Avustralya'da deve katliami!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ben de son çarelerinin bu olduklarina inanmak istiyorum.
Ama insan eli ne zaman degse, daha isin icinden cikilmaz hale geliyor.
Öyle bir hesap kitap yok bana göre.
Bilimi reddetmiyorum, ama tabiat oyle bir sey degil.
O canlının ölmesinin sonuçları bekledikleri gibi olmadığında bir katliam daha mi yapacaklar?
Yada bu sefer burayı böcek bastı, şimdi de türkiye den tavuk ithal edelim mi diyecekler.
Insan eli ile denge kurulur mu :)

bana bu tür konular çok saçma gelmeye başladı. bu ülke sıcak bi ülke ve olası felaketlerden haberlerı var, sureklı hayvanları katletmek vs cok yanlıs gelıyor. cogalan nufusu kontrol altına alabılırlerdı ısteselerdı. bu sadece o ulkeye aıt degıl, tum felaketlerden dıger ulkelerde nasıbını alıyor sureklı. bız ulke olarak cok sanslıyız aslında ama betonlasma, ınsanların bırbırlerıne olan ofkesı, hayvan katlıamları, bılıncsız tuketım, yapılan her olumsuz davranıs boylesı felaketlere yol acacak. uzgunum, her nekadar ınanc meselesı olsa dahı dıger ulkelerın daha modern anlayıs ıcınde oldugunu var sayarsak kı bu somurulen taraf genellıkle gucsuz kesım olan hayvanlar oluyor. hatırlarsanız gecen gun sahıplı kopegı bıle ısteye ezen bırı vardı onun haberıyle moralım alt ust oldu hatta. ayrıca bu ınsanın sıkayet alması ıcınde maıl adreslerınızden sıkayette bulunursanız ıyı olur. var olan adalet ıslemedıgı ıcın ulkemızde kımsenın sesı cıkmıyor fakat sosyal medya tepkısı gercekten ıse yarıyor. bence genel olarak ınsanlıgın yetersız tepkılerınden kaynaklı oluyor bu tur olaylar. kımse sesını cıkartmıyor. Inanclar yuzunden mı bılemıyorum, bızde kı kurban olayı ornegı eskıden gunumuze devam ettırılen bı ogretı bana gore ıncelenmesı gereken bı konu ama bence ınanctan cok ınsanlıgın ogretılerle yasamaya devam etmesıyle oldugunu dusunuyorum...

Son düzenleme:

benim okudugum kaynakta 9 yilda bir deve nufusu ikiye katlaniyor diyor, muhtemelen 9 yilda bir bir seyler yapacaklar demektir bu yani.

Baska kurumlar devreye girip nakil edilebilirlerse guzel olur.

Ama zaten insan devreye girmis, avcilarin nufusu tukenmek uzere, avci olmayinca bu hayvanlarin nufusu tum dengeyi bozacak sekilde artiyor, bir cozum bulunmali.

Kesinlikle cok uzucu bir haber ama tepki vermek yerine belki ilerisi icin cozumler dusunulmeli.

Ben verilen tepkinin bir yere varacağını da düşünmüyorum
Bir ihtimal dünyada kamuoyu oluşturulursa işte biri çıkar sponsor olur, ki hadi inşallah
Sonraki 9 yıla da orası türkiye degil, kim ole kim kala diye kendi hallerine bırakmayıp, çözüm bulurlar diye umuyorum.

insanlik bir cok sinavdan kaldi maalesef,
yine de umut verici projeler var,
insanlarin tepki vermesi bile guzel diyorum bazen.

Zira ben cok net hatirliyorum, benim kucuklugumde sokak hayvanlari yilda bir kez telef edilirdi guvenlik gerekcesi ile, su an yapilmiyor sanirim.

Gerçekten çok benzer durum birinde, Allah için kurban edinilen fakirlerinde et yemesi sağlanan bir şey..diğeri sırf insanlar korktuğu için insafsızca katledilen canlılar kim bilir nasıl öldürülüyorlardir zavallı hayvanlar ...

9 yilda bir nüfus ikiye katlaniyor diye kiyim yapacaklarına üremeleri uzerinde bir sinirlama olmalı... ama bir çok hayvan eziyeti ve katli konusunda oldugu gibi bunda da ancak üç beş kişi bağırır haykırır ama bir şey değişmez...

verilen örnekte niye sadece kurbanda kesilen hayvanlar var ?
yıl başında binlerce kesilen hindi bitki de bizim mi haberimiz yok ? niye ilk örnek islamdan gösteriliyor kurbanda kesilenler katliam da yıl başında kesilenler hayır için mi ?
tepkiyse hepsine bir tepki verilsin..
marketten aldıkları et,pirzola hindi,salam suçuk salataliktan yapiliyorda biz mi et olarak biliyoruz?..
kurbana gelince katliam
yılbaşına marketten almaya gelince olağan tabi haklısın.

ama iste o da dogal degil, yani uremelerine karistiginizda da dogal yasama mudahale etmis oluyorsunuz.

Benim yasadigim sehirde de dogal yasam alani var, orada da ayni tartismalar oluyor.
Yani adamlar sehrin gobegine dogal yasam alani yapmislar, ve gercekten de yillarca hic dokunmamislar, populasyon artinca da oldurup satmislar etlerini geyiklerin. Ve populasyon normalin uzerine ciktikca ayni yontemi kullaniyorlar.

Sizin yazdiginiz sekilde tepki veren gruplara da hep ayni seyi soyluyorlar, bilimsel kanitlarini bilemeyecegim elbette.
Ama insan o vahsi dogaya bir kez bir sekilde mudahale ettiginde sonuc daha tahmin edilemez oluyor, Su an en azindan insanin avci rolunu ustlendigini soyleyebiliriz, zira avci kalmadi biliyorsunuz.

Gecen bir meme gordum, Aslan Kralin ilk yayimindan bugune dunyadaki aslan nufusunun yarisi yok olmus.

İkisine de üzülüyorsanız ok. Diyecek bir şeyim yok. Ama bence çok benzer ve kıyaslayabilir şeyler. İkisinde de insan üstün tutuluyor.

Develeri kesip yada canli farkli ulkelere satma teklifine red verdi avustralya.. ikisi ayni sey degil oldurup curumeye birakmak baska kesip konserve halinde afrikaya gondermek baska, yada satip elde ettikleri kazancla ugradiklari zarari karsilamak baska... ayrica kurban bayraminda kesilen kurbanliklar yeniliyor yani kesmesekte biz o etleri marketten kasaptan almiyacakmiyiz hem inancimizin geregi hemde ihtiyac karsilayan bir durum.

Başka ülkelere nakletsinler diyeceğim ama bunları düşünmek için vicdan lazım.
Mesela geçen yıllarda adaya ait bir hayvan olmadığı için kedileri havadan atılan zehirli sosilerle öldürdüler.
Desteklemiyorum olayı, ben etik sebeplerden dolayı 6 yıldır vejetaryenim ( yeme bozukluğu tedavisi ile 1 yıla yakın ara verdim, yeniden başladım şu aralar . 5 yıl net )
Ama kedi meselesi öyle değil, kediler çok fazla çoğaldığı için diğer her şeye zarar vermeye başladılar . Onun için yapıldı .
Daha detaylı nedenleri var

Kurban kesen bi aile olarak yaptığın objektif yorum için çok teşekkür ederim.

Konuya gelecek olursakta akşam yemeğinde afiyetle et yiyenlerin hayvanlar için üzülmesini ikiyüzlülük olarak görüyorum. İnsan yaşamak için mecbur değil et yemeye. VEGANIM! Ve çok sağlıklıyım.

hayır o ayrı bu ayrı..
ne haltlari karıştırıyosun ki.

orada kurban mi kesiyolar hayvanlara yakarak..
biz burda kurban bayramda kurban yakarak mi yiyoruz...

Onu kabul etmemişlerdi . Şu an İHH devreye girdi diye okudum onları kesip yoksullara dağıtmak için
Ahhh yangında ölen hayvanlara üzülüp diğer yandan başka bir hayvan türünü sırf şu an zararlı diye yok etmek..akil alir gibi degil.
Hepsinin tek tek kesilebilmesi mümkün görünmüyor maalesef canlı olarak taşınmaları lazim..

isim vermeyim de bir yardim vakfi develere talip oldugunu satin almak istediklerini soylemis umarim alabilirler

Konu nerelere nerelere dağılmış.
Oysa konu, Avustralya 'nın iki yüzlü politikasıydı. 500 milyon hayvan telef olmuşken, develeri itlaf edecek olmalarıydı.

Deve İslamın sembolu olan hayvanlardan, bundan mıdır bilinmez.
Hani insan ırkçılığını geçip de hayvanları da mı ayırır olduk acaba meraktayım.

Kurbandı, Türkiye'de işkence edilen hayvanlardı... Bunların şuan ilgisi nedir arkadaşlar?
Şimdi konu sahibi oradaki develer için üzüldü diye, buralardaki hayvanlara üzülmediği anlamına mı geliyor bu?
Neden hemen başka şeyler öne sürülüyor.
Şöyle bir konuda bile tartışılıyor olması, fikir birliği olmaması can sıkıcı gerçekten.

Konu kurbanda kesilen hayvanlara gelmişken bende bir kaç bisey yazmak isterim.
Dini emirdir asla karşı değilim ve bende kestiririm fakat şu dönemde gördüklerim kurban ibadeti olmaktan çıkmış,olay ya zevk yada işkenceye dönmus durumda..
Söyle anlatayım,inandığın din için kurban kesiyorsun sonra etlerini en yakın akrabalara ese dosta dağıtıyorsun(zengin fakir farketmiyor)oysaki sadece fakirlere verilmeli..
Sonra yetmiyor kestigin kurban etiyle alem yapıyorsun bol eğlenceli..(alkollü)
Hayvani taşırken bile insafsizsin canlı olduğunu unutup bir eşya gibi davranıyorsun
Kesme işlemini doğru düzgün yapmayıp hayvana büyük acılar çektiriyorsun..
Sonrada göğsünü gere gere ben kurban ibadetimi yaptım diyerek övünüyorsun
Bu şekilde yapmıyorsan sonuna kadar övünebilirsin tabi.Allah bin kere kabul etsin.
Fakat Allahın kutsal topraklarında bile hayvanlar kesilip etler çok fazla olduğu için atılıyorlar oraya buraya..böyle ibadet olmaz arkadaşlar.
Sevaba gireyim derken günaha giriyoruz yazık..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…