Öncelikleri değil.
Yanan bir evden önce canlarımızı kurtarırız.
Bir şansımız daha varsa cüzdan, telefon, değerli eşyalarımızı.
Sanırım bugüne kadar gösterdikleri önceliklerin yerini değiştirmişler, doğaya canlıya bu denli özenli bir ülkenin canı, sadece insan canı olmuş.
Doğasıyla var olduğunu unutup, hayvancıkları bizim cüzdan olarak görmeye başlamışlar.
Yazık, çok yazık.
Keşke tahliye edilebilse, buna sponsor bulunabilse ama sanmıyorum, çok uzun süreli bir iş olur.
Ben de son çarelerinin bu olduklarina inanmak istiyorum.
Ama insan eli ne zaman degse, daha isin icinden cikilmaz hale geliyor.
Öyle bir hesap kitap yok bana göre.
Bilimi reddetmiyorum, ama tabiat oyle bir sey degil.
O canlının ölmesinin sonuçları bekledikleri gibi olmadığında bir katliam daha mi yapacaklar?
Yada bu sefer burayı böcek bastı, şimdi de türkiye den tavuk ithal edelim mi diyecekler.
Insan eli ile denge kurulur mu :)
benim okudugum kaynakta 9 yilda bir deve nufusu ikiye katlaniyor diyor, muhtemelen 9 yilda bir bir seyler yapacaklar demektir bu yani.
Baska kurumlar devreye girip nakil edilebilirlerse guzel olur.
Ama zaten insan devreye girmis, avcilarin nufusu tukenmek uzere, avci olmayinca bu hayvanlarin nufusu tum dengeyi bozacak sekilde artiyor, bir cozum bulunmali.
Kesinlikle cok uzucu bir haber ama tepki vermek yerine belki ilerisi icin cozumler dusunulmeli.
Ben verilen tepkinin bir yere varacağını da düşünmüyorum
Bir ihtimal dünyada kamuoyu oluşturulursa işte biri çıkar sponsor olur, ki hadi inşallah
Sonraki 9 yıla da orası türkiye degil, kim ole kim kala diye kendi hallerine bırakmayıp, çözüm bulurlar diye umuyorum.
Gerçekten çok benzer durum birinde, Allah için kurban edinilen fakirlerinde et yemesi sağlanan bir şey..diğeri sırf insanlar korktuğu için insafsızca katledilen canlılar kim bilir nasıl öldürülüyorlardir zavallı hayvanlar ...Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.
(Yanlış anlaşılmasın vegan değilim, et yerim ailem kurban da keser. Sadece iki durumun benzerliğini kıyasladım)
yine linççi tayfa toplanmış
bayılıyorsunuz böyle hemen muhalefetlere
ilk sayfadaki yoruma istinaden ; kadın müslümanım dememiş ? belki allah inancı yok ? ailem kesiyor demiş ben kesiyorum dememiş. hayvanların katline karşıyım demiş.
herkesin cevabı kurban kesmek allahın emri.
saygı duymayı öğrenebilsek ülke belki yaşanabilir bi hal alır.
aynı görüşte olmayınca saldırıyorsunuz direk..
9 yilda bir nüfus ikiye katlaniyor diye kiyim yapacaklarına üremeleri uzerinde bir sinirlama olmalı... ama bir çok hayvan eziyeti ve katli konusunda oldugu gibi bunda da ancak üç beş kişi bağırır haykırır ama bir şey değişmez...
Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.
(Yanlış anlaşılmasın vegan değilim, et yerim ailem kurban da keser. Sadece iki durumun benzerliğini kıyasladım)
İkisine de üzülüyorsanız ok. Diyecek bir şeyim yok. Ama bence çok benzer ve kıyaslayabilir şeyler. İkisinde de insan üstün tutuluyor.
Desteklemiyorum olayı, ben etik sebeplerden dolayı 6 yıldır vejetaryenim ( yeme bozukluğu tedavisi ile 1 yıla yakın ara verdim, yeniden başladım şu aralar . 5 yıl net )Başka ülkelere nakletsinler diyeceğim ama bunları düşünmek için vicdan lazım.
Mesela geçen yıllarda adaya ait bir hayvan olmadığı için kedileri havadan atılan zehirli sosilerle öldürdüler.
Kurban kesen bi aile olarak yaptığın objektif yorum için çok teşekkür ederim.Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.
hayır o ayrı bu ayrı..Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.
Ahhh yangında ölen hayvanlara üzülüp diğer yandan başka bir hayvan türünü sırf şu an zararlı diye yok etmek..akil alir gibi degil.Onu kabul etmemişlerdi . Şu an İHH devreye girdi diye okudum onları kesip yoksullara dağıtmak için
isim vermeyim de bir yardim vakfi develere talip oldugunu satin almak istediklerini soylemis umarim alabilirlerArkadaşlar ben oyle surekli konu acan bir insan değilim, ama bu haberi okuyup Avustralya'daki akrabalarımdan da teyit ettigimden beri kalbim sıkışıyor... Zaten yangında yokolan 500 milyon canlıya kahroldum... Simdi de kuraklık yüzünden Develeri öldüreceklermiş bu nasıl bir vahşet kafayı yicemcidden elimizden bir şey gelmeyecek de boyle seyredecek miyiz bir seyler söyleyin lutfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?