Avustralya'da deve katliami!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

lingen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2013
6.767
10.572
248
Arkadaşlar ben oyle surekli konu acan bir insan değilim, ama bu haberi okuyup Avustralya'daki akrabalarımdan da teyit ettigimden beri kalbim sıkışıyor... Zaten yangında yokolan 500 milyon canlıya kahroldum... Simdi de kuraklık yüzünden Develeri öldüreceklermiş bu nasıl bir vahşet kafayı yicem cidden elimizden bir şey gelmeyecek de boyle seyredecek miyiz bir seyler söyleyin lutfen

Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.

(Yanlış anlaşılmasın vegan değilim, et yerim ailem kurban da keser. Sadece iki durumun benzerliğini kıyasladım)

Evet ona da icim aciyor ama bu dini inançla yapılan bir şey... o yuzden o konu üzerine birşey diyemem.. ama develerin bu sekilde katledilmesi bambaska bir şey kiyaslanabilecegini sanmıyorum...

biz yemek için kesiyoruz, onlar itlaf etmek için. bence arada benzerlik olduğu kadar fark da var.

Evet ona da icim aciyor ama bu dini inançla yapılan bir şey... o yuzden o konu üzerine birşey diyemem.. ama develerin bu sekilde katledilmesi bambaska bir şey kiyaslanabilecegini sanmıyorum...

İkisine de üzülüyorsanız ok. Diyecek bir şeyim yok. Ama bence çok benzer ve kıyaslayabilir şeyler. İkisinde de insan üstün tutuluyor.

biz yemek için kesiyoruz, onlar itlaf etmek için. bence arada benzerlik olduğu kadar fark da var.

Konuyu tam bilmiyorum ancak öldürüp bir kenara atmayacaklarını tahmin ediyorum. Deve eti çoğu ülkede tüketilen bir şey, ihraç ederler. Ya da hayvanat bahçelerinde, vahşi yaşam parklarında hayvanları beslemek için kullanırlar.

Aynı şey değil ki, helikopterlerden ateş edilerek itlaf edileceği ile ilgiliydi haberler.

10 bin deveyi kesip ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak gibi birşeyle uğraşmayacaklardır ülkenin mevcut durumu düşünüldüğünde.

Iki şeyde birbirinden farklı şeyler. Biri ibadet için kesiliyor, diğeri saçma sapan bir olaydan kesiliyor.
Ikisini birbirinden ayırmak gerekir.
Dipnot: her kurban bayramında ağlarım

Başka bir arkadaş da kesilip ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağından bahsetmiş. Dediğim gibi net bilgim yok konu hakkında birazdan bakacağım nedir ne değildir. Ama her halükarda hayvan ölümlerinin hepsi aynı kategoride benim için.

Iki şeyde birbirinden farklı şeyler. Biri ibadet için kesiliyor, diğeri saçma sapan bir olaydan kesiliyor.
Ikisini birbirinden ayırmak gerekir.
Dipnot: her kurban bayramında ağlarım

İkisi de insan üstünlüğü sebebiyle kesiliyor. Sizin için farklı olabilir benim için aynı.

İkisi de insan üstünlüğü sebebiyle kesiliyor. Sizin için farklı olabilir benim için aynı.
Insan üstünlüğü derken? Inanın dini konuya girmek istemiyorum. Bende isterim kesimesin ama rabbimden gelen bir emir bu. Insanın kendi çıkarmadı bu dediginiz olayi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…