- 11 Aralık 2018
- 41.150
- 255.688
- 598
Dine geleceği için konu cevap veremiyorum bu mesajınıza maalesef. Çok isterseniz özel mesaj yazabilirsiniz ordan anlatırım ancak bence gerek yok.Insan üstünlüğü derken? Inanın dini konuya girmek istemiyorum. Bende isterim kesimesin ama rabbimden gelen bir emir bu. Insanın kendi çıkarmadı bu dediginiz olayi
Kurban gibi dini değer taşıyan bir konuya girmeden bile ülkemizde günde ne kadar hayvanın öldürüldüğü neden dikkat çekmiyor? Zihniyet belliTürkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.
(Yanlış anlaşılmasın vegan değilim, et yerim ailem kurban da keser. Sadece iki durumun benzerliğini kıyasladım)
Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.
(Yanlış anlaşılmasın vegan değilim, et yerim ailem kurban da keser. Sadece iki durumun benzerliğini kıyasladım)
Dini yönünü bırakın insan için bir ihtiyaç et yemek. Dediğiniz gibi insan kendi kendine çıkarmadı bunu. Doğanın kanunu bu.Insan üstünlüğü derken? Inanın dini konuya girmek istemiyorum. Bende isterim kesimesin ama rabbimden gelen bir emir bu. Insanın kendi çıkarmadı bu dediginiz olayi
Doğru tabii ki de önce kendi ülkemizde yaşananlara baksak diyoruz buradaBu vahşeti kurban ile kıyaslayan zihniyet aynı ölçüde korkunç gerçekten..
Kedileri de sosislerle öldürmüşler bu da doğru mu acaba. Ne korkunç şeyler duyuyoruz yarabbi
verdiğiniz örnek sapla samanın birbirine karışması gibi olmuş eve her yıl ülkemizde milyonlarca hayvan kurban ediliyor ama onlar Allah yolunda kesiliyor çıkan etler fakire fukaraya dağıtılıyor kursağımıza gidiyor ama Avustralya' daki hayvanlar bildiğiniz telef edilecek yangında ölen hayvanlardan bir farkı olmayacak.Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.
Bu hayvanlar oraya sonradan gelmiş ve sayıları çok hızlı arttığı için bir kismini öldürüp doğanın dengesini saglamaya çalışıyorlar.
Bu vahşeti kurban ile kıyaslayan zihniyet aynı ölçüde korkunç gerçekten..
Kedileri de sosislerle öldürmüşler bu da doğru mu acaba. Ne korkunç şeyler duyuyoruz yarabbi
Türkiye' deki stk' lardan hayvanların o şekilde telef edilmesindense kesilip yoksul ülkelere dağıtılması için organizasyon masraflarını karşılamak adına başvuranlar/talep edenler var.Evet elestirenlere cozum onerilerini sormak istiyorum ben de,
bu populasyon bu sekilde artarsa zaten onlar beslenemeyecek ve yetersiz besinden olecekler.
Su an en azindan etleri degerlendirilebilir.
Kesinlikle ben de uzuluyorum, ama baska cozum onerim de yok.
Bu ne sacmalik ikisini nasil ayni kefeye koyarsiniz kurbanda kesilen etlerin hic biri heba olmuyor amac paylasmak fakir fukaranin bogazindan et gecmesi develer ise katledilecek.bi daha dusunun verdiginiz ornegi.Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?