Türkiye' deki stk' lardan hayvanların o şekilde telef edilmesindense kesilip yoksul ülkelere dağıtılması için organizasyon masraflarını karşılamak adına başvuranlar/talep edenler var.
bu şekilde değerlendirilebilir.
E bakalım. Bizim ülkemiz pür-u pak demedim zaten.Doğru tabii ki de önce kendi ülkemizde yaşananlara baksak diyoruz burada
Ama kurban dini bir emir.Yanlış anlaşıldım ya da yanlış anlattım, sadece kurban ile kıyaslamıyorum. Kurban örneğini 1 günde 3-4 milyondan fazla hayvan kesildiği için verdim aslında. Her türlü hayvan katliamına, mezbahalarda kesilenlere, kürkü için avlananlara, avusturalyadaki şu duruma da üzülüyorum ben. Bunların hiç birinin birbirinden farkı yok bence. Katılmayabilirsiniz, beğenmeyebilirsiniz herkes yanı fikirde olacak diye bir şey yok. Ben de çoğu kişinin fikrini beğenmiyorum, katılmıyorum ama benim gibi düşünmüyor diye linç etmiyorum. Konuya son mesajımdır.
Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.
(Yanlış anlaşılmasın vegan değilim, et yerim ailem kurban da keser. Sadece iki durumun benzerliğini kıyasladım)
yıl başında katledilen onca hindi hayvan değil bitki tabi..
Ona da üzülüyorum.
Ama kurban dini bir emir.
Her kurbanda hüzünlenen biri olarak söylüyorum. Üzücü ama bizim inanışımızda o hayvanlar buna sevinirmiş, kurban edildiklerine yani.
Bunlar ince çizgiler.
Öte yandan katliamlar konusunda hemfikirim. Her canlının yaratılma sebebi var. Katledelim diye değil kesinlikle.
Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.
(Yanlış anlaşılmasın vegan değilim, et yerim ailem kurban da keser. Sadece iki durumun benzerliğini kıyasladım)
Ben çok kızıyorum havadan eleştirenlere. Herkes eleştirmeyi biliyor orayı ama gözümüzün önündeki hayvanlar icin kimse bir şey yapmıyor. Mesela WWF diye bir uluslararası kuruluş var. Her ülke de var. Avusturya da buna dahil kimse gidipte ben oraya 1$ bağış yapayım demiyor. Sokaktaki hayvanları beslerken kimseyle münakaşa etmeyelim diye gizli saklı besliyoruz. Köpeğimiz varsa ev bulmak icin resmen yalvarıyoruz. Ekstra depozito veriyoruz. Komsularla geriliyoruz. Önce kendi burnumuzun dibindekilere yardım edelim.
Onu kabul etmemişlerdi . Şu an İHH devreye girdi diye okudum onları kesip yoksullara dağıtmak içinBence yapmazlar ya..büyük ihtimalle başka bir ülkeye yollarlar.
Evet maalesef,hayvansever dernekler olarak zor durunda kalıyoruz. Kimse yanlış anlamasın ama çocuk,insan,fakir deyince havadan bağış yağıyor. O fakirlerin çoğu belediyeden destek alıyor mesela kimse ardını aramıyor. Hayvan deyince kimse yanaşmıyor halbuki ihtiyacı olduğu belli. 3 TL ye mama konserveleri oluyor mesela. 1 kilo mamaya 3 köpek doyuyor. Ama insanlarımız napıyor korkuyorum,pis deyip hop barınağı arıyor. Sonra da Avusturya icin üzülüyorum diyorOlaya üzülmekle birlikte, sizin şu mesajınıza katılmamak elde değil.
Yurdumuzda, mahallemizde, sokağımızda daha bir çok yerde yardımımıza muhtaç o kadar hayvan var ki.
Bu konuda ki yardım dernekleri kendilerini parçalıyorlar.
Derneğin birine mama bağışı yaptım diye (ki çok yüksek bir tutar değildi) defalarca teşekkür ettiler. Minnetlerini sundular. Yani öylesine yardıma muhtaçlar. Ben sosyal medyadan paylaşım yaptım. 6 tl ye mama vardı. Arkadaşlarıma rica ettim. En azından bunu yapın dedim ama kimse yanaşmadı bile.
Bu develerin keskin nişancılarla telef edilmesi için ayırdıkları bütçe 16 milyon dolarmış. Ama açlık çeken ülkelere gönderilmesi gibi bir seçeneği kabul etmemişlerdi. Şu an İHH biz kesip dağıtalım diye devreye girmiş diye okudum inşallah doğrudurAynı şey değil ki, helikopterlerden ateş edilerek itlaf edileceği ile ilgiliydi haberler.
10 bin deveyi kesip ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak gibi birşeyle uğraşmayacaklardır ülkenin mevcut durumu düşünüldüğünde.
Geçen gece bu olayı haberlerde gördüğümde tüm psikolojim alt üst oldu...Hele bir tane yavru deve gördüm o deve sürüsünün içinde...o gece hep rüyamda bağırmışım yengem söyledi.İşin sinir bozucu tarafı bizim Kurban Bayramı’nı eleştirenler “Ama yerel halk tehlikede” diye savunuyorlar..Dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden...Arkadaşlar ben oyle surekli konu acan bir insan değilim, ama bu haberi okuyup Avustralya'daki akrabalarımdan da teyit ettigimden beri kalbim sıkışıyor... Zaten yangında yokolan 500 milyon canlıya kahroldum... Simdi de kuraklık yüzünden Develeri öldüreceklermiş bu nasıl bir vahşet kafayı yicemcidden elimizden bir şey gelmeyecek de boyle seyredecek miyiz bir seyler söyleyin lutfen
Vegan değilim et de yerim demişsiniz anlamadım ki ağlaya ağlaya mı köfte mi yiyorsunuzOna da üzülüyorum.
Peki, siz bilirsiniz.Ama bazı hayvanlar biz etlerinden sütlerinden yararlanalım diye yaratıldı, bu da bir gerçek.Dini konulara girmek istemiyorum. Siz kurbanı tenzih etmişsiniz ben etmiyorum. Görüş farkı sadece.
Konunun kurban bayramı ve dine getirilmesini istemiyorum arkadaşlar lütfen...
Ikisi ayni şeyler değil..
Umarim bazi arkadaslarin dediği gibi en azindan ihtiyaci olanlara dağıtılır da itlaf edilmezler..
Bazi arkadaşlar ülkemizde de onca hayvan öldürülüyor neden kimse ses çıkarmıyor benzeri bir seyler yazmış... burda hepsini tek tek yazmadim diye sadece deve katliamina kızıp diğerlerini görmezden geliyoruz diye bir şey yok ki.. hepsine üzülüyorum hepsine icim acıyor... ama onca birikenin uzerine yangında yokolan 500 milyon bir de bunu duyunca dayanamayıp konu açtım...
Canım ama bu hayvanlar telef edilecek, keşke afrikaya falan bağışlansaydı , vurmak yerine başka bi çözüm bulunabilirdi bu konu beni de çok üzdüTürkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.
Bu ne sacmalik ikisini nasil ayni kefeye koyarsiniz kurbanda kesilen etlerin hic biri heba olmuyor amac paylasmak fakir fukaranin bogazindan et gecmesi develer ise katledilecek.bi daha dusunun verdiginiz ornegi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?