Konu fazla din'e gidecek, hali ile son yorumum olacak cünkü bos yere ban yemek istemiyorum.
Egri oturup dogru konusalim. O etin cogu derin dondurucuya gidiyor. Yada en fazla ese dosta gidiyor ki yine tam fakirler degil. Burda bazen fakire vermek isteyen fakat nasil yapacagini bilmedigi icin konu aciliyor. Insanlar artik kim fakir, kim degil bilmiyor bile.
Ki fakirlerin ihtiyaci balik degil, balik avlama. Yani is, gelir, barinma imkani, egitim imkani. Onun üstüne bide onlarada baski ekleniliyor. Onlarda kurban kesmek istiyor cünkü sosyal baski. Bircogu borca girip kesiyorlar.
Halbuki hayvan kesmenin yerine iyi calisan hayir kurumuna para bagisi yapilsa, yada 1 gün gönüllü olarak calisilsa, daha bir ilerleme olurdu.
Ve avusturyalidaki sorun, bu develerin öldürülmesi dini olmadigindan dolayi mi? Onlarda simdi dini sebeblerden ötürü yapsalardi, üzülmeyecekmeydin? "Napsinlar, tanrilari öyle emir ediyor"mu diyecektin? Ki benim nezdimde en azindan o hayvanlari yok yere derin dondurucuya koymanin yerine, kurakliktan kurtarmis oluyorlar. Orda yasayan insanlari kurtariyorlar. Yinede tabiki yeterli degil. Yok yere can gidiyor.
Iklim degisiminden dolayi hayvanlar olmamasi gereken yerdeler. Üstüne yanginlar ve asiri sicak ve kuraklik var. O hayvanlarin ölümün sebebi insanlarin hirsi. Para hirsi. Doga'yi hükmettikilerini saniyorlar ancak doga daima intikamini alir. Üzülüyorum. Artik bu saatten sonra yukari tükürsen olayi. Bu düzen degismeyecek