Bu eleştiri vegan veya vejetaryen birinden gelse diyeceğim bişey olmazdı ama et yiyen birinin bu iki olayı bir tutması mantıksız. Kurban bayramında fakir insanlar ulaşamadığı proteine ulaşırken varlıklı kişiler kestikleri ve yediklerinin bir canlı olduğunu yılda bir kez de olsa hatırlamış oluyor. Et yemeyen kişilere saygı duyuyor ve eleştirilerini tutarlı buluyorum ama yıl boyunca marketten aldığı et toprakta kendiliğinden bitivermiş gibi düşünmeden yiyip yılda bir kez asıl amacı paylaşma olduğunda et yemeyi katliam gibi görmenin anlamı yokİkisine de üzülüyorsanız ok. Diyecek bir şeyim yok. Ama bence çok benzer ve kıyaslayabilir şeyler. İkisinde de insan üstün tutuluyor.
Vegan değilim et de yerim demişsiniz anlamadım ki ağlaya ağlaya mı köfte mi yiyorsunuz
Evet keşke bütün hayvanları koruyabilsek ..Peki Adalarda katledilen 80 Attan haberimiz var mı ?Arkadaşlar ben oyle surekli konu acan bir insan değilim, ama bu haberi okuyup Avustralya'daki akrabalarımdan da teyit ettigimden beri kalbim sıkışıyor... Zaten yangında yokolan 500 milyon canlıya kahroldum... Simdi de kuraklık yüzünden Develeri öldüreceklermiş bu nasıl bir vahşet kafayı yicemcidden elimizden bir şey gelmeyecek de boyle seyredecek miyiz bir seyler söyleyin lutfen
Bakin bu saydiklariniz kisisel hatalar gosteris yapan dolaba stoklayan herkes kendinden sorumlu hesabini verir elbet bazi kesimler boyle yapiyor diye kurban kesmeyi kotuleyemiz asıl mantikdan uzaklasmayalim lutfen ben mantigindan bahsettim emredilen olmasi gereken bu ama insanlar ibadetleri farkli sekilde kotuye yoruyosa bu kurban kesme zihniyetinin sorunu degil.ben kiyaslanan iki durumun farkini soyledim farkli yerlere cekmeye gerek yok.Hii yani kiimse derin dondurucusuna atmiyor o etleri. Fakirler borca girmiyor eti kestirmek icin, etrafa gösteris olsun diye. Ha bide her yil tv'de görmüyoruz sanki o hayvanlarin insafsiz bir sekilde kesildigini. Erkeklerin bilgisiz ama bol ego'lu bir sekilde o hayvanlara zarar verdigini. Yook o Zimbabwede felan oluyor
Yahu bu ülkede bir domuzu iskence ile öldürüp, gurur ile fotograf cekiyorlar. Sokak hayvanlarin hali perisan. Barinaklar sikayet ediliyor. Büyümesi yillarca süren zeytin agaclari katlediliyor, rant icin,.. Daha bircok seyleri sayabilirim.
Bu olayada, kurban bayramada, Noëldeki hindilerede üzülüyorum. En azindan bu olayda popülasyon büyük, insanlar tehlikede diye biraz teselli var ama yetmez. Binlerce can yine yok olacak
Ha ben et yiyorum, vejetaryan degilim ama olanlara hayranim. Belki yaptigim iki yüzlülüktür. Anlik kendini kötü his etmek sonradan yine et yemek. Ancak icim yine ciz ediyor ya.
O fotograflari görünce, o koalanin suya yapismasi. Insanlik bu dünyaya gelen en büyük beladir. Para hirsindan ekoloji mahv oluyor. Cocuklarimiz suya, oksijene muhtac kalacak. Yazik ya, cidden yazik.
Sen nasıl bir insansın yaa!!Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.
(Yanlış anlaşılmasın vegan değilim, et yerim ailem kurban da keser. Sadece iki durumun benzerliğini kıyasladım)
Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.
(Yanlış anlaşılmasın vegan değilim, et yerim ailem kurban da keser. Sadece iki durumun benzerliğini kıyasladım)
Dini konulara girmek istemiyorum diyorsunuz üyeye. Dinî konuyu açan sizsiniz kurban diyerek. Tanıdığım en gıcık zihniyetli insanlardansiniz. Normalde forumda kimseye laf söylemem ama size tahammülüm yok. Google tişörtunde eşiniz o kadar haklı ki anlatamam.Dini konulara girmek istemiyorum. Siz kurbanı tenzih etmişsiniz ben etmiyorum. Görüş farkı sadece.
Bakin bu saydiklariniz kisisel hatalar gosteris yapan dolaba stoklayan herkes kendinden sorumlu hesabini verir elbet bazi kesimler boyle yapiyor diye kurban kesmeyi kotuleyemiz asıl mantikdan uzaklasmayalim lutfen ben mantigindan bahsettim emredilen olmasi gereken bu ama insanlar ibadetleri farkli sekilde kotuye yoruyosa bu kurban kesme zihniyetinin sorunu degil.ben kiyaslanan iki durumun farkini soyledim farkli yerlere cekmeye gerek yok.
Bu mesajı neden bu kadar kişi beğenmemiş anlamadım bence de bi farkı yok bende et yiyorum kurbanda kesiliyor ama bugün deseler hiç bir hayvanı kesmicez 1 dk düsünmem yememTürkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.
Müslüman ülkeler helal kesime dikkat eder.Birinde tüketiliyor, diğerinde yok ediliyor.
Aradaki fark bu.
Sniper ile deve avlamaca.
Başka ülkeye ihraç ederler mi, onu düşünen, zaten usulunce keser yada canlı ihraç eder.
Ihraç etseler bile ölüm şekillerinden dolayı tüketilebilir oluyorlar mi bilmiyorum.
Deve değil leylek olsa aman zaten yenmiyor boşver mi diyecektik sanki.
Müslüman ülkeler helal kesime dikkat eder.
Çoğu ülkede ölmüş olan hayvan tüketilebiliyor.
Kurban ya da değil ama helal kesim denen şey zaten yenebilecek her türlü hayvanın usulünce, can çekiştirilmeden, şehadetle kanının hızla akıtılarak öldürülmesidir.
Silahla öldürmede olsa müslüman olmayan toplumlarda gayet tüketilebilir.
Anlamadiniz galiba farkli yerlere cekmekte israrcisiniz dini oldugu icin degil telef olmayip ziyan olmayip kurbanlarin fakir zengin farketmez sizin dediginize gore yenmesi.en azindan insanlara nasip oluyor kurban dedim.yine donelim basa insanlarin inanclarini yozlastirmasi dinin degil insanlarin sucu.bencede son mesajiniz olsun zaten savundugum seylere cevab alamadim farkli yerlerden vuruyosunuz.son olarakta cevreci gecinip sirf insanlarin yememesi icin bu olaya alkis tuttunuz bencillik kokuyor yorumlar.Konu fazla din'e gidecek, hali ile son yorumum olacak cünkü bos yere ban yemek istemiyorum.
Egri oturup dogru konusalim. O etin cogu derin dondurucuya gidiyor. Yada en fazla ese dosta gidiyor ki yine tam fakirler degil. Burda bazen fakire vermek isteyen fakat nasil yapacagini bilmedigi icin konu aciliyor. Insanlar artik kim fakir, kim degil bilmiyor bile.
Ki fakirlerin ihtiyaci balik degil, balik avlama. Yani is, gelir, barinma imkani, egitim imkani. Onun üstüne bide onlarada baski ekleniliyor. Onlarda kurban kesmek istiyor cünkü sosyal baski. Bircogu borca girip kesiyorlar.
Halbuki hayvan kesmenin yerine iyi calisan hayir kurumuna para bagisi yapilsa, yada 1 gün gönüllü olarak calisilsa, daha bir ilerleme olurdu.
Ve avusturyalidaki sorun, bu develerin öldürülmesi dini olmadigindan dolayi mi? Onlarda simdi dini sebeblerden ötürü yapsalardi, üzülmeyecekmeydin? "Napsinlar, tanrilari öyle emir ediyor"mu diyecektin? Ki benim nezdimde en azindan o hayvanlari yok yere derin dondurucuya koymanin yerine, kurakliktan kurtarmis oluyorlar. Orda yasayan insanlari kurtariyorlar. Yinede tabiki yeterli degil. Yok yere can gidiyor.
Iklim degisiminden dolayi hayvanlar olmamasi gereken yerdeler. Üstüne yanginlar ve asiri sicak ve kuraklik var. O hayvanlarin ölümün sebebi insanlarin hirsi. Para hirsi. Doga'yi hükmettikilerini saniyorlar ancak doga daima intikamini alir. Üzülüyorum. Artik bu saatten sonra yukari tükürsen olayi. Bu düzen degismeyecek
Öncelikleri değil.Öldürülmüş hayvanın nakli, steril kalmasi muhtemelen daha maliyetli olacaktır. Soğuk hava deposu, gittiği yerde soğuk zincirin devamı vs.
O yüzden canlı ihraç edilip, afrika vs neresiyse kesilebilir.
Hele herkes bu kadar ayaklanmisken, bunun için sponsor olacak pr yapmak isteyen de bulunur..
He senin benim düşündüğümü onlar düşünemiyor mu? Bilmiyorum.
Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?