ay sonu nasil gelirki

Hesabını bilmezsen, önceliğini, para harcamayı bilmezsen ay sonunu da getiremezsin, gün sonunu da getiremezsin. Yemeye, içmeye paran yok, elalemin tatil masrafını karşılıyorsun, gerekirse borç alıyorsun. Akıl karı mı bunlar Allah aşkına? Sen milyon dolar da kazansan, bu zihniyetle açıkta kalırsın zaten. Sorun sende. Azıcık attığın adımı bil, paranı akıllı harca.

valla ben anlamadım sizin yaşadığınız ev baba evi dimi? baba evine evli kadın geliyo ve masrafları siz mi karşılıyosunuz! o kardeşiniz ve eşi utansınlar.. benim iki ablam da evli ve baba evine yani bize uğradıklarında babama harçlık verirler veyaz mutfak alışverişini yaparlar ayıptır günahhtır nasıl bi adam enişteniz durumu yoksa kıçını kıpırdatmasın kardeşim durumları olunca uğrasınlar ayıptır ya çok üzüldüm..

Yok cnm ben çalıştığım şehirdeyim annemler de benim yanimda memleket değiller

Yanlis anlma beni.
Ama cok cok cok iyi niyetlisin kardesim.
Bu cok lari topla ve bi kelime cikar ' saf'
Yapma.
Sende insansin.
Hep senmi dusunmen gerek??
Tum yazdiklarini okudum ve su an cok kizginim bu konuda. Kendini dusun bi seferde ya.
Neyse.. sakinim.

Yok cnm ben çalıştığım şehirdeyim annemler de benim yanimda memleket değiller
memlekette olsun olmasın memleketteki evden çok sizin evde kalıyor anneniz babanız o zaman onlarda masrafların bir ucundan tutmalı hadi tutmuyorlar diyelim ekstra masraflar çıkarmamalılar size
insanın kendi ailesi bile olsa ayrı bir parası olmalı bir yıl sonra evlenmeye karar verirsen ne olacak
nerede paran
hadi onu geçtim memursun bir yere çay içmeye öğle yemeğine çıkamıyorsun
hep verici tarafından kurtulmazsan daha çok ay sonun gelmez senin

Iyide siz niye bu kdr alistiriyorsunuzki?
Ayaginizi ne kazaniyosaniz ona gore uzatin o kdr alisverise ucak parasina harcliga ne gerek var karsidaki alismis simdi yapmasaniz siz suclu olursunuz ama bir kere olun en azindan kendiniz ici bsyler yaparsiniz. Siz neyin mahcubiyetini dusunuyosunuz ki?
Bende su an maasimin cogunu aileme harciyorum ama dur demeyi biliyorum ortaya bsy cikti ve bazi borclar bitince ogrenimi annem kapaticak yani bi denge kurdum ve icimde ufacik bi rahatsizlik yok

Evet yılın 4 ayı hariç bendeler ellerinde yok diye idare ediyorum 3 yıl daha kredisi var babamın ayrıca kemoterapi görüyo kendi evlenemiyorum gelecekle ilgili plan yapamıyorum bi tanıştığım çocuk var ne olur bilmem ama gece. Hafta evlenelim dedi bi nikah yapalım dedi ben evlensem annem ne yiyecek ne içecek el oğlunun yanına annem gelse BABAMI nasıl sigdirayim .aylık 300 lira ortalama yıl masrafı var hastaneye iyi kötü elim bos gelmiyo eve babam bize bakmadı bu kadar sorumluluğumuzu almadı şimdi bana muhtaç yol masrafı geçinme masrafı hep ben bugüne kadar

Peki sen çalışmaya başlamadan önce ailen nasıl geçiniyordu? Senin maaşın dışında eve giren bir para veya maaş var mı?

hastalığa ailene bakmana bir şey diyeyemem ama kendi paranı bu kadar harcaman
onları geçtim kardeşinin bir gelişinin sana üç ayda anca kapatacağın masraf çıkarması apayrı bir olay
gelecek olan misafir yol parasını karşılar bu işin kuralı da raconuda budur
yok ben nerden bulayım yol parasını diyorsa otursun oturduğu yerde annen baban memlekete gittiğinde yanlarına gitsinler
20 gün kardeşinin eşinin tüm masrafını karşılıyorsun en ufak bir şey almıyorlar daha yol parası harçlık veriyorsun 20 günlük iyi bir tatil yaptırıyorsun sonra iki senedir tatile çıkamadım diyorsun

madem kendinden önce etrafındakileri koyuyorsun ona göre yaşıyorsun, onlar da senden önce yaşarlar. garipsememen lazım...
kimse kimseye sırtını dayanamasın,ve buna izin vermesin arkadaş. ben uyuz oluyorum böyle durumlara ya

Iyi de sen çağırmıyorsun onlar geliyor geliyorsa öder parayı

Hadi eve harcatma anladım da bilet almak olmaz

Yalnız gidemez ne demek yalnız gidemiyorsa gelmesin

Nszlayıp durmayın onu bir de ablalık bu değil

Zorda kalsa verecek tek kurulunuz yok çünkü hepsini boşa harcadınız

Bir de memur maaşı diyorsunuz müsteşar değilseniz 3000 civarına zor çıkar bu kadar harcamaya yetmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…