• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avustralya'da deve katliami!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Türkiye' deki stk' lardan hayvanların o şekilde telef edilmesindense kesilip yoksul ülkelere dağıtılması için organizasyon masraflarını karşılamak adına başvuranlar/talep edenler var.
bu şekilde değerlendirilebilir.

Elbette,
sanirim Avustralyada sorun su, zaten kita oldugu icin oradan et nakliyati cok masrafli ve kimse yanasmiyor.
Benim yasadigim yerde satisa cikariliyor bu sekilde nufus azaltimi yapildigi zaman, siz de oranin yerlisi olarak daha uygun fiyatlardan et alabiliyorsunuz fayda olarak bakarsaniz buna.

Yanlış anlaşıldım ya da yanlış anlattım, sadece kurban ile kıyaslamıyorum. Kurban örneğini 1 günde 3-4 milyondan fazla hayvan kesildiği için verdim aslında. Her türlü hayvan katliamına, mezbahalarda kesilenlere, kürkü için avlananlara, avusturalyadaki şu duruma da üzülüyorum ben. Bunların hiç birinin birbirinden farkı yok bence. Katılmayabilirsiniz, beğenmeyebilirsiniz herkes yanı fikirde olacak diye bir şey yok. Ben de çoğu kişinin fikrini beğenmiyorum, katılmıyorum ama benim gibi düşünmüyor diye linç etmiyorum. Konuya son mesajımdır.
Ama kurban dini bir emir.
Her kurbanda hüzünlenen biri olarak söylüyorum. Üzücü ama bizim inanışımızda o hayvanlar buna sevinirmiş, kurban edildiklerine yani.
Bunlar ince çizgiler.
Öte yandan katliamlar konusunda hemfikirim. Her canlının yaratılma sebebi var. Katledelim diye değil kesinlikle.

Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.

(Yanlış anlaşılmasın vegan değilim, et yerim ailem kurban da keser. Sadece iki durumun benzerliğini kıyasladım)

yıl başında katledilen onca hindi hayvan değil bitki tabi..

Ama kurban dini bir emir.
Her kurbanda hüzünlenen biri olarak söylüyorum. Üzücü ama bizim inanışımızda o hayvanlar buna sevinirmiş, kurban edildiklerine yani.
Bunlar ince çizgiler.
Öte yandan katliamlar konusunda hemfikirim. Her canlının yaratılma sebebi var. Katledelim diye değil kesinlikle.

Dini konulara girmek istemiyorum. Siz kurbanı tenzih etmişsiniz ben etmiyorum. Görüş farkı sadece.

Ayrıca hangi kaynaktan bilgi ediniyorsunuz bilemem ama develer kuraklık yüzünden öldürülmüyor. Deve bir kere hayvanın doğasında susuzluk koşullarına göre yaratılmak var.
İnsan etkisiyle olmaması gereken yere gelmiş develer, bu yangın felaketiyle beraber başa çıkılmaz hale gelip o bölgede yaşayan kolonileri istila etmişler.
Öyle ya da böyle bir hayvanın öldürülmesini yanlış buluyorum ama daha parlak bir çözümü olan varsa söylesin. Öldürülmeleri anlık bir çözüm yaratır. Onların en başından o bölgede olmamaları gerekiyordu.
Lütfen ülkemizdeki hayvan katliamlarına da duyarlı olalım ama siz dini inanışınızı sebep gösterirken başka insanların da dinlerinin ve kültürlerinin bunu gerektirdiğini unutmayın. Dünya çok bktan bir yer diyip bu konudaki son mesajım da bu der giderim.

Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.

(Yanlış anlaşılmasın vegan değilim, et yerim ailem kurban da keser. Sadece iki durumun benzerliğini kıyasladım)

peki öldürülen hayvanın leşini yıyor musun ?(ıkısıde öldürülüyor ,bu yuzden soruyorum)

Ben çok kızıyorum havadan eleştirenlere. Herkes eleştirmeyi biliyor orayı ama gözümüzün önündeki hayvanlar icin kimse bir şey yapmıyor. Mesela WWF diye bir uluslararası kuruluş var. Her ülke de var. Avusturya da buna dahil kimse gidipte ben oraya 1$ bağış yapayım demiyor. Sokaktaki hayvanları beslerken kimseyle münakaşa etmeyelim diye gizli saklı besliyoruz. Köpeğimiz varsa ev bulmak icin resmen yalvarıyoruz. Ekstra depozito veriyoruz. Komsularla geriliyoruz. Önce kendi burnumuzun dibindekilere yardım edelim.

Ben çok kızıyorum havadan eleştirenlere. Herkes eleştirmeyi biliyor orayı ama gözümüzün önündeki hayvanlar icin kimse bir şey yapmıyor. Mesela WWF diye bir uluslararası kuruluş var. Her ülke de var. Avusturya da buna dahil kimse gidipte ben oraya 1$ bağış yapayım demiyor. Sokaktaki hayvanları beslerken kimseyle münakaşa etmeyelim diye gizli saklı besliyoruz. Köpeğimiz varsa ev bulmak icin resmen yalvarıyoruz. Ekstra depozito veriyoruz. Komsularla geriliyoruz. Önce kendi burnumuzun dibindekilere yardım edelim.

Olaya üzülmekle birlikte, sizin şu mesajınıza katılmamak elde değil.
Yurdumuzda, mahallemizde, sokağımızda daha bir çok yerde yardımımıza muhtaç o kadar hayvan var ki.
Bu konuda ki yardım dernekleri kendilerini parçalıyorlar.

Derneğin birine mama bağışı yaptım diye (ki çok yüksek bir tutar değildi) defalarca teşekkür ettiler. Minnetlerini sundular. Yani öylesine yardıma muhtaçlar. Ben sosyal medyadan paylaşım yaptım. 6 tl ye mama vardı. Arkadaşlarıma rica ettim. En azından bunu yapın dedim ama kimse yanaşmadı bile.

Olaya üzülmekle birlikte, sizin şu mesajınıza katılmamak elde değil.
Yurdumuzda, mahallemizde, sokağımızda daha bir çok yerde yardımımıza muhtaç o kadar hayvan var ki.
Bu konuda ki yardım dernekleri kendilerini parçalıyorlar.

Derneğin birine mama bağışı yaptım diye (ki çok yüksek bir tutar değildi) defalarca teşekkür ettiler. Minnetlerini sundular. Yani öylesine yardıma muhtaçlar. Ben sosyal medyadan paylaşım yaptım. 6 tl ye mama vardı. Arkadaşlarıma rica ettim. En azından bunu yapın dedim ama kimse yanaşmadı bile.
Evet maalesef,hayvansever dernekler olarak zor durunda kalıyoruz. Kimse yanlış anlamasın ama çocuk,insan,fakir deyince havadan bağış yağıyor. O fakirlerin çoğu belediyeden destek alıyor mesela kimse ardını aramıyor. Hayvan deyince kimse yanaşmıyor halbuki ihtiyacı olduğu belli. 3 TL ye mama konserveleri oluyor mesela. 1 kilo mamaya 3 köpek doyuyor. Ama insanlarımız napıyor korkuyorum,pis deyip hop barınağı arıyor. Sonra da Avusturya icin üzülüyorum diyor

Aynı şey değil ki, helikopterlerden ateş edilerek itlaf edileceği ile ilgiliydi haberler.

10 bin deveyi kesip ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak gibi birşeyle uğraşmayacaklardır ülkenin mevcut durumu düşünüldüğünde.
Bu develerin keskin nişancılarla telef edilmesi için ayırdıkları bütçe 16 milyon dolarmış. Ama açlık çeken ülkelere gönderilmesi gibi bir seçeneği kabul etmemişlerdi. Şu an İHH biz kesip dağıtalım diye devreye girmiş diye okudum inşallah doğrudur

Arkadaşlar ben oyle surekli konu acan bir insan değilim, ama bu haberi okuyup Avustralya'daki akrabalarımdan da teyit ettigimden beri kalbim sıkışıyor... Zaten yangında yokolan 500 milyon canlıya kahroldum... Simdi de kuraklık yüzünden Develeri öldüreceklermiş bu nasıl bir vahşet kafayı yicem:kızgın::kızgın: cidden elimizden bir şey gelmeyecek de boyle seyredecek miyiz bir seyler söyleyin lutfen:KK62:
Geçen gece bu olayı haberlerde gördüğümde tüm psikolojim alt üst oldu...Hele bir tane yavru deve gördüm o deve sürüsünün içinde...o gece hep rüyamda bağırmışım yengem söyledi.İşin sinir bozucu tarafı bizim Kurban Bayramı’nı eleştirenler “Ama yerel halk tehlikede” diye savunuyorlar..Dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden...

Dini konulara girmek istemiyorum. Siz kurbanı tenzih etmişsiniz ben etmiyorum. Görüş farkı sadece.
Peki, siz bilirsiniz.Ama bazı hayvanlar biz etlerinden sütlerinden yararlanalım diye yaratıldı, bu da bir gerçek.
Neyse ama teşekkürler, herkesin kendi fikri elbette👍Senin dinin sana benim dinim bana diyeyim ;)
🙋

Konunun kurban bayramı ve dine getirilmesini istemiyorum arkadaşlar lütfen...
Ikisi ayni şeyler değil..
Umarim bazi arkadaslarin dediği gibi en azindan ihtiyaci olanlara dağıtılır da itlaf edilmezler..
Bazi arkadaşlar ülkemizde de onca hayvan öldürülüyor neden kimse ses çıkarmıyor benzeri bir seyler yazmış... burda hepsini tek tek yazmadim diye sadece deve katliamina kızıp diğerlerini görmezden geliyoruz diye bir şey yok ki.. hepsine üzülüyorum hepsine icim acıyor... ama onca birikenin uzerine yangında yokolan 500 milyon bir de bunu duyunca dayanamayıp konu açtım...

bu kendi ülkemizde oluyor mantığını da anlamakta zorluk çekiyorum. ülke benim doğusuyla batısıyla tamam ama istanbulda yaşanan olaya ben konyadan nasıl müdahale edebilirim?
konyada dikkat ederim bir yerde bir hayvana zarar veriliyorsa o hayvanı kurtarır yapan kişi hakkında işlem yaptırırım bir zahmet kedilere de nerede zehirli sosis verildiyse oranın vatandaşı müdahale etsin, sonuçta onların gözü önünde oluyor kaldır ortalığı ayağa topla hayvan severleri, ben olayı duymadım bile

Canım ama bu hayvanlar telef edilecek, keşke afrikaya falan bağışlansaydı , vurmak yerine başka bi çözüm bulunabilirdi bu konu beni de çok üzdü 🙁

Bu ne sacmalik ikisini nasil ayni kefeye koyarsiniz kurbanda kesilen etlerin hic biri heba olmuyor amac paylasmak fakir fukaranin bogazindan et gecmesi develer ise katledilecek.bi daha dusunun verdiginiz ornegi.

Hii yani kiimse derin dondurucusuna atmiyor o etleri. Fakirler borca girmiyor eti kestirmek icin, etrafa gösteris olsun diye. Ha bide her yil tv'de görmüyoruz sanki o hayvanlarin insafsiz bir sekilde kesildigini. Erkeklerin bilgisiz ama bol ego'lu bir sekilde o hayvanlara zarar verdigini. Yook o Zimbabwede felan oluyor :işsiz:

Yahu bu ülkede bir domuzu iskence ile öldürüp, gurur ile fotograf cekiyorlar. Sokak hayvanlarin hali perisan. Barinaklar sikayet ediliyor. Büyümesi yillarca süren zeytin agaclari katlediliyor, rant icin,.. Daha bircok seyleri sayabilirim.

Bu olayada, kurban bayramada, Noëldeki hindilerede üzülüyorum. En azindan bu olayda popülasyon büyük, insanlar tehlikede diye biraz teselli var ama yetmez. Binlerce can yine yok olacak :(

Ha ben et yiyorum, vejetaryan degilim ama olanlara hayranim. Belki yaptigim iki yüzlülüktür. Anlik kendini kötü his etmek sonradan yine et yemek. Ancak icim yine ciz ediyor ya.

O fotograflari görünce, o koalanin suya yapismasi. Insanlik bu dünyaya gelen en büyük beladir. Para hirsindan ekoloji mahv oluyor. Cocuklarimiz suya, oksijene muhtac kalacak. Yazik ya, cidden yazik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X