Evet ona da icim aciyor ama bu dini inançla yapılan bir şey... o yuzden o konu üzerine birşey diyemem.. ama develerin bu sekilde katledilmesi bambaska bir şey kiyaslanabilecegini sanmıyorum...Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.
(Yanlış anlaşılmasın vegan değilim, et yerim ailem kurban da keser. Sadece iki durumun benzerliğini kıyasladım)
biz yemek için kesiyoruz, onlar itlaf etmek için. bence arada benzerlik olduğu kadar fark da var.Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.
(Yanlış anlaşılmasın vegan değilim, et yerim ailem kurban da keser. Sadece iki durumun benzerliğini kıyasladım)
Evet ona da icim aciyor ama bu dini inançla yapılan bir şey... o yuzden o konu üzerine birşey diyemem.. ama develerin bu sekilde katledilmesi bambaska bir şey kiyaslanabilecegini sanmıyorum...
biz yemek için kesiyoruz, onlar itlaf etmek için. bence arada benzerlik olduğu kadar fark da var.
Aynı şey değil ki, helikopterlerden ateş edilerek itlaf edileceği ile ilgiliydi haberler.Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.
Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.
Aynı şey değil ki, helikopterlerden ateş edilerek itlaf edileceği ile ilgiliydi haberler.
10 bin deveyi kesip ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak gibi birşeyle uğraşmayacaklardır ülkenin mevcut durumu düşünüldüğünde.
Iki şeyde birbirinden farklı şeyler. Biri ibadet için kesiliyor, diğeri saçma sapan bir olaydan kesiliyor.
Ikisini birbirinden ayırmak gerekir.
Dipnot: her kurban bayramında ağlarım
Insan üstünlüğü derken? Inanın dini konuya girmek istemiyorum. Bende isterim kesimesin ama rabbimden gelen bir emir bu. Insanın kendi çıkarmadı bu dediginiz olayiİkisi de insan üstünlüğü sebebiyle kesiliyor. Sizin için farklı olabilir benim için aynı.
Sen kendini hayvanlarla bir mi tutuyorsun kiİkisine de üzülüyorsanız ok. Diyecek bir şeyim yok. Ama bence çok benzer ve kıyaslayabilir şeyler. İkisinde de insan üstün tutuluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?