yurtdisina gitdik.Ailesi bu sirada bize baski yapiyordu ki hadi her seyi satmisken bizi Turkiyeye goturun fln filan.Giderken annesine soyoedim ki senin oglun beni bir daha incitirse,ben onu birakirim giderim.Neyse yurtdisinda ac kaldik, is problemi yasadi.Bi gun telefonda baskasiyla konusdugunu duydum.Ha unutdum demesini esimin telefonu dahi yokdu benim telefonumu aldi ve geri vermedi.( simdi yazinca kendimi geri zekali goruyorum).Telefonla konusdugunu gorunce telefonu aldim ve paramparca etdim.Kavga cikdi ve beni yine cok kotu dovdu.Sonra bu telefonu halasinin oglu verinde tamir etdireyim dedi.Ve biliyormusunuz ne oldu? Telefonu baskasina satmis.Bunu ogrenince kendimi daha cok kotu kimsesiz hiss etdim.Ben neden bu adamin yanindayim neden bunlari yasiyorum dedim.Ve onu terk etdim.Kendi evime ailemin yanina donduum.
Simdi psikolojik olarak kotu durumdayim ve ne yapmam lazim, nasil yeniden baslamam lazim bilmiyorum.Esim olacak insana ve ailesine nerde oldugum bilgisini vermedim ve aileme de soyledim soylemesinler diye.
Ben calisiyordum muhasebeci olarak cok iyi kazaniyordum,herbiseyim vardi.İyi va kurayim derken bir anda zavalli birine donusdum.
Babam yok annem ev kadini, bize babannem ve halam bakdi.Amma bir kez bile biseyi yuzume vururlarsa incinirsem belkide kendimi yok ederim.

Milletin evlen baskisi sizi acele kararlar vermeye itmis.sizin utanacaginiz birsey yok. Sakın kendinize zarar vermeye kalkmayin. En iyi intikam hayatinizi daha iyi yerlere tasimak. Psikolojik destek alin, karsi taraftan bütün haklarinizi talep edin maddi acidan. Kendiniz icin istemiyorsaniz bile bagislarsiniz. Tekrar calismaya baslayin ve sadece kendiniz icin yasayin. Biri size söz söylese "Zaten basima ne geldiyse baskalari dinlemekten geldi, artik kesin" deyin gecin. Benim hayatim aslinda 30 yasimdan sonra basladi. Sizin yasiniz daha da genc. Kendinize yep yeni bir hayat kurabilirsiniz. Babanizin mekani cennet olsun insallah

Kendinize yeniden bir iş bulun. 1 yıl dolmadan nasıl boşanılıyor bilmiyorum en iyisi bilen birine ya da bir avukata danışmak…Boşanıp yolunuza bakın. İşsiz güçsüz adamdan koca olmaz.

Gereğinden fazla fedakarlık yapmışsınız.ayrilin.bu arada ne kadar süre sonra nişanladınız?ne kadar tanıdınız?acaba bazi seyleri gordunuz de kabul etmek mi istemediniz?

En büyük adimi terk ederek atmissiniz zaten. Bundan sonrasi cok kolay. 1 yil dolmadan cekismeli dava acabilir sonradan anlasmaliya cevirerek bosanabilirsiniz. Bunu uygulayacaksaniz avukata danismaniz gerekir. Dolandirici esiniz ve ailesinden bir lira bile talep etmeyin, zaten alabileceginizi sanmiyorum. paralari gitmezse bosanmaya yanasacagina eminim.

Tam 1 yil tanidim,4 ay nisanli kaldim.Sonra halalarim dugunu tezlesdirin dedi,oda param yok dedi.Kredi cekip dugunu ben yapdim.Gordum ama yari yolda birakmak istemedim. Nisani bozmak istrdim,yine etrafimi dinledim.Simdi yazinza kas ki diyorum.Kas ki nisani bozsaydim, hatda nisan olmasaydi.Nisan gunu nisan pastasinin ustunde bu ne bicim pasta deyib ailesi esim olacak insan beni azarladi.Pastanin parasini ben odemisdim oysaki... O gun nisan olmasin istedim, ailem karsi cikdi.el alem ne der diye...

Evet, evde kendi calisip kazandigi parasi vardi elimi bile surmedim.Tanimadigim yad bir ulkeden evime dondum zavalli gibi.Yardim eden innsAllardan Allah razi olsun.Rabbim beni korudu.

Adım adım gidin koşmayın. Önce tekrar işe girin. İyi kazanan muhasebeci boş kalmaz. Elinize para geçince, her gün işe gidip gelince kendinizi güçlü hissedersiniz. Size benzer durumda olanlardan çok şanslısınız. Mesleğiniz var ve çocuğunuz yok. Çoğu kadının elini ayağını bağlayan şey çocuk oluyor.

Yapacağınız en büyük hata tekrar bu insanlarla iletişime geçmek olur. Boşanmak için bile aramayın konuşmayın direk avukat yapsın görüşmeleri. Yazmamışsınız ama evlen evlen yaşın geçiyor baskısını yapan hala ve babaanne değil mi?

Genç ve tecrübesizken başınıza bir olay gelmiş ama geçmişte kalmış gibi düşünmeye başlayın. 3 çocukla sokakta kalan okumamış işi gücü olmayan kadınları düşünün, yani sizden çok daha kötü durumda olanlar var. Gençsiniz mesleğiniz var ve dediğim gibi sizi bağlayan bir çocuk yok. Her şey sizin elinizde. Sakın ama sakın iletişime geçmeyin, ölüyoruz yetiş deseler bile cevap vermeyin bunlara.

Burası anonim kimse kimseyi tanımıyor ve en büyük desteği sizin durumunuzda olan kadınlar görüyor. İsterseniz her adımda buraya yazıp danışabilirsiniz. Saat fark etmez, mutlaka biri cevap verir.

Halalarına ne? Sürekli birilerinin lafıyla hareket etmişsin. Bundan sonra en azından bunu yapma. Size

Evet bana evlen baskisi yapan halalarim ve yakin etrafim oldu.Oyle sozler duydum ki,dusunmeden karar verdim.Simdi bir yerden baslamak istiyoru,ama cemiyetde bosanmis bir kadin olmak cok zor.Yurtdisinda bir is buldum gelmeden once,tamamdir kendi milletimi, beni kollar yardim eder dedi. Bana is verecek kadinin bana ilk soyledigi sey bu oldu " burda 17 yasinda erkek var,benim yakinim, gelinsin kocasiz kadinsin sonucda ona abi de,abi gibi davran " cok agrima gitdi konusmasi.Ne demek istedigini ben anladim ve o gun ailemin yanina dondum ucakla.ben daha aile kurdugumu bile derk etmedim son 7 aydir isgence darbe kimsrsizlik yalnizlik o kadar gordumki, incitildimki artik kimsenin beni incitmesine tahammulum bile yok.

Kadının kadına böyle şeyler yapmasına o kadar üzülüyorum ki gerçekten yazıklar olsun.. zor şeyler yaşamışsiniz ama çocuk yok işinde basarilisin, aslında hayatta hiçbirine ihtiyacın yok ve hepsi de seni dibe çekmiş.

ben olsam inadına hala babanneden uzak kendim ev tutup ise girerdim. Destek yok bari köstek olmasınlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…